>

dijous, 31 de maig del 2012

Pastís de quéfir, formatge i xocolata blanca per a la Moni

Cumpleaños feliz. Cumpleaños feliz te desean tus amigos de Parchís…”. Durant molts anys aquesta cançó va servir per llevar-nos el dia del nostre aniversari. La nostra mare s’encarregava d’anar a l’equip de música, preparar el disc de parxís i pujar el volum perquè poguéssim sentir la cançó des de la nostra habitació. Us ho he explicat molts cops, però des de petita cada celebració ha estat molt especial i celebrada com toca –fins i tot en els moments més difícils-.

Avui, tot i posar el play al Bolet crec que la cançó de Parchís no tindrà prou força per ser escoltada a Llàbiro; però, per sort, les noves tecnologies ens permeten que res sigui impossible. Avui és l’aniversari de la Moni, així que les rul·leres -la Paula, la Sandra i jo- hem decidit felicitar-la com es mereix, amb una recepta ben dolça.

La Moni, al seu bloc Coses de Llàbiro, sempre ens està presentant productes “alternatius” per tenir una dieta més equilibrada i sana. Ella és amant dels productes ecològics i de totes les botigues on podem trobar aliments  que han estat cultivats amb cura i d’una manera més artesanal. Per això, les rul·leres vam pensar que la millor manera de  felicitar-la era fent una recepta ben sana. Esperem que t’agradin les nostres propostes! De moment aquí tens la meva, un pastís de formatge, kéfir i xocolata blanca.

L’Yves, el Boletet i jo et deitgem que siguis molt feliç avui i sempre, i sobretot que ho puguem compartir plegats durant molts i molts anys! De moment aquesta és la nostra primera felicitació, però ja saps que som una família que ens encanta cantar... Ja pots afinar el teu oïda perquè d’aquí unes hores et cantarem en viu i en directe! Per molts anys sister.


Ingredients:

400 g de formatge tipus Philadelphia
150 g de quéfir
3 ous
2 iogurts de llimona
200 g de xocolata blanca per postres Nestlé
80 g de farina
150 g de morè
1 sobre de llevat Royal
Melmelada de nabius
Nabius
Xocolata blanca


Preparació:

A un bol posem els ous i els batem. A continuació afegim la farina, el sucre, els iogurts, els formatge, el quefir i el llevat i ho barregem tot amb l'ajuda d'un minipimer -ens assegurem que no quedi cap grumoll-. Posem la xocolata blanca a un bol durant 30 segons al microones o la desfem al bany María i l’afegim a la barreja anterior fins obtenir una base cremosa. Agafem el motllo, l'untem amb oli i afegim la base pel pastís de formatge. Ho posem al forn, prèviament escalfat a 180º, durant 45 minuts a la safata de baix i ho deixem refredar a temperatura ambient. Per finalitzar posem el pastís a la nevera durant un parell d'hores. Per decorar posem melmelada de nabius, unes virutes de xocolata blanca i nabius frescos.


58 comentaris:

  1. Ohhhhhhhhh! I tant que ho hem celebrat sempre, recordo un pastís de poma que em va costar horrors, amb el que m'agrada!:(
    Moltíssimes gràcies, i tant, ho celebrarem sempre plegats!!!
    Com us deu haver costat menjar el pastís, ja,ja,ja
    Escolta, no podré tastar-lo???????
    Molts petonets i moltíssimes gràcies. Espero la cantada!;)

    ResponElimina
  2. Que bonita, que sencilla y que auténtica esa tarta de cumple! Muchas felicidades para la Moni.... Besos

    ResponElimina
  3. Nunca probé el kefir!! voy a hacer una tarta de queso este finde, que ya ha llovido de la última...
    Muchas felicidades a Mónica!! da gusto que tengan contigo un detalle así

    ResponElimina
  4. Poques vegades he sentit a parlar del quéfir i menys en una recepta. M'apunto la recepta perquè a casa som fanàtics dels pastissos de formatge i, la veritat és que aquest té una pinta excel·lent. Quines ganes de fer-li una mossegada! Ja m'agradaria que em fecin un pastís així pel meu aniversari. Mmm!

    Moltes felicitats Mònica!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Ummm, quins records la cançó. Ara me n'hi vaig a felicitar-la. Per cert t'ha quedat un pastís genial. Original, bo i ben presentat com tot el que fas. Un petonet bonica!!!

    ResponElimina
  6. Un pastís que diu molt de tu: dolç, suau, original i autèntic!! I no podien faltar els nabius, símbol propi!! ;-) he, heeee.... Sou les germanes blogueres més guapes de tot el món mundial! Molts petonets

    ResponElimina
  7. Felicitats Monica!! i quin pastis tan original li has preparat!!! jo també en vull un tross.....petons guapa

    ResponElimina
  8. Teniu detalls molt bonics entre vosaltres :). Moltes felicitats a la Moni! i que disfruteu molt d'aquest pastís tan temptador... que bons són els pastissos de formatge...

