Si hagués d’escollir unes postres que em recordessin a la meva iaia, sens dubte escolliria l’arròs amb llet. La reina de la truita de patata i ceba, l’arròs xinés i les carxofes era una artista fent perolades d’aquest dolç. Quan ens convidava a berenar, la Moni i jo teníem clar què li demanaríem i, tot i les grans produccions que ens feia, no en quedava ni una miqueta per repetir. Era cremós, amb el gust de la canyella i la llimona en la proporció perfecte i no quedava ni massa líquid, ni espès. Com ho feia? Doncs suposo que amb la pràctica va aconseguir tenir la recepta perfecte, estic convençuda que si li pogués demanar la recepta no me la podria donar amb exactitud, i és que moltes cuineres estem acostumades a fer-ho a ull –i jo em prenc la llicència d’incloure'm-, no sabeu el que em costa guardar les mides per poder-les posar al bloc.
Aquest mes a Memòries d’una cuinera us proposem cuinar aquestes postres d’origen àrab. Normalment per Memòries no acostumo a experimentar amb les receptes, sinó que m’agrada fer el plat tradicional. Xerrant amb l’Yves, ell em va dir que faria l’arròs amb llet de la Loles -al final, aquest bloc tindrà tantes receptes seves que li haurem de fer un apartat especial-, i com el de la meva iaia i el d’ella són pràcticament iguals, he decidit fer una recepta una mica diferent, sobretot per la presentació. Els ingredients bàsics són els mateixos, però amb la gelatina i la cobertura de xocolata blanca, obtenim uns bombons que faran les delícies de qualsevol sobretaula, així de pas, podem passar-nos hores explicant batalletes –al menys al Bolet és el que més ens agrada- Espero que us agradi la recepta.
Per acabar, us recordo que teniu de temps fins el dia 28 per presentar les vostres propostes, i si algú de vosaltres ja té una recepta d’arròs amb llet publicada també podeu deixar l’enllaç amb un comentari a Memòries d’una cuinera. A veure amb què ens sorpreneu! Cada mes tenim cares noves a més dels incondicionals que no us perdeu cap proposta!!! Moltíssimes gràcies per participar.
Ingredients:
800 ml de llet
100 g d’arròs
50 g de sucre
1 branca de canyella
La pell d’una llimona
250 g de xocolata blanca per cobertura
Canyella en pols
3 fulles de gelatina
800 ml de llet
100 g d’arròs
50 g de sucre
1 branca de canyella
La pell d’una llimona
250 g de xocolata blanca per cobertura
Canyella en pols
3 fulles de gelatina
Preparació:
En un cassó posem la llet, el sucre, la branca de canyella i la pell de llimona. Quan comenci a arrencar el bull, posem l’arrós i ho deixem a foc mig fins que estigui cuit i cremós -més o menys uns 40 minuts-. Traiem la pell de llimona, la branca de canyella i triturem l’arròs amb llet amb l’ajuda d’un minipimer, en aquest moment afegim la gelatina, que haurem hidratat amb aigua freda, i remenem fins que s'hagi incorporat. Aboquem la crema a un recipient de vidre i la deixem refredar a la nevera un mínim de 3 hores -és aconsellable fer-ho d’un dia per l’altre-. Un cop quallat, fem porcions rodones, les arrebossem amb canyella en pols i les posem a la nevera durant 10 minuts. A continuació, banyem les boles en la cobertura de xocolata -prèviament desfeta al microones o al bany Maria-, i les deixem a la nevera fins que solidifiqui la xocolata. Repetim aquest últim pas un cop més.
Una mica diferent???????? T'he dit que és preciosa la foto, m'encanta! T'en queden????? Suposo que no!:((
ResponEliminaRecordo el marbre de la cuina ple de plats d'arròs amb llet, ai, quins temps!;)
Molts petonets solet!
Crec que per primer cop a la meva vida m'he quedat sense paraules... quina P-A-S-S-A-D-A!!!
ResponEliminaQuan en recuperi de la panxolina me'n faràs uns quants?! Han de ser la bomba, ets la millor!!
Per mi l'arròs amb llet de la meva iaia també era el millor, el feia insuperable... i sóc com ella (i la teva, i tu...) en això de apuntar les mesures! jijijiji
Petonets artista!
