>

dijous, 6 d’octubre del 2011

Pastís d'aniversari...

El temps passa més ràpid del que voldríem, però tinc la teoria que això passa perquè som feliços i les coses ens van bé. Quan sento que la gent es queixa perquè és un any més vella sempre els hi comento el mateix: “En aquesta vida és molt important fer anys, això significa que estem vius i que podem gaudir de la vida”. Tots sabem que al llarg de la vida ens podem trobar amb coses molt bones i coses que seria millor no haver viscut, però de tot hem d’aprendre, hem de seguir lluitant i gaudir de les coses meravelloses que ens envolten.
 

No tinc el record clar de quan va ser el primer cop que vaig entrar a la cuina per ajudar a la meva mare a fer el dinar... però el que si recordo és que era una excel·lent cuinera amb un somriure meravellós. Li agradava cuinar i del que més se sentia orgullosa era de que s’havia convertit en una gran cuinera autodidacte. Quan es va casar amb prou feines sabia fer un parell d’ous ferrats, però amb el temps i amor va anar aprenent i millorant les seves receptes.


Una de les meves pel·lícules preferides és Como agua para chocolate, una historia d’amor prohibit per culpa d'una costum tradicional absurda -en la que la filla petita ha de cuidar de la mare fins que mori-, com tantes altres que hi havia antigament. Una de les escenes que més em va marcar va ser quan la Tita, la protagonista, ajuda a preparar el menjar per a la boda de la seva germana amb el seu amor. Ella està tan infeliç que no para de plorar i les llàgrimes cauen al menjar. A l’hora del banquet quan la gent menja les exquisides coses que ha preparat la Tita comencen a plorar. Els sentiments es poden transmetre de moltes maneres, i la gastronomia n'és un bon exemple.
 

Avui fa un any que vaig publicar la meva primera recepta en aquest bloc. Us he comentat en alguna ocasió que no sabia amb què em trobaria, però després d’un any us puc dir que només em dóna alegries. Tinc  la sort de tenir una família meravellosa que sempre està disposada a fer de conillets d’índies -fins i tot els membres més petits-. També tinc la sort de tenir un munt d’amics que sempre estan disposats a que preparem trobades perquè segueixi practicant, i, com no, tinc la sort d’haver conegut a molta gent -ni que sigui de manera virtual-, que amb els seus comentaris em fan sentir especial. Quan vaig començar el bloc els primers comentaris eren d’amics i familiars, però a poc a poc, no sé ben bé com, van aparèixer comentaris de gent que aleshores era desconeguda per a mi i, en canvi ara, s’han convertit en part del meu dia a dia. Hi ha rul·leres, bruixetes, seguidors de Salamanca, de Granada, de Sevilla, de Madrid, d’Argentina, molts de Catalunya i alguns de llocs molt llunyans i d'altres més propers. Alguns sou seguidors incondicionals, d’altres ho feu des de l’anonimat o des de les xarxes socials com Facebook o Twitter, però les estadístiques no fallen i ja portem quasi 90.000 visites. Moltíssimes gràcies per haver fet possible que aquest any fos tan especial. Espero i desitjo que pugueu seguir gaudint d’aquest bloc durant molt de temps, per la meva part prometo seguir experimentant!
 

M’agradaria celebrar-ho d’una manera especial, per això he decidit preparar aquest pastís de xocolata, mascarpone i fruites del bosc perquè, ni que sigui de manera virtual, puguem compartir amb tots vosaltres aquest aniversari. Espero que us agradi! Molts petonets a tots i gràcies per estar aquí.
 