    ResponElimina
  9. Oooooeeeoooooeeeeeoooeeeeee!! Si és que la super sister havia de ser l'encarregada del pastís!! I de formatge i xoco... mmmmmm!! Boníssim!
    Espero que la Moni el pugui tastar, avui des de la Bordeta també li cantarem ben fort a veure si ens sent!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  10. M'encanten tots els pastissos de formatge i aquest amb kèfir i xocolata blanca ha de quedar molt original. Segur que la mònica haurà quedat molt contenta! :)

    ResponElimina
  11. Quina versió de pastís de formatge més bona!!! la Moni ja pot estar ben contenta!!

    petonets

    ResponElimina
  12. Moltes felicitats a la Moni !!!
    I quin regal de pastis wowww
    Petonets

    ResponElimina
  13. Mil felicidades de mi parte para tu hermana. La verdad es que me sorprende tu receta porque lleva poquísima harina. Supongo que el queso aquí hace todo el trabajo. Tiene buena pinta. Un besito

    ResponElimina
    Respostes
    1. No es tipo bizcocho, por eso necesita poca harina. Si lo haces ya me contarás.

      Elimina
  14. fantastico regalo para tu querida Moni y muy bien a su estilo,una combinacion fantastica,fiesta grande hoy en can Llábiro y con este estupendo pastis de la germaneta nyam,nyam
    peto

    ResponElimina
  15. Parchís...chís...es el juego de colores.... Quants records!!!

    Un pastís q segur esta bonisim.

    Un petonet

    ResponElimina
  16. Hola Juju, muchas felicidades a Monica:)
    O bolo está lindo!
    Um grande abraço.

    ResponElimina
  17. Ohh quin detall més bonic!!! M'encanta el pastís, molt sa i fotogènic, jeje. Reconec que he buscat al youtube que era això de Parchís. jajjajaj, primer cop que la sento, al meu cole sempre ens posaven l'anys i anys del club supertres jeje. Vaig a felicitar a la Moni!!!

    Petonets

    ResponElimina
  18. Que bonic Judith! m'ha agradat la vostra idea i totes les receptes que heu fet! Enhorabona!

    ResponElimina
  19. Que bo!!! els pastissos de formatge m'encanten, i amb kèfir no n'he fet mai... Que contenta deu estar la Moni! està molt bé això de no perdre's cap celebració encara que de vegades no sigui el millor moment, però mai s'ha de perdre la il·lusió i tu sempre ens la demostres en totes les teves entrades! Petoneeeets :)

    ResponElimina
  20. Que rico el pastel, seguro que os dice que se lo llevéis, ja,aja,ja,aja,ja todo un detallazo, besos.

    ResponElimina
  21. Perfecte, maravellosa, preciosa i bonissima!!!!muaka

    ResponElimina
  22. Olé quin pastís més bo. Petons!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  23. Qué bonic aquest pastís!!! amb la margarida al mig! i m'encanta l'idea de fer-lo amb kefir... mmmmm

    ResponElimina
  24. Moltes felicitats a la Moni!! Aquest pastís es ben digne d'un aniversari com el seu. Que gaudiu molts anys junts del aniversaris.

    t'ha quedat espectacular ehhh ;)

    Petonets

    ResponElimina
  25. Felicidades Moni!!!!
    Estupendo el pastel para una chica sana :)
    Besos para las dos ¡Muak!

    ResponElimina
  26. No sóc massa amiga amb el quefir, vaig tenir una mala experiència fa temps, però tinc que reconèixer que fa molt bona cara!! Si algún dia ens reconcil·liem.... vindré a buscar la teva recepta.
    Petonets. MAR, de EL que no mata engreixa

    ResponElimina
  27. Felicitats a la Mònica!!!
    Quin pastís Judith és veu deliciós d'aquells que a mi m'agraden tant!!!

    ResponElimina
  28. Olé, olé i olé! Visca la super sister!!!!!
    Esta comprovat: la Moni m'ha d'arruïnar directa o indirectament; com si no n'hi hagués prou amb la meva llista d'aliments alternatius (quinoa, panko, xarop d'atzavara, stevia...) ara he de provar el quéfir. Aiaiaiaiaia!! ;DDDD
    Bona proposta per a la nostra Moni!!
    Petonss!!!!

    ResponElimina
  29. Doncs té una pinta increíble! A ma mare li agrada molt el quéfir o sigui que aquesta recepta segur que li encanta :)

    ResponElimina
  30. Un pastis amb una combinació fantàstica i una decoració molt bonica.