Sandra
ACHEI ESSES BOMBONS SUPER INTERESSANTES POR SEREM FEITOS COM ARROZ.
ResponEliminaO ASPECTO É BEM TENTADOR...E JÁ ME SERVIA POIS FIQUEI CURIOSA.
BJS
Que bons!!!! Una bona proposta i amb xoco blanca que a casa els xifla. M'emporto la recepta...
ResponEliminaJo tinc preparada la meva jejeje....només et dic que vav volar...jejeje...
Petonets guapa
Buuuufff...quina bona pinta que fan!! I això de cubrir-les amb doble ració de xocolata ha de ser boníssim!!!
ResponEliminaCom és això de la llicència? Si tu segueixes les receptes i mides al peu de la lletra!
ResponEliminaQuins bombonets més originals! Quina foto!!! Quina innovació!! Visca la Judith Ruscalleda! Ja saps que et toca quan la Lupita torni al continent, no??
Petons!
W-O-W!
ResponEliminaEm semblen magnífiques.
ResponEliminaAraPerò memòries no és pel 28???
Original y muy rico un bs
ResponEliminaNúria: el dia 28 és l'últim dia per publicar, però abans pots publicar quan vulguis!!! ;P
ResponEliminaQ pasada!!!... Quina bona idea i quina foto mes genials!!!... M'encanten!!!
ResponEliminaSurprenent....!!!!!!!
ResponEliminaQue ricas!!!
ResponEliminaMe llevo la caja entera que además esta divina :D
Besotes linda.
esto tiene que estar muy bueno,irresistible no probarlo me lo llevo
ResponEliminapetons
Juju,
ResponEliminaQue ricos se quedaran los bombons... Una receta bien original, y por certo muy buena. Me gusta mucho lo chocolate blanco : )
Besitos
Juju! quan he vist el què has fet....m'encanta la idea!!!!! han de ser boníssims a més m'agrada moltíssim la xocolata blanca :)))
ResponEliminaPetonets
Ayyy que rico!!! y que foto tan bonita, si me deja el canijo hoy subo la mía. Yo tambien cocino a ojo y me custa mucho, muchisimo apuntar las cantidades para el blog, lo positivo de obligarnos a hacerlo es que la proxima vez que lo preparemos saldrá igual jajaja si que hay proxima vez porque me parece que en esto tambien coincidimos ¿para que repetir si podemos seguir experimentando? ;D
ResponEliminaUn besote!!!
M'he quedat impressionada amb aquests bombons!!!!! Son perfectes, una alatra manera de menjar el tradicional arròs amb llet. Cada dia et superes més!!!
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana!
Mare meva Judith, t'has sortit amb aquests bombons. Tinc moltes ganes de provar-los! no me'n podries enviar un parell? jo si vols et faig arribar un colom sense problemes ;D
ResponEliminaPetons guapa!
Ay qué cosa!! con lo que me gusta hacer bombones y hace mil años que no me pongo... me llevo esta receta!
ResponEliminaOle mi niña!!! mira que originals aquest bombons!!! i quina foto mes xuli!!!Muaks i bon cds
ResponEliminaOhhh que macos i que bons!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Quina foto més elegant... increïble... Quin nivell.
ResponEliminaA mi l'arròs amb llet ni fu ni fa... ni fumfumfa -per Nadal-.
Però després de sopar bé avui, amb un bon vinet, farem sobretaula xerrant i menjant aquest plat, no?
Que original!!! M'encanta!!!
ResponEliminaAmb aquesta proposat em posaré les botes, m'encanta l'arros amb llet!!
Petons
Niña, últimamente parece que algo extraño nos une. Cuando le dije a mi chico que plato tenía que preparar, me dijo que podía añadir gelatina y hacer una especie de bombones. Yo ya tenía mi receta pensada y le dije que "tururú", pero que lo tendría en cuenta para otro día. tu has rematado la idea de una forma perfecta y con una foto preciosa, eres muuucho.
ResponEliminaBesos reina mora
A mi l'arròs amb llet no m'agrada gaire, però t'asseguro que fet així menjaria uns quants bombons :)
ResponEliminaPer cert, la gelatina la poses abans no es refredi l'arròs, oi?
