Doncs ja hi tornem a ser! Som dia 15 i els nois de Els fogons de la Bordeta, la Sandra i el Xavi, ens han proposat fer escabetx. Haig de confessar que és el primer cop que el faig, ja que a casa no som massa amants d'aquest tipus de "conservant". Per això, quan vaig veure que aquest mes ens proposaven cuinar escabetx vaig tardar uns quants dies a decidir-me. Recordava que la meva mare cuinava sardines en escabetx, i que a tothom li agradava molt, menys a mi, i és que no suporto les sardines. Sabeu que sóc amant dels experiments, i aquest cop no ha estat una excepció, però per sort ha sortit bé. El sabor m'ha recordat al del chutney i és que és molt similar. Us aconsello que us atreviu a experimentar amb l'escabetx, ja que podeu obtenir molt bons resultats. De moment us deixo amb la meva recepta, a veure què us sembla.
Avui les components dels rul·los de la Fletxer estem de celebració, i és que el nostre Xarvly està d'aniversari!!! Aquest noi amb aire d'ingenu i cara de bon nen resulta que fa anys. Així que les seves "nenes" no podem deixar passar l'ocasió per felicitar-lo. Espero que siguis molt feliç en un dia tan especial. I, tot i que la festa grossa serà dissabte -que ens ho ha xivat un ocellet-, espero que avui et mimin molt, que t'ho mereixes! Sobretot desitjo que no perdis aquest humor que tant ens agrada… Ets únic! ;)
Ingredients:
1 mango
10 figues
1 ceba petita
2 grans d'all
2 fulles de llorer
Farigola
Oli d'oliva
Vinagre
Mel
Sal
Pebre
Preparació:
Posem un bon raig d'oli d'oliva en una paella, i quan aquest estigui calent afegim la ceba tallada a làmines. La deixem enrossir una mica. Mentrestant tallem el mango a daus i les figues per la meitat. Un cop les tinguem, ho afegim a la paella, ho anem remenant amb una cullera de fusta i, quan estigui enrossit afegim un bon raig de vinagre, les fulles de llorer i un manat de farigola, uns grans de pebre, un polsim de sal i una cullerada de mel. Ho deixem a foc lent durant un parell de minuts i, quan veiem que hagi espessit una mica, ho retirem del foc. Ho passem a un recipient perquè es refredi a temperatura ambient i, després, el reservem a la nevera. Us aconsello fer-ho el dia abans, ja que els sabors guanyen en aroma.
juju!! però quin escabetx més original!!! jo he estat més tradicional i l'he fet de sardines... q veig q no t'agraden gens!jajajajjajaa
ResponEliminamuakis
Ostres, quina combinació més original! Verdures i fruita... ha de quedar molt gustós. Un experiment que té l'èxit assegurat ;)
ResponEliminaTu i els teus experiments! A quedat molt bé.
ResponEliminaPetonets.
No se me hubiese ocurrido nunca prepararlo asi. Una combinación inusual y a la vez original.
ResponEliminaBessos
Ha de ser boníssim, d'original ho es molt.
ResponEliminaPetonets
I aquest escabetx, com te'l menjaries? Com una mena de compota per acompanyar carns, o sobre torrades...?? MMM m'has despertat la curiositat!! jaja Bon experiment :)
ResponEliminaMmmm qué cosa más rica y original. Una combinación ganadora.
ResponEliminaBss, Carmen
Ets la BOMBA!!!!! jajajajaja Tenia unes ganes de veure el que ens faries... sabia que havia de ser tan original i fantàstic com tu... brutal nena, BRUTAL!! ;)
ResponEliminaM'encanta també com claves al Xavi! jejejeje
Moltes gràcies per ser-hi sempre carinyet!!!!
Molts petonets
Sandra
Els tues invents no poden sortir mai malamant!!! Molt original i bo aquest escabetx, el mango i les figues lliguen molt bé... haurem de tastar-ho no?
