Aquest mes, a Memòries d’una cuinera, us hem proposat una recepta que tenia moltíssimes ganes de fer: carquinyolis. Qui no ha menjat, algun cop, un carquinyoli acompanyant d'unes postres de músic i una copeta de vi dolç? Pels que no sou de Catalunya, o no els coneixeu, us comento que és una espècie de galeta cruixent amb fruits secs, normalment ametlles o avellanes. Aquí és habitual servir-los per fer sobretaula, encara que no som els únics que en fem. A Itàlia es diuen biscotti, i estic convençuda que, si indaguem una miqueta més, segur que trobem més llocs on fan alguna cosa similar.
Quan vaig pensar quina seria la meva aportació, de seguida vaig pensar en fer uns carquinyolis dolços, fins que vaig anar al rebost i vaig veure que tenia pocs fruits secs –cosa estranya al Bolet-. Com que tenia moltíssimes ganes de fer-los, i no em volia esperar a l’endemà, vaig optar per fer-los salats, amb olives negres. Us asseguro que ha estat un encert! La combinació de les nous i de les olives fan un complement ideal per a qualsevol aperitiu. A més, us convido a que us animeu a preparar-los, us quedareu sorpresos de lo fàcils que són de fer.
Esperem que us animeu a presentar les vostres propostes per Memòries d’una cuinera, tant si teniu bloc com no, a veure si aconseguim fer un recull ben ampli. Recordeu que teniu de temps fins el dia 28, us hi esperem!
Ingredients:
150 g de farina
25 g de sucre
1 c/c de sal
Oli d'oliva
1 ou
1 c/c de llevat
50 g de nous
50 g d'olives negres sense pinyol
Preparació:
En un bol afegim el sucre, la sal i l'ou i ho barregem fins que comenci a fer escuma. A continuació afegim la farina i el llevat tamisats, un rajolí d'oli d'oliva i ho barregem fins obtenir una mescla homogènia. Per últim, afegim a la massa les olives i les nous esmicolades i ho incorporem a poc a poc. En una superfície llisa tirem una mica de farina i formem un rotllo d'uns 25 cm, a continuació el posem en una safata amb paper de forn i el coem durant 20 minuts a 180º. Un cop hagi passat aquest temps, el traiem del forn, el deixem refredar 2 minuts i, amb l'ajuda d'un ganivet ben fi, fem talls d'un centímetre aproximadament. Disposem els carquinyolis a la safata del forn i els coem 10 minuts a 180º. Els retirem del forn i els deixem refredar en una reixeta.
T'han quedat molt bé! segur q amb aquesta combinació estan boníssims!
ResponEliminaNosaltres també tenim pensats uns carquinyolis salats. La setmana que ve ens hi posarem!!
Petons!!
Deliciosos!!! Pues los mios además de salados....no te diré :p mejor los ves mañana, ahora mismo me llevo estos con aceitunas en la mirada...ricos, ricos!!!
ResponEliminaMil besos linda.
jeje que originals amb olives!! jo tambe havia pensat fer-los salats pero no sabia ben be com, m'agrada la teva recepta! petons
ResponEliminaMuy ricooos, la foto, como siempre, muy bonita, lo dice todo!!!
ResponEliminaUn besote y feliz fin de semana!
Carquinyolis salats???? Quina idea més original i més bona!!! Ho porovaré, cruixents i gustosos han de ser de vici, per picar i picar i treure la gana de dinar! :)
ResponEliminaBons, boníssims Judith. I servits amb panereta sembla que encara tinguin més bon sabor, oi? Petons!
ResponEliminaEt pots creure que la meva primera idea va ser fer-los d'olives negres i parmesà? jajaja De fet em va passar el mateix que a tu, em van agafar ànsies per fer-los i amb el que vaig trobar al rebost vaig tirar milles... però aquests em queden pendent, quina pinta!!
ResponEliminaPetonets crack!
Sandra
A mi no m'agraden els carquinyolis com li deia a Rustica fa un segon, però aquests teus tambè em podríen fer canviar d'opinió...quina bona idea!
