>

divendres, 18 de maig del 2012

Ous farcits amb anxoves i iogurt

Últimament al Bolet sembla que la feina s’ha multiplicat per 5 i les hores no ens arriben per res, a més no se si us ho he comentat en algun altre post, però sóc especialista en quedar amb més d’una persona el mateix dia a la mateixa hora. Ho se, sóc un desastre i ja vaig tenint edat per tenir una agenda, veritat? Però sabeu el que passa, que si tinc una agenda no la miro ni que sigui electrònica.

També aquesta setmana al Bolet s’han ajuntat viatges laborals amb maratons “Springteanes” i clar, entre uns i altres hem pogut gaudir poc, però per sort el cap de setmana ja està aquí i tot i que tenim un munt de coses planejades a fer, aquests dos dies ens serviran per descansar, desconnectar i sobretot, gaudir del nostre petit príncep. Ah! I a sobre demà estem de celebració. És el Sant de l’Yves, i com mana la tradició ho celebrarem amb un bon menú. Aquest no el tinc massa clar, encara l’haig de consultar amb el meu petit “pinxe”, però aquesta tarda farem una reunió d’urgència per veure amb que sorprenem al Monstre Culinari.

De moment us deixo la meva aportació a Memòries d’una cuinera, on aquest mes us hem proposat fer ous farcits. Com podreu veure, són uns ous ben simples, on he substituït els dos ingredients més comuns: la maionesa -no m’agrada-, i la tonyina -no li agrada a l’Yves-. Espero que us agradi i que tots vosaltres -tingueu bloc o no- us animeu a fer una recepta d’ous farcits, per poder fer un bon recull.

Molt bon cap de setmana a tots! Gaudiu del bon temps i aprofiteu per experimentar a la cuina...


Ingredients 8 uts.:

5 ous
8 filets d’anxova amb oli
1 iogurt grec
Oli d’oliva
Sal
Pebre


Preparació:

En una cassola amb aigua bullint afegim els ous -amb compte perquè no es trenquin- i els deixem durant 10 minuts. Els deixem refredar i els pelem. Els partim per la meitat, separem la clara del rovell. En un bol afegim els rovells de 4 ous -un el reservarem per a decorar-, els filets d’anxova tallats a trossets, un rajolí d’oli, una cullerada de postres de iogurt grec per cada rovell, una mica de sal i un xic de pebre, ho triturem i amb la pasta obtinguda farcim les clares que teniem reservades. Guarnim els ous amb una mica de iogurt grec, un polsim de pebre i una mica d’ou ratllat.


50 comentaris:

  1. Els ous farcits m´encanten, encara he de fer els meus!!! però això del iogurt grec ho trobo genial. Una proposta boníssima!!! petonet i bon CDS

    ResponElimina
  2. Hola Judit guapa tu

    i que bons, anoto la teva proposta, de super 10, (COM SEMPRE)

    Mil petonets Susanna

    ResponElimina
  3. geniales! me encanta la anchoa, y con el huevo va muy bien. lo raro es el yogur, una combinación muy novedosa para mí.

    ResponElimina
  4. Me encantan los huevos rellenos, no he usado yogur nunca y probaré.Yo soy fatal para las agendas, la última la he perdido así ya te digo.

    ResponElimina
  5. M'agrada la teva proposta i segur que m'encantaria provar-los
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. M'ha agradat molt el toc del iogurt en comptes de mayonesa. Em penso que te'l copiaré. Petonets. MAR, de El que no mata engreixa

    ResponElimina
  7. Una bona alternativa! Al meu xicot tampoc li agrada la tonyina i tindré que pensar com els faig... Petons

    ResponElimina
  8. Una propuesta nada vista y original. habrá que probarla!!!. besos y buen finde

    ResponElimina
  9. juasjuasjuas!! doncs ja t'aviso que els nostres seran de tonyina i maionesa, m'agraden tant els que es fan a casa que no tinc ganes d'innovar! :P Ens els menjarem a la Bordeta moooolt a gust! Aquests han de ser ben originals... però a mi no m'agraden les anxoves! :P En qüestió d'ous farcits hauríem de buscar una recepta comuna! jijiji

    Aaais, quedar!! Què difícil que és! Buuuaaaaa... jo crec que han escurçat els dies, jo no tinc temps per fer-ho tot!!! M'heu de dir com ho teniu la setmana que ve! jijiji

    PEr si demà no hi penso(cosa molt probable tal com tinc el cap últimament): FELICITATS YVES!!! Que passeu un dia i un finde genial!!

    Petons guapos!
    Sandra

    ResponElimina
  10. Judith, yo soy igual de despistada que tú. Siempre tengo que decir eso de "recuérdamelo.... pero recuérdamelo de verdad que se me olvida". Somos unos desastres, jajajaja.
    Te han quedado genial estos huevitos. Me apunto a lo de no ponerle mayonesa. Yo ya estoy pensando en los míos. A ver si esta vez no se me pasa.
    Besos, guapa

    ResponElimina
  11. Qué ricos, me encantan los huevos rellenos, me pare e una receta muy "de casa". Cada casa tiene su receta y todas ricas.
    Besos linda

    ResponElimina
  12. Han de quedar supergustosos i a la vegada més suaus amb el iogurt. M'agraden!!!!
    A viam si aquesta setmana faig els nostres, últimament no tenim temps per a res.....
    petonets!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  13. ole, ole!!! i que vagi molt bé la celebració del monstre!!!!

    ResponElimina
  14. la veritat es que no sòc "fan" dels ous farcits però m'encanten amb la seva estética golosa!!!! i si a mes no has seguit "els canons tradicionals" i tenen altres ingredients, perfecte!!!
    Bonna celebracio!!!!!!

    ResponElimina
  15. Que ricos!!! Dime a mi de tiempo, con el esguince apenas puedo terminar compromisos, y tampoco es de aprovechar mucho el tiempo porque no puedo estar sentada...así que de trabajo poco ya verás la semana que entra...espero que disfruten mucho el fin de semana y disfrutar a través de tus fotografías ese menú que tú y el pequeñín habrán ideado! Los huevos fantástiscos...yo tengo ya la idea de como presentar los míos...espero para la próxima semana...;)

    Mil besos Neni.

    ResponElimina
  16. no soy de huevos rellenos,pero eso no implica que no vea que tu propuesta es muy buena y un relleno diferente y con el toque de yogur la va muy bien.
    Felicidades para Yves mañana
    bon cap de setmana i bona taula dema
    peto

    ResponElimina
  17. Amb el iogurt no n'hem fet mai... Deu quedar molt bo!
    Marta

    ResponElimina
  18. Que bons així amb iogurt també han de quedar bé:
    petons

    ResponElimina
  19. GOSTO MUITO DE OVOS E ESSES COM ESSE RECHEIO DEVEM SER UMA MARAVILHA.
    BOM FIM DE SEMANA
    BJS

    ResponElimina
  20. Doncs si, els ous farcits a mi m'agraden amb tonyina i maionesa, pero estic donant-li voltes per fer-los originals!! Aquest "alternatius" han de estar molt bons! Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  21. ostrse que originals!! jo ja tinc els meus a punt a punt!!! a veure que surt! jejej tindreu tantes receptes diferents...son tan versatils aquests farcits!! petons

    ResponElimina
  22. Una boníssima adaptació d'aquest clàssic sensacional!

    ResponElimina
  23. Boníssims, Judith! Per menjar d'una sola mossegada! Això del iogurt m'hi ha agradat molt! Petonet

    ResponElimina
  24. Una manera diferent de preparar-los, està be tindre una alternativa a la mayonesa, i amb el yogurt grec ha de quedar igual de apetitós. Molt bona pinta Judith, i ánims amb aquestes setmenes que semblen de locura.

    Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  25. Que bueno! no se me hubiese ocurrido combinar estos ingredientes, se los haré a mi marido que le encantan las anchoas.
    BESITOs

    ResponElimina
  26. Felicitats!!! encare estic a temps falten unes hores per acabar el dia.

    Original aquest farcirment, el iogurt els ha de fer lleugers.

    Petons i acabar de pasar un bon cap de setmana

    ResponElimina
  27. Moltes felicitats Yves!
    Que vol dir que no t'agrada la maionesa???...a casa no pot faltar mai un pot!!! jejeje!
    Aquests ous farcits són ben originals...el que no fagis tu!!! Ets una crack!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  28. Nena, que feiem abans sense el iogurt grec??? Ara ho aprofitem per tot, aquest cop si que hi arrivaré, ja els tinc a la recàmera. jajajaj

    Un petonet

    ResponElimina
  29. Que original, a combinação está perfeita;)
    A foto está tão bonita, como já nos habituaste,
    beijinho e bom fim de semana.

