>

dijous, 10 de novembre del 2011

Brownie de gerds i magrana

Com us vaig comentar en l’entrada anterior, el passat cap de setmana va ser molt productiu. Feia temps que volia fer un pastís de xocolata, però no tenia clar com. Vaig estar mirant els llibres de cuina que tinc a casa i, tot i que sabeu que no segueixo mai cap recepta al peu de la lletra, alguns cops agafo una recepta com a base. Aquest cop revisant el llibre Chocolate vaig veure un brownie amb fruits secs que tenia molt bona pinta. Evidentment la vaig adaptar als meus gustos -crec que només vaig respectar la farina, els ous i el sucre- i el resultat ens ha agradat molt, sobretot al Boletet i a mi, ja que l’Yves no és un gran aficionat als pastissos de xocolata, però ens hauríeu d’haver vist el diumenge al matí tots 3 esmorzant a taula mentre al carrer plovia, quin gust llevar-se així! Tot i no llevar-nos amb un dia assolellat els nostres somriures no es van esborrar en tot el dia.

Recordeu que sempre us parlo del Monstre culinari -referint-me a l’Yves quan fa les seves aportacions per Memòries d’una cuinera-? Doncs crec que el Boletet a partir d’ara serà el Monstre sibarita. Resulta que l’Àitor està creixent amb un paladar molt fi, i per sort  les receptes del món de juju sempre triomfen! El cap de setmana sempre ens agrada, si es possible, anar a fer un aperitiu, i aquest, tot i la pluja, no va ser diferent. Recordàvem que al Poble Sec havíem vist una petita bodega al carrer Margarit on feien tapetes i plats per degustar, així que ens vam abrigar, vam agafar un paraigües i vam anar-hi. Al final vam demanar tantes coses que va servir de dinar.

Hi ha molta gent que pensa que anar amb nens a menjar fora és complicat, però us asseguro que el Boletet ens ho està posant molt i molt fàcil. Des de què va néixer ens està ajudant molt amb la tasca de ser pares: tot és molt senzill al seu costat... I anar a dinar fora no és una excepció! De moment no fa falta demanar-li un menú infantil, li agrada tot el que demanem. Evidentment intentem demanar plats que no siguin massa forts pel seu petit estómac, però no és cap problema, tots ens adaptem i ell està creixent sa i fort i amb una gana descomunal. Em creieu si us dic que menja més que jo?

Aquí us deixo la recepta d’aquest brownie que cada cop que el Boletet el veu a la cuina l’assenyala amb el dit per demanar un trosset... Espero que us agradi tant com a nosaltres! Els gerds i la magrana li donen un punt humit que el fa irresistible per un dia de pluja.


Ingredients:

175 g de farina
300 g de sucre morè
4 ous
1 c/p d'essència de vainilla
100 g de xocolata fondant
50 g de nous
1 magrana
125 g de gerds
50 g de mantega pomada
Sucre glacé
Rom


Preparació:

Escalfem el forn prèviament a 180º. Batem la mantega, el sucre i l'essència de vainilla fins a obtenir una mescla lleugera i esponjosa. Afegim d'un en un bol els ous i ho barrejarem bé. Tamisem la farina, l'afegim a poc a poc barrejant fins obtenir un resultat homogeni. Per últim, afegim la xocolata fondant -prèviament desfeta -al microones o al bany Maria en pols-, un bon rajolí de rom. Quan tinguem la barreja, afegim els gerds, les nous esmicolades i les llavors de magrana, ho barregem i fiquem la pasta en un motllo rectangular no gaire alt, prèviament folrat amb paper, tirem una micra de sucre morè per la superfície i ho posem al forn durant 40 minuts. Ho deixem refredar, ho tallem en porcions i tirem sucre glacé per sobre.




66 comentaris:

  1. Bon dia guapa! No m'extranya que l'Aitor li agradi, té una pinta!!!! Aquest noiet ja té criteri culinari!
    Uf, això de dinar a fora amb petits... nosaltres, amb en Guillem, el petit, no arribàvem mai al café, ens montava cada sarau, ja no aguantava a taula, això quan tenia un any. De totes maneres jo amb els meus fills, tota sola, vaig i em presento per tot arreu, no tinc cap problema. Serà la disciplina quasi dictatorial que els hi he imposat!!!;-) jejejeje.
    Una abraçada ben forta.