ResponEliminaWuaaauuu Juju!! m'has deixat boca badada!! quins carquinyolis més xulos!!! jo que volia fer els clàssics davant d'aquesta versió em fas rumiar la meva aportació!!! m'encanta que hi hagis posat oliva!!
ResponEliminapetunikus**
Bon cap de setmana wapi!
Carquinyolis salats amb olives negre idels per fer l'aperitiu
ResponEliminaADOREI, COM AZEITONAS AGRADA-ME.
ResponEliminaBOM FIM DE SEMANA
BJS
Que bons i així salats no n'he menjat mai...peeetons
ResponElimina10 per els carquinyolis i 10 per la foto.
ResponEliminaBon cap de setmana
Petons
Uns carquinyolis salats! si és que sempre ens sorprens Judith. M'emporto la recepta per quan tingui convidats.
ResponEliminaPetons maca :)
T'ha quedat una combinació tant bona!! Petons
ResponEliminaJudith ¡no he tastas mai els carquinyolis! t'ho prometo! m'hauríes d'enviar un tupper per solucionar-ho!
ResponEliminaQué rico, Judith. Nunca los he probado, pero me apetece mucho tu receta y la de Mayte (Rústica), las dos saladas. Puede ser un aperitivo genial. Muchísimas gracias. Sigues en el Top 5. ¡Es que no fallas nunca!
ResponEliminaOh que bons, t'han quedat perfectes, semblen de pastisseria!
ResponEliminaAvui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us proposem unes hamburgueses de verdura. Us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra!
www.esfruita.com/assessorem/hamburgueses-de-verdures
Boníssims!!!!!! M'encanten els carquinyolis!
ResponEliminaCarquinolis salados!!!!!! ooohhhhh me encanta esta versión!!!! esta receta la tengo que hacer, me parece super divertido como aperitivo!Que tengas un buen fin de semana!
ResponEliminaOstres, Ju ! Jo no sabia per on posar-m'hi aquest mes. No he fet carquinyolis a la vida i em semblava que eren complicadets. Però tal i com ho expliques, igual m'hi animo aquest cap de setmana. I la foto, genial !
ResponEliminaBon cap de setmana al Bolet !
Segur que estaven boníssims, llàstima que al final no els vaig poder tastar!:(
ResponEliminaMolts petonets.
Esto debe de estar bueniiiisimo
ResponEliminaJudith uns carquinyolis ben originals,m'gradan molt i m'emporto la teva recepta i aixi els tasto.
ResponEliminaBon cap de setmana guapi i un petonet ben gran.
Uhmmmm.... qué ricos! tengo yo unos carquinyolis pendientes de hacer desde hace mucho tiempo. A ver si me pongo :-) los tuyos con olivicas se ven gustosos y guapetones:-)
ResponEliminaBesos
El toc d´olives és fantàstic. M´encanten les olives! Aquest me l´apunto.
ResponEliminaAprofito per dir-te que no hi participaré aquest cop.Ja tinc penjats en el blog els carquinyolis :-C
Judith, has trencat el motlle amb aquesta recepta!
ResponEliminaNani
Habrá que probar esta version salada!! Besitos
ResponEliminaQue bons, així saladets, m'encanta la teva proposta.
ResponEliminaPtnts
Dolça
Una estupendisima combinació, i fer uns carquinyolis salats es tota una novetat... ho provaré segur!!! petons i boncapdesetmana.
ResponEliminaOle carquinylis!!!! ole tu!!!! guapa!!! però.... m´enporto la recepta...ja ja!!! Muaks
ResponEliminaUns carquinyolis com a poc originals!! El pà de nous i olives negres m'encantes, aixi que aquests carquinyolis segur que també. Me n'emporto la recepta i si tot va bé, per la setmana que bé publiquem els nostres!!
ResponEliminaPetonets. MAR, de El que no mata engreixa
T'han quedat genials i amb olives han de ser molt gustosos!!!
ResponEliminaquin llevat fas servir?
Petonets i bon cap de setmana!!!
Alba, és el llevat Royal.
Eliminasal,olivas negras,nueces todo diferente y original,me encanta seguro
ResponEliminapeto
Quina bona pinta !!!
ResponEliminaPetonets.
Doncs salats han d'estar boníssims també!!això és el més divertit de cuinar...anar al rebost i preparar alguna cosa amb el que trobem allà!!!
