Aquest cop, els nois de La recepta del 15 ens han proposat cuinar amb arrós. Un cop més m'he esperat fins a l'últim moment per decidir quina seria la meva aportació, i és que cada mes hi ha moltes propostes bones i originals i no puc presentar qualsevol cosa.
Al Bolet som fans de l'arròs. La paella, el rissotto, l'arròs caldós, a la cubana o el que vulgueu. Però us haig de confessar que tinc dues excepcions: l'arrós negre o a la bruta. No m'agrada gens el que es cuina amb tinta de calamar i mira que hi ha llocs on el fan ben bo, o això diu l'Yves.
Crec que aquestes alçades, els que em seguiu des de fa un temps, sabeu que m'agrada molt la cuina japonesa, i sobretot els maquis. Doncs bé, aquest cop la meva aportació es una fusió de cuina catalana i japonesa. Pot semblar una barreja estranya, però us aviso que aquests maquis amb les Oblees d'arròs, l'albergínia i el mel i mató són deliciosos! Us animeu a tastar-los? Us aviso que un cop en tasteu un, no parareu.
Espero que gaudiu molt del que queda de cap de setmana. Nosaltres avui tenim un dia molt complert, fins i tot crec que 24h seran poques per arribar-ho a fer tot! Us espero la setmana que ve amb noves receptes.
Ingredients per a 8 uts.:
1 albergínia
100 g de mató
Oli d'oliva
Sal
Mel de taronger
50 g de nous
2 Oblees d'arròs
Preparació:
Netegem l'albergínia, la tallem a tiretes i la fem a la graella, amb un raig d'oli i un polsim de sal. Mentrestant, hidratem les Oblees d'arròs uns quants segons en un bol amb aigua. Les traiem, les eixuguem, amb compte, amb un drap de fil i les estenem per farcir. Posem una capa d'albergínia, una mica de mató, unes nous esmicolades i mel. Ho emboliquem i fem un rotllet. Amb l'ajuda d'un ganivet ben esmolat, fem talls d'un cm i mig -més o menys-, ho emplatem i, si volem, afegim una mica més de mel.
Visca aquesta barreja!!! jo fan de les dues cuines...japocatalana!!!ja ja!! ja estás fent mes bonica, preciosa de casa teva!!! petons
ResponEliminaOhhhh quina fusió més bona!!! doncs m'agradaria molt tastar-los eh?? on compres les oblees d'arròs?? Petonets guapa i espero que estigui anant molt bé el cap de setmana! :)
ResponEliminal'he comprat a un supermercat oriental que està al costat del mercat de Sant Antoni, però el pots trobar fàcilment a quelsevol supermercat amb productes orientals.
EliminaToma proposta!!! quina bona pinta! i com sempre molt molt original!!pel picnic aniria molt bé! jijij!
ResponEliminaptonetssss bonicaaaa!
Què puc dir-te carinyet? OOOOOOLE TU!! Això té pinta d'estar més que tremendo!! Nyam, nyam! M'encanta! Ara que estic descobrint la cuina japonesa m'hi apunta sense dubtar-ho!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar guapa!
Petonets
Sandra
Una foto xulíssima... I una recepta molt bona!
ResponEliminaQuè original!!m' encanta. No soc massa fan de la cuina japonesa però de la teva fusion-proposta m' agrada tot, tot, tot. Petonets!!
ResponEliminaTant queixar-te i tu perquè no n'has portat????? Només ens faltava menjar, ja,ja,ja.
ResponEliminaJo també penso com l'Ingrid!;)
Molts petonets i ànims per demà!
Ufffff Judith menuda aportación, se me esta haciendo la boca agua, que pena no poder conseguir por aquí el mató con lo que me gusta, besos y que envidia de receta, riquísima..............
ResponEliminaEm sembla genial Judith! també sóc fan de la cuina japonesa i la fusió, així que no puc menys que felicitar-te noia, m'has deixat amb la boca oberta.
ResponEliminaAquests maquis tenen una pinta increïble. M'agraden tots els farcits, així que aquest segur que m'encantarà. Són xulíssims!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar!
Petonets!