Me parecen preciosos!
ResponEliminaUn beso.
¡Qué delicia de bombones!, también era el postre estrella de mi abuela, su secreto sin duda era hacerlo en una cocina de leña y carbón de las que había antes en todas las casas de aldea de Asturias. Has tenido una idea genial.
ResponEliminaUn besazo
Judith, fas tremolar en Ferràn Adrià !!
ResponEliminaQue originals judith!! Segur que son deliciosos.
ResponEliminaLLastima que a casa l'arròs amb llet...... deixerem el repte de memories pel mes vinent!!!
Petonets
MAR, El queno mata engreixa
Judith tienen que estar impresionantes, además de bonitos de verdad como los presentas.
ResponEliminaBesos mi niña
Ostres.... bocabadada.... Em sembla una proposta impressionant!!! Jo tinc problemes per trobar la cobertura de xocolata blanca en els comerços propers, però ja m'espavilaré amb alguna botiga online. Haig de tastar-los!! :)
ResponEliminaL'arròs amb llet no em diu massa res, i això que si l'he tastat alguna vegada al punt just d'espessor l'he trobat bó. Però presentat així és un petit four deliciós per prendre amb una infusió o un bon cafè!! Ets la pera! Petonets i molt bon cap de setmana!!
ResponEliminaLes receptes de les àvies són les millors. A mi em passa el mateix amb el receptari de la meva àvia: no hi ha quantitats per enlloc...
ResponEliminaL'arròs amb llet mai ha estat entre les meves postres preferides, potser perquè mai n'he tastat un de bo de veritat... Però aquestes boletes amb xocolata blanca tenen una pinta excepcional! Ideals per a després de dinar o per prendre a mitja tarda!
Petons!
Anna
La que ens sorpre'ns sempre ets tu!!! Ets genial! Quines postres més originals, i han de ser super bones! Espera que ara li ensenyo les fotos a en Marc... ;-)
ResponEliminaUna abraçada!
Nena, em trec el barret, aquests bombons t'han queda't xulísims, tot i que sentin-t'ho molt aquest més no participaré al Memòries, més que res pq no em fa el pes l'arrós amb llet. Ens veurem el proper més. La foto m'ha encantat.
ResponEliminaUn petonet i bon cap de setmana
Oh que bombonets més bons. Petons!
ResponEliminaAna de: 5 sentidos en la cocina
Judith, qué ricos.
ResponEliminaYo también pensé en hacer bombones pero no terminan de salirme bien, así que he cambiado de idea. Dentro de unos días te la enseño, a ver si os gusta.
Besos
Como no podía ser de otra manera...has hecho otro bocado maravilloso!
ResponEliminaUn besito!
Ostras!, por no decir Hostias! con los bombocitos, pero que cosa tan rica, obligada estoy a probarlos, preparame una buena fuente que voy a por ella donde sea. Ayns como me tientas.... Y LA FOTO!!!!!!
ResponEliminaquina delicia noia!! no se m'hauria ocurregut mai!! tenen una pinta.....m'ho apunto ara mateix per sorprendre algu!! petonets guapa
ResponEliminaPero esto es un bocadito de alta pasteleria,es espectacular!!
ResponEliminaMe encanta la foto,todavia hace los bomboncitos mas elegantes ,pero sin duda ,tu si que eres un bombon de cocinera!!!
Besos
A veure si aquesta vegada puc publicar un comentari. es el tercer que escric avui. Et deia que el Memóries d'aquest mes perilla perque no ens agrada gens l'arroç amb llet, a casa.
ResponEliminaSi no ho repenso molt, aquest mes us farénel salt....(no us enfadeu,eh! )
Petonets.
Sin comentarios!!!!!!!!!!!!!!!! todo un lujo, sin palabras , no tengo más que decir, porque la foto lo dice todo, eres una máquina, besitos.
ResponEliminaDoncs la veig superoriginal i segurament sorprenent a qualsevol paladar.
ResponEliminaUn petó
Pero que bombones tan lindos y sugerentes! Te han quedado preciosos... Y la foto no te digo ná! Me encanta!