    ResponElimina
  30. Quins ous mes originals!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  31. Felicidades Yves!!!! Espero que tengais un día maravilloso :)

    ResponElimina
  32. A mi me gustan mucho los huevos rellenos y sin embargo no los preparo mucho por qu me da la sensación de que es un comida un poco fuerte, probare con tu receta pues parece mas suave sin la mahonesa. Feliz día a los tres. Bss.

    ResponElimina
  33. Que original relleno has preparado Judith! ya estoy deseando probar las anchoas con yogur! un besito guapa

    ResponElimina
  34. Quin combinació més atraient Judith! m'agraden molt els ous farcits encara que no els preparem sovint ... Però és com tot, només he de moderar el consum i no posar-me 8 meitats com solia fer de petita. ; P La teva recepta m'atrau moltissim me la porto
    petons

    ResponElimina
  35. Com sempre, sorprenent!!
    Els nostres ous encara no estan, a veure si espavilem!!
    Ptns!!

    ResponElimina
  36. Que bons no? Tú sempre ens sorprens amb la combinació d'ingredients!!! Segur que estaven molt bons. M'encanten les anxoves i si són de L'Escala encara més ;)

    Petonets

    ResponElimina
  37. Finalment arribo!;)
    Anxoves amb iogurt? Això s'ha de tastar! Ets la reina de les combinacions exòtiques.
    Petonets.

    ResponElimina
  38. Ommmm, de tant en tant va bé parar per respirar una miqueta!!! :) aquests ous farcits fan una pinta espectacular!!! petonets!!!

    ResponElimina
  39. que conbinacion tan suave y buena , me encata¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  40. Jo també sóc de les que les agendes no em serveixen per res!! I també em passa igual, em falta temps!!
    La combinació amb el iogurt l'hauré de provar! Ah! I felicitats a l'Yves!
    Petons

    ResponElimina
  41. Anxoves i iogurt, quina combinació més peculiar!!! Venint de tu de ben segur deliciosa!!!
    Petonets guapa

    ResponElimina
  42. Una propuesta maravillosa, Judith.
    Curiosa combinación la del yogur.

    Besos

    ResponElimina
  43. Una opció d'aquelles que sempre pots tirar de nevera, amb ingredients habituals, fàcils i molt complementaris! Chapeau!! Petonets guapíssima!

    ResponElimina
  44. Me encantan Judith, el que lleve yogur es para mi un valor que cotiza porque ultimamente lo utilizo mucho en cocina y me parece no solo rico, también muy sano. Me encantan tus fotos y como los has presentado, te han quedado preciosisisisimos.

    un besazo, guapísima y feliz finde

    ResponElimina
  45. Chiquitinaaaa! Hasta cuándo es que se pueden enviar las recetas a Memories...este mes queremos participar con el Coc-korikó y si no me pongo hoy a ponerme al día lo olvido por completo! A ver si nos da tiempo!!!
    Estos están de viciooo!
    Un beso reina!

    ResponElimina
  46. Iogurt com a substitut de la maionesa?? I anxoves en el lloc de la tonyina?? Només puc dir una cosa...oléeeeeeeeeee tu!!!!!!!!!!!!!!!!
    Agenda???!!! Jo no sé anar sense agenda...i a falta d'una en tenc dues!!! I cada dia tenc programat el que he de fer!!! ;DDD Apuntat: no regalar mai una agenda a la Jud...no la utilitzarà!! Jajajaja
    Petonsssssssss!!

    ResponElimina
  47. Hola Judith. Qué buena alternativa la tuya para la mahonesa!! Tienen que estar buenísimos. Pronto recibirás una sorpresa. Solo pido un poco de tiempo. Un beZito. Enhorabuena.

    ResponElimina
  48. bon combinació!
    havia provat de farcir-los de iogurt i succedani de caviar però aquests teus també els haurè de probar....
    prenc nota.

    Una salutació,
    Mercè
    www.unestapes.blogspot.com

    ResponElimina