Des de ben petita que sempre m'ha agradat molt la verdura. En realitat, quan dic verdura em refereixo a la combinació de mongeta verda, o bledes, amb patata. Ja sé que és erroni anomenar així aquest plat, però com a casa sempre li hem dit d'aquesta manera… Així doncs, sovint en mengem, només cal afegir una mica de sal i un bon rajolí d'oli i ja està! Però ara que comença el fred i hem deixat enrere tantes receptes d'amanides fresquetes, ve de gust començar a degustar la gran varietat d'amanides tèbies que podem arribar a fer, afegint els nous productes de temporada. Com ja he comentat en algun altre post, al migdia no tenim massa temps per menjar (encara que ara durant la baixa per maternitat això no és ben bé així), d'aquesta manera ens agrada menjar amanides o plats que siguin ràpids de fer. La d'avui és una bona opció, la mongeta es pot haver cuit la nit abans i així ja tenim feina avançada.
Ingredients:
1 ceba petita
250 g de mongeta verda fina
3 talls fins de bacó
Formatge de cabra de rulo
1 tros de pa de pagès
Pinyons
Oli d'oliva
Preparació:
Agafarem la mongeta, la netejarem i la partirem en trossos petits eliminant les puntes. En una cassola, posarem a bullir-la durant 25 minuts, un cop estigui al punt la deixarem refredar a temperatura ambient. En una paella amb un rajolí d'oli fregirem els talls de bacó, el pa -que haurem tallat a cubs prèviament-, els pinyons i la ceba tallada molt petita. A continuació, ho emplatarem tot; posarem la mongeta, la combinació d'ingredients que tenim a la paella, ho barrejarem tot i afegirem un rajolí d'oli d'oliva. Per acabar la presentació esmicolarem el formatge de cabra.
Acabo de descobrir que t'agraden les bledes...
ResponEliminaUna molt bona opció per a la carmanyola!
Jud: aquest cap de setmana l'Albeta s'ha estrenat a la cuina amb els teus muffins, li van quedar bons i va estar entretinguda una bona estona, així que en breu la poso a fer amanides jejeje
ResponEliminaMmmmm... té una pinta espectacular!! A mi també m'encanta la verdura (a casa també sempre li hem dit així! jeje)... i fetes així han d'estar d'autèntic luxe!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Moni: no ho sabies? el que no m'agrada és la col!
ResponEliminaVF: doncs ara amb l'Alba pots fer la gelatina i els bombons!
EF: moltes gràcies pel comentari i per agregar-me al vostre llistat de blocs que visiteu! és un honor.
Tot molt casolà... fantàstic!
ResponElimina