ResponEliminaPetonets bonica!
Aixó es cuina experimental!!!!!
ResponEliminaEs tindrà que tastar.
Una abraçada guapa.
Una receta muy original, me encanta. Me la apunto para probar.
ResponEliminabesitos
WOW m'has deixat sorpresa! jo diria que és un escabetx afrodisíac. Petons
ResponEliminaQuin escabetx més original, mai l'havia vist amb fruites. Avui m'estic enduent més d'una sorpresa amb totes les propoistes :)
ResponEliminaPetons!
Visca la innovació. Si n'ha sobrat el vull tastaaaaaaaaaaaaar!
ResponEliminaMolts petonets.
¡Impresionante! Me ha encantado esta pedazo de receta.
ResponElimina¡Petonets guapa!
Nunca se me habría ocurrido esta receta.
ResponEliminaMe la apunto...
Besos.
Ahir ho vaig provar... molt bo! A més, la jud va seguir innovant... ho va posar sobre un filet ben bo!
ResponEliminaM'he quedat impressionda i amb moltes ganes de tastar-ho! No imagino gens com deu quedar però fa una pinta tremenda!!Quina imaginació que tens!!
ResponEliminaMiiil petonets guapaaaa!!
Bueno...bueno aixo si q es original, diferent i mai vist.
ResponEliminaPetons
Es que no puede ser más que un éxito...eres la mar de original mijer!!! me imagino cómo debe estar de sabor!!!
ResponEliminapor acá sí somos de escabeches pero la verdad es que me da fiaca prepararlo y termino comprándolo hecho... :o(
ResponEliminaL'haig de fer amb mango i figues....Petons
ResponEliminaQuina bona combinació!!! Atrevida! Me l'imagino com acompanyament d'un bon bistec a la planxa, o pollastre... com l'has comparat al chutney!!!
ResponEliminaEl probaré!
April's Kitch
A eso le llamo yo un escabeche rompedor. Y por supuesto buenísimo, me encanta niña.
ResponEliminaBesazos
Que buena receta, supero original ya me imagino el sabor, Delicioso!!.
ResponEliminaBss
Ohh m'has diexat ben sorpresa!! que guai, és un escabetx molt innovador! i segur que boníssim :D petonets guapa!
ResponEliminaBonissim!!! Quan he vist el nom de la recepta, de seguida he pensat en el chitney... pero al veure en detall....mmmmm... he flipat!!! Ets una crack!
ResponEliminaUn petonas
Sònia
Doncs m'ha picat moltíssim la curiositat. Aixó ho he de tastar!!!
ResponEliminaUn petó,
Esther
Qué original ese escabeche. La verdad es que me ha encantado!!!. Un beso.
ResponEliminaQuina combinació tan original, sempre em sorprens!
ResponEliminaJolin!! dolç escabetxat!! i figues i mango!! quina combinació més bona!! la veritat és que no m'imagino el gust! ho hauré de provar de fer així sabré del cert quin gust té! petons
ResponEliminaQue bó aquest experiment!!! quina explosió de sabors, entre dolç, salat, àcid... m´encanta. Molt bona proposta.Petons,
ResponEliminaJudith, qué bueno y qué original.
ResponEliminaTanto tiempo desenchufada de blog y cuando vuelvo me encuentro esta receta tan estupenda.
Besos
Sorprenent escabetx, no m'ho podia imaginar.
ResponEliminaPetons!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
No podía imaginar algo así. Te felicito por tu iriginalidad. Estoy abierta a todo. Pienso probarlo y se que será delicioso. Besos
ResponEliminaQuè vols que et digui?? Un dia gairebé ens fas plorar amb el que escrius, l'altre ens deixes mossegant la pantalla i avui fas de mega crack, com no em d'estar enganxats al teu bloc???..què tremolin les estrelles michelin que aquí arriba l'estrella rulera!!!
