>

divendres, 2 de setembre del 2011

Pastís de poma i crema

El passat cap de setmana semblava que estava una mica nostàlgica. Primer amb les galetetes de formatge i les vacances, segon amb el suau -que ens ha fet florir vells records a més d’un-, i ara toca el clàssic pastís de poma i crema. Qui no ha tastat mai un pastís com aquest? Ja sigui en forma de pastís, cassoleta, banda o qualsevol altra format que ens puguem imaginar, el resultat és el mateix. Hi ha 3 premisses bàsiques que s’han de complir: utilitzar pasta de full, crema pastissera i poma, la resta dependrà del cuiner.

No patiu que Croàcia no ha eliminat la meva vena creativa, i espero poder-vos seguir proposant receptes amb combinacions una mica diferents. El que passa és que potser ha estat el relax i les ganes de jugar amb el Boletet el que m’ha fet recordar receptes de sempre.

El pastís d’avui us servirà com a base per fer una infinitat de propostes que podreu adaptar a la fruita de la temporada. És fàcil de preparar, ràpida de fer i millor de menjar... ¿Què més es pot demanar?

La recepta d'avui m'agradaria dedicar-li a l'Eri -la cuina de l'Eri- i a la seva família, que com molts de vosaltres ja sabeu estan passant per uns moments dolorosos… No fa falta que et diguem que a la blocosfera t'estarem esperant amb els braços oberts per quan et sentis preparada, molts ànims bonica…

Espero que tingueu molt bon cap de setmana i ens veiem el proper dilluns! Ah! espero que hi sigueu tots, perquè passaré llista... :-)


Ingredients:  

1 base de pasta de full
2 pomes golden
500 ml de llet
125 g de sucre
1 pell de llimona
4 rovells d’ou
20 g de midó
1 ou
Canyella en pols
 

Preparació:

Estenem la base de pasta de full a un motllo prèviament untat amb oli. Amb l'ajuda d'una forquilla punxem la base. Pintem la base amb ou batut i tirem un polsim de sucre i de canyella. La posem al forn, prèviament escalfat a 180º, durant 5 minuts. Mentrestant preparem la crema. En una cassola posem la llet, la pell de llimona i una cullerada de postres de canyella i ho portem a ebullició. Un cop arrenqui el bull apaguem el foc i ho reservem. En un bol agafem els rovells d’ou i els barregem amb el sucre fins que blanquegin. Afegim a poc a poc el midó, dissolt prèviament amb una mica de llet, i el passem per un colador. Ho barregem lentament i afegim la llet que hem reservat amb molta cura. Un cop tenim una barreja homogènia, ho posem a una cassola a foc lent. No parem de barrejar, i un cop estigui espès ho retirem del foc i ho posem a la base de pasta de full que hem preparat prèviament. Acabem decorant el pastís amb mitges llunes de poma, d'uns 2 mm, una mica de sucre i canyella en pols. Finalment, posem el pastís al forn, prèviament escalfat a 180º, durant 35 minuts.





60 comentaris:

  1. Deliciós!!! I és que els pastissos de poma m'encanten siguin com siguin. I aquest amb full i crema, dels meus preferits.
    Petonets guapa....

    ResponElimina
  2. oooohhh judith!! Amb lo que m'agraden aquests pastissos, això no es fa eh?? Que ja me'l menjaria ara per esmorzar!! Per cert, bona dedicació, es mereixo això i més :)

    Un petó

    ResponElimina
  3. Fantástica receta por muy clásica que sea, está diciendo cómeme! ahora soy yo la que necesita desconectar unos días, no se si volveré inspirada o me pasará como a ti (me refiero a traer recetas del viaje ¿eh?) Me llevo un poco de tu delicioso pastel para el camino.
    Un beso

    ResponElimina
  4. La combinació de pasta de full, crema i poma ( o quasecol fruita) es dels millors i mes senzills postres de fer, oi?
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Tant se val que sigui una recepta clàssica; de tot hi ha d' haver en la vinya del senyor... Aquesta sempre triomfa. T´ha quedat fantàstica.

    ResponElimina
  6. T'ha quedat preciós, hi ha tantes receptes de pastissos de poma... que no sabria amb quina quedar-me.
    Petons guapa, i fins dilluns! ;)

    ResponElimina
  7. Mira, ja pot ser clàssica... qeue tu li saps donar aquella personalitat tant teva, es podria reconéixer un juju entre mil pastissos (i fotos!)! ;) A mi m'encanta, un trosset per la Bordeta?

