Ja estem en plena tardor i, tot i que el temps ens està regalant dies de sol i calor, els fruits no enganyen. Aquests dies al mercat podem veure magranes, castanyes, carabasses, bolets... i un munt d’aliments que ens avisen que estem a una altra estació. La Tardor és sinònim de poca llum, de castanyeres al carrer, de fulles pel terra -que per cert, el Boletet va com boig agafant-les!- i sobretot és època de menjar moniatos! Quan la Sandra i el Xavi ens van proposar per aquest mes cuinar amb moniatos per a la recepte del 15 ja us podeu imaginar que em va passar, no? Doncs que el meu caparró no va parar de donar voltes. Havia de fer una recepta original! Ja que degut al gran èxit que tenen amb aquesta convocatòria no voldria que tinguessin una recepta duplicada. Vaig dubtar entre la possibilitat de fer una lasanya, una amanida i fins i tot uns muffins; però de cop i volta vaig pensar que mai havia fet panacota, unes postres típiques italianes, i que podrien ser interessants. El moniato és un ingredient molt versàtil, i com que té un sabor bastant neutre el podem utilitzar en moltes receptes. Aquest cop la panacota l’he fet salada, i acompanyada d’un saltejat de bolets i foie es converteix en un luxe pel paladar. Hauríeu d’haver vist la meva cara d’emoció al veure que el meu experiment havia quallat! I és que no les tenia totes, ja que les receptes que havia trobat no introduïen cap tipus de fruita o verdura i vaig haver d’improvisar les mesures. Per sort va quedar bé, així que aquí us presento la meva proposta de moniatos per a la recepta del 15, espero que us agradi.
Ingredients panna cotta (4 uts.):
200 ml de nata
100 ml de llet descremada
3 fulles de gelatina
1 moniato mitjà
Sal
Pebre
100 ml de llet descremada
3 fulles de gelatina
1 moniato mitjà
Sal
Pebre
Ingredients:
200 g de bolets variats
50 g de foie micuit
1 ceba petita
Pedro Ximénez
Oli d’oliva
Julivert sec
50 g de foie micuit
1 ceba petita
Pedro Ximénez
Oli d’oliva
Julivert sec
Preparació:
Posem el moniato al microones durant 20 minuts a 800W –si ho preferim el podem fer al forn o bullit-, li traiem la pell i el triturem. Per fer la panacota en una cassola posem la nata, la llet, el puré de moniato, ho salpebrem, i ho deixem a foc mig fins que comenci a bullir. En aquest moment és quan afegim les fulles de gelatina -prèviament hidratades amb aigua freda-, ho remenem durant 1 minut i ho retirem del foc. Repartim en uns vasets la panacota i la deixem quallar a la nevera durant un parell d’hores com a mínim. Per a la presentació, saltejarem els bolets amb la ceba tallada a trossets ben petits, i quan ho tinguem rossejat afegim un rajolí de Pedro Ximénez, un polsim de julivert sec i ho salpebrem. Ho deixem reduir a foc baix durant un parell de minuts. A l’hora de servir, traiem uns minuts abans la panna cotta, posem una mica del saltejat de bolets, una mica de foie micuit i ho acabem amb un polsim de pebre i de julivert sec. És aconsellable que els bolets no estiguin massa calents, ja que la consistència de la panacota es podria veure afectada.
Posem el moniato al microones durant 20 minuts a 800W –si ho preferim el podem fer al forn o bullit-, li traiem la pell i el triturem. Per fer la panacota en una cassola posem la nata, la llet, el puré de moniato, ho salpebrem, i ho deixem a foc mig fins que comenci a bullir. En aquest moment és quan afegim les fulles de gelatina -prèviament hidratades amb aigua freda-, ho remenem durant 1 minut i ho retirem del foc. Repartim en uns vasets la panacota i la deixem quallar a la nevera durant un parell d’hores com a mínim. Per a la presentació, saltejarem els bolets amb la ceba tallada a trossets ben petits, i quan ho tinguem rossejat afegim un rajolí de Pedro Ximénez, un polsim de julivert sec i ho salpebrem. Ho deixem reduir a foc baix durant un parell de minuts. A l’hora de servir, traiem uns minuts abans la panna cotta, posem una mica del saltejat de bolets, una mica de foie micuit i ho acabem amb un polsim de pebre i de julivert sec. És aconsellable que els bolets no estiguin massa calents, ja que la consistència de la panacota es podria veure afectada.
Juju,
ResponEliminaQue buena se vê la Panacotta... Muy original me ya encantado los ingredientes : ) Me voy quedar con la receta.
Besitos y bueno fin de semana!