Ingredients base:

1 iogurt de llimona
300 g de farina
175 g de sucre
1 sobre llevat Royal
200 g de xocolata per postres
50 ml d’oli d’oliva
3 ous
Limoncello



Ingredients cobertura:

200 g de mascarpone
150 g de creme fraiche
Limoncello
Mel de romaní
150 g de mores
150 g de groselles
150 g de nabius
 


Preparació :

Escalfem el forn prèviament a 180º. En un bol posem els ous i el sucre i ho barregem fins que comenci a blanquejar. Seguidament afegim a poc a poc la farina amb el llevat. Quan tinguem una barreja homogènia tirem la xocolata desfeta, l’oli i un bon raig de limoncello i tornem a barrejar-ho. Ho posem al forn en un motllo rodó d’uns 20 centímetres de diàmetre, prèviament pintat amb oli, durant 40 minuts. Un cop punxem amb un ganivet i surti net, el pastís estarà llest. El deixem refredar a temperatura ambient abans de desemmotllar-l’ho. Mentrestant podem fer  la cobertura del pastís. En un bol posem el mascarpone, la creme fraiche, una cullerada gran de mel de romaní i un raig de limoncello. Ho remenem amb compte i deixem reposar la crema a la nevera durant 1 hora. Per fer el muntatge tirem la cobertura per sobre del pastís i, amb l’ajuda d’una cullera, fem que la superfície ens quedi el més homogènia possible. Per últim posem les fruites del bosc a sobre. És aconsellable deixar el pastís a la nevera perquè la crema no es desfaci. El traiem 10 minuts abans de servir.

 

82 comentaris:

  1. Ostras el primer,je je muchas felicidades Judith un año pasa rapido eh,y mira gracias al blog nos ha permitido conocernos virtualmente,aunque no desespero y algun dia seguro que nos vemos en persona.
    buena tarta para este aniversario y muy bonita
    un peto

    ResponElimina
  2. Moltes felicitats Judith, per aquest primer aniversari. I que en facis molt més. Moltes gràcies per compartir aquest pastís tan deliciós.
    Petons.
    Belén

    ResponElimina
  3. Un año de comer bien y un año de bonitas fotografías. Creo que no podías haber elegido mejor el pastel. Es una preciosidad.
    Ojalá podamos seguir disfrutando del mundo de Juju muchos años más.
    Felicidades y muchos besos.

    ResponElimina
  4. Felicidades Judith para mí ha sido un placer poder visitarte y conocer tu forma de ver la vida a través de tus comentarios, con tus recetas y con las vivencias que compartes con nosotros. Espero que sigamos durante mucho tiempo más. La tarta ¡¡espectacular!!! Un beso

    ResponElimina
  5. OOOOOh Judith que bonito!!!!. Moltes felicitats per aquest 1er.aniversari, M`agradat molt el pastis, moltes gràcies y que siguin molts més!!!.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Moltíssimes felicitats per aquest any de blog, esperem que en puguem celebrar molts més :P.
    El pastís genial, te una pinta impressionant, segur que és una autèntica delícia!

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  7. M'encanta compartir vida 2.0 amb tu, m'encanta aquest pastis que té una pinta tremenda. Felicitats pel teu primer aniversari.
    Tens tota la raó, a través del bloc coneixes un munt de gent que ja no pots passar sense saber una mica encara que sigui, cada día.

    Petonets guapa.

    ResponElimina
  8. Moltes felicitats guapa!!! aquest pastís té una pinta deliciosa, potser no el podrem tastar però es veu d'una hora lluny que està fet amb molt carinyo, igual com aquest blog, i segurament és per això que ens agrada llegir-te cada dia! una abraçada ben forta! :)

    ResponElimina
  9. Judith!! que eres estupenda! yo cumplo un año el domingo!! tuvimos la idea a la vez.
    El pastel el divino, me encanta, y tú igual.
    Que sea por muchos años!

    ResponElimina
  10. Muchas felicidades, Judith!!! Un añito lleno de éxitos, que maravilla.

    Es una suerte para todos poder disfrutar de tus recetas, eres un lujazo.

    un besazo, hermosa

    ResponElimina
  11. Sí que passa el temps, sí. Però com tu dius, és molt bona senyal. Jo tampoc entenc aquells que no volen fer anys. Si és el millor que es pot fer: celebrar que encara hi som.

    Moltes felicitats pel teu primer aniversari. Espero que siguin molts més, perquè jo gaudeixo molt de les teves receptes i, sobretot, dels teus comentaris.