ResponEliminaPetonets guapa!!
Me gusta mucho tu propuesta, mañana me pongo a hacer la mía, espero que salga bien pero creo que será dulce, si seguro ;) Me apunto las cantidades para prepararlos.
ResponEliminaFeliz domingo!!!
la versió salada del carquinyolis encara m'agrada més! i d'olives negres?? l'has encertat de ple ;)
ResponEliminame l'apunto perque segur que a casa tindrien un exit tremend, un petonet!
M'encanten totes les receptes de carquinyolis que esteu recollint., sobretots algunes de salades com aquesta.
ResponEliminapetons gastronómics
Carquinyolis d'olives? tu sempre innovant. Petons!
ResponEliminaAna de: 5 sentidos en la cocina
M'encanten aquests carquinyolis salats, una boníssima combinació d'ingredients. Jo encara he de preparar els meus...
ResponEliminaPetons
Molt originals aquets carquinyolis!!! Bon Sant Jordi
ResponEliminaQue originals!!! Ja veig les cares dels convidats si els posem d'aperitiu.... Han de ser deliciosos!!!
ResponEliminaPetonets guapa
aquests carquinyolis els he de tastar... impresionants!!
ResponEliminaFeliç Diada
com sempre, molt originals i molt bons que semblen :)
ResponEliminaMarta
Boníssims Judith, jo ja fa temps que no en menjo. Aquests són ben originals, sempre els he tastat dolços, de segur que fan adicció també.
ResponEliminaPetons
Judith quina bona idea això de fer-los salats. El dissabte també vaig fer carquinyolis, però encara els tinc que penjar al blog i la veritat es que no sabia el que ens proposabe MEMORIES D'UNA CUINERA.
ResponEliminapETONS
sorprenents!!!!!!! Tinc una amiga apassionada dels carquinyolis li faré i li portaré de regal que no ho està passant gaire be i amb la bona pinta que fan segur que s’anima!
ResponEliminaSalutacions,
Quina pinta que teneeeeeeeeennnnnnnnnnnnnn!!!!!
ResponEliminaApuntadíssims per a la pròxima vegada que tengui convidats!!!
La Jud no té els ingredients?? On hi ha el problema??? Ella és com el Mc Gyver de la cuina: pim-pam, pim-pam amb el que troba al rebost et fa una recepta boníssima. En dues paraules: olé tu!!! ;DDD
T'haig de confessar que mai hagués fet uns carquinyolis salats, però veient la pinta que tenen aquests, amb olives nergres... mmm... Quina delícia! La combinació de sabors ha de ser extraordinària. M'apunto la recepta.
ResponEliminaUna abraçada i bona diada de St. Jordi!
Ole con aceitunas, muy buena versión Judith, besos.
ResponEliminaPues yo me quedo con estos salados que tienen que estar de muerte (te lo dice una golosa empedernida)
ResponEliminaMaravillosos Juju preciosa!
Feliz martes mi niña!
m'encanten els carquinyolis i fa moooolt que no en menjo, hauré de provar de fer-los!! ;)
ResponEliminaeste mes tampoco he podido llegar a tiempo a vuestra propuesta y tenías ganas. Pero me falta tiempo. Tu receta se ve estupenda. Bss guapa.
ResponEliminaUna receta salada de aperitivo que debe quedar genial. Precioso tu post del 18! Felicidades! Un beso
ResponEliminaNunca los he probado, mucho menos con estos ingredientes, que maravilla!
ResponEliminaTengo que hacerlos!!!
Hermosa la presentación.
BESITOs
Nunca los he probado, pero me muero de ganas!!!! Qué buena pinta!!!
ResponEliminaBesos.
Los míos acaban de salir del horno y huelen que alimentan. Me llevo tu receta salada, es un aperitivo estupendo
ResponEliminaBessssos
Riquíssims!!!
ResponEliminaMira que a mi, els carquinyolis mai m'han agradat gaire... però aquests estan DE VICI!!! Buffff... m'he de controlar per no menjar-me'ls tots i deixar algun per al sopar d'aquesta nit! Triomf assegurat! :)
ResponEliminaSilvia's Lab