>

divendres, 18 de novembre del 2011

Crumble de carbassa i bolets

Cada estació té els seus fruits, i ara és època de carbasses. Quan les veig al mercat sempre en compro una de petita, ja que serveix per fer sopes, cremes o el que la nostra imaginació vulgui. El seu sabor dolç dóna als plats un toc molt especial a més de ser un fruit molt combinable i versàtil.

Fa molts dies -per no dir mesos- que li donava voltes a la idea de fer una crumble. En principi totes les receptes que he vist són dolces i no m’acabava de decidir. Què estrany no? Doncs bé, al final m’he decantat per una recepta salada. La crumble és una recepta molt senzilla on hi ha una base de fruites o verdures recobertes per una crosta feta a base de farina, mantega i sucre. En aquesta època de l’any qualsevol cosa és d’agrair, i un plat tan senzill com aquest també. A més haver-lo perfumat amb una mica d’espècies fa que mentre l’estem cuinant la nostra casa faci una oloreta irresistible.

Aquest cop, us haig de confessar, que el Monstre culinari no li ha fet el pes aquest plat, i això que s’ho menja tot. Ell i la carbassa no són molt amics. El pobre no sabia com dir-me que no li agradava, però no va fer falta que em digués res, la seva cara m’ho va dir tot... Per sort, l’altre monstre, el Sibarita, s’ho va menjar encantat! I així ell i jo ens vam menjar un bon plat de crumble ple de vitamines i amb una de les coses que més ens agrada: els bolets. És ben sabut per tothom que aquest any no ha estat el millor  per obtenir aquestes petites joies que ens regala la natura; però, per sort, al mercat podem trobar alguna marca que els tenen en conserva i que no estan gens malament. Esperem que el proper any plogui una miqueta més i puguem anar a buscar Bolets! Amb aquesta recepta participo a la proposta d'aquest mes de CSC#11, que aquest mes està dedicada als bolets.

Que tingueu molt bon cap de setmana, i ja sabeu, si plou tothom a cuinar!!!! Ens veiem dilluns...


Ingredients:

100 g de farina integral
75 g de sucre morè
50 g d'avellanes torrades
60 g de mantega
500 g de carbassa
250 g de bolets variats
1 ceba vermella
Canyella en pols
5 espècies
Pebre
Sal
Oli d'oliva


Preparació:

En una safata -que pugui posar-se al forn- col·loquem la carbassa tallada a trossets -sense pell ni llavors-, els bolets i la ceba. Ho salpebrem, tirem un polsim de 5 espècies i un bon raig d'oliva. A continuació barregem la farina, la mantega desfeta, el sucre morè, un polsim de canyella i les avellanes picades. Ho tirem per sobre de la carbassa i els bolets i ho posem al forn preescalfat a 180º durant 40 minuts. És aconsellable menjar-ho calent.



54 comentaris:

  1. Me encanta tu crumble de verduras ¡lo que tu no intentes! y la foto de hoy me gusta especialmente.
    ¡Feliz fin de semana familia!!!!

    ResponElimina
  2. Ostres una crumble salada!!que original!! s'haurà de provar...!
    bon cap de setmana
    muakis

    ResponElimina
  3. Que guai la foto!!!!
    Mira, això de la cumbre sempre m'ha creat molts de dubtes. No sabia ben bé què era, això que he investigat per la xarxa però no m'hi acabada d'aclarir, més per res perquè en volia fer una de poma i no he trobat mai cap recepta que em fes el pes. Jo al bloc tinc una recepta de la Montserrat Seguí que es diu Pastís de poma engrunat i no ser si ben bé és una cumbre. Prenc nota de la teva recepta per si la puc adabtar a dolç, de totes maneres a casa la carbassa ens agrada molt, sobretot a mi (deu ser el toc de dolçor!). Entenc el Monstre(culinari!), la carbassa té un gust especial que no agrada a tothom, sobretot les varietats més dolces.
    Una fota abraçada i bon cap de setmana, família!

    ResponElimina
  4. El pròxima cop que al Monstre no li convenci i com que a la sister tampoc li motiva la carbassa... pots avisar a la Rul·lera Bordetera, que a mi aquest plat em xiflaria!! Ets una crack!!
    Però no m'hauria imaginat que també s'hi posés sucre en salat, ha de quedar molt curiós!! Nyam!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Doncs t'asseguro que a mi m'encantaria, sóc fan de les rceptes amb carbassa. I amb les avellanes, els bolets i les espècies, ha de quedar gustós i molt cruixent. Boníssim!

