Quan arriba el fred l'Yves ja tremola. I és que sóc una fan incondicional de les sopes, de fet si fos per mi crec que em podria alimentar a base d'elles, però potser hauria de canviar el nom del bloc i dir-se el món de les sopes.
A casa mai en falta. M'agrada fer una olla de caldo per poder menjar durant tota la setmana. A l'Yves mai li ha agradat massa les sopes, però hem fet un tracte, la faig amb molta pasta i es posa formatge, així ja no protesta tant. En canvi el Boletet no protesta gens, tot el contrari, veu el plat de sopa i la cullera i salta d'alegria! Amb alguna cosa s'havia d'assemblar a mi, no? Però no patiu, que el Monstre Culinari està pensant la seva proposta per Memòries.
Com molts de vosaltres ja sabeu, aquest mes a Memòries d'una cuinera el tema que us proposem són les sopes. Des del principi vaig tenir clara la meva proposta. A casa, la Padrina sempre cuinava sopes de pa. Eren fàcils i molt econòmiques, i durant les penúries que havia passat a la guerra era un bon plat per matar el fred i la gana. Durant la setmana molts de vosaltres ja heu publicat les vostres propostes, i la meva sorpresa va ser veure unes quantes sopes de pa -totes elles excel·lents-, així que vaig decidir fer una altra proposta. Vaig pensar molt, i al final m'he decantat per una sopa feta amb cloïsses i arròs. Una sopa que pot servir per un dels àpats de Nadal. Si la voleu engalanar una mica més us proposo que hi afegiu un llamàntol, i sinó amb uns trossets de rap. Estic convençuda que els convidats us agrairan un bon plat calent.
Espero que us agradi aquesta recepta i que molts de vosaltres us animeu a fer sopes! Amb aquests dies de pluja que estem tenint, no creieu que és el que ve més de gust?
Ingredients fumet:
1 cap de rap i la seva espina
1 tomàquet de branca
½ ceba
2 pastanagues
1 porro
1 nap
3 l d’aigua
Sal
Ingredients per a 4 persones:
4 tomàquets de branca
2 l de fumet
1/2 ceba
1 gra d'all
50 ml de Pedro Ximénez
500 g de cloïsses
4 grapats d'arròs
Pebre vermell dolç
Julivert sec
Pebre
Sal
Oli d'oliva
Preparació:
Primer de tot farem el fumet. En una cassola posem l’aigua, els trossos de rap, les verdures -pelades i tallades a trossos-, un polsim de sal i ho fem bullir a foc mig durant 45 minuts. En una paella posem un bon raig d’oli d’oliva i sofregim els tomàquets, el gra d'all i la ceba tot ratllat durant 5 minuts. A continuació, afegim el Pedro Ximénez, ho salpebrem i tirem un polsim de pebre vermell i de julivert i ho saltegem durant 5 minuts més. Ho retirem del foc i ho afegim a la cassola. Ho deixem al foc durant 10 minuts. Quan hagi transcorregut aquest temps, retirem la cassola del foc i passem el líquid per un colador, pressionem, amb l’ajuda d’una cullera o un morter, per obtenir el màxim de suc possible i ho tornem a posar en una cassola. En aquest moment és quan afegim les cloïsses i l'arròs, i ho deixem durant 30 minuts a foc baix. Si és necessari ho rectifiquem de sal i pebre. Per servir un aconsello tirar un raig d'oli d'oliva i un polsim de julivert.
Una sopa ideal para combatir el frio BRRRR ...como me gusta mojar el pan ...se ve delicosa bsss buena semana MARIMI
ResponEliminaÉs cert, no m'agraden massa les sopes... però vaig repetir fins a no poder més! Què bona!
ResponEliminammm quina bona pinta!!! A mi també m'agraden molt les sopes, però les de pasta no m'acaben de fer gaire el pes, això sí, les de peix o verduretes les trobo boníssimes!
ResponEliminaMai n'havia vist cap que portés arròs, s'haurà de provar a veure què tal queda :P:
Molts petonets!!
Nena que bona!!! jo també puc alimentarme de sopes!!! be tinc la sort que tots!!! prefereixen menjar cada día sopa a un entrepà, només els volen per l´esmorzar de l´escola. ja ja!!! Per mi és perfecta, ja pot posar un quart plat:)) petons
ResponEliminauna sopa de categoria esta y desde luego te ha quedado buenisima,muy buena aportacion a memorias
ResponEliminapeto
La pinta es bárbara, pero yo hoy huelo y no pruebo ;)
ResponEliminaQUE BELA SOPA .