    Molt bonica la dedicatòria a l'Eri, s'ho mereix!!

    Petonets carinyet!
    Sandra

    ResponElimina
  8. Un clàssic deliciós! aquestes receptes de tota la vida també s'han de tenir en compte, no t'excusis!!
    A viam si ens reenganxem nosaltres al bloc, que ja toca!!
    Petonets bonica!

    ResponElimina
  9. Bon dia bonica!! ja he tornat a arrancar el blog de nou! tenia moltes ganes de tornar a visitar-vos!!!
    Aquest pastís, tot un clàssic més que temptador!molt i molt bo!!
    Molts petonets bonica i el detall amb l'Eri ha estat gegant

    ResponElimina
  10. Siempre me apunto a una tarta de manzana y a la tuya, aún más.

    Buenísima pinta, Judith, ¿a qué hora es el te?

    besitos, linda

    ResponElimina
  11. Pues sí es un clásico, pero delicioso. Y sí, lo hacemos todos, pero esas fotos sólo las haces tú.
    Besos querida nostálgica :)

    ResponElimina
  12. A vagades no fa falta innovar, perquè el cos demana alguna cosa que ja coneixes, i si esta bo no cal inventar més! Com aquest pastís, clàssic i deliciós.
    Un petó i fins dilluns, aquí seré quan passis llista. jejeje

    ResponElimina
  13. Me encanta este pastel Judith, es una combinación irresistible. Te quedó fantástico. Estaremos el Lunes para cuando pases lista.
    Un beso guapa

    ResponElimina
  14. A que hora dices que tomamos café???Jajajaj
    Deliciosa, preciosa.... y es que es un clásico.

    Besos y buen finde.

    ResponElimina
  15. Hola Judith!!!, por supuesto que yo ya estoy, puedes pasar lista. Me gusta esta tarta a rabiar, es deliciosa, y te ha quedado tan doradita, es un gustazo!.
    Voy a ver que más cositas has preparado mientras he estado de vacaciones.
    Un besazo guapa!

    ResponElimina
  16. mmmm m'encanten tots els tipus de pastissos de poma, encara que els que porten crema no acostume a dir-me res, t'he de dir que t'ha quedat genial.
    Per cert, em sembla que tenim el mateix motlle i tot, jajaaj, em sona molt però que molt aquesta tartera blanca :P.

    Petonets!!

    ResponElimina
  17. Pasta de full, crema i poma, un clàssic sensacional! I el toc de la canyella queda molt bé amb la poma ;)
    Segur que l'Eri estarà encantada que li dediquis aquest post.

    ResponElimina
  18. Doncs no se jo si he fet mai aquesta versió de la tarta de poma, aixi q la guardo i la tastarem!

    ResponElimina
  19. Mira serà clàssic però és un dels meus preferits. Recordo que la mama hi posava essència de llimona i m'encantava acompanyar-la a comprar a l'herboristeria, ja saps que l'olor m'encanta.
    Molts petonets, no m'estranya que et despistis amb el teu boletet.

    ResponElimina
  20. Hola Judith, como me gusta este pastel por mas que comes no té cansas, yo hace mucho tiempo que no lo hago pero me has dado una idea, besos guapa.

    ResponElimina
  21. Ñaaaaaaam!!!Es lo único que puedo decir, jeje.
    Muchos besos!

    ResponElimina
  22. Tot un clàssic, que sempre a casa cadascú té la seva versió... ara m'has fet venir gana de fer-ne un!!! ;-)

    Petonets

    ResponElimina
  23. HOLAAA.nuevamente visitandote ...despues de mis largas vacaciones ..que pastel de manzana tan precioso se ve increible de apetitoso ..la foto me dice ñamñam ..jaja mmbsssMARIMI

    ResponElimina
  24. Hola judith! amb crema no l'he fet mai, sempre posava la poma directament damunt la pasta de full!
    Em sobren ous la recepta, hi ha els 4 rovells que son per fer la crema ¿no? i després hi ha 3 ous més. Aquets perque son? perque per pintar la pasta de full em semblen molts! o hi ha alguna cosa que no he entés? (segur que es això, jeje)
    Té una pinta boníssimaa!

    ResponElimina
  25. Lucia, era un error! quin cap el meu! gràcies per avisar!!! ;P

    ResponElimina
  26. Juju,
    El pastel se ya quedado un lujo... Se ya quedado con un aspecto delicioso : )

    Besitos guapinha.

    ResponElimina
  27. Ja saps que és un dels meus preferits. Felicitats. Estava boníssim!