    De nou, moltes felicitats i continua com fins ara.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  12. Muchísimas felicidades mi JujuC sé que este es solo el primero de muuuuchos años más brindándonos tu cariño a través de las cosas ricas y originales que nos traes siempre. Con tu permiso, me llevo un trocito de la tarta, que está espectacular!
    Un fuerte abrazo!

    ResponElimina
  13. Muchas felicidades! Mi blog tambien está de cumple pero aún no le hice la fiesta... jeje... me gusta haberte conocido aquí y seguiremos viendonos muchos años... Precioso pastel! Besos

    ResponElimina
  14. I no saps com me n'alegro que un any enrere publiquessis la primera recepta... ara mateix no m'imagino la meva vida sense les meves nenes, formeu part de la meva rutina i això la fa més especial encara!!

    PER MOLTS ANYS PRINCESA!! Ole tu!!

    Petonets!
    Sandra

    PD: El pastís t'ha quedat simplement GENIAL!

    ResponElimina
  15. Moltes felicitats Judith!Espero que el teu blog es faci molt i molt vell cumplint un any darrera s'altre. I noltros amb ell!

    ResponElimina
  16. Te quedó divina!
    De escaparate total!
    Y rica!
    Felicitaciones por un trabajo extraordinariamente bien hecho y por tu cariño!
    Besazos

    ResponElimina
  17. T'ha quedat guapíssima Judith. Jo també penso com tu, és molt important fer anys i sobretot plantejar-se nous objectius a cumplir.
    ;) Petons guapa!

    ResponElimina
  18. Un any!!! Quina il.lusió celebrar-ho. A mi m'encanta celebrar tots ela aniversaris possibles. Deu ser heréncia familiar,jaja.
    Moltes felicitats i a quina hora dius que venim a berenar?????
    Petonets.

    ResponElimina
  19. Moltissimes felicitats!!!! Quina emoció no? Apa, a sequir així i a per el segon any!!!
    Molts petons

    ResponElimina
  20. Felicitats en aquest primer any!!!! ens has fet un pastís bonissim i maco. Et desitjo el millor per a tu i per al blog, ets una noia genial i tens un blog genial!!! Molts petonets i a gaudir d´aquest día!!!

    ResponElimina
  21. Nena, quin pastís, que bonic!!!! Ha de ser boníssim!
    Si, fer anys és una meravella, a mi m'agrada. Jo crec que som com el vi, amb els anys millorem, bé, menys alguna excepció, que es torna agre, jejejeje. No he vist la pel·lícula, l'hauré de veure. El blog és divertit, a mi em fa passar bones estones i m'ha agradat conèixer gent, espero que algun dia els hi pugui posar cara i veu, però de tot plegat n'han sortit coses molt bones.
    Una forta abraçada guapa, i moltes felicitats per aquest aniversari, que el gaudeixis molt!
    Petonets!!!!!;-)

    ResponElimina
  22. Judith muchas felicidades!!!! Que pastel tan rico y bonito... Yo te conocí hace muy poquito pero desde entonces entro a diario. Me encantan tus recetas, tus fotos y como cuentas las cosas... Vamos que tu blog me ha creado adiccion. Besitos!

    ResponElimina
  23. Moltes felicitats guapaa!!! quina pastís! és un bon homenatge aquest!! si que dóna alegries si això de tenir un blog de cuina, jo no m'ho esperava pas!! que ho disfrutiss!! petons guapa

    ResponElimina
  24. Tanti auguri a questo bellissimo blog che mi da la voglia di mangiare di piu :)
    Tic tac ....

    ResponElimina
  25. De manera virtual no!!! jo vull un tall d'aquest pastís!!!
    Moltes felicitats i a seguir disfrutant de les alegries que et dóna aquest fantàstic blog personal i de cuina!!!
    Petonets guapíssima!

    ResponElimina
  26. Per molts anys! El temps passa volant, oi?
    Has triat un pastís a l'alçada de la celebració, la combinació del pa de pessic amb la crema de mascarpone ha de quedar suau i deliciosa (i amb el toc del limoncello, je je je...).