    ResponElimina
  6. Tinc pendentd e fer un crumble salat, segur qu està molt bó i aquest amb bolets... genial!
    Petons

    ResponElimina
  7. QUe bo!!! I quina foto més xula!!! els crumbles han de ser deliciosos amb aqeusta capa cruixent que tnen.....petons

    ResponElimina
  8. Tenemos a Yves de top model? ;)
    La foto es genial, y el plato una deliciosada ;))

    ResponElimina
  9. Pero que delicia, desde luego que tengo que intentarlo un crumble salado, esto está rico. Estoy con Heva la foto me encanta.
    Un besazo y buen finde

    ResponElimina
  10. ADORO CRUMBLES E ESSE FICOU UMA DELICIA.
    BJS

    ResponElimina
  11. Ole el sibarita!!!! serà un gran gourmet!!! t´ho dic jo:)) A mi ja me la pot fer quan vulguis!!!racció per tres:)) ja ja. petons i bon cds.

    ResponElimina
  12. Que original! tens tota la rao, la gran majoria de els receptes són do´lçes, però cm que la carbassa té aquest puntet tan bo i dolç segur que quedava de conya amb els bolets.
    M'agrada molt la idea, bon cap de setmana guapa! ;)

    ResponElimina
  13. Uau! Sempre havia associat el crumble amb coses dolces, però ja veig que no en tenia ni idea. La veritat és que la combinació és perfecte. Quina cosa més bona!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  14. mmmm...bona recepta i magnifica foto!

    ResponElimina
  15. Vaya con nuestra chica, hoy se ha buscado modelo :D (una foto preciosa).
    Yo levanto la mano y me como la ración del Yves, la calabaza me chifla y las setas ni te cuento, así que la mezcla junto con el crumble tiene que ser delicia pura. menos mal que el pequeño personaje supo apreciarlo.
    Besos

    ResponElimina
  16. Una crumble salada! Quina mescla de gustos tan interessants!!
    M'encanta.

    ResponElimina
  17. Que bo Judith! i molt original, m'agrada molt la imatge, está divina.
    Un petonet

    ResponElimina
  18. Mare meva ahir vaig veure un a la revista i vaig pensar ho he de fer, pero ara veient el teu, tinc q tastar aquesta combinació... savia decisió la teva.

    M'agrada molt la foto

    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  19. Hola,
    Quina combinació més explosiva!! Ha d'estar boníssim i quina foto més xula!!!!! M'ha encantat tot!
    Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  20. La veritat és que mai he tastat el crumble, ni dolç ni salat, però té tots els números per a que m'encanti!! :D A veure si m'animo amb el teu, que la carbassa m'encanta!! Ah, i m'encanta la filosofia de "plou: tothom a cuinar!" jajaja

    Un petonet guapaaa! :D

    ResponElimina
  21. quina combinació més bona! Petons!

    ResponElimina
  22. Una combinació d´ingredients excel.lent!

    ResponElimina
  23. No m'agrada massa la carbassa però la crema que fas et queda molt bona així que l'hauria tastat.
    Encara no he fet crumble, ai, ai, ai.
    Moltes bon cap de setmana amb els teus monstres!;)

    ResponElimina
  24. A mi m'agrada moltissim, es una recepta molt original amb bolets i carabassa. Nyam! bon cap de setmana!

    ResponElimina
  25. Esto me ha despertado un curiosidad... no soy capaz de adivinar a que sabe! Besos

    ResponElimina
  26. Fenomenal!! m'he quedat sense paraules...
    Una abraçada

    ResponElimina
  27. Hola Judit, et creuras que fins fa poc no sabia lo que era una crumble,ara fa uns dies en vaig veure a un bloc i en va sorpendre i ara tu tambe en fas una,pot ser un dia destos probe de fer una delicia aquestes. molts petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  28. Judith, qué pinta más estupenda y qué original.
    Yo tampoco había visto nunca un crumble salado, pero este tuyo es una maravilla.
    Me lo apunto, guapa.
    Besos

    ResponElimina
  29. Ohhh Judith te aseguro que un crumble es de lo que más me puede gustar y siempre lo preparo en dulce.Este tuyo tengo que hacerlo, me parece irresistible ¡una maravilla Judith!.
    Bsos

    ResponElimina
  30. supongo que hiciste la foto rapida porque sino alguien se quemaria las manos je,je
    buena idea este crumble de calabaza y salado
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  31. uaua, m'encanta aquest crumble, i mira que jo les receptes salades no em fan ni fu ni fa, però aquesta crec que la faré, perquè tinc unes carbasses molt bufones esperant la meva inspiraicó!
    Gràcies per compartir la recepta amb nosaltres!

    ResponElimina
  32. Quin pinxe t'has buscat més xulo eh!!! Fins i tot et fa de model...jo encara no he fet cap crumble, peró tampoc em fa molt el pes, tindré que provar-la pq tampoc l'he provat mai. Total un desastre.

    Un petonet i bon cap de setmana

    ResponElimina
  33. Judith! perque no la posses al CSC aquesta recepta?? aquest mes son receptes amb bolets i es vegetariana!! només has de deixar l'enllaç, estic segura que els hi encantará! ja deixo de fer pressió :P. Em pots enviar a mi el plat de l'Yves, que no es preocupi que no es perdrà. Sembla boníssim, i el toc d'avellanes ho acaba d'arrodonir!

