Sempre m’he considerat una persona afortunada, tinc amor, salut i treball. Des de què vaig néixer els meus pares van treballar moltíssim per poder-nos donar una bona educació i una bona alimentació i, per sort, mai ens ha faltat de res. Però aquesta sort no tothom la pot compartir, i menys ens els temps que corren. Fa temps que no miro les notícies -que no vol dir que no segueixi l’actualitat-, tot és negatiu i sembla que la crisi mundial que estem patint no arriba a la seva fi. Les llistes de l’atur augmenten cada dia. Els companys es queden sense els seus llocs de treball per falta de finançament i, cada dia, hi ha més famílies sense ingressos, entre d’altres coses.
Aquest és un bloc molt optimista -els que el seguiu habitualment us n'haureu adonat- i no per això ens donarem per vençuts. Hi ha un refrany que diu que després de la tempesta ve la calma. Aquesta tempesta sembla que no acaba de fer net, però estic convençuda que no deixa de ser una situació cíclica, només hem de mirar enrere i veurem que al llarg de la història hi ha hagut casos similars i al final s’han superat, i espero que en un temps breu la crisi que estem patint també la superem entre tots plegats.
Quan al Facebook em va arribar una invitació de Blocs contra la fam, on ens convidaven a fer una recepta per ajudar al banc d’aliments a difondre la propera recollida, que es farà demà divendres 25 i el dissabte 26; no m’ho vaig pensar ni un moment. De fet l’any passat el Boletet, l'Yves i jo ja vam portar un lot de productes al punt de recollida del Mercat de Sant Antoni, i aquest any no serà menys. Per un moment em vaig emocionar de veure com molta gent anava portant diverses bosses. Tothom, per poc que fos, volia col·laborar. L’objectiu que té el banc d’aliments és aconseguir recaptar productes bàsics -llegums seques, llet, oli, llaunes de conserva de peix i tomàquet natural- des de qualsevol punt de Catalunya per tal de fer-los arribar a les persones més necessitades. Suposo que als que sou de fora de Catalunya podreu trobar més d’una comunitat on podeu participar, ja que els aliments fan falta a tot arreu. És una iniciativa molt noble a la que tots hi podem col·laborar independentment de la nostra situació econòmica. A tots els mercats podem trobar marques blanques amb les quals, amb poc pressupost, podem ajudar molt, així que no hi ha excuses que valguin! Al Bolet ja estem preparant les bosses, i vosaltres?
La recepta que avui us presento està feta amb 3 ingredients bàsics: patates, llenties i tonyina en conserva. Una recepta amb un alt aport nutritiu i fàcil de fer. Sé que molts de vosaltres us haureu fixat amb les flors de Caputxines que he emprat per decorar les patates farcides, me les va regalar la Moni l’altre dia. Normalment quan trobem al mercat algun aliment diferent sempre en comprem dos i fem intercanvi, així que m’ha semblat molt adient per la recepta d’avui! A més d’aportar color a la recepta, crec que aporten un toc d’esperança per aquesta bona causa.
Si voleu veure totes les receptes que han participat podeu adreçar-vos al bloc que han obert per aquesta ocasió els companys de Blocs contra la fam. Espero que aquesta iniciativa aconsegueixi el ressò que es mereix.
Ingredients:
4 patates mitjanes
200 g de llenties
1 llauna de tonyina
Sal
Pebre
Oli d'oliva
Orenga
Romaní
Farigola
Preparació:
Posem les patates al microones durant 4 minuts a 800W. Un cop cuites, les partim per la meitat i les deixem refredar. Un cop no cremin, buidarem l’interior i el reservarem. Posem en un bol les llenties, la patata que hem reservat tallada a trossets i la tonyina esmicolada, ho salpebrem i tirem una mica de romaní, farigola i orenga i un bon raig d’oli d’oliva. Amb aquesta barreja farcim les patates i les decorem, si volem, amb unes flors.
Hola guapa tu
ResponEliminam . encanta la teva recepta , copio, copien, copiarem,...però a casa amb cigrons, no ni ha pas manera que mengin llenties, de tant en tant i gràcies,
mil petonets Susanna
Bonica recepta però sobretot bonic missatge el que llences. Un petonet.