ResponEliminaBOA SEMANA
BESOS
A mi tot el que porti cloïsses m'agrada perquè donen un gust boníssim! O sigui que m'emporto aquesta sopeta que jo també sóc molt sopera :)
ResponEliminaPetons!!
I tant, amb la rasqueta que fa, una sopeta calentona és totalment clau! I si porta cloïsses, ja ni et dic... un luxe! :D
ResponEliminaUn petonet guapíssima!!
Quina sopeta més bona....ara amb el fred també en menjaria cada dia!
ResponEliminapetons
Tu las sopas y yo las cremas, las dos con una cuchara en la mano jajaja a mi tambien me encantan las sopas de ajo, que es como llamaba mi padre a esas sopas de pan, siempre que la preparo me acuerdo de él, aunque la sopita de pescado tambien me lo recuerda, tanto una propuesta como la otra son perfectas para el frío, una más humilde y otra más de fiesta, fantásticas.
ResponEliminaA ver lo que nos prepara el monstruo jajaja
Besitos
Que sopa maravilhosa, só de olhar a foto consigo imaginar o sabor, está estupenda Juju.
ResponEliminaUm beijinho e boa semana.
en casa la menos sopera soy yo, aunque me gustan. De ese plato no dejaría nada, las de pescado me encantan, tiene un aspecto estupendo.
ResponEliminaMe iba a poner con la receta de sopa y la que iba a hacer le he visto en otro blog, así que rápidamente tengo que hacer algo distinto para mis chicas ¿no crees?
Muchos besos cielo
A mí també m'agraden molt, als peques no tant com a mí i de vegades fins i tot es cansen.
ResponEliminaM'alegra molt tornar-te a veure i disfrutar de les teves meravelles.
Petonets,
Esther
reconforta tant un plat de sopa en un dia de fred... oi? petons!
ResponEliminaQuina bona pinta aquesta sopeta!!!! M'encanta la proposta d'aquest mes de Memòries d'una Cuinera, fan goig tots els blogs amb aquestes sopes tan bones! A veure si estic a temps d'afegir-m'hi amb una sopa de xampis al vi blanc...
ResponEliminaPetons!
Anna
Ai, que bona!!! M'encanten les sopes i en dies com avui són encara més bones!! I la teva, té una pinta impressionant!
ResponEliminaPetons!
Juju,
ResponEliminaUna sopa con un aspecto muy bueno... Perfecta para los dias de frio y no solo : )
Besitos guapita!
Mira que no sóc gaire de rap però el proper dia ja em menjaré la sopa del monstre, té una pinta boníssima!
ResponEliminaMolts petonets.
Me encanta esta sopa, tiene una pinta deliciosa, asi que seguro que esta muy muy rica.
ResponEliminabsts. maite
Juju!! m'ha fet molta gràcia la teva introducció, perquè a casa en tinc un que tampoc li entusiasme la sopa, em diu això tant calent?? precisament ahir el vespre en vaig fer amb pasta i ja arrufava el nas, però tinc sort que la de ceba o torrada li agrada més...! perquè jo tb només m'alimentaria de sopes!! encara no tinc massa clar quina proposta fer per a memòries!!
ResponEliminapetonets
I tannn una sopa de peix com les que a mi m'agraden!!! jo avui també n'he menjat de sopa, però de pollastre!!! s'ha d'anar variant! m'apunto la teva versio amb cloises! mmmm...petons
ResponEliminaHummm, sopa...
ResponEliminaSort que no em dic Mafalda!!!
Petonets.
Jo sóc com tu, m'alimentaria a base de sopes... i no m'estranya que l'Yves repetís!!!!! Fa una pinta excepcional, m'encaaaaanta!!
ResponEliminaMea culpa amb la sopa de pa... jejejejeje però el resultat d'aquesta és tan bo que ja no en sap tan greu ser tan empanada! :P
Petonets preciosa meva!
Sandra
No passes pena, que als xiquets almenys els encanten els plats de cullera. Les meues filles es tornen boges. A mi m'encanten les sopes, sobretot a l'hivern i per la nit, senten de meravella. Aquest plat té una pinta espectacular, quin color que té. Besets.
ResponEliminaÉs una proposta genial pel dia de Nadal. El problema és que hi ha tantes coses que m'agradaria fer! Això d'estar aficionada a la cuina no és bo a l'hora de triar. Tot i així, queda apuntada. Algun dia d'aquestes festes caurà. És que té una pinta tan bona!
