Cada estació té els seus fruits, i ara és època de carbasses. Quan les veig al mercat sempre en compro una de petita, ja que serveix per fer sopes, cremes o el que la nostra imaginació vulgui. El seu sabor dolç dóna als plats un toc molt especial a més de ser un fruit molt combinable i versàtil.
Fa molts dies -per no dir mesos- que li donava voltes a la idea de fer una crumble. En principi totes les receptes que he vist són dolces i no m’acabava de decidir. Què estrany no? Doncs bé, al final m’he decantat per una recepta salada. La crumble és una recepta molt senzilla on hi ha una base de fruites o verdures recobertes per una crosta feta a base de farina, mantega i sucre. En aquesta època de l’any qualsevol cosa és d’agrair, i un plat tan senzill com aquest també. A més haver-lo perfumat amb una mica d’espècies fa que mentre l’estem cuinant la nostra casa faci una oloreta irresistible.
Aquest cop, us haig de confessar, que el Monstre culinari no li ha fet el pes aquest plat, i això que s’ho menja tot. Ell i la carbassa no són molt amics. El pobre no sabia com dir-me que no li agradava, però no va fer falta que em digués res, la seva cara m’ho va dir tot... Per sort, l’altre monstre, el Sibarita, s’ho va menjar encantat! I així ell i jo ens vam menjar un bon plat de crumble ple de vitamines i amb una de les coses que més ens agrada: els bolets. És ben sabut per tothom que aquest any no ha estat el millor per obtenir aquestes petites joies que ens regala la natura; però, per sort, al mercat podem trobar alguna marca que els tenen en conserva i que no estan gens malament. Esperem que el proper any plogui una miqueta més i puguem anar a buscar Bolets! Amb aquesta recepta participo a la proposta d'aquest mes de CSC#11, que aquest mes està dedicada als bolets.
Que tingueu molt bon cap de setmana, i ja sabeu, si plou tothom a cuinar!!!! Ens veiem dilluns...
Ingredients:
100 g de farina integral
75 g de sucre morè
50 g d'avellanes torrades
60 g de mantega
500 g de carbassa
250 g de bolets variats
1 ceba vermella
Canyella en pols
5 espècies
Pebre
Sal
Oli d'oliva
Preparació:
En una safata -que pugui posar-se al forn- col·loquem la carbassa tallada a trossets -sense pell ni llavors-, els bolets i la ceba. Ho salpebrem, tirem un polsim de 5 espècies i un bon raig d'oliva. A continuació barregem la farina, la mantega desfeta, el sucre morè, un polsim de canyella i les avellanes picades. Ho tirem per sobre de la carbassa i els bolets i ho posem al forn preescalfat a 180º durant 40 minuts. És aconsellable menjar-ho calent.
Me encanta tu crumble de verduras ¡lo que tu no intentes! y la foto de hoy me gusta especialmente.
ResponElimina¡Feliz fin de semana familia!!!!
Ostres una crumble salada!!que original!! s'haurà de provar...!
ResponEliminabon cap de setmana
muakis
Que guai la foto!!!!
ResponEliminaMira, això de la cumbre sempre m'ha creat molts de dubtes. No sabia ben bé què era, això que he investigat per la xarxa però no m'hi acabada d'aclarir, més per res perquè en volia fer una de poma i no he trobat mai cap recepta que em fes el pes. Jo al bloc tinc una recepta de la Montserrat Seguí que es diu Pastís de poma engrunat i no ser si ben bé és una cumbre. Prenc nota de la teva recepta per si la puc adabtar a dolç, de totes maneres a casa la carbassa ens agrada molt, sobretot a mi (deu ser el toc de dolçor!). Entenc el Monstre(culinari!), la carbassa té un gust especial que no agrada a tothom, sobretot les varietats més dolces.
Una fota abraçada i bon cap de setmana, família!
El pròxima cop que al Monstre no li convenci i com que a la sister tampoc li motiva la carbassa... pots avisar a la Rul·lera Bordetera, que a mi aquest plat em xiflaria!! Ets una crack!!
ResponEliminaPerò no m'hauria imaginat que també s'hi posés sucre en salat, ha de quedar molt curiós!! Nyam!
Petonets
Sandra
Doncs t'asseguro que a mi m'encantaria, sóc fan de les rceptes amb carbassa. I amb les avellanes, els bolets i les espècies, ha de quedar gustós i molt cruixent. Boníssim!
ResponEliminaTinc pendentd e fer un crumble salat, segur qu està molt bó i aquest amb bolets... genial!
ResponEliminaPetons
QUe bo!!! I quina foto més xula!!! els crumbles han de ser deliciosos amb aqeusta capa cruixent que tnen.....petons
ResponEliminaTenemos a Yves de top model? ;)
ResponEliminaLa foto es genial, y el plato una deliciosada ;))
Pero que delicia, desde luego que tengo que intentarlo un crumble salado, esto está rico. Estoy con Heva la foto me encanta.
