>

dijous, 1 de desembre del 2011

Galetes integrals de xocolata i mango

Fa uns mesos em va arribar una invitació via e-mail d’una trobada molt especial. En aquest e-mail ens convidaven a una sèrie de blocaires a reunir-nos un dia per intercanviar galetes i passar una estona xerrant de receptes i alguna que altra confessió. Des del primer moment em va semblar una idea fantàstica i no vaig dubtar ni un moment en respondre que comptessin amb mi! De fet, els que em coneixeu ja sabeu que, si l’agenda ho permet, m’apunto a un bombardeig! Els mesos van anar passant, però no ens oblidàvem d’aquesta cita, sobretot jo, que m’havia de posar les piles amb el tema de les galetes.

Mesos més tard ens va arribar, via correu, una carta on ens indicaven les instruccions per aquesta cita tan especial. El dia escollit seria el 26 de novembre, i totes les bruixetes havíem de portar 6 galetes per a cada assistent. Us podeu imaginar que em va entrar la por al cos, no havia fet mai galetes, i no volia enverinar a les altres bruixetes, més que res perquè sóc seguidora incondicional de cada una d’elles. Al final el gran dia va arribar, i la producció de galetes vaig haver d’activar. Havia practicat amb un parell de receptes que m’havien agradat molt -i que les teniu publicades al bloc-, però a aquestes alçades no fa falta que us digui que m’agrada experimentar, oi? Doncs la setmana passada no va ser una excepció. Vaig fer dues receptes que no eren comestibles -potser no és el qualificatiu que millor li escau, però no em van semblar vàlides- era molt tard i les existències d’ingredients eren escasses al Bolet amb tantes proves. No em vaig donar per vençuda i vaig decidir fer unes galetes amb farina integral -que era l’única que em quedava-. El resultat són les galetes que avui us presento, unes galetes integrals molt lleugeres que amb la xocolata i el mango deshidratat són molt llamineres.

Voldria aprofitar aquest post per agrair a l’Alba i a l’Ingrid haver fet possible aquesta trobada tan especial i, com no, a la resta de bruixetes assistents: l’Anna, l’Albota, la Moni, la Paula i la Sandra per aquest dia tan fantàstic, on us puc assegurar que no vam parar de riure ni us segon; fins i tot vam tenir temps de fer un concurs amb una victòria molt merescuda… Ah! I no em voldria oblidar de la Gemma, que tot i no poder assistir, ens va fer arribar les seves galetes. Gemma que sàpigues que ens va fer una il·lusió enorme veure la caixa que ens havies preparat! T’asseguro que semblàvem nenes petites el dia de Nadal... 


Ingredients 70 uts.:

600 g de farina integral
250 g de margarina
300 g de sucre morè
250 g de cobertura de xocolata
2 ous
200 g de mango deshidratat
200 g de crocant d'ametlla
1 c/p d'essència de vainilla
Limoncello
Canyella en pols
Llet descremada


Preparació:

Posem la margarina a un bol a temperatura ambient, tipus pomada. A continuació la barregem amb el sucre. Afegim els ous d’un en un i, quan estigui tot incorporat, afegim la farina i un polsim de canyella. Es pot remenar amb l’ajuda d’una cullera, ja que no ha de quedar una massa molt fina. Un cop tinguem la pasta, tirem un rajolí de llet, l'essència de vainilla i un raig de limoncello i tornem a remenar. Fem una bola i la posem a la nevera durant 30 minuts. Transcorregut aquest temps, estenem la massa i amb l'ajuda d'un tallador anem fent les galetes. Les col·loquem a la safata del forn, on prèviament haurem col·locat un tros de paper i les posem al forn, prèviament escalfat a 200º, durant 6 minuts i les deixem refredar a temperatura ambient. Mentrestant preparem la cobertura de xocolata -la podem fer al bany María o bé al microones amb una mica de llet durant 1 minut-. Un cop tinguem la xocolata desfeta afegim unes gotes d'essència de vainilla i un polsim de canyella. Cobrim les galetes amb la xocolata i les decorem amb una mica de crocant d'ametlla i mango deshidratat tallat a trossets i les deixem reposar durant una hora.