    ResponElimina
  31. Nomès puc dir UAAU! i felicitats a la Moni! aquest pastís m'ha robat el cor! el penso fer si o si! Mmm!!

    Muuuuua! ;)

    ResponElimina
  32. Aquest pastís ha d'estar boníssim, amb formatge i xocolata blanca! M'encanta!
    Marta

    ResponElimina
  33. No he probado el quefir, pero tiene una rica presentación.. Bss

    ResponElimina
  34. Ahora iré a felicitarle, aunque llegue tarde a por un trocito de tarta, se ve deliciosa Judith, me la llevo para hacerla, ultimamente me ha dado por las tartas de queso y las adoro. Yo también tengo muy buenos recuerdos de las celebraciones de pequeña, creo que por eso me encanta celebrar los cumples de todos los que me rodean.
    Un besazo

    ResponElimina
  35. Nena, el meu quefir esta fent bots d'alegria des de que sap que el tornare a alimentar per fer aquesta meravella de pastis!!! jijijiji
    Sou una passada rul·leres!!
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  36. Que contenta estará la homenajeada con esta tarta tan rica y con este homenaje tan cariñoso, me voy rápido a felicitarla.

    un besazo, guapísima

    ResponElimina
  37. Una bona tarta per la teva germana....estarà encantada, que et volia dir, que encara que no sigui el meu cumple, que si vols....accepto pop...jajajaja

    Un petonet

    ResponElimina
  38. Molt bo aquest pastis...i si es per la germana, encara millor!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  39. Qué tarta tan rica se va a tomar la cumpleañera, esto es una pedazo de hermana
    Me voy a tirar de las orejas a tu hermana, aunque sea tarde
    Besos

    ResponElimina
  40. El pastís te molt bona pinta, però mai he provat el quefie, no m'imagine el sabor.
    La cançoneta de parchís, qué recurrent, a casa també la utilitzem ;)
    Moltíssimes felicitats a la teua germana.

    Petons

    ResponElimina
  41. Un pastís deliciós per algú molt especial. Moltes felicitats a la Moni.
    Petons per tots

    ResponElimina
  42. Yo también quiero una tarta como estas de cumpleaños!!!
    Que lindo!!!
    Felicidades a la cumpleañera.
    BESITOs

    ResponElimina
  43. Hummmmmmmmmm que bó !! .........Quina delicia .ha de ser bonissim
    Felicitats a la MOni.
    Petons

    ResponElimina
  44. felicitats a la Moni... que amb un pastís com aquest segur que deu estar més que satisfeta!!

    ResponElimina
  45. La teva sister deu estar alucinada amb aquest pastís!!! espero que cantessiu ben fort i segur que el Boletet va ajudar a bufar les espelmes de la seva tieta!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  46. La teva sisiter deu haver alucinat amb aquest pastís!! Espero que cantessiu ben fort i de ben segur que el Boletet va ajudar a la seva tieta a bufar les espelmes!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  47. La teva sisiter deu haver alucinat amb aquest pastís!! Espero que cantessiu ben fort i de ben segur que el Boletet va ajudar a la seva tieta a bufar les espelmes!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  48. Joé, Judith, qué delicia. Moni se habrá sentido super contenta, no?.
    Besitos

    ResponElimina
  49. Una tarta de cumpleaños preciosa de verdad.
    Qué suerte tiene Moni. Felicidades a las dos.
    Un beso grandote.

    ResponElimina
  50. Un pastís ideal per a una germana ideal. Que afortunades sou de tenir-vos.
    Petonets guapissima!!!

    ResponElimina
  51. Quin goig que fá... amb aquests ingredients ideal per celebrar l´aniversari. Petons,

    ResponElimina
  52. Judith, enhorabona a les dues. Qui té una germana té un tresor i si al damunt es fan pastissos com aquest...
    Un avançament: durant el mes de juny Cal Bolet tindrà una recepta dedicada de La cuina violeta...
    Nani

    ResponElimina
  53. Moltes felicitats a la Moni (després em passo pel seu bloc a felicitar-la)!!
    I moltes felicitats a vosaltres per ser tant detallistes i estimar com estimeu als vostres!! És maquíssim! :)
    El pastís fantàstic! No he provat mai de fer-lo amb quèfir o sigui que ho haurem de provar! ;)

    Molts petons!!

    ResponElimina
  54. Hola,
    Quin pastís més bo... i original!! Gràcies a això se que va ser el seu aniversari. tard,,,, però vaig a felicitar-la. Moltes, moltes gràcies i bon finde!

    ResponElimina
  55. Una tarta preciosa , sencilla y original.
    besos!!!

    ResponElimina