>

divendres, 4 de maig del 2012

Cake italià amb olives, pipes i ricotta

Si hagués de triar un altre país per viure, sens dubte, triaria Itàlia. No és un secret que estic enamorada de les seves ciutats, de la seva gent i, sobretot, de la seva gastronomia.

Vaig tenir la immensa sort de viure durant un any a Milà, una ciutat preciosa que em té el cor robat! Des d'aleshores he tornat en enumerables ocasions, ja sigui per plaer o per feina. Per sort, l'Yves també és un enamorat d'aquest país, i ha estat un dels destins més escollits per gaudir de les nostres vacances. Sardenya, Roma, Sicília, Venècia, Nàpols… i moltíssimes ciutats més han servit per gaudir d'uns dies d'esbarjo.

Itàlia és un país on tant se val si escolliu una ciutat com Roma o com Florència, on l'arquitectura i l'art hi són presents a totes les cantonades; i si escollim un petit poble de le Cinque Terre, on les seves façanes coloristes alegren el dia més gris, per mi s'hi respira un aire especial. La gent "fa casino" al carrer i sembla que et coneguin de tota la vida. T'obren les seves cases, si fa falta, i sempre tenen un somriure d'orella a orella. Ah! I un altaveu. Us en heu adonat que els italians són de les persones què més criden quan parlen? -si fos per això... jo també seria italiana!-.

Quan els nois d' El taller de cuina ens van proposar fer La recepta viatgera per celebrar els seus 3 anys de bloc, ho vaig tenir clar des del principi, havia de fer una recepta amb aires italians. Per això, sense pensar-m'ho dues vegades, vaig decidir fer un cake d'olives i pipes, uns ingredients molt mediterranis que em recorden les focaccia que comprava alguns matins abans d'anar a la universitat. Espero que us agradi molt la recepta!

Molt bon cap de setmana, gaudiu molt! Nosaltres demà tenim un dinar molt especial i diumenge també! Ja que, a part de ser el dia de la mare, és el meu sant, i ja sabeu que al Bolet ho celebrem tot...


Ingredients:

125 g de ricotta
50 ml de llet descremada
375 g de farina
10 g de sucre
50 g d'olives negres sense pinyol
50 g d'olives verdes sense pinyol
1 sobre de llevat Royal
1 c/p de sal
3 ous
50 ml d'oli d'oliva
Pipes pelades
Popurri de 5 pebres
Orenga


Preparació:

Escalfem el forn a 180º. Posem els ous, la ricotta, la farina, el sucre, la sal, el llevat i l'oli i ho barregem fins que ens quedi una massa ben fina sense grumolls. Seguidament tallem les olives a trossets i ho afegim, juntament amb un grapat de pipes pelades, a la barreja anterior i tirem un polsim de pebre, una mica d'orenga i la llet. Ho deixem reposar uns minuts i ho posem a un motllo prèviament untat amb oli. Per finalitzar, ho empolvorem amb una mica de sal i un bon grapat de pipes pelades, tot ben repartit per la superfície. Ho posem al forn durant 45 minuts, a la safata del mig, i amb l'opció de ventilador. Un cop hagi transcorregut aquest temps, el deixem refredar, a temperatura ambient, abans de desemmotllar-lo.

47 comentaris:

  1. O SEU BOLO FICOU LINDO ,EU ADORO AZEITONAS LOGO ESSE BOLO ME AGRADA E A RICOTA TORNA OS BOLOS MACIOS DEVE TER FICADO UMA MARAVILHA.
    BOM FIM DE SEMANA
    BJS

    ResponElimina
  2. Ens encanta!!!!! moltes gracies per participar guapíssima!!! ara m han vingut mooooltes ganes d anar a Itàlia!
    petonets

    ResponElimina
  3. MMMMmmmmm que bo!!!! Y quina presentació! Petons

    ResponElimina
  4. Oh!! M'agrada, i molt!! Els cakes amb olives son una perdició... Bon cap de setmana i felicitats anticipades per Diumenge! Petons

    ResponElimina
  5. M'agrada tant Itàlia com aquest cake salat! I felicitats pel dia de la mare i pel sant! Petons!

    ResponElimina
  6. quina sort que has tingut poder viure tant de temps a italia. a mi tambe es un pais que em te enamorada, com aquest cake....el que donaria per poder-hi fer un bon tall....mmmmm....petons guapi

    ResponElimina
  7. Itàlia és un país inacabable de sabors, olors, bons aliments i, sobretot, mediterranis. Si això fa harmonia amb els seus paisatges urbans i naturals ja és increíble. També en sóc una enamorada, Judith, hi he estat diverses vegades i l'he voltat, però hi tornaria mil vegades més! Un pa ben bo! Petons i bon cap de setmana de bons dinars, veig!