Guauuuuuu!! quina delicatessen, aquests moniatos donan per tots els gustos... Un gotet deliciós.. Petons,
ResponEliminaAi judith quina crack que estàs feta!! no sabia que la panacota es podia fer salada... veus, avui aniré a dormir sabent una altra cosa nova! ens has deixat el llistó molt alt eh? petonets guapa!
ResponEliminaMe encantaa!!!Una delicia.Besos y buen fin de semana
ResponEliminaEts l'òstia, poc cosa més puc dir... m'ha enamorat aquesta panacota i no t'estranyi que pel super sopar de castanyada que estic planejant sigui un dels aperitius presentat en xupitos, ja t'explicaré! jijijiji
ResponEliminaMoltes gràcies per participar i ser TU!!
Petonets bonica
Sandra
PD: demà deixa'ns l'enllaç, no sigui cas que el Xarvly se'ns estressi... jajaja
¡Guauuu, esto debe estar delicioso!, nunca lo he probado así, me la apunto.
ResponEliminabesitos y buen finde
Eres lo que no hay!! qué súper original!!!
ResponEliminaYo jamás he probado el boniato, así que me pondré a ello que tiene una pinta...
Es realment original, Judith. Ja t'ho he dit altres vegades, però ets molt creativa!! el que em tira molt enrera es el foie, em sembla extremadament cruel la manera d'obtenir-lo, però es una percepció personal, es clar.
ResponEliminaLa presentació es molt xula.
Que maravilla de combinaciones. Me ha encantado y las fotos geniales. Besos
ResponEliminaA mi madre le encantaría esta panacotta!!!... Una
ResponEliminaAnera genial de usar el boniato!!!
Una recepta fantástica amb una combinació magistral de sabors i textures.
ResponEliminaTú sí que sabes!
M'encanta!!!
Bon cap de setmana
Petons
Vaya receta espectacular.
ResponEliminaMe encanta.
Besos y buen sábado
Una recepta espectacular, quina imaginació, ets la millor!
ResponEliminaBon cap de setmana preciosa!
Quina delicia.... m'enata aquesta recepta, és ben original, i acompanyat dels bolets hi dóna un punt perfecte! Ideal com aperitiu
ResponEliminaMmmmm...no sé que dir!!! Mira que ets original, eh?
ResponEliminaTanta sort que et costa decidir quina recepta fer, perquè mira després quines versions fas.
Sempre pots obrir un Bulli-Bolet!!
Petons guapaaa!!
¿Te he dicho alguna vez que eres una crack?, ¿y que mereces ser el mejor blog de algún concurso 8/ ? Pues eso.
ResponEliminaBesos
Quina proposta més elegant i original! Una pannacota salada... i presentada amb els gotets queda molt vistosa, per un dia de convidats de quedar bé ;)
ResponEliminaGuauuu quin aperitiu!! és d'aquells que tan m'agraden!!! me l'apunto perquè l'he de provar la pròxima vegada que tingui convidats! ;) petons guapa
ResponEliminaQue original i creatiu!!! Sempre em sorprens!!
ResponEliminaPetons
Què creativa que ets Judith!! sempre ens sorprens amb les teves improvitzacions. Dubto molt que trobem una altra pannacota de moniato per la xarxa, jeje!!
ResponEliminaEs veu deliciós i molt de tardor!!
Molts petonets bonica!
Ostres guapa!! quin plat t'has marcat no??? m'encanta aquesta combinació d'ingredients i de sabors! genial!
ResponEliminaMolts petonets
Tu sempre tant original Judith :P Hi ha de quedar molt bé tot, però sobretot el foie! El foie va bé amb les coses dolces i com el moniato es dolcet, ja m'ho imagino... boníssim! L'haig de fer :)
ResponEliminaPetons!
Judith, menuda receta, me has dejado con la boca abierta, y yo que al leer panacota pensaba que sería un postre....lo confieso, de primeras sólo leí panacota de boniato....a ver si me animo y pruebo los boniatos...me he quedado intrigada al leer tu entrada por lo del sabor...yo siempre he pensando que serían parecidos a la calabaza....¿será por el color?...jajaj
ResponEliminaUn besazo
Ohh! recepta amb estrella!! les anomeno així!! ja ja. Be ja saps quan vingui una temporadeta a casa teva... em fas aquest vasets de luxe!!!les fotos parlen soles!!! petonets i bon cds.!!!
ResponEliminaPerò quina delícia nena... Això és un plat gourmet total. M'ha encantat. I amb bolets i foie em fas el gust al 100%, eh?
ResponEliminaSimplement fantàstic.
Petonets bonica! I gràcies per participar!
