>

dimecres, 15 de desembre del 2010

Macarroni amb llima i ruca

Si hi ha un ingredient bàsic a la cuina Mediterrània, aquest és sens dubte l'oli d'oliva. És un element diferenciador de la nostra cuina respecte a la del Nord. Personalment, penso que és molt important que l'oli d'oliva sigui d'oliva arbequina, ja que el seu sabor, un xic més fort, i el seu cos, més consistent, fan que només amb un bon rajolí els nostres plats cobrin un sabor molt especial. Aquest aliment, juntament amb el cava i el pernil, són una de les millors cartes de presentació de cara a l'estranger, en quant a alimentació es refereix, clar. Doncs bé, la Montse, una jove empresària i molt bona amiga (integrant del grup de les "nenes", del que algun dia en parlaré), sembla que ho té molt clar. Tot va començar en un viatge a la Xina que va fer amb la seva mare. Allà, es van enamorar del mercat potencial que hi havia, però van creure que el nostre país ja estava prou saturat amb les seves mercaderies, així que van decidir que, en comptes d'importar productes d'aquelles terres, el que farien seria exportar-los des de les nostres. Ho van estar pensant durant uns quants dies, fins que van trobar la solució: exportar oli 100% d'oliva amb denominació d'origen Siurana. I sembla que va ser una bona idea, perquè és un oli que no només podem trobar en botigues selectes de Barcelona, sinó que es comercialitza per tot el món. Per si esteu interessats en tenir més informació sobre aquest oli us podeu adreçar a la seva web: http://www.lespartides.com, allà hi ha una serie d'explicacions molt interessants sobre aquesta varietat.

Doncs aprofitant que la Montse m'ha regalat una ampolla d'aquest "or líquid" he preparat una recepta de la Donna Hay, encara que he introduït petites variacions, espero que us agradi!


Ingredients per a 2 persones:

250 g de macarrons grans
1 llima
Ruca
Oli d'oliva
1 gra d'all
1 guindilla
4 talls de pernil ibèric
Formatge de cabra
Sal 


Preparació:

Agafarem els macarrons i els posarem a bullir fins que estiguin "al dente", normalment calen uns 15 minuts per aquest tipus de pasta. Mentrestant, a una paella posarem un bon raig d'oli d'oliva, la pell de la llima ratllada, la dent d'all tallada a trossets molt petits, la guindilla tallada a trossets petits i sense llavors i ho cuinarem durant un minut. Seguidament afegirem els talls de pernil, tallats a tiretes petites, i ho cuinarem durant 2 minuts més. Un cop tinguem la pasta al punt, l'escorrerem i la col·locarem a un bol. Afegirem els ingredients de la paella i ho barrejarem tot bé. A continuació tirarem el suc de la llima, un bon raig d'oli d'oliva, la ruca i un tros de formatge de cabra esmicolat.





15 comentaris:

  1. Com a integrant del grup de "les nenes" m'encanta aquest post!! :)

    Felicitats Judith per la recepta, la foto i per aportar-nos cada dia idees de cuina fàcils però amb un resultat fantàstic!! A les no-cuineres, com és el meu cas, ens pot treure de més d'una dificultat...
    I felicitats també a la jove empresària, la Montse, pel seu oli i per la seva empenta.

    Petons guapes! :)

    ResponElimina
  2. Amb un bon oli dóna gust cuinar! Enhorabona Montse.
    Una recepta fantàstica.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Con esos ingredientes esta ensalada solo puede ser una delicia!! Que lujo poder aderezarla con ese excelente aceite de oliva, que la disfrutes ...
    bsts. maite

    ResponElimina
  4. Aquest oli és magnífic, no m'estranya que el vulguin a l'altra banda del món!

    ResponElimina
  5. Qué rica Judith!!!. Yo la hago parecida pero con lascas de parmesano y sin jamón. La próxima vez la hago con jamón (pero sin queso de cabra, que le he cogido un poco de manía). La foto, como no podría ser de otra forma, divina.
    Besos

    ResponElimina
  6. Olvidé decirte que mucha suerte para la "niña". Un buen aceite es una buena carta de presentación y un éxito seguro.
    Besos

    ResponElimina
  7. Una recepta molt original!!!... serà qüestió de provar-ho, no?
    Desitjo molt èxit a la Montse, a la zona on vivim nosaltres tb és zona d'oli d'oliva, i per tant és un ingredient que l'apreciem moltíssim!!

    Petonets

    ResponElimina
  8. Qué bueno!! Suena contundente y refescante. Un beso

    ResponElimina
  9. Nena, quantes floretes!!!!!!!!!!!!!! gracies!!! ja saps que aquesta recepta serà especial per mi a partir d'ara quina ilu .... i tens raó un bon oli es essencial per cuinar.
    Roser, si en vols una ja saps que et toca, a més ara amb el blogg de la Moni i la Judith ho tens més fàcil.
    molts petons guapes

    ResponElimina
  10. Hola Judith!
    Aquesta recepta m'ha agradat molt; fàcil de fer i pareix que ha de ser molt bona. Amb el teu permís, me l'apunto per fer-la.La fotografia és fantàstica. Un petó. Paula

    ResponElimina
  11. Judith què bo!!Visca la Donna Hay!!jiji!! :P
    No he provat aquest oli...en prenc nota.
    La foto genial com sempre!

    Molts petonets!

    ResponElimina
  12. Roser: gràcies guapa! ja estic pensant una recepta per la presentació de "les nenes" ;P
    Moni: i molt lleugera!
    Don C y C: bienvenida al bloc! con un aceite así, es un lujo cocinar
    Yves: ;P
    Pilar: me gustan tus variaciones! me las apunto!
    T de c: el mérit de la recepta no és meva! ;)
    Linda S: realmente es muy fresca!
    Montse: espero que tinguis molta sort carinyet!!!!!
    B T: ja em diràs si t'agrada!
    Alba: ja fa dies que sona el nom de la sra. Hay, oi? ;P

    petonets a tots

    ResponElimina
  13. Què bo ha d'estar aquest plat! el contrast de sabor ha de ser fabulós.
    El meu pare em va baixar oli de Siurana, boníssim! prenc nota del teu.
    petons!

    ResponElimina
  14. M'agrada la idea. Moltíssim! Ha d'estar mooolt bo això...
    Una abraçada!

    ResponElimina
  15. Hola,muy apetecible para descansar de tanto potaje.

    ResponElimina