ResponEliminaPero qué chulas te han quedado. Además las encuentro super originales. Un beso.
ResponEliminaM'agrada molt com dius les coses, Judith. Per part meva un aplaudiment! Y la recepta, a més a més es molt sana!
ResponEliminauna buena iniciativa y ojala tengamos una gran recogida de alimentos.Buena y original receta la que nos aportas
ResponEliminapeto
Una iniciativa estupenda....una receta llena de tu cariño y tus manos de santa en la cocina, preciosa!! Me la anoto :D
ResponEliminaBesotes.
Estupenda iniciativa i unes patates ben bones, sanes i molt maques presentades. Petonets
ResponEliminaÉs d'aquelles receptes que et quedes amb la boca oberta i penses.... com se li haurà acudit combinar això amb allò? Doncs "xapó", té una pinta boníssima, a més de que és nutritiva al 100%.
ResponEliminaPetó!
Molt bona iniciativa i molt bona recepta! sana, nutritiva i de fàcil preparació! m'agrada! petons
ResponEliminaJuju! està molt bé aquesta inciativa!!
ResponEliminaQuin luxe de patates farcides... Que bé que pugueu compartir descobriments de productes amb la Moni, perquè aquestes flors són un toc super xulu!
petonets
Però com es pot ser tan maca?! Sent la Judith, es clar!! Ai, quina sort té aquest món de tenir-te!! :D
ResponEliminaHas fet una recepta espectacular per aquesta gran proposta!!
Petonets
Sandra
Ai, que maco tot plegat. M'encanta!
ResponEliminaMolts petonets guapa!
Una proposa genial! Les llenties és el llegum que m'agrada més, això que de petita no la podia ni veure, però això va ser culpa del menjador escolar (això que les cuineres eren un encant!).
ResponEliminaJo tampoc miro notícies, a la feina cada dia al matí es forma un debat pel mateix tema i ja n'estic més que informada (bé, som funcionaris i ja saps que ens ho volen retallar tot, fins hi tot el cap aviat). Va arribar un punt que preferia en Tom & Jerry que no les notícies, i a casa tots la mar de contents (vull dir pels nens).
Gràcies per lo de les fotos, em sembla que ja m'he engreixat un quilo, és que amb això em toqueu la fibra, és la meva debilitat.
Una forta abraçada, guapa!
Molt bonica aquesta iniciativa, i t'ha quedat una recepta ben maca i bona.
ResponEliminaPetons
Com canten a Portugal: Todos juntos!!!!!!! (Cantat queda millor...)
ResponEliminaPer un món millor, som-hi!
Guau llevo unos dias sin pasarme por aquí y fijate con lo que me encuentro. Que receta mas original. Bss
ResponEliminaEres genial por sentirte tan afortunada y decirlo a los 4 vientos.
ResponEliminaY las lentejas, geniales.
Besos.
Una recepta amb ingredients molt basics i nutritius. Una gran gran gran aportacio!
ResponEliminaQuina bona iniciativa, jo no la coneixia.... així es que ja he arribat tard... la teva aportació es molt bona i sobretot molt sana....
ResponEliminaPetonets
Me parece una iniciativa muy loable. Ojalá tengan tanto éxito, que la quieran repetir por siempre. Lamentablemente la crisis mundial es mucho peor de lo que imaginamos y todos los países se tendrían que encargar seriamente que desaparezca. Los pobres no dejan ningún rédito en ningún lugar del mundo y nunca se ocuparán de ellos, solo nosotros podemos hacer algo.
ResponEliminaMe llevo tus papas super sencillas y deliciosas!
Cariños
Unes patates fasrcides... amb molta classe!!
ResponEliminauna magnifica iniciativa...
Voy a ver si encuentro algún punto cercano para poder colaborar.
ResponEliminaBesitos
aquí también hay varios sitios de recogina de alimentos. Yo los elijo con Lucía y hacemos lotes para llevar a varios sitios, así se da cuenta de la suerte que tiene por no tener ninguna carencia.
