>

dimarts, 22 de maig del 2012

Ous farcits

Un cop més el Monstre Culinari, l’Yves, no s’ha volgut perdre l’oportunitat de participar al repte d’aquest mes de Memòries d’una cuinera. A l’anterior post us explicava que a ell no li agrada la tonyina i a mi la maionesa, però els ous que sempre ha fet la Loles són aquests, així que ell va decidir aportar la recepta clàssica.

Els ous farcits són un plat ben fàcil que està a l’abast de tothom, i ara que ve el bon temps són ideals per deixar-los preparats abans d’anar a la platja, no creieu? Encara que amb el temps que tenim últimament no sé pas si haurem de tornar a fer el canvi d’armari. Aquest matí li comentava a L’Yves que creia que tornaria a posar la funda nòrdica al llit.

Espero que molts de vosaltres us animeu a fer una recepta d’ous farcits, us recordem que encara teniu de temps fins el dia 28 -si us passeu d'un dia ja sabeu que no passa res-, tingueu bloc o no! Ja estem rebent unes quantes receptes i la veritat és que un cop més us esteu superant! Moltíssimes gràcies per esforçar-vos cada cop en aportar una nova recepta. El proper dia 1 publicarem el resum de totes les participants, la vostra hi serà?


Ingredients 8 uts.:

5 ous
1 llauna de tonyina en oli d'oliva
Maionesa
Sal
Pebre


Preparació:

A una cassola amb aigua bullint, afegim els ous -amb compte perquè no es trenquin- i els deixem durant 10 minuts. Els deixem refredar i els pelem. Els partim per la meitat, separem la clara del rovell. A un bol afegim els rovells de 4 ous -un el reservarem per decorar-, la tonyina, una cullerada de postres de maionesa per cada rovell, una mica de sal i un xic de pebre, ho triturem i, amb la pasta obtinguda, farcim les clares que teníem reservades. Guarnim els ous amb una mica de maionesa, un polsim de pebre i una mica d’ou ratllat



60 comentaris:

  1. Són un plat ben senzill però a mi em fascinen, de veritat, en podria menjar quilos!

    Pel que fa al fred, sí, jo ahir em vaig aixecar de matinada i vaig treure el nòrdic de l'armari perquè estàvem tremolant! Sense funda ni res el vam posar, hahaha!

    Un petó!

    PS: Estic una mica desapareguda però llegir-te, et llegeixo : )

    ResponElimina
  2. A qui no li agraden els ous farcits? Son una delicia! Avere si em poso a fer la meva recepta! Petons

    ResponElimina
  3. Jo és que em puc alimentar només d´ells...com m´agraden, aquests perfectes!!!! Petons

    ResponElimina
  4. A mi tampoc m'agrada la tonyina però ón un clàssic ques empre preparo en els buffets lliures de l'estiu...
    Petonets

    ResponElimina
  5. Guapi!!! que he aparecido y me chifla tu recetita de huevos rellenos, casi nunca los preparo pero espero animarme para presentarlos en Memorias. Besotes

    ResponElimina
  6. Es un clásico que me encanta. El Yves sí que sabe ;)
    Hoy como huevos rellenos jeje
    Besos

    ResponElimina
  7. Senzills i boníssims!! un clàssic la combinació de tonyina amb ou dur!

    petonets

    ResponElimina
  8. Jolin Judith, los hice dos veces este mes y no les hice foto!!
    Prometo aplicarme para el próximo mes... ;)

    ResponElimina
  9. Senzills i saborosos... no fa falta més.

    ResponElimina
  10. Ui jo no l'he tret pas el nòrdic! clar que a terrassa fa més fred i dormim amb la finestra oberta (sóm rarets).
    La meva mare els fa així però hi posa també tallets de pernil i olives, queden boníssims! sobretot, com dius, després d'un dia de platja!
    petonets

    ResponElimina
  11. Los que más me gustan,son también los que aporté yo..... es que son los de siempre! Besos

    ResponElimina
  12. Un plato exquisito, sin lugar a dudas.
    Besos.

    ResponElimina
  13. Ben pràctics i bons per transportar a la platja, al riu, a la muntanya, i perquè no? a un parc i improvitzar un pícnic! Els clàssics són els més bons per mi! I pel que fa al nòrdic jo he optat a deixar-lo i dormir damunt o sota segons el temps...he, heeee!!!
    Petonets guapos!

    ResponElimina
  14. Jo confeso que dec ser la rara del país, però tinc una mala experiència amb els ous farcits, i és que al menjador de l'escola em feien molta engunia i m'obligaven a menjar-los! Però ja et dic que aquest no tenen la mateixa pinta que els que em feien a mi.... Em penso que me'ls haurieu d'haver cuinat vosaltres! jeje
    Petons ;)

    ResponElimina
  15. Els de tota la vida; però a l'estiu son ideals per un rpimer plat bò i lleuguer . Jo encara estic pensant quins faré ....jejejejje
    petons

    ResponElimina
  16. Boníssims...els faig igualets...petons

    ResponElimina
  17. Estoy editando las fotos para el post, al contrario que Ives, que ha preparado la versión clásica, decir que la mia es poco ortodoxa es quedarse corta jijiji

    ResponElimina
  18. No es pot fer mès perfecte un clàsic!!!! mmm la maionesa i la tunyina....

    ResponElimina
  19. Tipics? pero hi ha res millor? M'encanten aixi!!! Ole per l'Yves i per la Loles!!
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  20. Aquests son els de tota la vida, els que feien les mames (bé, fem...), i si, perfectes per esperar a la nevera fins que tornem de la platjeta.

