A casa, des de sempre, hem celebrat totes les festes. Si us haig de ser sincera no sabria quina escollir, ja que em considero una persona que m'encanta celebrar-ho tot. Ara s'acosta Nadal. Per a molts són unes festes consumistes, i no estan molt errats, però per mi, a més, són unes festes on la família aprofita per engalanar la casa, la taula i per què no dir-ho, ells mateixos. Des de ben petita la meva mare ens va ensenyar a decorar tota la casa. Fèiem l'arbre al menjador, el pessebre al rebedor i el Tió sempre arribava de Conesa. Cada dia festiu ens llevàvem ben aviat per parar la taula amb les millor gales: la vaixella i la cristalleria dels diumenges, les estovalles de Nadal i el millor àpat que la meva mare s'havia passat hores i hores cuinant. El meu pare, la Moni i jo érem els "pinxes" de cuina, ella portava la batuta, però nosaltres estàvem sempre allà, esperant les seves "ordres". Haig de dir que la meva mare era d'aquelles persones que, tot i només ser set a taula, cuinava per 50! Sort que els iaios menjaven molt. Ella sempre seguia un esquema per cada àpat: aperitiu, primer, segon, postres i, a la sobretaula, turrons, neules i "polvorons"! Doncs bé, avui us presento uns xarrups de formatge que espero que us agradin i us serveixin com a proposta pels vostres menús de Nadal.
Ingredients:
200 g formatge de cabra rulo
200 g formatge mascarpone
200 g formatge parmesà
150 g nata per muntar
Melmelada de tomàquet
Melmelada de mores
Chutney de préssec
50 ml llet
Sal d'olives negres
Pebre negre
Popurri de pebres
Sucre
Preparació xarrup groc:
Agafarem la nata i la muntarem amb una mica de sucre. A poc a poc, amb l'ajuda d'una cullera de fusta, afegirem el formatge de mascarpone. Un cop ho tinguem ho posarem a la nevera durant 1/2 hora, com a mínim. Agafarem el chutney de préssec i afegirem un parell de cullerades de postre; posarem la crema de mascarpone que hem fet prèviament i tirarem un polsim de popurri de pebres.
Preparació xarrup vermell:
En un recipient posarem el formatge de cabra i afegirem, sense presses, la llet; fins que aconseguim una textura cremosa. Per presentar-ho agafarem el xarrup i afegirem dues cullerades de postres de melmelada de tomàquet, la crema de formatge i, finalment, tirarem un polsim de sal d'olives negres.
Preparació xarrup negre:
Agafarem la nata i la muntarem amb una mica de sucre. A poc a poc, amb l'ajuda d'una cullera de fusta, afegirem el formatge mascarpone i el parmesà. Un cop ho tinguem ho posarem al microones 1 minut perquè ens quedi una barreja més homogènia. Un cop ho tinguem, ho barrejarem amb una cullera i ho deixarem refredar a temperatura ambient, així aconseguirem que ens quedi una textura més cremosa. Agafarem el xarrup, posarem dues cullerades de postres de melmelada de mores, i afegirem la barreja de formatges i tirarem un polsim de pebre negre.
Quins records...;)
ResponEliminaUna proposta boníssima tenint en compte les dates que venen.
Molts petonets!
Una proposta fantàstica per les dates que venen. Són originals, vistosos i porten formatge!!ho tenen tot, jiji!! :)
ResponEliminaA mi també m'agrada celebrar-ho tot i participar del consumisme típic d'aquestes dates :P!
Molts petonets!!
Consumisme o no... festes sempre! No fa falta comprar, però si celebrar!!!!!!
ResponEliminaMolt bona pinta!
Una foto magnífica!!!! quelcom per provar en aquestes datesssss........
ResponEliminaPeto
Pues un poco consumistas sí son, pero como bien dices, también una buena excusa para celebrar algo, en mi caso, para reunir a la familia desperdigada por distintos puntos de España. Así que bienvenidas sean.
ResponEliminaEstupenda receta y bonita foto.
Besos. Pilar
oooh!!!
ResponEliminaQue maco,quina foto,quin diseny.
Felicitats Juju...es un plat amb glamour.
Petons.
Una proposta ideal per els menús de nadal la d'avui. Segur que estan deliciosos, a més a més t'han quedat molt vistosos i elegants.
ResponEliminaMatrícula d'honor per la teva recepta d'avui :P.
A mi també m'agrada molt decorar la casa per nadal, decorar l'arbre, les baranes de les escales, etc. Encara que a casa des de sempre que només celebrem el pare Noel.
Petonets!
Quina passada de gotets, me'ls apunto per Sant Esteve, que és quan em toca cuinar a casa!! A mi també m'encanta el Nadal posar l'arbre, el pesebre, parar taula, preparar regals... TOT!! De fet avui hem anat a comprar cosetes per decorar, jijiji! quines ganes de començar amb les festes!
ResponEliminaPetonets maca!
Sandra
Moni: si que tenim bons records, si! però ara ja veuras quins de més macos que tindrem!
ResponEliminaAlba: visca el consumisme! jijijiji
Yves: clar que sí!
T de c: a veure si us agrada! a casa ens van encantar!
Pilar: y lo bonito que es estar todos juntos, verdad?
Margot: moltísssssssssimes gràcies! ;P
Nee: ostres! em faras sortir els colors
Els fogons: a veure si us agraden!
molts petonets a tots!!!!!!
Hola wapa muxas gracias por la visita y hacerte seguidora ,con tu permiso tambien me voy a quedar para disfrutar de tu cocina ,me ha encantado lo que he visto.
ResponEliminaEste sorbete de queso se ve divino y sin duda es una buena opcion para disfrutar en compañia de los seres queridos en las fiestas que se aproximan.
La receta y presentacion de 10 points.
Voy a seguir poniendome al dia.
Bicos mil y feli finde wapa.
uauuuuuuuuu cada dia em sorprens encara més!! buff m'encanta!! petonets enormes!!
ResponEliminaSandra: moltes gràcies guapa!!! ara a posar-ho a la teva llibreta! petonets
ResponEliminaIncreible Jud,
ResponEliminal'opció amb el chutney de préssec m'a arribat al cor...demà mans a la cuina jejejeje
Hola Judith
ResponEliminaEnhorabuena por la alta calidad de tu trabajo.
Tienes un Blog muy profesional, me encanta la presentación de tus posts, tus recetas y tus fotos.
Gracias por tu visita ♥
Uns aperitius macos i senzills, bona idea!!
ResponElimina