ResponEliminaUn besazo y buen finde
ADORO CRUMBLES E ESSE FICOU UMA DELICIA.
ResponEliminaBJS
Ole el sibarita!!!! serà un gran gourmet!!! t´ho dic jo:)) A mi ja me la pot fer quan vulguis!!!racció per tres:)) ja ja. petons i bon cds.
ResponEliminaQue original! tens tota la rao, la gran majoria de els receptes són do´lçes, però cm que la carbassa té aquest puntet tan bo i dolç segur que quedava de conya amb els bolets.
ResponEliminaM'agrada molt la idea, bon cap de setmana guapa! ;)
Uau! Sempre havia associat el crumble amb coses dolces, però ja veig que no en tenia ni idea. La veritat és que la combinació és perfecte. Quina cosa més bona!
ResponEliminaUna abraçada!
mmmm...bona recepta i magnifica foto!
ResponEliminaVaya con nuestra chica, hoy se ha buscado modelo :D (una foto preciosa).
ResponEliminaYo levanto la mano y me como la ración del Yves, la calabaza me chifla y las setas ni te cuento, así que la mezcla junto con el crumble tiene que ser delicia pura. menos mal que el pequeño personaje supo apreciarlo.
Besos
Una crumble salada! Quina mescla de gustos tan interessants!!
ResponEliminaM'encanta.
Que bo Judith! i molt original, m'agrada molt la imatge, está divina.
ResponEliminaUn petonet
Mare meva ahir vaig veure un a la revista i vaig pensar ho he de fer, pero ara veient el teu, tinc q tastar aquesta combinació... savia decisió la teva.
ResponEliminaM'agrada molt la foto
Bon cap de setmana
Hola,
ResponEliminaQuina combinació més explosiva!! Ha d'estar boníssim i quina foto més xula!!!!! M'ha encantat tot!
Petons i bon cap de setmana
La veritat és que mai he tastat el crumble, ni dolç ni salat, però té tots els números per a que m'encanti!! :D A veure si m'animo amb el teu, que la carbassa m'encanta!! Ah, i m'encanta la filosofia de "plou: tothom a cuinar!" jajaja
ResponEliminaUn petonet guapaaa! :D
quina combinació més bona! Petons!
ResponEliminaUna combinació d´ingredients excel.lent!
ResponEliminaNo m'agrada massa la carbassa però la crema que fas et queda molt bona així que l'hauria tastat.
ResponEliminaEncara no he fet crumble, ai, ai, ai.
Moltes bon cap de setmana amb els teus monstres!;)
A mi m'agrada moltissim, es una recepta molt original amb bolets i carabassa. Nyam! bon cap de setmana!
ResponEliminaEsto me ha despertado un curiosidad... no soy capaz de adivinar a que sabe! Besos
ResponEliminaFenomenal!! m'he quedat sense paraules...
ResponEliminaUna abraçada
Hola Judit, et creuras que fins fa poc no sabia lo que era una crumble,ara fa uns dies en vaig veure a un bloc i en va sorpendre i ara tu tambe en fas una,pot ser un dia destos probe de fer una delicia aquestes. molts petons i bon cap de setmana.
ResponEliminaM'encanten els crumbles!!!!!!!!!
ResponElimina;-)
Judith, qué pinta más estupenda y qué original.
ResponEliminaYo tampoco había visto nunca un crumble salado, pero este tuyo es una maravilla.
Me lo apunto, guapa.
Besos
Ohhh Judith te aseguro que un crumble es de lo que más me puede gustar y siempre lo preparo en dulce.Este tuyo tengo que hacerlo, me parece irresistible ¡una maravilla Judith!.
ResponEliminaBsos
supongo que hiciste la foto rapida porque sino alguien se quemaria las manos je,je
ResponEliminabuena idea este crumble de calabaza y salado
bon cap de setmana
peto
uaua, m'encanta aquest crumble, i mira que jo les receptes salades no em fan ni fu ni fa, però aquesta crec que la faré, perquè tinc unes carbasses molt bufones esperant la meva inspiraicó!
ResponEliminaGràcies per compartir la recepta amb nosaltres!
Quin pinxe t'has buscat més xulo eh!!! Fins i tot et fa de model...jo encara no he fet cap crumble, peró tampoc em fa molt el pes, tindré que provar-la pq tampoc l'he provat mai. Total un desastre.
ResponEliminaUn petonet i bon cap de setmana
Judith! perque no la posses al CSC aquesta recepta?? aquest mes son receptes amb bolets i es vegetariana!! només has de deixar l'enllaç, estic segura que els hi encantará! ja deixo de fer pressió :P. Em pots enviar a mi el plat de l'Yves, que no es preocupi que no es perdrà. Sembla boníssim, i el toc d'avellanes ho acaba d'arrodonir!