    ResponElimina
  2. Juju! no m'estranya que el Boletet estigui encantat amb aquest brownie! jo tb en vull un troç per esmorzar!!!!!!!!!
    Celebro que eduquis el teu fill ensenyant-li que s'ha de menjar de tot!!

    petonets

    ResponElimina
  3. Que maco que ha de ser assenyalant el brownie jejeje. M'has ben sorprès amb aquest toc de magrana i gerds al brownie, ha de ser un esmorzar de diumenge ideal ;)

    ResponElimina
  4. Judith es veu delicios i humit, com ha de ser,als nens si els hi enssenyes a menajr de tot desde molt petits acaba sent molt còmode per a els pares. Els meus mengen fora de casa desde que van nèixer i ara adolescents saben menjar desde uns macarrons a plats sibarites com dius, en els restaurants molt poques vegades han fet menú infantil. El toc de la magrana i gerds em sembla sublim, demà jo publico un altre ha veure com el veus.Petonets i un Visca·!!! per l´Àitor

    ResponElimina
  5. Mmm quina pinta noia!!! es veu dens dens! m'encanta el toc de gerds i magrana! millora pel meu gust!" petons

    ResponElimina
  6. Jo no sóc massa de gerds, ara bé, tinc una recepta al meu blog de financiers amb gerds que d'aquella forma em van encantar... al estar entre massa, doncs m'agradava més! :P
    O sigui que m'enduc el teu brownie perquè estic segura que així no em defraudarà :)
    Petons!

    ResponElimina
  7. Productiu i bo, pq te una pinta per donar-li una queixalada.
    Petons
    Bon dia maca

    ResponElimina
  8. El millor esmorzar del món per a un diumenge de pluja!

    ResponElimina
  9. Una molt bona manera de començar un diumenge!!! .. Aquest brownie te molt bona pinta i no m'extrany que el teu fill quan el vegi en vulgui un trosset.
    Ja veig que també vau tenir un cap de setmana ben productiu .....culinariament parlant.
    petons

    ResponElimina
  10. Divino!! como todos tus postres!! estoy pensando en una sopa... ;)

    ResponElimina
  11. ESSES BROWNIES FICARAM UMA VERDADEIRA DELICIA, ADORO FRAMBOESAS.
    BJS

    ResponElimina
  12. Jo a casa teva tb m'ho menjaria tot, tot i tot!!!

    ResponElimina
  13. M'encanten els brownies!!! Aquest teu es veu deliciós!!! Que mono el Boletet!! No m'estranya que senyalés el brownie amb la pinta que té!!!
    Petonets guap

    ResponElimina
  14. L'Àitor i el Jan farien un bon duo!!! El Jan menja taaaan i tan bé!!! Pensa que als 15 mesos pesava 12 kg...jajaja!!! Això si...és un belluguet i això d'estar-se quiet a la taula d'un restaurant no va amb ell...
    Aquest brownie fa una pinta fantàstica! No m'estranya que l'assenyali!!! :) Jo tb ho faria!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  15. ¡Yuju! otra con granadas ¡y con chocolate! eres genial Judith.

    ResponElimina
  16. qué ingredientes más originales has mezclado!. seguro que está impresionante de rico. me gusta el aspecto!. un beso.

    ResponElimina
  17. Quina sort que el teu nen sigui tan agraït amb el menjar! I aquest Browni es genial amb magrana!!
    Petons

    ResponElimina
  18. buena combinacion para este Brownie y me alegro que el Aitor le guste comer de todo, en casa de una buena cocinera tiene que salir un hijo todo terreno y no me estraña que le guste todo a mi me pasa lo mismo si estuviera en tu casa
    petons

    ResponElimina
  19. El brownie amb els fruits vermells sempre lliguen bé, però el punt de la magrana m'ha agradat molt!!! Per dies de pluja i per dies de sol per esmorzar al jardí no et sembla :-)

    Petonets

    ResponElimina
  20. Si, et crec, menja més que tu. Tampoc costa gaire...;)
    Segur que el brownie estava boníssim però es nota que vas tenir un estilista de primera, és tan preciós!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  21. Al ganchito i a mi també ens agrada molt!! Si el senyalo amb el dit me'n dones un trosset?
    Petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  22. Ai el monstruet sibarita... si és que és el millor!!! Em demano que el meu futur nino sigui la meitat de bo i guapo que l'Aitor!
    El brownie em sembla boníiiisssssiiiiiiiiiiiiiim!!!
    Petonets bonica
    Sandra

    ResponElimina
  23. ¡booooooooooomba! jajaja
    que pena que por acá la granada no se consigue para nada fácil... :(

    ResponElimina
  24. Que precioso tu pequeño, con ese paladar, con las ganas por la cocina y ese apetito, si es que crecen volando, me acuerdo de mi sobrino....y vamos, enorme!

    Me apunto este brownie que me fascinan :D!!!