    Petonets.

    ResponElimina
  21. Afegint-hi una mica de mostassa, aquests són com els que fem a casa! Boníssims i facilíssims de fer!
    Marta

    ResponElimina
  22. Aunque sean los huevos a los que todos estamos acostumbrados, no dejan de ser un clásico estupendo. BeZitos.

    ResponElimina
  23. Els de sempre, de tota la vida, el més bons!!!
    Però si no agrada la tonyina ni la mahonesa... veuràs aviat els que he fet jo que no porten ni una cosa, ni l'altra ;-)

    Petons

    ResponElimina
  24. Juju, hace mucho que no hago huevos rellenos, supongo que por el tiempo me apetecían otros platos... pero ahora que se acerca la calor, estos platos frescos apetecen!

    Saludines guapa!

    ResponElimina
  25. Hola guapa tu

    i que bons estan amb tots els farcits del mon, quan els poses a taula volen

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  26. UN clàssic és un clàssic, je je je...
    A mi sí que m'agradarien ;)

    ResponElimina
  27. jo sempre els he fet d'aquesta manera, pero gràcies al vostre repte m'estic inventant noves versions jeje petons

    ResponElimina
  28. Apa, Yves molt bé. La meva mare sempre els feia així.
    Nani

    ResponElimina
  29. Una molt bona alternativa, sí senyora! petons!

    ResponElimina
  30. uno de las maneras mas buenas que conozco y eso que no soy de huevos rellenos
    peto

    ResponElimina
  31. Doncs sí, un plat que agrada a tothom, senzill i fresc A mi ara m'agrada molt fer-los. Li pose el que pile sense cap pega ;)
    Un petó guapi

    ResponElimina
  32. Si que hacia tiempo!!!! pero has vuelto, jejeje, eso es lo que cuenta. Menudo postre mas rico Un besete

    ResponElimina
  33. Agggggggggggggg judith, esto se ha vuelto loco, loco, este comentario es el que he puesto en otro blog, jajajajaj, hay fantasmas
    Yo te queria decir, que me encantan estos huevos, jajajaj

    ResponElimina
  34. Y yo todavía los tengo pendientes..muy rica la versión tradicional.. Bss

    ResponElimina
  35. OVOS E ATUM COMBINAM MUITO BEM,FICOU UMA MARAVILHA.
    BJS

    ResponElimina
  36. Aquest son els ous de casa meva, de tota la vida, bonissims!! Petons

    ResponElimina
  37. Que delicia Juju, faço uma receita parecida, e é sempre um sucesso.
    A foto está linda!
    Besitos guapa.

    ResponElimina
  38. oh!!!! Són els clàssics que tota la vida ha fet ma mare, ja sigui per un pícnic o per un dinar de pica pica amb amics i familia!! I saps, el dissabte per l'aniversari de la Juju els va fer...estaven boníssims malgrat no fes bon temps!

    Petons!

    ResponElimina
  39. Classics....pero no per aixó menys bons...
    Petonets.

    ResponElimina
  40. Aquests son el q m'agraden, els de tota la vida, la meva mare els hi posava una mica de pebrot escalivat i estaven bonisims.
    Un petonet

    ResponElimina
  41. Hola preciosa, voy de tiempo fatal, ya he visto la cantidad de recetas tuyas que me he perdido, pero nada ya me pongo al día. Estos huevos es que siempre quedan bien, aunque me has tentado y mucho con los de anchoas y yogurt, esos te los copio ya!

    ResponElimina
  42. Doncs, a mi m´agraden moltíssim...La meva mare els feia així.

    ResponElimina
  43. Els ous farcits jo els relacione sempre al bon temps, i la veritat és que son tan sencills de preparar i tan bons, a mi m'encanten quasi de qualsevol forma. Aquest son més semblants als que preparem a casa meua.

    La tenda-restaurant de la que parle al post, Cornellia and co, està a Barna, al carrer Valencia. Has estat?

    Petons

    ResponElimina
  44. m'apunto al plan! L'yves fa els ous farcits i nosaltres cap a la platja! jejeje!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  45. M'encantan, aquests és podria dir que son els classics, tot i que m'he mare hi possava tomàquet fregit. Ummmmmmm, boníssims.

    Un petonet

    ResponElimina
  46. Es verdad que son ideales para este tiempo, tal y como los hace mi madre. Geniales

    ResponElimina
  47. Que ricos, yo ya tengo los míos preparados para publicarlos, besos guapa.

    ResponElimina
  48. Estos huevos solemos prepararlos para Navidad, es que con el clima andamos al revés. O sea que los preparamos para la misma época, digamos. No se me hubiera ocurrido eso de llevarlos a la playa, una buena idea! La foto es muy tentadora!
    Cariños

    ResponElimina
  49. A mi la proposta clàssica ja em va bé!
    Ara ja em pots esborrar de la llista negra...Espero que no em caigui cap meteorit per venir tard!;P
    Molts petonets.

    ResponElimina
  50. me encantan los huevos rellenos. Que ricos. Bss guapetona.

    ResponElimina
  51. La vertitat és que sí: un clàssic!!

    petonets
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  52. Doncs a mi si que m'agraden!!!!! I a la foto fan mengera!!
    Jo em demano: si a un no li agrada la tonyina i a l'altra no li agrada la maionesa...qui es va menjar aquests ous??? El Boletet????
    Petonsss!!

    ResponElimina