>

dimarts, 16 de novembre del 2010

Crema de formatge i rovellons

Si hi ha un plat que recordo amb molta alegria dels que cuinava la meva iaia és el puré de patata o de carabassó! Si hagués estat per mi, cada cop que anava a casa seva m'hagués menjat un bon plat! El feia molt fi i gustós. Sempre l'acompanyàvem de daus de pa torrat (que no sé perquè, però sempre en feia curt). Ella, a diferència de la majoria d'àvies, no tenia un receptari molt extens, però us puc ven assegurar que tot el que cuinava estava boníssim. La Moni i jo ens cruspíem plats enormes d'arròs amb llet, fins i tot quan vivia a Milà em va enviar una truita de patates via ma germana! Era una de les coses que més enyorava, gastronòmicament parlant. Ummmmm, quins records. Això sí, el que tenia en comú amb la majoria de les àvies és que es llevava a les 8 del matí per començar a fer el dinar! Això és una tradició que els cuiners d'avui en dia no tenim. Entre la feina i totes les activitats que fem, encara no sé pas com tenim temps per cuinar! Però les ganes de menjar un bon àpat no entenen de normes, no?


Ingredients:

4 patates mitjanes
1/2 ceba
1 l d'aigua
1/2 got de llet
1/4 got vi blanc
1 cub de caldo concentrat de pollastre
100 g de formatge emmental 
Rovellons botó
Julivert
1 dent d'all
Sal
Oli d'oliva


Preparació:

Agafarem els rovellons, els netejarem i els posarem en una llauna, afegirem una mica de sal, l'all i el julivert tallat molt petit i un bon raig d'oli. Ho posarem al forn, prèviament escalfat a 180º, durant 10 minuts. En una cassola posarem l'aigua, el cub de caldo, una mica de sal i un rajolí d'oli. Quan comenci a bullir, afegirem les patates i la ceba, tot tallat a daus, i ho deixarem durant 30 minuts. Un cop llest, ho posarem en un recipient i ho passarem pel minipimer fins que quedi ben fi, aleshores afegirem la llet. Aleshores ho tornarem a posar a la cassola i afegirem el vi i el formatge. Ho remenarem amb una cullera de fusta durant 10 minuts i ho emplatarem. Primer col·locarem la crema, després unes gotes d'oli, un xic de pebre i uns quants rovellons fets a la llauna.




6 comentaris:

  1. Què bé que aprofiteu els bolets, eh!! A mi no se m'acudeixen tantes possibilitats! Té molt bona pinta!
    Petonets!

    ResponElimina
  2. Això té una pinta tremenda!!!

    Quan ho tornes a fer??? ;P

    ResponElimina
  3. Moni: sempre va bé alguna cosa calenteta!
    Alba: gràcies guapa! ja saps que a casa som fans dels bolets! ;P
    Tania: quan vulguis! petonets

    ResponElimina
  4. Les cremes no són els meus plats preferits, però combinar-ho amb bolets ha estat una gran idea!

    ResponElimina
  5. Uuuuh! escandalosament meravellosa!!! m'encanta aquesta sopa crema!!! tremenda!!! :)

    ResponElimina