ResponEliminaMira que jo vaig pensar fer-ne de pera però no em va acabar de fer el pes, aquest teu té una pinta b..bestial!!
Petons!
como estoy disfrutando hoy la de ideas en un solo dia que he podido copiar je,je la tuya va directa a pendientes ,no se me hubiera ocurrido nunca,me encanta
ResponEliminapeto
ACHEI ESSE ESCABECHE BEM ORIGINAL....DEVE SER UMA DELICIA.
ResponEliminaBJS
eh Judith i la carn o peix on es? ja veig que et dindre que regalar unes dorades per acompanyar aixo tan bo que has fet jeje. molts petons
ResponEliminaMadre mia Juju esto si que es un plato 10......... me encanta es muy atrevida esta receta, besos.
ResponEliminaA mi tampoc m'agrada, el meu pare feia el bacallà i em molestava molt l'olor, peró s'ha d'obrir la ment a nous sabors.
ResponEliminaPetonets
Hoy si me has intrigado con los sabores, tengo que probarlos en ese escabeche tan bueno que has hecho!!!
ResponEliminaTe dejo un gran abrazote preciosa...y que disfrutes del casi fin de semana :D
T'he de dir que m'has sorprés. Això sí que és ser atrevit! Bona ocurrència. No dubto que deu estar boníssim.
ResponEliminaPetons
Que original este escabeche, como tu bien dices debe recordar al chutney, al utilizar el vinagre junto a la miel, sin duda hay que probarlo! muchos besos
ResponEliminaQué original Judith, nunca se me habría ocurrido hacer un escabeche de frutas!! Una excelente idea. Gracias por tu visita. Un abrazo. Alicia.
ResponEliminaDe figues i mango??? super original!!!!
ResponEliminaPetonets guapa
esta combinación de sabores es muy original, como guarnición para carnes debe de quedar genial
ResponEliminaYo tampoco soy de hacer escabeches, pero no porque no me gusten, es solo falta de costumbre. Mi suegra hacía de merluza y le salía exquisito. Con higos nunca se me hubiera ocurrido!
ResponEliminaCariños
Boníssim nena... M'has ben sorprès amb aquest escabetx... Que bo!
ResponEliminaGràcies per participar!
Petonarros!
Me encantan tus experimentos Juju y encima os habeis puesto de acuerdo para cocinar cosas que puedo comer ummmmm
ResponEliminaBesitos enrulada
L'escabetx més original que he vist mai. No esperava menys de tu!!!
ResponEliminaSaps que sóc una autèntica addicta a les figues???
Petonets i bon cap de setmana!!
Però com es pot ser tan original? Jo que venia a veure un peix o alguna carn en escabetx.... i em trobo fruita! M´has impresionat, Olé!
ResponEliminaPEtons
Ai rulera ruleraaaaa!! Q em fas posar vermell i q se m'humitegin els ulls! Moltes gràcies!!! En Charlie no seria ningú sense les seves Àngels! ^_^
ResponEliminaMolt original! Tens raó, s'ha d'experimentar perquè sorprén gratament.
ResponEliminaPetons.
Belén
Vaja, vaja...ja tenia raó quan et vaig coronar la "Reina del Mango". Ésclar, en escabetx no podia faltar...
ResponEliminaQue receita original Juju, confesso que fiquei curiosa;)
ResponEliminaUm beijinho.
Te llevas el premio al más original! Como me intriga... habrá que probarlo! Besos
ResponEliminaIep!
ResponEliminaTéns tota la raó del món quan dius que sembla un chutney. Quan ho he llegit, ho he vist clar. Original i, certament, atrevit!
Amb què el faries servir? A mi se m'acut amb carns blanques, rotllo pollastres o porc, i no massa guisades. A la sal, per exemple?
Genial!
Lídia: les receptes tradicionals s’han de conservar! ;) ni que siguin de sardines!!! Jijiji
ResponEliminaGemma: a nosaltres ens va agradar molt
Gemma: jijiji, no m’hi puc resistir!