Marina Xocolata Desfeta
Nena, aixó no pot ser, no puc mirar aquestes coses i després anar a la cuina i veure el que tinc al forn per dinar, que estarà boníssim, segur, pero... les comparacions son odioses.
ResponEliminaFelicitats, te una pinta... quan puc venir?
Petonets.
Que receta! de colores otoñales estupendos y sabores para disfrutar despacito.
ResponEliminaBESITOS
No sabía que se podían hacer tantas cosas con los boniatos! Buenísima receta ;)
ResponEliminafelicitats te has currado una buena y original receta,me ha encantado todo y la presentacion asi en vasito ideal,tiene que estar de muerte.
ResponEliminapeto
Judith,ets una artista mira que es ben original aquesta pannacota i ben acompanyada¡¡¡¡
ResponEliminaUna presentació espectacular¡¡
Un petó molt gran i bon cap de setmana.
Juju!, cunatos dias sin venis a verte :(
ResponEliminapero bueno, ya estoy aqui..y que ven mis ojos!!!
esto es lo mas dde lo mas de la originalidad!..una receta de siete tenedores!!!
eres muy creativa y especial!!
feliz fin de semana mi Juju!!!!
Tiene que estar riquísima esta panacota, apropiada para este tiempo y con los productos que empleas todavía mas, espectacular.
ResponEliminaSaludos
Aixó ha d'estar simplement irresistible, les receptes de inspiració dolça però amb ingredients salats,m'encanta.
ResponEliminaJo ara estic fent magadalenes de carbassa, sednse sucre i sense greix, i només testar la massa està delicius (que diu Dora l'exploradora, pot ser encara no la coneixes però ja t'arribará,jejejeje)
Petonets guapa
Una recepta 10!
ResponEliminaQuines idees que tens! Genial la combinació de sabors.
ResponEliminaPetonets.
Una gran proposta!
ResponEliminaPero bueno Judith, con la boca abierta me he quedado.
ResponEliminaNena, te ha quedado una receta genial. Ahora mismo me la apunto.
Por cierto, gracias por tus ánimos. Ya verás como dentro de nada estoy dando guerra.
Besos, guapísima
Una recepta molt original, tens una imaginació... eres una artista de la cuina sibarita. A mi també m'agrada pensar i pensar molts plats, alguns me'ls apunte, però és que no tinc temps de fer tantes coses, es queden moltes idees anotades esperant i esperant. La sopa d'espinacs amb l'ou té una pinta boníssima, el que passa és que no m'agrada menjar magranes per les pepites, només me les menge de postres i en suc, mira que sóc, eh? en ensalada les veig molt boniques però em costa empassar-me-les... Besets.
ResponEliminaOle!!!! has agafat el relleu dels cuiners estrellats...cara'm quina imaginació i capacitat d'adaptació d'una recepta. Segur que no en trobem cap d'igual a la teva. M'agrada molt la teva recepta. Petonets
ResponEliminaUna pannacota salada!! Tu si que ets salada!! Però quina cosa més bona m'has portat!! I quina de coses bones a sobre, no sabria què m'agrada més. Aquesta l'haig de preparar quan tingui gent. Quedaré com una reina.....
ResponEliminaPetonets guapíssima
uau Judith, quina passada! té una pinta deliciosa, i si és inventat segur que vas flipar al tastar-ho!
ResponEliminaLa meva Juju aviat degustarà les meves galetes, i espero que m'ajudi a preparar-les!
Una abraçada!
Bravo!!!! que pasada de receta, me encanta la combinación que has utilizado, en sabores y texturas, un 10! la probaré seguro!!! un beso guapa
ResponEliminaQuiero!! Yo también quiero un vasito de estos!! Me derrito al verlos, que delicias! Especialmente con el foie mi-cuit! mmm....
ResponEliminaBesos
Òstres, Judith, aquest cop t'has superat!!! M'encanta la presentació i la combinació d'ingredients em sembla fantàstica. T'han quedat uns vasets de concurs!
ResponEliminaPetons!
Anna
Una innovación deliciosa!!! De gourmet felicidades guapísima.
ResponEliminaBesets
Ohh aquest cop t'has superat a tu mateixa, molt però que molt original aquesta recepta, segur que està d'allò més bona.
ResponEliminaLa combinació d'ingredients és simplement espectacular, i la presentació molt acertada.
No sóc gaire fan de la panacota, en vaig fer una vegada i no en vaig quedar gaire contenta, però potser provo la teva versió a veure què tal :P.
Molts petonets guapa!!
Per variar havies de fer la recepta més original. Imaginació al poder!!! Amb el saltat de bolets i foie ha de quedar deliciós!!
ResponEliminapetonets
Quina meravella de gotets. Una pannacotta en versió salada, no l'havia vist mai.