    ResponElimina
  8. Delicioso!! Que buena receta para el finde.


    Besos y que descanséis.

    ResponElimina
  9. jajaja!!! Doncs jo també seria italiana! :)) Quin cake taaaan bo..i quina sort poder haver viscut a italià en temps universitari...millor no entrar en detalls, no? jijiji!
    Moltes felicitats adelantades per diumenge!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  10. Un cake perfecto de combinaciones, me lo apunto. Buen fin de semana.

    ResponElimina
  11. Nosaltres no celebrem el dia de la mare però puc dir que aquest cake estava requeteboníssim i que ens el vaig menjar amb un plis plas!
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  12. HOy vamos de Italia las dos, ay!, que a mi también me tiene enamorada el puñetero, lo único que no grito pero por lo demás italiana pura de cepa. EL cake me lo llevo
    Un beso

    ResponElimina
  13. També m'encanta Itàlia, especialment la seva gastronomia! T'ha quedat un cake fantàstic, i la foto, m'encanta!
    Marta

    ResponElimina
  14. Buffs quina pinta!!! apuntadíssima a pendents urgents queda aquesta recepta. M'encanta!!!
    A casa també som uns enamorats d'Itàlia!!!
    Arrivederci bella!!!

    ResponElimina
  15. Que booooo!!!! el faré segur...petons

    ResponElimina
  16. Ai la bella Itàlia.... els carrerons, el menjar, l'ambient..tot! fa temps enyoro anar-hi. Amb aquest cake salat tan bo em penso que podré recordar-la tot brindant amb un bon chianti, jeje
    Petons guapa! bon cap de setmana i feliç sant! :)

    ResponElimina
  17. Ohhh Felicitats Judith!!! Jo de lo dels Sants no en tinc gaire idea, de fet no se ni quan és el meu... t'ho pots imaginar? jajaja sóc molt desastre en aquest sentit xD.
    La recepta te molt bona presència i el conjunt d'ingredients molt encertat, tot molt italià, jeje.
    A mi Itàlia sí i no, també hi he anat bastantes vegades, però no m'acaba de fer el pes, arquitectònicament m'encanta, també te paisatges molt bonics, però la forma de ser dels italians... això dels crits....encara que t'he de dir que no es pot comparar Roma i Milà, jo sense cap dubte em quedo amb el Nord d'Itàlia, jeje.

    Molts petonets!!!

    ResponElimina
  18. Això ha d'estar boníssim! Ho haurem de provar :)

    ResponElimina
  19. jijijijij jo ja sé que és el teu sant, que tincs la sort de tenir a la meva vida a les dues Judit(h)'s més fantàstiques del món!! :D

    Aquest cake és espectacular... com Itàlia, que també és el meu país preferit, m'encanta!!

    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  20. Jo també triaria Itàlia, la zona de les Dolomites em té el cor robat :)
    Aquest cake ha de ser gustós, molt bo i, sobretot, molt italià :)

    ResponElimina
  21. Molt feliç sant Judith! a mi també m' agrada molt Italia!!! jo la conec de fer-hi interrail quan era jove XD! El cake salat l'he de probar!

    ResponElimina
  22. Te molt bona pinta aquest cake. Que passis un feliç dia del teu Sant.
    petons

    ResponElimina
  23. digo lo mismo Judith Italia siempre me apetece y mi primer viaje fue a Italia y en Milan tambien estuve y me encanto.
    Perfecto y muy bonito este cake.
    Y por si me olvido feliz santo el domingo,fiesta gorda en can Bolet
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  24. Me encanta Italia, yo también pienso que es un pais en el que podría vivir perfectamente... y me gusta ese cake salado, ¡Dios mío! me gustan todos los cakes!!!! Besos

    ResponElimina
  25. Que cake más bueno y rico con esta mezcla...Besitos

    ResponElimina
  26. lo primero de todo FELICIDADES y que tengas un Fin de semana muy especial, en cuanto al pastel una auténtica delicia.
    Besos

    ResponElimina
  27. Me pasa como a ti, adoro Italia y cada rincón es para quedarse. Tenemos planeado ir en autocaravana para el próximo verano, aunque me temo, creo que me quedaré definitivamente ;)))

    Riquísimo tu cake, Judith seguro que tiene un sabor especial porque las olivas aportan mucho identidad a las masas.

    un besazo

    ResponElimina
  28. Uffff, com em pirren aquests pans!! porta tot el que m'agrada i ha de ser super gustós.
    La foto és preciosa, per cert ;-)

    Bon profit!

    ResponElimina
  29. Que pinta tan deliciosa y si es con aire Italiano el éxito está asegurado ;) Yo tambien soy una enamorada de ese pais. Felicidades!!!