    ResponElimina
  28. muy bueno este pastis me encantan los dos igredientes principales y como conozco a la Eri te aseguro que le habra gustado tu dedicatoria
    bon cap de setmana
    petons
    miquel

    ResponElimina
  29. Boníssim Judith! també és un dels meus preferits! encara que durant molts anys, el vaig menjar d'una altra manera el pastís de poma, m'has fet posar nostàlgica... aviat el faré ;) Molt bonica la dedicatòria per l'Eri, ets un sol!! petonets i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  30. Mmmmm.... aquí on hi hagi pastissos amb poma i crema que se'n vagin tots els altres!! Crec que és un dels meus pastissos preferits, juntament amb el de llimona i merenga. Per sort, amb això no coincidim l'Òscar i jo...com que només m'agraden a mi me'n faig poques vegades (bé, realment mai, només per dur quan anam convidats), val més així que m'ho menjaria tot sencer i això no pot ser bo pel "tipín".
    Petonets guapa!! Per cert, avui no havíem tengut encara notícies teves!!

    ResponElimina
  31. Bonissim el pastis ¡¡¡ M'encanten els de poma així que amb el teu permís el copiaré.
    Petons

    ResponElimina
  32. mmm, no, yo nunca probé este pastel, así que me lo apunto para cuando esté más "livianita" para prepararlo :)

    ResponElimina
  33. Hummmm, Juju está perfeita, linda, linda!
    Besitos e bom fim de semana.

    ResponElimina
  34. Puc venir a berenar a casa teva??? jejejej

    No pateixis la Martina cuidarà bé del teu bolet, mentres nosaltres xerren de blogs i receptes.

    Petonets

    ResponElimina
  35. Niña, que tarta mas rica ,con la de manzana nunca fallas es un clasico y alli donde va triunfa ( como la san miguel ;) )
    te ha quedado genial.
    besos Esther

    ResponElimina
  36. Aquest és un pastís que no falla mai, boníssim!

    ResponElimina
  37. Quina pinta té aquest pastisset, llàstima que no m'agradi la crema, haure'm de reinventar una pastís de pome sense crema.

    Un petonet i bon cap de setmana

    ResponElimina
  38. L'Eri estara molt agraida.

    Ens portes un pastís deliciós per berenar en una tarde acompanyats de bons amics.
    Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  39. a mi este tipo de tarta me gustan muchísimo. De las que mas fijate. Y la tuya tiene una pinta estupenda. Bss y feliz fin de semana.

    ResponElimina
  40. Que no falti el pastís de crema, tota una tradició.

    Petons y bon cap de setmana.
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  41. Ha d'estar fantàstic. El meu ni de bon troç fa aquesta pinta

    ResponElimina
  42. Te quedó muy rica!!! Tiene una pinta estupenda y la foto está preciosa. Besinos.

    ResponElimina
  43. Me apunto tu receta de tarta de manzanas. Es de las que más consumimos en casa porque no cansan, son frescas y a todos les cae bien. Con pastelera nunca probé, así que bienvenida la idea.
    Cariños

    ResponElimina
  44. Realment, la barreja de pasta de full, poma i crema pastisera és brutal!! i la pinta que té aquest pastís em deixa sense paraules!! m'encanta!! petons

    ResponElimina
  45. Els clàssics no fallen mai, i a tu t'ha quedat espectacular aquest pastís de poma... quina bona pinta!!!
    El millors desitjos per l'Eri i la seva família.
    Petons

    ResponElimina
  46. Judith!!! Hola!!!
    Una recepta que em fa llepar els dits! una presentació preciosa!
    Però no puc remediar preocupar-me per l'Eri.. fa tant de temps que no disposo de temps per comunicar-me en vosaltres que m'he perdut lo de l'Eri... malgrat la meva desconexió, espero i destijo que recuperi ben aviat el benestar.
    Un petó ben fort!
    Mglòria de Gourmenderies

    ResponElimina
  47. Oh wow que bonita!! Me encanta ese molde... cada vez que lo veo lo quiero!!! Y tu tarta está perfectamente echa! Quiero un trozo... la guardaría para mi café después de comer... que pena no ser tu vecina jaja

    Besos

    ResponElimina
  48. aquest pastisset te una pinta...ideal...i jo no se que te a pomma pero es que queda be en cual se vol joc...no?

    merci de venir a felicitrame....petons!