ResponEliminaPetons!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
Eres the best, Juju...siempre tan original mi niña...Judith: 12 points!!!
ResponEliminaUn postre muy fino y la presentación 10!
ResponEliminaMe quedo a degustarlo...
Besotes
Vaya lujazo! Eso debe tomarse en el cielo!
ResponEliminaJudith, alucino al veura l'èxit de les vostres convocatories.
ResponEliminaEs una manera de treure del oblit,aquells ingredients que normalment no es mereixen aquest oblit.
Una delicia de recepte.
10 sobre 10
Petons i aupa els blocaires!!!
Wuauuuu quina recepte totalment de temporada i amb una presentació i uns ingredients de luxe
ResponEliminaPetons
Les pannacotes salades són tot un món. Aquesta teva és sensacional. La combinació de sabors és increïble, m'encanten i fan de tardor total. Petonets!+
ResponEliminaNena, té una pinta de luxe i si a sobre està bona, dons ja ho tens!!! Jo tampoc he fet ni prova't mai la panacota. M'hauré d'animar.
ResponEliminaUn petonet
La verdad es que es una combinación de sabores y colores absolutamente a juego con el otoño y además tiene que estar de escándalo.
ResponEliminaUn post de lujo total.
Besos.
Realment fa tota la pinta de ser una delícia per al paladar...!! M'alegro molt que l'experiment funcionés!! :D
ResponEliminaUn petonet guapa :)
Hola Judith
ResponEliminaAmb aquesta Panacotta l'has encertada
Bona cuina
Quan he començat a llegir panna cotta m'he pensat que era dolça! Ostres, que original!!! Però amb aquests ingredients se'm fa la boca aigua! ;)
ResponEliminaPetons!
Juju! si volies ser original realment ho has aconseguit!!!
ResponEliminaara esperem q començi a fer una mica de fred per menjar productes de tardor!
muakis
WOW!.....me mataste con esta combinacion......hace tiempo que quiero probar una panna cotta salada y esta es perfecta!!.......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaDe 5 estrellas!, pero que crema, hija XD estás que te sales! Voy a meterle prisa a los de la adopción necesito que te vengas pronto a casa, verás que cocina tan grande tienes para ti sola., jijiji
ResponEliminaUn besazo guapa y buena semana
Pero que original es mi niña ¡ole!!! yo con no ponerle el foie listo, sigue así Juju!!!
ResponEliminaBesitos
Judith; ...snif, snif... com que he arribat tant tard, ja no puc posar-hi collerada, oi...?
ResponEliminaQue vagi de gust Judith¡¡
Más original y apetecible imposible! Besos
ResponEliminaqué disitinto!! ni siquiera sabía que hubiera panacotas saladas, ¡qué exotiquez!! me encanta!
ResponEliminaPero Judith, qué receta más atrevida, original y deliciosa!!! Me encanta, me parece muy curiosa!
ResponEliminaA ver si participo el mes que viene con la receta del 15 ;-)
BEsos y buena semana!
Una panacota muy distinta a la que solemos ver, pero todo un éxito, besitos.
ResponEliminaMenuda pintaza, Judith, me parece una propuesta deliciosa y con una presentación de nivelazo, te felicito.
ResponEliminaun besazo
que recetas mas originales nos presentas. Esto debe de estar estupendo. Bss
ResponEliminaHOLA! ESPECTACULAR RECETA YA LA HE HECHO Y HA QUEDADO IMPRESIONANTE. COMO SOY DE ALICANTE (AQUI NO LLEGAN BOLETUS FRESOS A MENUDO) HE AÑADIDO UNA VARIACION, HE MEZCLADO EN LA PANNA COTTA UNOS BOLETUS SECOS (PREVIAMENTE HIDRATADOS)
ResponEliminaY QUEDA FANTASTICO! PARA ACOMPAÑAR UNAS SETAS VARIADAS (NO BOLETIUS) ENHORABUENA HAS HECHO TRIUNFAR MI CENA TEMATICA (ITALIANA) ....
He probado la receta con boniato y calabaza, por que el boniato me daba poca confiaza, y con mucha diferencia me ha gustado más con boniato, es una receta deliciosa y original. La encontre al buscar nuevos plato para Navidad. Gracias por la receta!!
ResponEliminaelrincondelarmadillo.blogspot.com
Que buena se vê la Panacotta!! T'han quedat uns vasets de concurs.
ResponEliminaPetonets
Esto quita el hipo de la impresion. Que pinta.
ResponEliminaMuchas suerte en el concurso.
Un beso, y Felices Fiestas.
Hola maca
ResponEliminaHem tastat la teva recepte i ens ha agradat molt.
Gràcies per compartir i per ser tan original.
Petons