>

dijous, 11 de novembre del 2010

Lasanya de camagrocs

L'Yves i jo tenim tendència a batejar tot allò que ens rodeja. Quan ens vàrem comprar el nostre pis vam decidir que li havíem de donar un nom. Mirant els plànols de distribució vam observar que la zona del menjador on tenim ubicada la taula tenia forma de bolet, així que, des d'aleshores, la nostra casa es diu Bolet. A partit d'aquell moment, totes les coses a les que hem volgut donar un nom han acabat relacionant-se amb els bolets; així doncs la nostra moto es diu Fredolic, l'Àitor -quan encara estava dins la panxa i no teníem clar quin sexe tindria- es deia Boletet, i un cop vam saber que era un nen li vam dir Camagroc (idea de la seva titi, la Moni). L'última adquisició que hem fet és un cotxe i, tot i que encara no el tenim, hem decidit que li direm la Tòfona. Ja veieu que som uns enamorats dels bolets, i no només pels seus noms, sinó que ens agraden molt menjar-los! I ara que és bona època  s'ha d'aprofitar.

 

Ingredients:

400 g carn de vedella picada
250 g camagrocs
50 g de farina
1 got i 1/2 de llet
1 ceba petita
1 paquet de làmines de lasanya d'espinacs 
1/2  copa de vi blanc
200 g de formatge ratllat per gratinar
Oli d'oliva
Oli de ceps
Sal
Pebre

 

Preparació:

En un recipient amb aigua calenta posarem a estovar les làmines de lasanya (són les que s'anomenen de fàcil cocció) i les deixarem mentre preparem el farcit. En una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, posarem la ceba tallada a làmines. Un cop estigui una mica cuita, afegirem els camagrocs, prèviament nets, juntament amb tres cullerades de postre d'oli de ceps. Ho deixarem durant 10 minuts i afegirem la carn, prèviament salpebrada, ho remenarem durant 5 minuts amb l'ajuda d'una cullera de fusta i afegirem el vi, esperarem a que es redueixi i ho reservarem. Per fer la beixamel posarem, en una cassola, la llet amb una mica de sal i pebre. Quan arrenqui el bull, anirem afegint a poc a poc la farina i no pararem de remenar, perquè no ens quedin grumolls, fins que estigui espesa. A continuació, agafarem una safata, la pintarem amb oli i començarem a muntar la lasanya. Primer col·locarem una capa de làmines de lasanya, després la barreja de carn i camagrocs i una mica de beixamel. Ho repetirem 3 cops. Per finalitzar col·locarem una última capa de làmines de lasanya i beixamel i ho cobrirem amb el formatge ratllat per gratinar. Aquest cop he utilitzat una selecció de 4 formatges: mozzarella, emental, cheddar i samsoe. Per finalitzar ho posarem a gratinar al forn entre 5 i 10 minuts, amb el forn prèviament escalfat a 200º.




10 comentaris:

  1. La lasanya típica de la "iaia" amb carn està bé, però trobar alternatives amb verdures o, com aquesta, amb bolets... GENIAL!

    ResponElimina
  2. Quina gràcia això dels sobrenoms. Sort que hi ha molts bolets i teniu un bon repertori per poder adjudicar!! :)
    M'encantes els camagrocs i aquesta manera de cuinar-los em sembla deliciosa. Una foto molt bonica!

    Petons!

    ResponElimina
  3. Moni: a veure si t'agrada!
    Yves: gràcies
    Alba: som una mica freeks, però ens ho passem molt bé!
    Mireia: pel próxim sopar ja tens menú!

    Petonets a tots!

    ResponElimina
  4. excelente plato, pero más me gustó tu afición a bautizar todo, es genial! en mi adolescencia, mi equipo de música se llamaba Vladimir, jeje

    ResponElimina
  5. M'encanta aquesta recepta, SIMPLEMENT GENIAL!!!!

    ResponElimina
  6. m'encanta llegirte Ju (perdona però per les confiances amb el nom!). Despren tanta tendresa el que dius, que m'encanta :)
    La teva lassanya també m'agrada molt eh! té una pinta fabulosa.
    Petons!

    ResponElimina
  7. Mandarina: en casa somos un poco freek! però así es más divertido! besos
    Sandra: els bolets son la nostre perdició! ;P
    Ana: la majoria dels meus amics em diuen Ju, així que cap problema! gràcies pel comentari! petonets

    ResponElimina