Que original y elegante....y ademas sabroso!!....me encanto guapa!!.......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaWow, m'encanta la teva proposta, a mi que com tu, m'agrada tan la cuina japonesa, has fet la teva barreja molt del meu gust.
ResponEliminaUn petonet :)
Quina recepta més original! EL mató i l'albergínia combinen super bé i el toc dolç de la mel deu quedar sensacinoal... boníssima!
ResponEliminaQue receta más original, con ese regustillo a miel, tienes que quedarte con las ganas de más. Espero que te de tiempo a hacer todo lo que queréis. Besos
ResponEliminaalaaaa quins makis més originals!!1 i quin contrast dolç-salat!! magnifica proposta! petons
ResponEliminaM'encanta, m'encanta, m'encata!!!!!! I la foto és guapíssima!! Petonets i a gaudir del diumenge!
ResponEliminaQuina fusio de cultures!!! Un resultat magnific!!!
ResponEliminaI ara, a fer un bon esmorzar per arribar a tot!! ^__^
Un petonas
Sònia
A mi l'arròs negre si que m'agrada però el de la bruta no.... tu com sempre, destacant eh?? Doncs m'agraden molt aquests makis teus :-)
ResponEliminaUna bona fusió. Segur que el resultat es bonissim!! A veure si el dona per fer tot el que tens previst. Bon diumenge !!!
ResponEliminaPetons
Ets una crack, sempre amb propostes tan innnovadores i sorprenents noia. Uns makis deliciosos, l'albergínia és tan agraida que el mató amb la mel ha de quedar "aastupendu".
ResponEliminaPetons!
Molt bona la combinacio mato-alberginia i el format maqui molt original. Tenen una pinta... segur que no et menjes 4 (o 5 o 6...) sense adonar-te'n!! Petons
ResponEliminaQue original!!! M'ha encantat!! Aquesta me l'apunto que te que estar tant bona... Petons
ResponEliminaVaya mezcla!! Me encanta. Tendré que probarlo.
ResponEliminaBessos
Uhau...que original!!!! i que bonic!!!! l'alberginia es una de les meves debilitats, els makis tambè ..... així que aixó s'ha de probar!
ResponEliminaUna aportación estupenda Ju, tu fusión de cocina catalana y japonesa ha quedado de vicio, me encanta la idea!!!
ResponEliminaUn besote!
Makis, makis!! jo també en sóc fan! :) una recepta super original amb un contrast de sabors espectacular! les oblees d'arròs les vaig descobrir fa poc i ja n'hem tret molt de rendiment!
ResponEliminaPetons guapa!
Meravellada he quedat amb la teva proposta!!! Me sembla molt original!!! També som fan de la cuina japonesa, i encara que només n'hagi cuinat una vegada, m'apunt la recepta per intentar-la!!!!
ResponEliminaSi, si si...me ha encantado!! Besitos
ResponEliminaPero que combinación tan maravillosa!!! pero Juju ¿como te va a dar tiempo a hacer cosas en tan solo 24H? si ya solo con pensar con que rellenar los makis... jajaja A tus pies me tienes hoy :)
ResponEliminaFeliz domingo!!!
La presentació espectacular!!! M'encanta la cuina japonesa i la de fusió també, la combinació mel i mató obleas d'arròs segur que ha d'estar molt bona, el que no m'acaba de "quadrar" massa és l'albergínia, no se, em costa d'imaginar el conjunt de sabors barrejats.
ResponEliminaAixò sí, molt però que molt original!!!
Petonets d'una que tampoc pot amb la tinta de calamar....jajajaj
Qué original!!!! M'agrada molt aquests makis, tan diferents i tan bons que han d'estar.
ResponEliminaPetonets
hola Juju, boa criação, a mistura e a apresentação estão estupendas, gostei muito.
ResponEliminaUm beijinho querida.
Judith, molt bona proposta sí senyora!
ResponEliminaNani
Quina recepta més original!!! una combinació d´ingredients que segur explota a la boca meravellosament... m´encanta. Petons,
ResponEliminaUMA RECEITA ORIGINAL E COM UMA APRESENTAÇÃO FANTÁSTICA...AMEI.