    ResponElimina
  27. oh!!! Felicitats per aquest èxit!! segueix així.. explicant-nos les teves històries i omplint la blogesfera d'idees culinàries!
    petonets

    ResponElimina
  28. Nena moltes felicitats!!! es un plaer entrar al teu bloc i llegir-te, sempre ens transmets optisme, il.lusió i felicitat quan escrius....ademés de bones receptes.

    El pasti i la foto són genials.

    Un petonet maca

    ResponElimina
  29. Moltísisimes felicitats preciosa!!! ha passat volant aquest any veritat? i la de coses que has fet, has participat i has creat!! enhorabona! no canviïss!
    Un postre ben adient pk aquest pastís és tremendo!!!
    petonetss

    ResponElimina
  30. Muchas felicidades Judith, y gracias por hacerme ver las cosas de otra manera cuando leo tu blog. Hasta tu foto de perfil me hace sentir mejor.
    Un besazo

    ResponElimina
  31. Muchisimas felicidaeds!!! Yo pensaba que eras más mayor, jejejeje.

    Un año estupendo, y seguro que es solo el principio de muchos más.

    Besos.

    ResponElimina
  32. PARABÉNS E QUE ESTE SEJA O PRIMEIRO DE MUITOS.
    É SEMPRE UM PRAZER VIR ATÉ AQUI.
    BJS

    ResponElimina
  33. Nena, éste es el principio de muchos años llenos de estupendas recetas y buenísimas fotografías. Que sepas que disfruto mucho con ambas y con tus entradas llenas de ilusión.
    Guardame un buen trozo de tarta, tiene que ser maravillosa
    365 besos, uno por cada día de blog :)

    ResponElimina
  34. Felicitats Judith pel teu primer aniversari!!
    El pastís té una pinta estupenda!!!

    ResponElimina
  35. Per molts anys preciosa, a fer-ne moltíssims més!
    El pastís estava deliciós i t'ho dic jo que en vaig menjar taaaaaaaaaaant!
    Molts petonets sol.

    ResponElimina
  36. Moltes Felicitats!!!! Esperem seguir gaudint dels teus experiments durant molt i molt de temps.
    Jo vull un tall d'aquest pastís!!!! Quina pinta, espectacular!!!! (un toquet de limoncello, eh??? jejeje...)
    Petonets preciosa....

    ResponElimina
  37. Per molts anys puguem continuar llegint el món de juju!!! :)
    El pastís em sembla perfecte per aquest primer aniversari!
    Petons!

    ResponElimina
  38. Una altra recepte 10!!! Felicitats per aquest primer any i que en siguin molts més.

    No fa pas massa que et segueixo pero m'he llegit les teves receptes dues o tres vegades, sempre s'escapen petits detalls i cada vegada m'agraden més. Espero seguir disfrutant dels teus plats.

    Petonets. MAR de El que no mata engreixa

    ResponElimina
  39. per molts anys, judith! ha estat un any molt profitós, espero que el pròxim sigui encara millor.

    ResponElimina
  40. Muchas felicidades guapa! La tarta es impresionante, me gusta muchísimo la presentación.

    ResponElimina
  41. Moltes felicitats preciosa!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  42. Moltissimes felicitats! Per fer un any més i per aquest bloc, és fantàstic! La cobertura de mascarpone i fruites del bosc ha de ser deliciosa! Tinc moltes ganes de provar de fer-la!
    Petons,

    ResponElimina
  43. M'han agradat molt les teves paraules tan sinceres i plenes d'amor. Moltes felicitats!!! Ja m'agradaria menjar una miqueta del teu pastis, que t'ha quedat genial!
    Continua com sempre!!
    Petons!!

    ResponElimina
  44. Un pastís fantàstic per a una celebració. Felicitats! Un any passa volant, veritat? D'ací a poc també jo faré un any i encara no m'ho puc creure. Tot s'ha de dir, tu t'has treballat molt el lloc on estàs, amb aquestes receptes que ens poses tan bones i tan ben presentades i un bloc amb un disseny molt atractiu. Et felicite i desitge que siga per molts anys. Besets.