    ResponElimina
  30. Boníssim aquest cake salat,són els meus preferits, m'agraden molt!! T'ha quedat fabulós, el contrast cruixent de les pipes li va genial.

    Molts petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  31. Dono fe que és boníssim. Jo l´he fet sense ricotta...hauré de provar aquesta versió. A mi també em té el cor robat Itàlia...Em falta veure Nàpols.

    ResponElimina
  32. Está perfeito, imagino-o deliciosamente macio;)
    a foto está linda!
    Besos guapa, bom fim de semana.

    ResponElimina
  33. Segur que es un cake deliciós,però...no t'has oblidat alguna cosa?!...tallar-me un tros,claro!!!Es que yo,sense una foto del tall,em quedo...com que em falta algo...un peto!

    ResponElimina
  34. No había venido antes porque no he podido, pero mira tú por donde me encuentro que te puedo felicitar por ser una estupenda mamá y además por ser tu santo. Felicidades corazón, te deseo un día (todos los días) llenos de felicidad.
    Comparto contigo la pasión por todo lo italiano. Hace dos veranos descubrí la zona de cinque Terre y me enamoró y eso que no pudimos hacer la ruta en barco porque diluviaba, aunque el paseo de pueblo a pueblo por el sendero fue una gozada.
    Disfruta del día. Muchos besos

    ResponElimina
  35. A ver, que me emociono hablando de Italia y no te digo todo lo que me ha gustado tu cake, que ha sido mucho :))
    Besos

    ResponElimina
  36. Judith, un cake exquisito ! con lo que me gusta la ricotta!!!! sin duda la cocina italiana es una de mis predilectas ;) la fotografía es preciosa, un beso

    ResponElimina
  37. jo també per Italia em sento com per casa.... i amb aquests cake entre les mans segur que hi estas un a mica més a prop...
    una abraçada

    ResponElimina
  38. Ese cake tiene que estar delicioso Judith. como mi marido es italiano, un día de estos lo sorprendo con uno de ellos. Besos

    ResponElimina
  39. Estic totalment d'acord amb tu, i si hagués d'escollir una altre lloc on viure, seria Itàlia. Al començar a llegir l'entrada estava pensant en recomanar-te Cinque Terre :). A mi em van enamorar aquests poblets, els restaurants que assomen a la platja, els mercadets, però sobretot la llum. Quines ganes de tornar!
    La recepta sembla molt bona Judith, i la foto t'ha quedat de meravella.

    Petons i bona setmana

    ResponElimina
  40. Vaig al super d'aqui a no res... i comprare olives negres... aquesta setmana faig aquest cake.

    Un petonet bonica.

    ResponElimina
  41. Ami també m'agrada Italia...
    i conto els dies que fa que no hi estat, casi dos anys, es molt!!
    Roma i Florencia son de la meva dona i jo soc un boig fanàtic de Venecia, hem prenc uns cafes al Floriant que hem deixen la "cartera temblano" i tonto de mi repeteixo i repeteixo i tornare...jeje


    Molt bo!! i una pinta espectacular...
    Un peto!

    ResponElimina
  42. A mi también me gusta mucho Italia, pero tengo el gusto de conocer sólo Roma, espero pronto poder ir a otras ciudades. Pero la comida Italiana es una de mis favoritas será que lo llevo un poco en la sangre por parte materna.
    Te ha quedado delicioso el bizcocho y me encantaría probarlo ahora mismooo
    BESITOs

    ResponElimina
  43. Judith, a mi també m'agrada molt Itàlia. I el seu menjar, boníssim. Com aquest cake que has fet...
    Nani

    ResponElimina
  44. Mmmmm, que bo!!! M'encanten aquests cakes! No he estat mai a Itàlia però diuen que és bonic. Algun dia hi anirem, segur!
    Felicitats pel Sant, bonica, i espero que totes les celebracions anessin bé.
    Petonets

    ResponElimina
  45. Nena quina passada de cake, etic d'acord amb tu, m'encanta Italia i el seu menjar...

    Un petonet

    ResponElimina
  46. Una delicia total Nenina, me encanta como te ha quedado y sobre todo los ingredientes una delicia. Yo también disfruto tanto de Italia en todo sentido...

    Un beso grandote!!

    ResponElimina
  47. Perquè m'havia perdut aquesta entrada?????? buaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...estic a un altre món!!!
    A mi també m'encanta Itàlia. No em cansaria d'anar-hi. Sí que és veritat que són peculiars i cridaners, però m'encanten!!!!!
    I aquest pa...ummmmmmmmm...puc tornar a sopar???
    Petons!!

    ResponElimina