>

dimecres, 24 de novembre del 2010

Camembert arrebossat

A casa ens encanten els formatges. Com ja haureu, vist moltes de les receptes d'aquest bloc en porten. Això sí, haig de reconèixer que no puc amb els formatges florits, no sé si és pel seu gust fort com pel seu aspecte (crec que deu ser per això últim, ja que sóc de les persones que, si el plat que m'haig de menjar no m'entra pels ulls, ni el tasto!).

Quan anem a fer alguna excursió i tenim l'oportunitat de parar en un mercat de poble, sempre mirem quins formatges podem comprar. La majoria de cops ens acabem decantant pels que estan fets amb llet de cabra. Si teniu l'oportunitat de comprar formatges d'Albió (un petit poble amb 4 cases de la Conca de Barberà) no ho dubteu pas, són excel·lents! Segons la meva humil opinió tenen la combinació perfecte entre olor, sabor i textura. A Barcelona, no els he comprat mai, ja que nosaltres aprofitem per comprar-los quan anem a Conesa i, aleshores, fem la parada de rigor a Santa Coloma de Queralt. Però crec que estan a molts llocs, ja que els he vist a Organyà, Montblanc i, fins i tot, ens en van servir al restaurant "Les Cols" d'Olot, un restaurant amb dues estrelles Michelin, on l'equip d'arquitectes RCR va fer un treball exel·lent en quant al seu interiorisme.


Ingredients:

1 formatge camembert rodó
Melmelada de mora
Pa ratllat
1 ou
Sal
Oli d'oliva


Preparació:

Agafarem el formatge i li traurem la pel·lícula blanca que té amb un ganivet molt esmolat, s'ha d'anar amb molta cura per no trencar-lo. Un cop el tinguem, el tallarem en 4 porcions. Agafarem un trosset de formatge i el banyarem amb ou, prèviament batut i amb un xic de sal, i seguidament l'arrebossarem amb el pa ratllat. Perquè el formatge ens quedi més cruixent ho repetirem un cop més. Un cop arrebossats tots els trossos, els posarem a una paella, durant uns segons, amb l'oli molt calent. Aleshores, els fregirem, anant amb molt de compte que no es desfacin, fins que ens quedin rossets. Quan els tinguem, els traurem amb l'ajuda d'una espàtula i els col·locarem en un plat amb paper de cuina, perquè així absorbeixi la resta d'oli. Per servir-los els acompanyarem d'una melmelada de fruits vermells. En aquesta ocasió nosaltres hem escollit la de mores.




8 comentaris:

  1. Aquesta recepta és una delícia. M'encanta la combinació del formatge amb la melmelada. Deliciós!!

    ResponElimina
  2. M'encanten els formatges!!!!!!!
    Una combinació per llepar-se els dits!

    ResponElimina
  3. M'encanten aquests tipus de formatges arrebosats, son boníssims i acompanyats d'aquesta melmelada un èxit.
    Petonets

    ResponElimina
  4. Pena de calorías, porque es un plato delicioso. Tus fotos, como siempre,preciosas.
    Saludos

    ResponElimina
  5. Yves: és tan bo i fàcil aquest que no m'estranya!
    T a la C: gràcies!
    Carmen: doncs si que t'assegures el tret si!
    Pilar: por un día no passa nada! gracias por todo!

    petonets a tots!

    ResponElimina
  6. Moni: m'havia oblidat de tu! una combinació perfecte! petonets

    ResponElimina
  7. Con esta receta me matas. El dulce-salado me pierde y esta combinación que nos muestras no me la pierdo por nada del mundo.

    Besos.

    ResponElimina