ResponEliminaUna abraçada!
Uau, això és un plat de sopes per a un dia de festa grossa!!!!!!!!
ResponEliminaMi Juju!!!, yo soy como tu!!!...sopas, sopas y muchas sopas!!, a partir de que comienza el frío soy un monstruo de la sopa!!!!
ResponEliminame apetece colaborar en vuestra propuesta...no ando muy sobrada de tiempo :( pero haré todo lo posible por hacer una para vosotros..bueno, por hacerle fotos y publicarla...porque hacerlas las hago a todas horas!!!:))))
la tuya es fabulosa..y las fotos más!!!:)
cariños!!!!!!!
Pensava que era lç'unica, però ja veig que no!!! A mi sempre em diuen que un dia m'ensoparé..... m'agrada tant.... no hi ha res que m'alimenti més que una sopa, del que sigui...
ResponEliminaAquesta sopeta té una pinta excel.lent!!!
Petonets reina!
que bueno que prepares el caldo, yo por lo general lo termino comprando... de vagancia.
ResponEliminaA mi em passa com a tu...Més d´un cop a la setmana he de menjar sopar. Aquesta combinació és molt nutritiva.
ResponEliminaJudith,me sembla una proposta molt especial aquesta sopa de cloisses i me l'apunto per aquestes festes nadalenques.
ResponEliminaUN PETONET MOLT GROS.
Quina pinta, jo la veritat es que no soc gaire de sopes, però a casa els hi agrada molt i clar cada setmana toca olla de caldo, jejejej
ResponEliminaPetonets guapa.
Gràcies per sentir-te orgullosa de Artemisa mama!!!
Tenim super coses en comú! jejeje!!! Jo sóc una fan incondicional de les sopes! Ben calentes a l'hivern i tipus gaspatxo a l'estiu...m'encanten!!! I com tu cada setmana gaig una olla enorme per poder-ne sopar casi cada nit...El Jan ha sortit a mi...i també sopa sopa cada nit! :) en canvi el Riqui...no li motiva gens...xo com tu li faig i no li queda més remei que menjar-les! jajaja!!
ResponEliminaAquesta de cloïses ha de ser boníssima...i de festa total!!!
Petunets,
Eva.
No sóc gaire de sopes. pero aquesta sopeta te uns ingredients molt bons.
ResponEliminaun peto maca
Que bona Judith!!! jo estava entre la sopa de pa o una de peix que fa la meva mare... d'aquí no res el resultat! jeje A mi també m'agraden molt, i cada setmana me'n emporto feta de casa, tot i que prometo no fer trampes pel memòries i serà de fabricació pròpia ;) petonets!!! :)
ResponEliminaA mi també m'agraden molt i més encara si són de peix o marisc, o sigui que aquesta és ideal per a mi.Boníssima!!
ResponEliminaPetonets
Qué buena!!! me encanta cómo te ha quedado. Besets
ResponEliminaQuines coses, també vaig pensar amb la sopa de pa de l'àvia però pel mateix motiu que tu al final m'he decantat per una altra. M'encanta veure tantes sopes. La de cloïses ha d'estar de vici. Un dia d'aquests m'hi posaré
ResponEliminaQuin aliat que tens amb el monstre sibarita, eh??? Així m'agrada, animant a la mare!!!!
ResponEliminaAquesta sopa té molt bona pinta. Què dius?? La tornaràs a preparar i em regalaràs un tupper???
Sort que el teu monstre culinari no és "soper"....buaaaaaaaa!!! Que el meu no la va voler tastar; això sí, va dir que havia quedat molt ben presentada, però menjar-la res de de res. Vida dura i cruel!! ;DDD
Una sopeta calenteta y molt saborosa abans del crumble de bolets y carbassa em sembla una proposta bonísima pel sopar d'un dia molt especial! Ptnets wapísima.
ResponEliminaDios mio que buena pinta.......... yo quiero un plato como ese aunque sea a estas horas........
ResponEliminaBesos y buena semana.
Tu sopa es todo lo contrario que las de pan... es uns sopa lujosa y más al precio que tienen las almejas... pero sin duda estará de miedo! yo soy tan sopera que cada dia tomo una y esta propuesta de Memories me ha encantado! Besos
ResponEliminaUna sopa excel·lent Judit!! En menjaria un plat ara mateix!! M'alegro que ens "prenguessin" l'idea de les sopetes de pa!
ResponEliminapetonets
Quina sopa de luxe Judith!!! felicitats i la imatge es divina!