ResponEliminaMi madre lo hace delicioso,lo deja así caldosito y meloso y me encanta (pero es que ella es cocinera,jeje...).
BEsos
Esto ya es para nota alta... el arroz con leche ya es riquísimo pero 'embombonado' debe ser la monda! Besos
ResponEliminaDe sabor deben de estar exquisitos, Judith, pero esa foto supera la receta, es una auténtica preciosidad, te felicito, me ha rechiflado.
ResponEliminaun besazo, preciosa
Guau!! Estic d aocrd amb els 48 comentaris anteriors. Això és impressionant. La idea i la fotografia. T' haig de dir que jo tenia pensada una de semblant però al final he fet una altra cosa. Nena, uns bombons exquisits!! Muak.
ResponEliminaPreciosos!!! m'encanta la teva proposta. Cada cop et superes a tu mateixa.
ResponEliminaPetons
Quina passada de bombons. També li estava donant voltes per fer-nen , però ara ja els has fet tu, grrrrrr
ResponEliminaT'han quedat molt macos
Bona cuina
Que idea más original! Nunca se me hubiera ocurrido hacer bombones con arroz. Están fantásticos.
ResponEliminaCariños
Has pensat en patentar-los??
ResponEliminaQuins bombons més originals!!! segur que sorprenen a cada mossegada, la cobertura perfecta amb la xocolata blanca. Una foto de catàleg... Gaudeix-los. Petons,
ResponEliminaApa Judit, aquesta vegada t'has lluït, eh. Han d'estar boníssims,
ResponEliminaNani
He incluido tu publicación en Mis Favoritas de esta semana, si quieres verlo está en
ResponEliminahttp://blocderecetas.blogspot.com/2011/10/mis-favoritas-halloween.html
Espero que te guste!
uauuuu! Quina pinta tenen aquests bombons! És una proposta súper original;)
ResponEliminaPetons!
En casa no nos gusta el arroz con leche, pero me encanta leerte y sobretodo ver esas fotos que pones
ResponEliminaUn besete
Arrea! m'has deixat de pedra!..mmmm.mmm besets!
ResponEliminaCuanto me gusta tu propuesta, que delicia de bombones de arroz y chocolate blanco, una idea sensacional y una presentación monísima! un beso
ResponEliminaJo si hagués de dir un plat de la meva iaia també diria aquest...i l'arròs amb llet d'ella també era el més bo del món...que faríem sense aquestes iaies... :) LLàstima que la recepta se'n va anar amb ella.
ResponEliminaAquests bombons m'han deixat fascinada!!! Han de ser un autèntic pecat!!! nyaaaaam!!
Petunets,
Eva.
Sembla fàcil però la gelatina i jo no ens entene'm gaire. Com el arrós amb llet de les iaies no hi ha cap, mira tu la meva el feia una mica liquid, i m'encantava beure'm la llet que quedava al plat.
ResponEliminaPetonets
Uyyyyyyyyyyyy, qué cosas más buenas, Judith. Cuántos has hecho, porque si nos ponemos en cola no se si será suficiente... jejejejej
ResponEliminaUn besote
Quina pinta més bona tenen aquests bombonets, Judith. Són molt fàcils de fer, tenen el seu temps per a refredar-se, però facilets i boníssims. La presentació t'ha quedat de cine. Besets.
ResponEliminaOstres Judith, m'encanten les teves receptes sempre tan originals.
ResponEliminaA mi em passa com a tu, faig les coses a ull i la feina és meva per posar mides!
Quina recepta més original!! Fa una pinta espectacular!!! L'haurem de fer aquest cap de setmana :)
ResponEliminaPetons!!!
Quina idea més bona per presentar el arrós amb llet, una recepte molt original.
ResponEliminaPetons
No veo el momento de ponerme con ellos!
ResponEliminaYa he pensado que me gustaría hacerlos para regalar en Navidad!
Un 10!
Besazos
wow wow!!! que geniales!!! me encantan, obviamente tomo nota porque seguro que están riquísimos.
ResponEliminaBESITOs
quina pinta!!!
ResponEliminaQuina presentació més llaminera per un arròs amb llet! Quina delícia! Una abraçada!
ResponElimina