    Mil besotes Nenina y disfruta mucho del fin de semana.

    ResponElimina
  25. Ohhh quina maravella, deliciós i el toc de gerds amb magrana li queda a la perfecció!!

    ResponElimina
  26. Quins colors més bonics té aquest brownie, no m'extranya que el Boletet ho trobe tot bo, les teues receptes són espectaculars, encara que, també t'he de dir que heu tingut sort amb el xiquet, que hi ha xiquets que els costa molt menjar. Les meues filles s'ho mengen quasi tot, no em puc queixar, però tot i que m'animen molt a fer bescuits, després no els volen ni tastar, i això que m'ajuden i tot, però no n'hi ha manera, i puc dir que estan bons, així que ja no sé què fer. Besets.

    ResponElimina
  27. Es veu deliciós...M´agrada aquesta combinació tant fruitosa.

    ResponElimina
  28. Hija mia los papeles de adopción estan practicamente terminados, tu habitación está preparada, por favor cuando te vengas traete un par de kilos de este brownie,¡lo quiero!

    ResponElimina
  29. Sabes donde voy a desayunar mañana?.....

    Exacto, en tu casa jaja
    Mira a ver que estás haciendo con el peque, que a este paso no lo casamos, ¡cualquiera iguala a su madre!
    Besos

    ResponElimina
  30. Aiiiii Juju, está perfeito!!!
    A textura está estupenda, parabéns.
    Beijinhos querida:)

    P.S:Fiquei a contemplar a tua foto está linda.

    ResponElimina
  31. Judith m'agradat moltissim aquest brownie al teu gust i a la teva manera,i es de veritat que els nens s'acotuman a lo que els pares els hi ensenyen,els meus de ben petits sempre en menjat de tot i en vingut per tot amb nosaltres,ara son adults peró menjan de tot.
    Un petonet preciosa.

    ResponElimina
  32. Judith si que se ve jugosito y me imagino su delicioso sabor ¡es buenísimo!.Me hace gracia cuando cuentas que sales con tu pequeño a comer y hay gente que se puede entre comillas sorprender. Pues imagina que nosotros cuando salimos los sábados casi todos pues somos unos 12 adultos o más y unos 15 niños jejeje y todos a comer. Casi siempre vamos al mismo sitio y aquello pues imagina primero los niños por un lado y luego los mayores por otro............... es la bomba y a veces un desastre.
    Bsos guapa

    ResponElimina
  33. Jo també he tingut sort amb els meus fills. Sempre hem pogut anar de restaurant.
    El problema, ara, es que ja menjen mes que nosaltres i segons a on vas, et surt per un ull de la cara, jaja...
    El brownie fa molt bona pinta!
    Petonets.

    ResponElimina
  34. Estoy en busca de brownie perfecto y éste ha sumado unos puntazossss!!!
    Que maravilla de receta, la combinación me parece exquisita, si no hay peques se puede humedecer las futas en coñac para darles un toque ñamm verdad? jaja =)
    Cuando puedas pasar por mi blog verás que allí te he dejado un regalito.
    BESITOs
    http://notasenmicocina.blogspot.com/

    ResponElimina
  35. Em pots enviar virtualment un trosset?
    Gràcies,
    Nani

    ResponElimina
  36. Ostres Judith!!! segur que això no es ilegal?? es massa temptador!!! ¿¿¿no em vols adoptar de germana gran del Boletet???

    Si tens un nen que menja de tot, es perque els pares heu fet molt ben fets els deures, així que enhorabona! cada cop sou més mals de trobar els pares com vosaltres!!!

    ResponElimina
  37. Una idea estupenda començar el diumenge així. Quin Brownie!

    ResponElimina
  38. Aquests monstres teus no fan por! Si tots els monstres fossin així...
    Aquest brownie té una pinta brutal?? Bestial??? Es nota la maneta de l'estilista sibarita boletet. Aquest nebot meu promet!!
    Petons!

    ResponElimina
  39. Això ho he de provar, ha d'estar boníssim, gerds, magrana, mmmm irresistiblement deliciós :P.
    El boletet serà tot un gourmet!!!

    Molts petonets guapi!!!

    ResponElimina
  40. Que pinta tiene y que combinación tan original ¡ole mi niña! pero creo que te voy a tener que tomar manía, le gusta todo a Aitor, tiene buen apetito y además se puede ir con él a todas partes!!!! ¿nos los cambiamos un fin de semana? jajaja
    Besitos

    ResponElimina
  41. Que suerte de hijo y qué suerte de madre.