    ResponElimina
  34. Hummmm... Juju por certo estaria uma delicia, tem tão bom aspecto!
    Beijinhos e bom fim de semana.

    ResponElimina
  35. No había visto nunca un crumble de calabaza, y a mí sí que me gusta la calabza! La verdad es que el típico crumble de manzana (por cierto hoy he merendado uno) me gusta mucho, pero no sé si este me gustaría aunque tu foto me encantaaaa! Tendré que probarlo para salir de dudas ;-)

    ResponElimina
  36. A mi la carabassa m'encanta i, el fet de fer el cumbre, li aporta una textura que ha de quedar total.
    Prenc bona nota!

    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  37. Tremendo!!! me parece una idea estupenda el crumble salado! una receta otoñal para enmarcar!!!! que tengas un buen fin de semana , besos

    ResponElimina
  38. El millor de tot: la foto! M'agrada q usis models tan guapos!

    ResponElimina
  39. Tengo pendiente de hacer un crumble salado, seguro que queda muy bien. Me gusta mucho tu versión. Muacks

    ResponElimina
  40. Que fàcil i que bona pinta, a mi la carbassa m'encanta, però a casa meva la resta no son gens partidaris, però se la mengen, jejejej

    Petonets

    ResponElimina
  41. I què faries tu sense els teus monstres, eh???
    Vaja amb el petit sibarita!! Així m'agrada, animant sempre a la mare!
    Pobret el monstre culinari! Tens tota la raó amb això de la cara. A mi tampoc no em diu mai que no li agrada però a vegades fa una carona de patiment amb els meus experiments que no fa falta dir res.
    Ah, i molt bo el comentari del monstre...modèstia a part..jajajajajajaja! Encara que té raó la foto és molt bona.
    Hauré de fer un crumble salat perquè no m'imagino el gust amb sucre. A pendents!!
    Petons guapa!

    ResponElimina
  42. Una bona idea per a aprofitar la carabassa que em queda a la nevera.
    Ptnts,
    Nani

    ResponElimina
  43. Que bueno tiene que estar, los ingredientes garantizan un exitoso plato, cuando tenga un ratito pruebo a hacerlo. Nos hemos hecho seguidoras de tu blog , en el nuestro estamos de sorteo, si te apetece te pasas por allí. Gracias

    ResponElimina
  44. Nunca había probado crumble, el otro día hice una de manzanas que aún no he publicado, pero salada me intriga muchísimo. Me llevo esta receta al cuaderno de notas.
    Aprovecho y te cuento que he publicado unos brownies para los que has sido mi inspiración =)
    BESITOs
    http://notasenmicocina.blogspot.com/

    ResponElimina
  45. Lo teu sí que son els reptes eh Judith? m'ha agradat molt aquesta adaptació i m'ha encantat la fotografia. Realisme al 100%. M'ha fet gràcia que al petit sibarita sí que li hagi agradat. Jo t'haig de dir que menja més coses "rares" el meu petit que el mitjà i que quasi el gran. Anem guanyant prejudicis amb el menjar amb els anys. Ja,ja. Petonets!!!

    ResponElimina
  46. Pero que plato chiquilla, es genial!! pero no os comerias el Yves y tu todo eso, eh porque estareis a estallar.
    Riquisimo guapetona y una foto buenisima!!

    Besos Esther

    ResponElimina
  47. Juditrh, te acabo de conocer a traves del blog de Lorena, notas en mi cocina, me ha encantado ese brownie que ha echo ella con tu inspiración, con tu permiso me quedo por aqui para seguirte, saludos

    ResponElimina
  48. yo también adoro la calabaza, esta receta, me la pongo enseguida en favoritos, ¡qué original!, además, es verdad, me encanta las crumbles, pero siempre las hago dulces, me apecete probar ésta con calabaza!

    ResponElimina
  49. Crec que no havia vist mai cap recepta de crumble salat, però estic convençuda que, com al monstre Sibarita, m'hauria encantat. La carabassa és una de les verdures que m'agraden més de la tardor.

    Petonets i fins aviat!
    Anna

    ResponElimina
  50. Doncs a mi m'hagués encantat aquest plat, perquè la carabassa m'agrada molt, en canvi al meu marit i a la meua filla gran, no els fa molta gràcia, a la petita sí, és com jo. Ha quedat molt bonic. Besets.

    ResponElimina
  51. Que plato tan original, Judith, me has dejado muerta, no sabes lo que me puede gustar comer algo así, me lo apunto ya, me parece una exquisitez.

    un besazo

    ResponElimina
  52. Oye, qué original! Nunca había visto y por supuesto nunca he probado un crumble "de salado"
    Me gusta, me gusta! Me lo apunto! Y ya se me estan ocurriendo otras versiones... Besotes

    ResponElimina
  53. Em sembla super original! I quina bona pinta!!!! Me l'apunto!!!!!!

    ResponElimina