De petita, i no tan petita, sempre m'ha agradat molt veure els dibuixos animats. Crec que em vaig fer fan de tots: Bola de drac, Juana i Sergio, Heidi, Willy Fox, Arale… i d'altres; que si segueixo no acabaré mai aquest post. Però un dels dibuixos que més em va marcar a l'hora de menjar va ser el Popeye. Mai vaig arribar a entendre com un iaio tan lleig podia tenir una novia tan joveneta! M'hagués passat hores i hores davant de la tele veient com El Popeye i el Brutos es barallaven per aconseguir l'amor de l'Olivia, una noieta prima i desgarvada, que al caps dels anys, Moschino, la va utilitzar com a imatge d'una de les seves fragàncies.
Els espinacs sempre m'han agradat. Són una font rica de ferro, un mineral molt important pel nostre cos. Serveix per evitar la caiguda del cabell, l'anèmia, entre d'altres moltes coses. A més, és un aliment que té un paper important a la nostra cuina. Personalment sempre m'han agradat i, si tinc l'oportunitat, en menjo sovint; sobretot si les puc cuinar a la catalana!
Ingredients per a 12 uts.:
1 làmina de pasta de full
250 g d'espinacs
1 grapat de pinyons
1 grapat de panses
4 talls de cansalada
1 ceba petita
1 dent d'all
200 g de formatge emmental
Formatge parmesà ratllat
Oli d'oliva
Sal
Preparació:
Escalfarem el forn prèviament a 180º. Posarem la pasta de full en motlles i ho enfornarem durant 15 minuts. Mentrestant bullirem els espinacs durant 20 minuts i els hi traurem tota l'aigua. En una paella, amb un bon raig d'oli, posarem la ceba i l'all tallats a trossets petits i ho rossejarem. Un cop ho tinguem, afegirem la cansalada. Al cap de 5 minuts afegirem els espinacs, ben escorreguts; un polsim de sal i ho remenarem durant 15 minuts. Després, afegirem la barreja a les tartaletes de full que hem fet prèviament i posarem una mica de formatge emmental ratllat. Ho enfornarem durant 10 minuts. Un cop els traiem del forn els empolsarem amb una mica de formatge parmesà i els acabarem amb un trosset de carn salada cruixent.
Mmmmmmm que bo! provaré de fer-ho algun dia!
ResponEliminaI quina foto més bonica!!!!
:)
Petonets
Ummmmmmmmmm!
ResponEliminaTu posa el primer i jo el segon i avui dinem juntes!
Petonets!
Qué original! M'agrada aquesta forma de menjar espinacs! A mi també és una verdura que m'agrada molt, però he de reconèixer que sempre els compro congelats, netejats i tallats...
ResponEliminaRespecte als dibuixos, jo mai he estat gaire de mirar-ne, però de petita no podia esmorzar si no tenia davant la tele amb en doraemon, jeje.
Petonets!!
M'encanten els espinacs! I menjades així guanyen encara més!
ResponEliminaTenen una pinta fantàstica!! Aquestes me les apunto ;)
ResponEliminaJo també veia TOTS els dibuixos que comentes, ejeje
Petonets i bon cap de setmana!
Sandra
Gracias por pasasr por mi blog y por dtu comentario.
ResponEliminaEstas tartitas tienen en una pinta muy buena, se me hizo agua la boca.
Besos,
Judit que delicias que has puesto.
ResponEliminalas pones de tres en tres.
Que chulada de foto las de las tartaletas.
Deliosa y bonita presentación.
Te crees que para el día de la castañada fui a comprar este pañuelo para hacer una foto con las castañas y boniatos y me pidieron 10 euros,me pareció super caro.
Cuanto te ha costado a ti?
Besos
Jo sóc fan també de tots ells..... un secret: vaig començar a jugar a Voleyball veient Juana y Sergio..jijiji... i m'hi vaig tirar 8 anys!!
ResponEliminaM'encanten aquestes tartaletes, els espincas queden boníssims!!
Molts petons
Hi tant que deuen ser bones aquestes tartaletes! Aquesta combinació queda boníssima sigui com sigui.
ResponEliminaUna abraçada.
Tast de c: moltes gràcies!
ResponEliminaMoni: això està fet!
Nee: també es poden fer amb espinacs congelats! jijiji
Yves: gràcies
Els fogons: moltes gràcies guapa! i bon cap de setmana
Tita: gracias a ti. besos
Margot: pues ha sido casualidad lo del 3!
Ingrid: moltes gràcies maca
T a C: doncs tota la raó! petonets
Què bones! tenen una pinta superior.
ResponEliminajo també veia aquests dibuixos! i el dr. slump! uff podriem fer una llista tan llarga..
petons!
Ana: gràcies guapa! quins grans dibuixos, eh? petonets
ResponEliminaChe peccato ! Sono la sola a casa che ama gli spinaci. Ma penso che vado a provar questa riceta, mi sembra troppo buono !
ResponEliminabaci
Bonita foto y seguro que la tartaleta estaba divina. Acabo de descubrir tu blog. Me ha parecido precioso.
ResponEliminaSaludos
Pilar
Stella: si vuoi quando andaremo a Nimes mangiamo spinachi!!!! bacci bella
ResponEliminaPilar:muchas gracias por todo y bienvenida!
Ja tinc els motllos jeje
ResponEliminaSandra: doncs ara només et queda fer les tartaletes! petonets guapa
ResponElimina