    El brownie con un aspecto inmejorable. ¿Me mandas un trocito para que pueda opinar sobre su sabor? Jejejeje

    ResponElimina
  42. home! no m'estranya que hagi sortit sibarita, amb la mare cuinera que tñe no podia ser menys! i que bé que pogueu disfrutar dels àpats fora de casa!
    Aquest brownie me l'apunto, perquè els gerds em fascinen, i la magrana en aquesta època ve molt de gust...

    ResponElimina
  43. Un esmorzar deliciós per un diumenge amb pluja o no!! :)
    Petons!

    ResponElimina
  44. Els nens mai s´equivoquen, quan una cosa es bona no hi ha edat... molt bona proposta aquest brownie, prenc nota, també vull gaudir-lo. Petons,

    ResponElimina
  45. Muy buena juju esta brownie, la verdad estaba cenando y de postre me ha preparado mi marido piña con granada y estaba pensando que podria hacer de receta con la granada y no se me ocurria nada y menos hacerla en la brownie, que bueno es esto de ver las ideas de la gente, madre mía lo que puede aprender una con los blogs, besitos guapa.

    ResponElimina
  46. Brownie, he sentit brownie m'encanta. Una combinació exótica la que has fet peró segur que boníssima. Nena! les fotos cada dia més xules.

    Un petonet i bon cap de setmana

    ResponElimina
  47. Mai he provat de fer brownie, tot i que m'atrau molt. Les nous no m'acaben de convèncer i crec que és per això que no m'hi he posat mai. Però veient aquest tall... qui s'hi pot resistir?! N'hauré de fer algun dia. Amb gerds ha de ser deliciós.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  48. Fantàstica versió del Brownie. No podia ser d'una altra manera, venint de tu.

    Un petó

    ResponElimina
  49. Aquest boletet sibarita és el millor! Estarà tota la vida agraït per la educació gastronómica que ha rebut. :D. Els Brownies genials... Petons

    ResponElimina
  50. Quin ajudant més guai que tens!!!! :) quan vulguis li faig de cangur eh? :P que bé ens ho passaríem!!! El brownie amb gerds ha de ser una passada, a veure si me'n recordo per la propera vegada. Saps les trufes que vaig fer l'altre dia? una portava un gerd a dins... va ser un bon experiment!! petonets i bon cap de setmanaaaaa!!!! :)

    ResponElimina
  51. Té una pinta deliciosa. Es nota el toc que li ha donat la magrana i els gerds a la textura. Sensacional!!!
    Petons

    ResponElimina
  52. Contra mas lo miro mas me gusta! que delicia!
    Felicidades por tu receta, me parece exquisita.
    Un petonet

    ResponElimina
  53. Que pintaza este bocadito de Brownie , con granada y frambuesa ...genial ....con lo que les gusta a mis hijos ...anotado queda bssMARIMI

    ResponElimina
  54. Nena, estic segura que va triomfar, amb aquests ingredients!!! Bé, amb mi segur que hauries triomfat, perquè els gerds i la magrana em tornen boja jajaj

    Un petonet guapaa!! :D :D

    ResponElimina
  55. ...amb Franbuesa, magrana i, per si fos poc, xocolata ... això no es pot aguantar.

    ResponElimina
  56. Ara em menjaria un troçet amb una tasa de té, jejejejej

    Nosaltres a la Martina també l'hem portat sempre de restaurant i es porta molt bé, al principi no era gaire menjadora però ara ja s'està espavilant, massa i tot, jejejej

    petonets

    ResponElimina
  57. Brownie con frambuesas, que original, Judith, me gusta la combinación. EStoy segura que ese toque de frescura que le aporta la fruta le queda genial al chocolate, te felicito.

    un besazo y feliz semana

    ResponElimina
  58. Gerd i magrana, aquest brownie em faltaaaa!! :P jo també vull un trosset,què bo ha de ser. La xocolata i els gerds és una de les meves combinacións preferides!

    Quina sort aquest Boletet que menja de tot. Ben aviat espero veure quines costes cuina amb la mare!

    Molts petonets guapa!

    ResponElimina
  59. Ets una fora de sèrie! Vaig a intentar a veure si em surt aquesta recepta!

    ResponElimina
  60. Ay, Judith, me parto con tu nene? Qué gracioso, pero así me gustan, que los peques desarrollen un buen paladar desde la edad temprana. Por qué no?
    Pues nunca he comido un brownie con frambuesa y granada juntas. Qué curioso! Desde luego, el corte es una maravilla, así que seguramente estaba de muerte!!!
    Besos para ti y el Boletet!!!

    ResponElimina
  61. Pero por favor! Babeando me tienes.... Que ricura y que pedazo de foto!
    Besos

    ResponElimina