ResponEliminaMe encanta tu propuesta, una manera fácil, económica y muy rica de comer un plato completo
Besos cielo
Però què maca ets!la iniciativa em sembla fantàstica i veig que sou molts els que esteu participant. Jo no me'n vaig assebentar :(. miraré els llocs de recollida però ;)!
ResponEliminaMolts petonets guapa!
Bona iniciativa I també molt bona i ecoomique recepta :
ResponEliminapetons
El problema es que amb un dia no hi ha prou, clar aprofiten la temporada de Nadal, pq sembla que la gent esta més sensible, a l'escola dels meus fill el supermercat Consum també fa una campanya junt amb Carites... pero es cert que cada vegade es veu més gent de clase mitjana baixa, molts barris de Barcelona, s'esta veient un canvi i el pitjor es que no si hi veu sortida...
ResponEliminaUna foto magnifica Judith...i un farcit bonisim
Petons
Jo també he estat (i sóc) tan afortunada com tu; tens tota la raó que ara més que mai cal col·laborar i no donar-nos per vençuts!! Sóc un mal exemple perquè no he tingut temps ni de penjar la recepta, però m'intentaré passar pel banc d'aliments!! Sobre les patates, QUE BONES! jaja No ho podries haver dit millor: les flors fan d'un plat més aviat trist una imatge esperançadora!! :D
ResponEliminaYo también quiero aportar un poquito de mí!!!!! me has emocionado con está receta de hoy, todo un lujo por una buena causa, besitos.
ResponEliminaEstan quedant unes receptes sensacionals. Una aportació fantàstica per a una iniciativa molt bonica!
ResponEliminaM'agrada molt la recepta i la iniciativa tambe!
ResponEliminaUn beset
Que bonita iniciativa... espero que sirva pra mucho que buena falta hace! Besos
ResponEliminaMolt bona iniciativa i molt bona recepta Judith!
ResponEliminaUn petonet
Es una iniciativa estupenda ..son muy originales estas patatas el relleno buenisimo probaré bsssMARIMI
ResponEliminaJO ja he fet la meva aportació al centre cívic...I les patatones delicioses. Una combinació molt nutritiva.
ResponEliminaEres un sol, me encanta la iniciativa.
ResponEliminaLas patatas rellenas se ven fantásticas.
BESITOs
http://notasenmicocina.blogspot.com/
Un plat de luxe per aliments tant basics que esperem entre tots fer que no faltin a cap casa!
ResponEliminaUn peto, preciosa!
Yo también he participado Juju! Por lo que veo las lentejas y las latitas de atún han triunfado en nuestras recetas. A ver qué tal va mañana y pasado, espero que nuestra difusión sirvaaaa!
ResponEliminaSaludines
APESAR DE NUNCA TER COMIDO LENTILHAS GOSTEI MUITO DA TUA SUGESTÃO.
ResponEliminaAPRESENTAÇÃO COMO SEMPRE 5*
BJS
Una recepta bona i foto preciosa.
ResponEliminaNani
I quanta raó tens Judith! Som molt afortunats, i hem de sguir sent optimistes! jo també ho s´co i avegades em diuen il.lusa.
ResponEliminaTambé compartim que a casa ja no mirem les notícies, perquè acabem amb mal al cos.
Una recepta molt sana, fàcil de fer, i a l'abast (esperem) de tothom!
Petons!
Es cierto que porque en nuestra casa estemos a cobijo no debemos de olvidar a los más necesitados y en este momento, hay muchos, yo que trabajo en un departamento de Servicios Sociales lo veo a diario. Por otra parte, la crisis nos afecta a todos, quién no tiene un hijo, un hermano, un amigo en el paro? al final, su sufrimiento también es el nuestro. Es un momento difícil, sin duda.
ResponEliminaMuy original tu plato, Judith, una forma vistosa de comer sano y completo.
un besazo, cielo y buen finde
Che bella idea questa ricetta
ResponEliminae bellissima la presentazione ciao
OOOooh aquesta com la majoria, de debó, es de llibre. La foto espectacular. Quina manera més xul.la de presentar un plat que als nens molts cops els aburreix!!! Després del comentari vaig a veuri si tinc patates de mida petita mitjana i preparo el sopar!!!!! gràcies per compartir.