    ResponElimina
  49. Todo un clásico, me encanta! de pequeña era mi trata predilecta, la de manzana y crema, tampoco había tanta variedad como ahora (brownies, cupcakes, muffins......) pero sin duda es una trata fantástica! te ha quedado de lujo ;) besos guapa

    ResponElimina
  50. Vaya pintaza! Te ha quedado genial, quedo un trocito...me encanta la tarta de manzana...

    ResponElimina
  51. pues sí, será un clásico pero ¡nunca falla! es una delicia!

    ResponElimina
  52. Els clàssics sempre triomfen i a tu et queden igual de bé les novetats que les versions. Perquè aquest pastís és dels que pocs es resisteixen a dir que no i a mi particularment m'encanta. Ara que el que més m'ha agradat és la dedicació. Un detallàs!!! Ets un sol!!! Petonets

    ResponElimina
  53. Manzana, manzanita, díme dónde estarás tú más bonita! en pastis, torta, tarta y pastel que se te mire por donde se te mire estás para comerte:-P

    Besos!

    ResponElimina
  54. Una delícia de pastís clàssic que agrada a tothom. Aquest t'ha sortit brodat! És una combinació deliciosa i suau...Espero que l'estiu bé. Ja estem de tornada! Petonets!!

    ResponElimina
  55. Catieu: mai falla!
    Anniki: ;)
    Heva: ya tardas en volver!! Queremos tus fotos
    Gemma: sí, és tan senzill que sembla mentida que sigui tan bo! Jijijiji
    Cristina: sí! A més tothom la fem diferent
    ADF: jo tampoc!!!!
    Sandra: sí? Que guai! T’acabes de guanyar un juju! ;)
    Alnbota: ja esteu tardant nois!! On sou????
    Ingrid: benvinguda al món blocaire
    Isabel: a las 5? Jijiji
    Pilar: siempre con tus piropos! Eres única
    Sweet: sí, amb això del bloc intentem ser molt originals tots, però no ens hem d’oblidar dels clàssics.
    Dadá: ;) gracias
    Rosaleda: pues a las 5, ya veo que seremos unas cuantas!!! ;P
    Chelo: oeeeeeeeeeeee, por fin de vuelta!
    Nee: el motlle és de la meva sogre, però segur que és del Ikea! Són uns fans, jijijiji
    Gemma: sí, personalment la canyella m’encanta!!! I l’acostumo a utilitzar molt
    Sónia: impossible! ;)
    Moni: ostres! Jo no ho recorbada. La propera vegada n’hi poso
    Tere: pues ya espero tu versión!!!!
    Alba: jajajajajajajaja
    Ribereña. Sol passar, el món dels blocs és tan perillós! ;)
    Garlutti: bienvenida guapa. Las vacaciones son necesarias
    Lucia: sort de la teva correcció! Si es que haig d’estar més atenta! Jijiji
    Catarina: obrigada
    Yves: i el de formatge, i el de melmelada... ;)
    Miquel: espero que torni ben aviat! S’enyora molt
    Paula: ostres, doncs quan et vingui de gust ens truques i venim corrents! ;)
    Quima: només faltaria! Ja em diràs si t’agrada
    Sole: ;) jijijijijiji
    Frederique: ;)
    Artemisa’s: segur que la martina cuidarà genial al Boletet!!! Quan veniu?
    Duxa: muito obrigada
    Esther: sí! Si no quieres experimentar y asegurarte el éxito, la manzana le gusta a casi todo el mundo!
    Mª Àngels: èxit assegurat!
    MJ: segur que el pots farcir amb alguna altra cosa, com per exemple una crema de formatge o una compota
    Neus: estan passant un mal moment! Espero que torni aviat
    Belinda: benvinda!
    Luisa: mis preferidas son las de chocolate, pero después, estas!
    Ana: sí!
    Núria: tenint al Narcís, impossible!!!
    Labidú: muchas gracias
    Erika: y és fácil y ligera! ,)
    Roser: gràcies bonica
    Carme: és molt fàcil de fer! Ja ho veuràs
    Mª Glòria: gràcies bonica! Tu no pateixis, que ja ens va bé que de tant en tant sapiguem alguna coseta teva!
    Valerie: pues diría que es del Ikea!
    Manu: sí, és molt versàtil
    Eva: per sort hem evolucionat! Però no oblidem els clàssics
    Susan: aix, pues ya no
    Antonia: síiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    Irmina: gracias
    Laura: jajaja, gràcies bonica. És el mínim que puc fer per ella
    Fran: ;)
    Mai: sí! En dulce o salado! No importa, siempre queda bien.
    Elena: gracias por la visita
    Montse: benvinguda!!!!!

    Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina