Aquest cap de setmana he estat una mica mandrosa, gastronòmicament parlant. Creieu que serà perquè aquesta setmana no tinc ni pont ni aqüeducte? Això sí, no patiu que tot i no tenir ganes, el dissabte vàrem fer un soparet express boníssim. El Boletet i jo vam decidir donar-li una sorpesa a l'Yves i el vam anar a veure a jugar a futbol. Haig de dir que el Boletet estava feliç de veure el seu papa anar darrera d'una pilota i estava una miqueta bocabadat de tant moviment. Tot i no haver guanyat, l'Yves estava tant feliç que volia celebrar amb un bon sopar la nostra visita. Vaig mirar la nevera -que per sort estava plena, ja que divendres vam fer la compra- i vaig veure un magret d'ànec que havíem comprat i un mango -recordeu que no m'agradaven massa, oi? doncs menys mal, perquè ara quasi sempre en tenim al Bolet!-. Vaig decidir fer un chutney per acompanyar el magret cuinat a la graella, i us haig de dir que va ser un encert!
Espero que us animeu a fer chutneys, a més de fàcils tenen molta sortida. Si us animeu a fer-ne aquests dies, poden ser un bon regal de Nadal, estic convençuda que qui ho rebi li encantarà.
Ingredients:
1 ceba vermella
1 mango
1 magrana
8 escalunyes
50 ml de vinagre de poma
1 c/s de mel de taronger
1 c/c de canyella en pols
4 c/s de sucre morè
Popurri de 5 pebres
Oporto
Preparació:
Agafem la ceba vermella i el mango, els pelem i tallem a daus i ho posem a la cassola -millor que sigui antiadherent- juntament amb les escalunyes pelades, el vinagre, 1 cullerada sopera de mel, el sucre, 1 cullerada de cafè de canyella i una mica de 5 pebres recent mòlt -aquestes mesures poden variar segons el vostre gust- i un raig de vi d'Oporto. Ho cuinem a foc lent durant 25 minuts i ho anem remenant de tant en tant per evitar que s’enganxi. Un cop cuinat, ho posem en pots de vidre, prèviament esterilitzats -ho podem fer amb el rentaplats- i ho tapem bé.
un buen chutney sin lugar a dudas y con el magret tubo que ser muy bueno la combinació
ResponEliminaYo tampoco tengo puente asi que no eres la unica
bona setmana
peto
M'encanten, i et pots creure que mai n'he fet, em sembla molt bé la teva per començar, ja et diré.
ResponEliminaPetoents guapa
Doncs mai he provat cap chutney, saps? Hauré de fer-ho amb un bon magre tal i com vau fer :)
ResponEliminaPetons!!
Mira quina hora és i jo comentant... i no perquè torni de festa, no... sinó perquè vaig a treballar! buuuuuuuaaaaaaaaa!!!
ResponEliminaAquest chutney a priori ja m'encanta i si a sobre l'acompanyes de magret em robes el cor! Jo en vull un potet per Nadal, jijiji
Petonets
Sandra
Quina terrina més bona i deliciosa. Per acompanyar el magret o qualsevol carn em sembla perfecte. Judith jo ultimament no sé perquè.. però sempre tinc un mango a la nevera jajjaj, és ben bé que em fa trencar el cap en buscar una recepta eh!
ResponEliminaPetons i bon dilluns, tranquila que jo no tinc ni pont ni festiu! però sempre ens quedarà la cuina per celebrar-hi cosetes ;)
Això dels chutneys no els he provat mai...t'ho creus? No pot ser això! M'apunto la teva recepta, que fa molt bona pinta i segur que ha de ser bonissim! ppetonets
ResponEliminaQuina bona idea per fer un chutney que encantarà... segur! Petons
ResponEliminaSegur que era boníssim... i amb la combinació de carn... ja se'm fa la boca aigua!!
ResponEliminabon dilluns!
petonets
Doncs sí, va estar boníssim! Vinet fred, un plat exquisit, inici de cap de setmana... genial, tot genial!
ResponEliminaQue rico Sonia, tiene que ser un acompañamiento excelente para la carne. Me la apunto.
ResponEliminabsts. maite
No he provat mai el chutney, però té una pinta de bo...
ResponEliminaPetons
Estupendo Judith, para no gustarte nada... estás explotándolo mucho, no???
ResponEliminaBesos
Ay, yo nunca he hecho chutney y me muero de ganas. Me encanta, pero siempre termino comprándolo. No tengo perdón de dios, sobre todo al ver este chutney tan maraviloso que has preparado, chica!!!
ResponEliminaA ver si me animo!!!
Un besito y que tengas una magnífica semana, guapi.
mmm magrana i mango!!! Amb lo que m'agraden les dues fruites!! La magrana és la meva fruita preferida i, el mango, si està al punt, també el trobo deliciós. Aquesta recepta s'ha de provar, jejeje, a més, amb l'ànec ha de quedar boníssim, i te una pinta...mmmm.
ResponEliminaMolts petonets!!!
Jamás he probado el chutney, creeme! y qué ganas... y de mango más ganas, lo haré para acompañar pato!
ResponEliminaA mí ya no tienes que convencerme porque me encanta el chutney y últimamente estamos tomando precisamente de mango porque hago bastante y lo meto en botes, como dura mucho me tiro meses hasta que se acaba que tampoco se come cada día... Me ha gustado lo de las granadas, el mio leva pasas pero para otra vez lo probaré así. Besos
ResponEliminaOlé por ésta familia tan creativa!!!. Yo los chutney me los como a cucharadas o en su defecto con cualquier cosa :D sencillamente me encantan, siempre tengo alguno por la nevera, aunque si los dejas un mes por lo menos sin tocar (difícil ¿verdad?), están mucho más ricos. Me llevo el tuyo, cielo, con granada y Oporto tiene que ser lo más.
ResponEliminaBesos
Me parece una receta muy buena para tener preparada en las fiestas, tomo nota.
ResponEliminaQuin soparet. Confeso que no he fet ni menjat mai chutney però quina pinta!
ResponEliminaNeni, si pongo el pan pita tostadito me invitas?? :D
ResponEliminaDelicioso!!
Besotes.
Guapaaa!! I jo que encara no he fet mai un chutney!!Aquest de mango em crida molt i acompanyat amb alguna carn ha de quedar molt bo!
ResponEliminaJo també me'n demano un potet per Nadal com la Sandra, sóc una envejosa, jaajaja!!
Molts petonets!!
M'encanta la teva imaginació i improvització!
ResponEliminaM'encant els chutneys, per no tenir ganes de cuinar... ;)
ResponEliminaAmb magrana no ho he provat mai, ha de quedar molt bé!
me lo llevo es demasiado ricoooo,luce estupendo,abrazos.
ResponEliminaSi la Sandra i l'Alba tenen un potet jo també en vull!!!
ResponEliminaFa dos estius em vaig aficionar al chutney de mango. Cada vegada que venia algú a sopar a casa en feia i sempre era un èxit. La meva versió era un poc diferent. La pròxima vegada provaré la teva recepta a veure com em surt.
Petons!
Compartir con los chicos sus actividades es lo mejor del mundo! Son momentos inolvidables.
ResponEliminaCariños
Riquisimo, me encantan estos acompañamientos para las carnes, no me extraña que dijeras que fue un acierto, es que se ve en la foto de diez.
ResponEliminaBesos y no te agobies que yo no tuve puente tampoco, asi que somos más
besitos guapetona
I a mi que aixó del chutney no em diu res...
ResponEliminaL'he provat i no m'acaba de fer el pes. no se, hauré d'insistir,no?
Petonets.
que bó Judith! a més això ha de quedar bé amb un munt de coses!
ResponEliminaEncara m'he d'atrevir una mica més amb el mango, l'he menjat en alguns restaurants i la veritat és que m'ha agradat, però mai trobo el moment per comprar-ne, encara que per fer un acompanyament així com has fet tu crec que tinc l'excusa perfecta :P petonets guapa!
ResponEliminaNo n'he fet mai, a veure si m'hi poso. Jo tampoc tinc pont, però ja m'agradaria que totes les setmanes fossin com aquesta, només dos dies de treball...jeje
ResponEliminaPetons.
Nunca he probado -ni he hecho- un chutney, así que me tengo que pasar por tu casa, sí o sí, a ver si me gusta. La pinta es muy buena pero tengo que catarlo, hace?
ResponEliminaBesotes guapa
Que saborcito agridulce más rico, lo tengo que probar, lo único es que en casa todo lo paso despues por la batidora para que lo coman todos sin ponerme pegas.
ResponEliminaUn besote
Una altra recepta.Què bé! i amb mango, je, je, je...
ResponEliminaQue bo, mai he fet el chutney pero m'agrada molt la teva proposta!
ResponEliminaMmmmm
Petonets
Jo no he fet mai chutney.
ResponEliminaJa deu ser hora de que provi.
Una proposta amb molta imaginació!
Petons
Entre els regalets que estic veien a la xarxa estic pensant en regalar unes cistelles variades. I segur que hi posaré el chutney!
ResponEliminaUn petó,
Esther
Ya me imagino como estaria el magret con este chutney, bien rico. Yo no tengo por costumbre hacerlos, vamos a ver si me animo porque el contraste de sabores se ve delicioso.
ResponEliminaUn beso
Dos de les fruites que més m'agraden ficades en un *tarro... per poder gaudir d'elles en qualsevol moment.
ResponEliminaNo ho he tastat mai, però té molt bona pinta. A veure si m'animo a fer-ne. Amb el magret ha d'estar deliciós.
ResponEliminaPetons
¡Qué chutney más apetecible! Besos y feliz día.
ResponEliminaM'encanta el chutney amb carn. Aquest fa una pinta!
ResponEliminaNani
m'apunto a la teva proposta... m'encanten els chutneis.. i aqueta combinacio és delciosa....
ResponEliminaCualquier momento es bueno para organizar una cenita especial ¿verdad? da igual el resultado del partido, lo importante es estar todos juntos, ;))))
ResponEliminaJudith, me rechifla el magret, ya lo sabes, pero no consigo disfrutar del chutney, deberé de intentarlo más o descartarlo para siempre ;))
un besazo, hermosa
Quina pinta, jo encara no he fet cap chutney, peró no puc dir-ho més, per lo que expliques, són bons acompanyants de carns...Tot i que entenc que queda una espécie de confitura sense triturar....Oi???
ResponEliminaPetonets, jo avui he fet festa, jajajaja, peró divendres no. ummmmmmmmmm!!!
menos mal que no te gustaba mucho. Pq. tiene una pinta estupenda. Bss guapisima.
ResponEliminaMolt bona pinta! no n'he fet mai ...ho haurem de provar! bon cap de setmana!
ResponEliminaNunca he probado el chutney, pero tengo curiosidad. Seguro que pega con montones de cosas y yo perdiéndomelo! Bss
ResponEliminaEste chutney con un curry...!!
ResponEliminaasí es como debe estar delicioso, con un magret de pato! mmmmmmmm!
ResponEliminaparticularmente me encantan los chutneys, me parece que son un gran acompañamiento de carnes. y el de mango siempre está en mi refrigerador. lástima que no se consigan granadas por acá...
ResponEliminaJo només n'he fet de figues i va quedar espectacular. Amb mango i magrana ha de ser la bomba!
ResponEliminaPetonets!
Anna
m'encanta la combinació de magret amb salses agredolces o en aquest cas un bon chutney! No m'estranya que fos un encert! :)
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Bona proposta, per estar mandrosa i no tenir pont...
ResponEliminaPetons
Espectacular tu chutney.
ResponEliminaBesets
Encara no n'he fet cap! serà possible?? Millor passo per casa teva i em dones un d'aquest que ja imagino quin sabor més espectacular ha de tenir!! Petonets
ResponEliminaMJ: sí, el chutney és semblant a una melmelada, però no porta tant sucre, i el toc del vinagre li dona un sabor agredolç que és perfecte per combinar-lo amb qualsevol car, formatges o amb el que més t'agrada! de fet un dia el vaig combinar amb bacallà i quedava genial!
ResponEliminaAls que no he fet mai chutney us recomano que us atreviu! el podeu fer de qualsevol cosa, i és molt agraït!
Petonets i moltíssimes gràcies pels vostres comentaris!!! ;)
me encanta el chutney , hace poco publique tambien uno , soy una loca de las salsas. jajajaj , tu receta me ha gustado mucho , aí que si no te importa me tomo nota, felices fiestas y besitos
ResponElimina