Nica: ya sabes que me encanta experimentar!
Carmen: i està molt bo!
Anna: a casa el vam menjar amb un filet fet a la graella i amb torrades i formatge brie! Estava boníssim.
Carmen: nos sorprendió el contraste que queda!
Sandra: no em perdria per res del món la recepta del 15!!!!
Ribereña: aix nena, que si que surten malament sí! jajajajajajaja
Isabel: doncs no dubtis en fer-ho!!! Estic convençuda que t’agradarà!!!
Dadá: ya me contarás
Sweet: no ho descarto que sigui afrodisíac! Jajajajajaj
Anniki: això és el més bo de la recepta del 15!!!
Moni: al final el vas tastar!! ;P
Zaida: y encima es vegana! Jijiji
Rosaleda: me costó un montón decidirme!
Yves: jajaja, quina barra tens! Fent dentetes! Aiaiaiaiai
Alba: doncs l’has de fer, perquè ja veuràs que bé queda !!!!
Neus : ;)
Rosilet : los contrastes de la fruta con el vinagre ligan a la perfección!
Sole: pues es muy fácil! A ver si te animas cunado la peque nazca
Frederique: ja m’explicaràs
April’s: doncs sí, nosaltres l’hem acompanyat amb un filet de bou i quedava genial! Molt melós tot el conjunt
Pilar: jajajajaja, ya se puede retirar Adrià! ;P
Tita: gracias guapa
Bet: doncs sí, t’aconsello que experimentis amb fruites i verdures!!!! ;)
Sònia: és molt similar! Encara que el tipus d’espècies que he utilitzat és diferent
Esther: ja m’explicaràs
Donibaneko: sí, el contrast de sabors és boníssim
Anna: pues si lo pruebas aun te va a gustar más!!! ;)
Cristina: gràcies bonica
Roser: espero que t’agradi!!!!
Ana: bienvenida guapa!
Ana: és molt diferent, però queda boníssim
CCMA: el sabor recuerda un poco al del chutney, aunque al cambiar las especies no es tan oriental.
Paula: jajajaja, tu Paula vindríes ni que publiqués un bikini !!! ets un solet. Ara has de fer el de pera !!!
Miquel : doncs ja em donaràs la teva opinió
Sao : muito obrigada
Francesc: doncs amb un peixet dels teus ha de quedar boníssim !
Tere : pues cuando lo pruebes te va a gustar más!! ;)
Artemisa’s: de bacallà?? Potser aquest si que m’agradaria!
Mayte: estoy convencida que te gustará! Ya me contarás
Anna: d’això es tractava, no? ;)
Eva: sí, es muy parecido
AQHMC: pues intenta hacer alguno con frutas y me cuentas!
Ingrid: ens va agradar molt!
Zeditas: sí, la comimos con carne roja y con queso, y casaban muy bien
Erika: el toque dulzón de los higos és fantástico.
Marina: gràcies!
Heva: sí! es ideal para ti, no lleva carne ni pescado!! ;P
Albota: jajajajajaja, saps que m’encanta experimentar! Sort que va quedar bo! Sinó em jugo el divorci ;)
Anna: doncs si el fas encara et sorprendrà més!!!! estava boníssim
Xarvly: que fariem sense tu?? Ets el millor!
Belén: sí, a vegades per por al fracàs no experimentem, però de tant en tant ens hem d’atrevir!!!
Cristina: jajajaja, saps que fins fa poc no m’agradava el mango??? Mira’t l’entrada dels flams de mango… ;)
Duxa: muito obrigada
Salome: jajaja, no hay premio, bueno sí, vuestros comentarios!! ;P
Massitet: Doncs el vam acompanyar amb un filet de bou fet a la graella i també amb formatge brie. Les dues versions ens van encantar!!!!
Molts petonets i gràcies pels vostres comentaris