    ResponElimina
  45. Un pastís amb una combinació d´ingredients perfecta... A per un any més. Felicitats!.

    ResponElimina
  46. Hola! Fa temps que et segueixo, però mai havia comentat, perquè no m'anava bé identificar-me.
    M'agrada moltíssim el teu bloc, encara que crec que ja ho saps. Gràcies per compartir tot el que comparteixes amb nosaltres; això fa que ens sentim de la família?? O ja ho sóm?? :DDD
    Moltíssimes felicitats i a continuar així un parell d'anys més!
    Petons!
    Andale, andale!!!

    ResponElimina
  47. FELÍZ ANIVERSARIO YUDITH!!!! si en un año tienes tanto éxito, imagina lo que te espera!!! Un millón de triunfos!!! Besinos.

    ResponElimina
  48. Moltes felicitats!!
    Estic encantada de ser una rul·lera i de tots els moments (encara que siguin virtuals) que compartim. Gràcies per ser una "personeta" tan especial i per compartir-ho amb nosaltres.
    Petons!!
    No estiria malament celebrar l'aniversari amb un sorteig, no?? ;DDDDD

    ResponElimina
  49. Muchas felicidades Judith!! por tu primer año de blog y por todas las estupendas recetas que has compartido.
    Un abrazo

    ResponElimina
  50. Una delicia de pastis per celebrar aquest aniversari i mil felicitacions per aquest any.
    Un petonet ben gran guapísima.

    ResponElimina
  51. Felicidades JUdith que es un placer que estés en este mundo virtual ofreciendo unas maravillosas recetas siempre acompañadas de una linda historia.
    La tarta es espectacular esa crema me trae loca
    Bsos

    ResponElimina
  52. Doncs jo aprofito per felicitar-te i per agafar una mica de pastís que té una pinta... tremenda! Espero que darrere d'aquest aniversari en vinguin molts més i els puguem continuar compartint.

    Una abraçada i enhorabona per la teva feina i les teves paraules!

    ResponElimina
  53. jaja quina llàstima que sigui un pastís virtual, perquè té una pinta... jajaj

    Moltes felicitats Judith, el teu blog és fantàstic i els comentaris i les visites ho deixen més que clar!! :D

    Molts petonets guapíssima!!

    ResponElimina
  54. Moltes felicitats per aquest any. Gràcies per tota la teva dedicació al bloc i sobretot per voler compartir-ho amb tots nosaltres. El pastís té una pinta exquisita.

    ResponElimina
  55. Has elegido un pastel precioso, como eres tú, me alegra haberte conocido virtualmente, me alegro del año que ha pasado y aquí estaremos muchos mas contigo. Bss preciosa.

    ResponElimina
  56. Felicitats nena, aquest pastis ho diu tot.

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  57. Moltíssimes felicitats Judith per aquest any tan ple de satisfaccions i èxits!!! De ben segur que és el primer d'un munt més!!!! :))
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  58. Felicitats per aquest aniversari, pel pastís i pel que expliques!

    ResponElimina
  59. Primer felicitarte pel teu aniversari del blog. I aquest pastin té molt bona pinta .....debia estar deliciós:
    petons

    ResponElimina
  60. Oe, oe, oe, oe, nena un anyet que joveneta. Espero que cel-lebrem les noces d'argent. Ja,ja,ja,ja

    Un supermegapetonet

    ResponElimina
  61. Ja ja yo que me considero fan incondicional de este Mon casi se me pasa esta entrada de aniversario!!!
    A mi no me llega con ese pastel virtual ,como seguidora fiel exijo uno de verdad!!!!
    FELICIDDES guapa y no dejes de escribir estas recetas maravillosas nunca.
    Un besazo fueeeeerte.
    Esther

    ResponElimina
  62. Judith, muchas felicidades. Tus entradas siempre transmiten eso, felicidad.
    Gracias por compartir con este entusiasmo, da gusto leer tus entradas.
    El pastel de celebración que has escogido, perfecto!
    Un abrazo muy fuerte.