ResponEliminaFeia molts dies que no passava, vaig molt de crani!
Memòria si en tinc, avia'm si m'hi poso a ingeniar sopeta!!
petons
Hola corazon, me gusta tu receta solidaria.
ResponEliminaOjala desde nuestros rinconcitos de los blogs pudieramos hacer mas.
Besos Esther
Judith que buenas tienen que estar y con la presentación tan bonita que has hecho aún mejor se ven.
ResponEliminaBsos preciosa
Aquest menú té molt d´aliment!!! Molt bona proposta... Petons,
ResponEliminame gusta mucho la idea de tomar de este modo las lentejas, y con una presentación tan exquisita nadie se resiste!!!! que tengas un buen fin de semana guapa, un beso
ResponEliminahola judith me encanta tu blog.y sobre todo ess patatitas que has elborado con tan buena pinta.te invito a que conozcas la gastronomia cordobesa. www.alsondelmortero.blogspot.com
ResponEliminaun saludo preciosa
Somos muy afortunados y muchas veces ni nos damos cuenta. Me gusta mucho como has presentado este plato, tan sencillo pero muy vistoso y rico!
ResponEliminaJudith, les teves paraules expressen a la perfecció un sentiment i un compromís per lluitar per un món millor. Espero que ben aviat poguem solucionar gran part de tots aquests problemes.
ResponEliminaLa recepta és perfecta per la iniciativa, amb el toc optimista de les flors.
Petons
Yo, como Lucía, aplaudo tus palabras y tu participación en esta iniciativa tan hermosa!
ResponEliminaLas patatas son divinas!
Vaig arrivar tard a la recepta per´p almenys he pogut pasar pel súper.
ResponEliminaAquestes patatetes són ideals.
Un petó,
Esther
wow...sounds scrumptiously tasty..
ResponEliminanew to your space..excellent space you have..
great recipe collections with fab cliks..
Am your happy follower now..;)
do stop by mine sometime..
Tasty Appetite
La propuesta es original, novedosa, coqueta..., y excelentemente fotografiada, como siempre. La pena es que tengo que buscarle un sustituto a las lentejas, que se te ocurre? No puedo con ellas!
ResponEliminaBesotes
Una iniciativa genial, igual que la recepta! M'agrada molt la presentació.
ResponEliminaSalutacions.
Judith,una proposta molt bona i un post emotiu,el plat és ezquisit com sempre has triunfat.
ResponEliminaMolt petonts preciosa i que tenguis una bona setmana.
Judith, qué monada de presentación, ehhhhhhhh. Qué delicia, chiquilla. Me encantan las papas rellenas así...
ResponEliminaUn besote
Vaya plato de categoría que te has marcado con unos ingredientes tan humildes.
ResponEliminaFenomenal.
Me da una penita no haberme enterado de esta iniciativa...
Besos guapa.
M'agrada aquesta iniciativa, i la recepta que proposes em sembla estupenda tambié, i amb una presentació de luxe, encara que siguin uns ingredients molt bàsics
ResponEliminaPetonets
Acabo de llegir al diari que ja tenen 700 tones de menjar que han aconseguit amb aquesta campanya! a vegades entre tots és més fàcil!!!
ResponEliminaCalohe: si no te gustan las lentejas puedes intentar mezclarlo con arroz integral!!! ;P qué te parece?
Petonets a tothom i moltíssimes gràcies pels vostres comentaris
Que pena no enterarme, estas patatas me parecen muy originales. Con lo que me gustan las lentejas!
ResponEliminaUn beso guapa!
I mira què ets original, eh?? Patates amb llenties?? I tonyina?? Ara que hem llençat al meu crític al món del peix potser hauria de preparar aquestes patates. Jajajaja!!
ResponEliminaA la introducció hi falta una cosa: tu ets afortunada, sí; però els que són molt afortunats són els que et tenen al costat!!
Petons!
Increible!!! Una recepta econòmica però tot un luxe, d'originalitat i presentació!!
ResponElimina