66 comentaris:

  1. Integrales!!! con ese pintón!!
    Parece mentira... y qué foto tan divina... ;)

    ResponElimina
  2. Qué chulas!!. me encanta que sean integrales, y con el mango y chocolate ideales.( Una rima sin querer). Besos

    ResponElimina
  3. Aquesta tarda hem anat a Palma a fer la compra i no saps el que hem duit? Mango deshidratat!! t'ho prometo! no n'havía comprat mai, crec que es el primer pic que el veig i tot!i ara arribo aquí i just has fet una recepta que en porta!!
    Quina enveja aquesta trobada! Segur que va ser ben divertit!

    ResponElimina
  4. Quiero ver fotos de ese encuentro!, que moneria de galletas, desde luego que cuando estas al limite eres genial, no tengo harina pues con la integral y le pongo mango y chocolate y hago las mejores galletas del mundo, Ah!
    Un beso guapisima, y por favor que alguien ponga fotos que os veamos.

    ResponElimina
  5. me alegro que fuera un encuentro genial,divertido y ademas sabroson con estas ricas galletas que aportastes al encuentro
    peto

    ResponElimina
  6. Estaven molt bones i estic segura que les "no comestibles" també ho estaven :P!
    Li passaré la recepta a la mare del Biel, jeje!!

    Va ser una trobada genial per`això ja t'ho he dit, oi?

    Molts petonets guapíssima!!

    ResponElimina
  7. Una trobada amb intercanvi de galetes és el somni de qualsevol blocaire, je je je....
    Aquestes teves em semblen molt originals i, sobretot, molt bones i boniques.

    ResponElimina
  8. nyam nyam!!! devien estar contents la resta de blocaires amb aquestes galetes!! es divertit això d'intercanviar galetes amb una trobada blocaire...quines idees!! jejej me n'envies algunes?? petons

    ResponElimina
  9. Apa! quina trobada més guai, que bé us ho vau passar eh? I a més amb galetes!! Tenen una pinta brutal i amb aquesta preentació encara més. Petonets!

    ResponElimina
  10. Deuria ser una trobada ben dolça i divertida eh! Les teves galetes m'han ben sorprès, amb mango! cara'm semre em deixes amb la boca oberta noia ;)

    ResponElimina
  11. Quin luxe aquesta trobada,no??? que divertit!! i les galetes fan una pinta deliciosa.... jo en vull per esmorzar!!!

    muaks

    ResponElimina
  12. Sempre delle belle foto !!baci bella

    ResponElimina
  13. Quina producció de galetes! Era com la pel·lícula aquella del W.Allen!

    ResponElimina
  14. Aquestes trobades son fantastiques.... el millor es la companyia i poder tastar directament el que fan els teus amics

    un peto

    ResponElimina
  15. Ohhhhhhhhhhhhhh, a mi em va semblar que hi havia poques galetes!
    Estaven boníssimes, quin dissabte més xulo!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  16. Oh quina enveja, les trobades blocaires són meravelloses. I Les galetes que ens portes avui semblen afrodisíaques... una combinació molt interessant i segur boníssimes. Un petó Judith... molt fort

    ResponElimina
  17. Yo creo que has querido compensarme lo de las lentejas y la sopa de letras, ja, ja
    Pues has acertado de pleno, porque las galletas me vuelven loca! Todas las galletas! Y es que tanto placer en un bocado tan pequeño me entusisma!
    Tu propuesta se ve de lujo! Me gusta el conjunto galleta-chocolate-mango.
    Gracias por este detalle, guapa. Muac

    ResponElimina
  18. quina presentació mes maca!! SEgur que estaven bonissimes!!
    Aquell dia segur que us ho vau passar la mar de be menjant galletes i xerrant sense parar!
    Petons

    ResponElimina
  19. Vam anar a casa uns amic i les vam portar, van agradar moooolt!! i tu que deies que no serien bones... A més la meva amiga va quedar impressionada de tastar unes galetes de la Juju! és una seguidora del teu bloc!

    Per cert, m'has de dir on compres el mango deshidratat.
    Hem de repetir la trobada, encara que mengem molt farem abdominals de tant riure!
    Molts petons guapa!

    ResponElimina
  20. Quina idea més bona!! i les teves galetes segur que van ser delicioses...m´agrada molt com les vas presentar...un petonet

    ResponElimina
  21. Que bé que us ho passeu!!! No m'estranya que fos una tarda màgica!!! I si a sobre vau tenir aquestes galetes...nyaaaam!!!
    Eiiiii...a la propera volem fotos de les bruixetes! :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  22. Nena que guai!!! aquesta trobada!!!! i les galetes son moníssimes i boníssimes!!! et copio la idea. petonas!

    ResponElimina
  23. Experimentar tu??? no me lo creo jajaja estás son las famosas galletas de tu experimento :D
    ¡seguro que lo pasasteis genial!!! bueno me voy corriendo a buscar mango deshidratadoooooo

    ResponElimina
  24. Unes galetes amb limoncello... això s'ha de tastar!!

    ResponElimina
  25. Yo quiero ver fotos de ese encuentro, por favor.

    Integrales las galletas, que buenas, señor.

    Besos....

    ResponElimina
  26. Que encuentro tan divertido, Judith y encima con regalo de galletas, la bomba.

    Las tuyas así presentadas me parecen IMPRESIONANTES de bonitas y seguro que riquísimas

    un besazo, preciosa

    ResponElimina
  27. Que bonitas te han quedado las galletitas, seguro que deliciosas, me quedo en tu cocina.
    Muxus

    ResponElimina
  28. Apa, quines galetes més boniques! i dius que no n'havies fet fins fa poc?
    Quina trobada més dolça que vau fer! i que bé que deurieu menjar...no sé si és molt recomanable fer trobades gastroblocaires gaire sovint, perquè amb l'excusa que ens agrada menjar, podem acabar rodons abans que arribi nadal...
    Petons!

    ResponElimina
  29. Judith! gràcies a vosaltres també pel retorn. Em va fer molta il·lusió i quan hi penso amb el festival que es va muntar ahir a casa encara em poso les mans al cap. Ei, comentariestes, us assguro que aquestes galetes que veieu són boníssimes, o sigui que no dubteu en cap moment de fer-les, quedareu com uns reis!!!
    Una forta abraçada bonica, sou totes molt especials!
    Una forta abraçada i milions de petons!

    ResponElimina
  30. ¡QUé originales! Me ha encantado tu propuesta.
    Cariños

    ResponElimina
  31. Qué ricas y qué encuentro tan bonito! Besos

    ResponElimina
  32. jajajajajaja jo encara ric de recorda el dissabte!! gràcies a totes va ser un dia més que genial, ole nosaltres!!

    i les galetes? què dir! quan diguis que una cosa no t'ha sortit del tot bé no et farem mai més cas... si estaven boníssimes!!! jijijij

    Petonets bonica
    Sandra

    ResponElimina
  33. Quina trobada mes divertida! quina enveja!!!!
    Les galetes semblen de mentides de lo maques que son.
    Un petonet

    ResponElimina
  34. Oh quines galetes més originals!! M'encanta la combinació d'ingredients que has utilitzat, i, com no, que siguin integrals, jeje. A més... tenen una pinta totalment irresistible!
    I de la trobada què dir, segur que us ho vau passar genial, molt maca la iniciativa!

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  35. Riquísimas galletas, una excusa perfecta para reunirse con blogueras.

    ResponElimina
  36. Que be que us ho passeu... Una bona idea per una trobada blocaire!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  37. qué envidia de cita! seguro que lo pasasteis cañón. Me imagino el montón de galletas que reunísteis. Me encantan las tuyas, tienen una pinta bárbara, no se te resiste nada, niña.
    Besos

    ResponElimina
  38. ESSAS BOLACHAS FICARAM LINDAS ATÉ APETECE PEGAR UMAS QUANTAS...
    BJS

    ResponElimina
  39. I una trobada blocaire amb unes quantes més?
    Nani

    ResponElimina
  40. Em comptes d' una reunió de tuppers vau portar tuppers amb galetes...com les pel.lis americanes. Fantàstic!!! Tenen una pinta!

    ResponElimina
  41. A veure : què vol dir exactament "un concurs amb una victòria molt merescuda..."?????? Nena, jo no sé com ho veus, però va ser un concurs molt dur, amb molta rivalitat i meva correctora...uaaaa!! va ser super exigent!!!! ;P
    Tanta sort que fer galetes no és el teu fort, i tanta sort que et vares quedar sense ingredients...no sé que ens haguessis arribat a fer!!!T'he dit que varen ser boníssimes???? Vaa, ja ho sé sóc repetitiva...
    La foto molt xula!!
    Petons!

    ResponElimina
  42. Que divertido, que bueno que la pasen tan bien!!!!
    La receta de las galletas una pasada! y con la cobertura de chocolate una delicia.
    BESITOs
    http://notasenmicocina.blogspot.com/

    ResponElimina
  43. Quina passada de foto Judith!!! Fins i tot em ve salivera!!! Quines galetes, nena!!! Jo de tu, traballaria sempre amb l'ai al cor, perque... QUINA PASSADA!!!!
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  44. Muy buena pinta Judith, se ven muy apetitosas como dices, yo tampoco habia echo y hoy me he decidido y he publicado mis primeras galletas y no van a ser las últimas despues de lo ricas que me han salido, besitos.

    ResponElimina
  45. Unes galetes estupendes i una quedada insuperable, a la par que original. Quina presentació més xula...

    Un petonet

    ResponElimina
  46. Ostres quines galetes tan bones ......i la presentació excelent:
    Petons

    ResponElimina
  47. A mi si llegas con estas galletas me haces feliz el resto del año...jajajaj ;)

    Me alegra mucho que hayas podido disfrutar de la buena compañía de todas, un lujo preciosa.

    Mil besotes y bonito fin de semana!

    ResponElimina
  48. Integrales?.....Chocolate y mango?.....apenas puedo escribir.....estoy supertentada!!!!....deliciosas.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  49. Seguro que fue un encuentro muy divertido! Las galletas fantásticas, tengo que probar el mango deshidratado. Bss

    ResponElimina
  50. Esas galletas son pura tentación... y la sopa de letras, qué decir. De pequeño me dedicaba a componer sobre los bordes del plato palabras... al final, la sopa se había enfriado, y las letras habían duplicado su tamaño.

    ResponElimina
  51. Wowwwww, Judith, qué ricas!!!!!! Menudo contraste y menuda presentación en esa cajita. Sería un regalo maravilloso...
    Un besoteeeeeeeee

    ResponElimina
  52. No me digas que las hiciste improvisando... me parecen tan lindas! Yo tengo que publicar unas este fin de semana para el Bloghop y no sólo no están hechas sino que no se hacer galletas decentes, espero que me llegue una inspiración como te ha pasado a ti con estas. Besos

    ResponElimina
  53. Ay, con lo que me gusta el mango deshidratado!!!!! Estas galletas tienen que saber a gloria bendita!!!! Quién diera con una cajita de esas :)
    Besos y bue fnde, guapa!

    ResponElimina
  54. Guapi!!! que llevaba dos dias sin conectarme y en el fondo de la lista casi se me escapan tus galletitas, pero esto mas que integral parece un pecado, vaya pinta, asi no hay remordimientos en tomar fibra, verdad??
    Se ven fantasticas en esa foto tan linda.
    Besos mi niña
    Esther

    ResponElimina
  55. me encanta la idea de ponerle mango a las galletas, es fantástica ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.cultura-libre.net

    ResponElimina
  56. pero no es nada difícil hacer galletas, ya lo ves, ¡te quedaron preciosas! y a mi entender, son super originales en cuanto a la elección de los ingredientes :)

    ResponElimina
  57. Me flipan tus galletas con mango deshidratado , son brutales! y la presentación es una auténtica monada! un beso guapa

    ResponElimina
  58. Quina luxe de galetes, i a sobre integrals! No em puc creure que no estiguis acostumada a fet-ne, si t'han sortit perfectes!
    Salutacions.

    ResponElimina
  59. Judith t'estàs convertint en una crack de les galetes!!! tenen super bona pinta, te'n queda alguna? (no ho crec! :P) petonets guapa!

    ResponElimina
  60. Quines galetes, Judith! Aquestes són per no parar de menjar... semblen tan bones!!! Petons

    ResponElimina
  61. Oh Q bones!
    M'apunto la recepta

    Petons
    Anna

    ResponElimina
  62. Una trovada estelar aquesta que explicas!!!!bruixetes, no sé, pero bones cuineres segur!!!! una molt bona recepta aquesta, integrals, xocolata...m ´agraden.Petons

    ResponElimina
  63. Me gustan te quedaron geniales besos de Doris, te sigo.

    ResponElimina
  64. Em sap greu però no tinc fotos de la trobada, però estic convençuda que alguna de les bruixetes farà un post molt més complert que aquest! i potser posa alguna foto.

    Pel tema mango deshidratat el vaig comprar al supermercat Consum. Per Nadal acostumen a tenir fruites deshidratades, aquest any tenen: maduixes, mango, pinya, kiwi i alguna altra més, i està a bastant bon preu. Sinó sempre podeu anar a una botiga de fruits secs, al Passeig Picaso hi ha una molt gran que hi podreu trobar moltes varietats!

    Moltíssimes gràcies pels vostres comentaris! petonets

    ResponElimina
  65. Ooh i am drooling at all this lovely eye food.

    ResponElimina