    ResponElimina
  63. Apa nena quin pastís me bo has preparat!!! Ideal per celebarar aquest primer aniversari!!!

    Molts petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  64. Felicidades!....y que mejor que con este pastel....esta perfecto!....de revista es la foto!!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  65. Me lié, mi aniversario es el 9, pero del mes que viene!! ;)

    ResponElimina
  66. Judith, muchas felicidades en este primer cumpleblog. Espero siga tréndote tantas alegrías y que tu blog cumpla muchos más!!!
    BEsos y disfruta!

    ResponElimina
  67. ¡Muchísimas felicidades Judith!

    Tienes un blog precioso y es un placer poder formar parte de alguna manera en esta celebración, te deseo muchísimos éxitos más! :)

    Y qué decirte de la tarta, que los ingredientes me encantan, pero la foto me ha enamorado. Una maravilla.

    Un besote!

    ResponElimina
  68. Muchas felicidades guapa, desde Jaén tambien te sigo, ja,ja,ja, bueno como no vas a tener todas esas visitas con las peazos de recetas que nos haces, bueno y como dice la canción Y que cumplas muchos más................Besitos.

    ResponElimina
  69. felicitas per l'any i pel pastís!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  70. Moltes felicitats per aquest primer anyet!!!! Espero que el temps passi ràpid per al món de Juju i que poguem celebrar molts aniversaris més feliços i encantats de seguir gaudint de la bona cuina!

    Fins aviat!
    Anna

    ResponElimina
  71. Felicidades por este primer año como blogger!!!!!! el pastel es divino, con un colorido magnífico!!!! muchos besos guapa

    ResponElimina
  72. Jo el cante en castellà, eh?
    ¡¡¡ ANIVERSARI FELIZ... ANIVERSARI FELIZ... TE DESEO CON CARIÑO... ANIVERSAAARIIIIII FEEEEEEELIIIIZZZ !!!
    Plas plas plas...
    Muack.

    ResponElimina
  73. Muchas felicidades mi niña, por ese primer año de blog, por tus seguidores y por tus visitas yyyy gracias por tu simpatia, por tus recetas y por tu saber estar siempre!!!
    Un besote

    ResponElimina
  74. Moltes felicitats!!! espero que poguem seguir gaudint de les teves experiències durant molt de temps.
    Aquest pastís es mereix un aplaudiment.
    Petons

    ResponElimina
  75. No tinc perdó. Encara no m'havia passat a felicitar-te per aquest primer aniversari. Per Molts anys!!! i me n'alegro moltíssim d'haver-me trobat amb tu a la blogosfera. M'encanten les teves receptes, els teus posts i els teus comentaris. Només canviaria una cosa...aquest pastís d'aniversari l'hauria de tastar. Ja,ja. D'imatge et felicito perquè el trobo preciosíssim.

    ResponElimina
  76. muchas felicidades por tu primer aniversario, me ha encantado conocer tu blog, es maravilloso y buena muestra de ello es este irresistible pastel ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.cultura-libre.net

    ResponElimina
  77. Judith moltes felicitats per aquest primer any!! Pots estar molt orgullosa d'aquest bloc, per mi és un referent i sempre que puc m'agrada llegir-lo, ja formes part de la meva família!

    ResponElimina
  78. Per molts anys Judith! Si amb un any has aconseguit tot això, imagina't amb uns quants més!!! El pastís fa honor a la qualitat i diferència del teu blog. Una passada noia, ja saps que jo em declaro fan incondicional de les teves receptes, els teus escrits, les fotos i l'estètica...Molts petons!

    ResponElimina
  79. Hola Judith, estimada i guapa tu

    PER MOLTS ANYS,.. em una mica de retard, però veig que encara a quedat un tros de pastís bonissim per mi...hummmm que bo

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  80. Així dona gust fer anys!!! si fos per mi us asseguro que faria un pastís enorme perquè tots vosaltres poguessiu tastar un trosset! sé que us ho he dit moltes vegades, però moltíssimes gràcies per comentar cada entrada, els vostres comentaris són molt importants i em fan molt feliç!!!! molts petonets

    ResponElimina