ResponEliminaBOM DOMINGO
BJS
Genial i ben original!
ResponEliminaFeliç dia, guapus!
aquest maqui si que m'el menjava! oohh!
ResponEliminapetonets
olé! Increíbles aquests makis, Judith. Quina artista estàs feta! Petons
ResponEliminaNena que t'has oblidat de possar l'arrós entre els ingredients...Una recepta molt original.
ResponEliminaUn petonet
l'arròs està present a les obleas! ;)
EliminaSaps que no he provat encara la cuina japonesa? Ja sé que vaig tard, però em costa, però aquests maquis pinten molt bé. A veure si ens animem a provar-la
ResponEliminaI tant que m´animo a tastar-los! Com m´aniriem de bé per dinar,dino a les 16 hores, cada dia...M´ho apunto.
ResponEliminaOstreees! Q fort! Ens hem "quasi" llegit la ment! :) He fet una recepta semblant, pero crec que em quedo amb la teva presentació de totes-totes! Molt bona idea les oblees d'arròs! :)
ResponEliminaPetons!
Pero qué cosa más original! Me ha encantado. Tengo que probarlo. Gracias por la receta.
ResponEliminaOlé, olé la jujufusion japocatalana!! M'ha encantat!! Una recepta fàcil, original i segur que boníssima.
ResponEliminaNo he menjat mai oblees d'arròs però ho tenc apuntat juntament amb el wonton. Quan en vegi m'hi tiraré de cap!!
Petons!
Bufff!!quina combinació més original!! i com sempre, la presentació impecable!
ResponEliminaEstàs feta una artista dels fogons!!
Petons!!
Muy original, Judith, tienes una creatividad a prueba de bomba, me encanta tu propuesta, te felicito.
ResponEliminaun besazo y buena semana
Wua...maquis a la catalana... prenc nota.
ResponEliminaUn petonet i bona setmana
como dice la chez Silvia una cocina japocatalana made in Judith divina,me encanta como lo has preparado
ResponEliminapeto
Molt originals!!!! la combinació d'ingredients és boníssima, no pot fallar. Visca la fusió catalanojaponesa!!! Quan quedem per fer un bento?
ResponEliminaEspero que gaudissiu del dia intens que tenieu!
petonets
ets una crack!! que original!! i amb oblees d'arrós?? no havia sentit mai a parlar, on es compra?? ja saps que per a mi la cuina japo també és la meva perdició i aquests makis fusionat no me'ls perdria per res... no m'han sobrat??
ResponEliminapetunikus
Sorprendente tu aportación, como siempre. No solamente fusionas la cocina japonesa con la catalana. Tu fusionas todo y por eso tus recetas rebosan creatividad. No es que me guste, sino lo siguiente. Enhorabuena. He ido a publicar hoy mi receta y he visto que ya habían hecho el índice general. Tendré que esperar al próximo mes.
ResponEliminaPues desde luego que te has lucido con una receta de lo más original, Judith. Con lo que me gusta la berenjena!!!!
ResponEliminaY también el arroz negro ;-) Tardé bastante tiempo en probarlo, pues no me causaba muy buena impresión, pero una vez catado, me encantó!!!!!
Un besito guapa! Espero que Yves tenga mucho éxito con su libro ;-)
Molt original!!! M'encanta la teva proposta però hi canvio una coseta, l'alberginia per carbassó, si no et fa res...
ResponEliminaPtns
si que es fusió si!!! i tenen una pinta fantástica! pot ser m'atreveixo i tot a preparar-los!!!!!!
ResponEliminasalutacions, anja.
IMPRESIONANTE!!! Me dejas sin palabras.... Seguro que estaba delicioso.
ResponEliminabesos!!!
senzillament...espectacular!!!!
ResponEliminapetonets!
Judith, sencillament és la recepta! Quina passada, m'encanta, per la originalitat i per la barretja de sabora, no m'ho puc imaginar, he de provar-la !
ResponEliminaPetons
tiene una pinta deliciosa. Que rico. Bss
ResponEliminaSuper original i deliciosa fusió!
ResponElimina