ResponEliminaUn petonet
Nena, quina pinta que te aquesta sopa...
ResponEliminaM'agrada molt la idea per algun dels dies de festes de Nadal!!!
Petonets.
En casa no somos muy de sopas, pero no voy a negarte que hay días en los que se agradece algo rico y calentito como una sopa.
ResponEliminaSin embargo todas las semanas hago caldo para usar en otras preparaciones.
Tengo en mente una receta que me gusta mucho y me trae recuerdos pero veré si hago tiempo para prepararla.
Esta que has preparado se las trae!
BESITOs
http://notasenmicocina.blogspot.com/
Viví toda mi vida convencida que Mafalda y yo teníamos algo en común, no nos iba la sopa, pero estos días he visto platazos de sopa que yo me comería sin respirar, el tuyo de hoy, es uno de ellos, maaaaaadre mía, que pinta tan maravillosa, una locura de rica tiene que estar esa sopa.
ResponEliminaMe encanta, la foto, te ha quedado fantástica.
un besazo, súperpreciosa
He entendido bien y es arroz lo que lleva? Uy, lo siento, pero sopa de arroz como que no..., sin embargo debo reconocer que el aspecto es tentador!
ResponEliminaAh! me encantó la foto del crumble, muy creativa!
Besotes
Amb el que m'agrada el peix!! les cremes no gaire però a mi les sopes també m'agraden mooolt!! I la que has fet té una pinta!! Ja us veig "mano a mano" amb el boletet!!
ResponEliminaJo ja tinc pensada la meva aportació per memòries, en breu espero poder-la fer!! :)
Molts petoneeeets!!
una verdadera exquisitéz me encantan las sopas de mariscos,abrazos.
ResponEliminaa mí también me encantan las sopas, y las de pan, también, pero donde se ponga una como ésta de pescadito... qué quieres que te diga!!
ResponEliminaUna sopa de categoria ...a casa no som massa de sopes;però aquesta l'haig de provar.
ResponEliminaPetons i bona setmana
Qué rica, Judith!!! Me encantan las sopas, sean de lo que sean....
ResponEliminaLa foto es una maravilla, qué plano!!!!
A ver si me da tiempo participar este mes con una sopa muy especial!!! Me tengo que poner las pilas!!!
Besos, guapi!
Judith, pienso en ti todos los días, jaja, he visto la propuesta de las sopas y tengo dos que merecerían aparecer ahí.....A ver si no me lio y las pongo. De momento me conformo con imaginar el sabor de la tuya.
ResponEliminaUn besazo
Una sopa maravillosa!! Estoy preocupada a ver si llego a tiempo con mi sopita :( Ya sabes que me gusta hacer siempre algo especial para ustedes...jo.
ResponEliminaMe llevo tu receta por lo pronto y te dejo mil besos!
Ahora entiendo por que hay tantas sopas en la red :).
ResponEliminaFantástica tu receta, me dan ganas de meter la cuchara, es que ya es casi hora de la cena aquí.
Un beso.
Que rica esta sopita con sus almejas y el toque del Pedro Ximénez ummmmmmmmm, besitos.
ResponEliminaQue bona Judith! té un color molt xulo... jo sóc del teu equip las sopes i les cremes són les progagonistes de la taula a casa meva, sobre tot als sopars.
ResponEliminaUn petó molt fort... i si pots pasa't el divendres ;D
Que bona cara fa, ñaaaaaaaaaaaaam!!
ResponEliminaQué delicia y encima PX con lo que me gusta!! Te la copio!
ResponEliminaUm um, um um um um, um um, um, um um....Així no et dono pistes...jajajaja
ResponEliminaUn petonet
fantàstica aportació....la meva no serà tan bona
I l'enllaç???? Nominada! ja,ja,ja
ResponEliminaLes dues opcions em van bé, la de pa és boníssima i a casa (dels meus pares) en menjavem bastant sovint quan era petita (llàstima que als meus fills no els hi agrada massa) i la de cloïsses és genial, boníssima! Ara recordo que fa temps que no en faig i em sembla que avui passaré per la peixateria.
ResponEliminaUna forta abraçada bonica!!!!
Me parece increible que aún no te hubiese dejado ningún comentario. Pues que sepas que es la segunda vez que vengo a ver tu sopa y tu foto que me encantó. Pues lo dicho preciosa que me encanta tu aportación, creo que ha sido la propuesta con la que más he disfrutado. Ya estoy esperando la próxima
ResponEliminaUn beso