ResponEliminaHummmm... Juju por certo estaria uma delicia, tem tão bom aspecto!
ResponEliminaBeijinhos e bom fim de semana.
No había visto nunca un crumble de calabaza, y a mí sí que me gusta la calabza! La verdad es que el típico crumble de manzana (por cierto hoy he merendado uno) me gusta mucho, pero no sé si este me gustaría aunque tu foto me encantaaaa! Tendré que probarlo para salir de dudas ;-)
ResponEliminaA mi la carabassa m'encanta i, el fet de fer el cumbre, li aporta una textura que ha de quedar total.
ResponEliminaPrenc bona nota!
Bon cap de setmana.
Tremendo!!! me parece una idea estupenda el crumble salado! una receta otoñal para enmarcar!!!! que tengas un buen fin de semana , besos
ResponEliminaEl millor de tot: la foto! M'agrada q usis models tan guapos!
ResponEliminaTengo pendiente de hacer un crumble salado, seguro que queda muy bien. Me gusta mucho tu versión. Muacks
ResponEliminaQue fàcil i que bona pinta, a mi la carbassa m'encanta, però a casa meva la resta no son gens partidaris, però se la mengen, jejejej
ResponEliminaPetonets
I què faries tu sense els teus monstres, eh???
ResponEliminaVaja amb el petit sibarita!! Així m'agrada, animant sempre a la mare!
Pobret el monstre culinari! Tens tota la raó amb això de la cara. A mi tampoc no em diu mai que no li agrada però a vegades fa una carona de patiment amb els meus experiments que no fa falta dir res.
Ah, i molt bo el comentari del monstre...modèstia a part..jajajajajajaja! Encara que té raó la foto és molt bona.
Hauré de fer un crumble salat perquè no m'imagino el gust amb sucre. A pendents!!
Petons guapa!
Una bona idea per a aprofitar la carabassa que em queda a la nevera.
ResponEliminaPtnts,
Nani
Que bueno tiene que estar, los ingredientes garantizan un exitoso plato, cuando tenga un ratito pruebo a hacerlo. Nos hemos hecho seguidoras de tu blog , en el nuestro estamos de sorteo, si te apetece te pasas por allí. Gracias
ResponEliminaNunca había probado crumble, el otro día hice una de manzanas que aún no he publicado, pero salada me intriga muchísimo. Me llevo esta receta al cuaderno de notas.
ResponEliminaAprovecho y te cuento que he publicado unos brownies para los que has sido mi inspiración =)
BESITOs
http://notasenmicocina.blogspot.com/
Lo teu sí que son els reptes eh Judith? m'ha agradat molt aquesta adaptació i m'ha encantat la fotografia. Realisme al 100%. M'ha fet gràcia que al petit sibarita sí que li hagi agradat. Jo t'haig de dir que menja més coses "rares" el meu petit que el mitjà i que quasi el gran. Anem guanyant prejudicis amb el menjar amb els anys. Ja,ja. Petonets!!!
ResponEliminaPero que plato chiquilla, es genial!! pero no os comerias el Yves y tu todo eso, eh porque estareis a estallar.
ResponEliminaRiquisimo guapetona y una foto buenisima!!
Besos Esther
Juditrh, te acabo de conocer a traves del blog de Lorena, notas en mi cocina, me ha encantado ese brownie que ha echo ella con tu inspiración, con tu permiso me quedo por aqui para seguirte, saludos
ResponEliminayo también adoro la calabaza, esta receta, me la pongo enseguida en favoritos, ¡qué original!, además, es verdad, me encanta las crumbles, pero siempre las hago dulces, me apecete probar ésta con calabaza!
ResponEliminaCrec que no havia vist mai cap recepta de crumble salat, però estic convençuda que, com al monstre Sibarita, m'hauria encantat. La carabassa és una de les verdures que m'agraden més de la tardor.
ResponEliminaPetonets i fins aviat!
Anna
Doncs a mi m'hagués encantat aquest plat, perquè la carabassa m'agrada molt, en canvi al meu marit i a la meua filla gran, no els fa molta gràcia, a la petita sí, és com jo. Ha quedat molt bonic. Besets.
ResponEliminaQue plato tan original, Judith, me has dejado muerta, no sabes lo que me puede gustar comer algo así, me lo apunto ya, me parece una exquisitez.
ResponEliminaun besazo
Oye, qué original! Nunca había visto y por supuesto nunca he probado un crumble "de salado"
ResponEliminaMe gusta, me gusta! Me lo apunto! Y ya se me estan ocurriendo otras versiones... Besotes
Em sembla super original! I quina bona pinta!!!! Me l'apunto!!!!!!
ResponElimina