>

dijous, 15 de desembre del 2011

Torró de mascarpone, Nutella i gerds

Ja tornem a ser dia 15,  com passen els dies, oi? I aquest cop els meus estimats nois de la Bordeta ens han proposat fer torrons per la recepta del 15. Sembla fàcil, no? I en realitat ho és, però clar, no sé qui em mana a mi complicar-me la vida. Per què no puc fer una proposta treta d'algun llibre? Doncs segurament perquè llavors no seria el món de juju, no? 

Aquest mes la meva primera proposta era fer un torró de xocolata amb trufa blanca. El vaig fer, però l'interior era massa cremós i no em va convèncer. Finalment el torró va acabar com a base per a un pastís! Que per cert va quedar molt bo, però no tinc la recepta ni fotos. No sé què va poder passar, però evidentment no em vaig donar per vençuda. Seguint amb la idea de fer un torró de xocolata un xic diferent, vaig pensar que podia fer una crema amb mascarpone. Per fer-lo una mica més llaminer vaig afegir una mica de Nutella -ho sento, però des de què vaig viure a Milà, a casa ja no entra la Nocilla, tot i que a l'Yves li agrada més-, i us asseguro que la combinació és la bomba, si em descuido entre tastet i tastet m'acabo tot el farcit -us aviso que és una temptació que et va dient "menja'm, menja'm"-. El resultat és molt bo, tot i que no és un torró convencional. Si el deixem fora de la nevera una estoneta, l'interior acaba massa cremós -per això als ingredients us dono l'opció d'afegir unes fulles de gelatina, perquè quedi més compacte- encara que, si el traieu 5 minuts abans de menjar-lo, la crema de mascarpone és bastant sòlida.

Espero que us agradi la meva proposta, tot i no seguir els criteris bàsics del torró, us asseguro que és ideal per a les sobretaules de Nadal! Ah, i no patiu que les propostes que em vareu fer a la pàgina del facebook me les guardo per properes receptes! Sobretot el torró de bolets, us asseguro que no paro de donar voltes i pensar com fer-ho!

No volia acabar aquesta entrada sense comentar-vos que a la pàgina del Facebook hem obert una nova secció on anirem publicant les vostres versions de les receptes d'El món de juju. Si voleu participar només m'heu d'enviar un e-mail amb la foto, i si teniu bloc l'enllaç, i poc a poc les anirem publicant al Facebook. Us animeu?


Ingredients:

300 g de xocolata fondant
250 g de mascarpone
50 g d'avellanes
50 g de gerds deshidratats
1 c/s de Nutella
2 c/s de sucre glasé
25 g de crocant d'ametlla
Rom
Gerds
1 c/p d'essència de vainilla

* Opcional: 4 fulls de gelatina


Preparació:

Primer s'ha de desfer la xocolata -ho podem fer al bany Maria o bé al microones durant 1 minut-. Un cop tinguem la xocolata desfeta afegim unes gotes de rom, o el licor que preferiu. Agafem el motllo, l'omplim amb la xocolata cobrint la base i un cm d'alçada, creant una capa fina i ho deixem a la nevera durant 10 minuts perquè solidifiqui. Repetim l'operació una segona vegada. Mentrestant podem preparar la crema pel farcit. En un bol posem el mascarpone, el sucre glasé, una cullerada sopera de Nutella, l'essència de vainilla i ho remenem amb molt de compte. Quan tinguem una crema homogènia„ afegim les avellanes i els gerds deshidratats tallats a trossets, ho barregem i posem la crema al motllo que tenim reservat a la nevera. Ho deixem refredar durant un parell d'hores i posem una capa de xocolata fondant desfeta per sobre. Ho deixem a la nevera un mínim de 3 hores. És aconsellable fer-ho un dia abans. Per decorar, utilitzem una mica de crocant, gerds frescos i podem utilitzar un motiu nadalenc fet amb xocolata blanca. 5 minuts abans de servir el traiem de la nevera.




82 comentaris:

  1. Uala, quines coses estic veient...una xulada a part que segur que està bonísim. Ja saps, enviem un troçet... ;)

    Un petonet

    ResponElimina
  2. ala que chulada de turron y con mascarpone y nutella,me pierdo,cuando me invitas a provarlo ja,ja
    peto

    ResponElimina
  3. es exelent, jo aquest mes no m'he atrebit amb el torro, pero realment es veu molt bo.
    molts petons

    ResponElimina
  4. Judith, t'ha quedat moníssim!!!! i segur que boníssim també!! m'encanta l'estrelleta, també tinc aquests motlles i van molt bé! Pel que fa a la combinació, segur que és deliciosa!! jo tampoc he seguit les pautes tradicionals del torró... entre això i els canelons dolços es veu que estic una mica rebel aquest Nadal ;) petonets guapissima!!

    ResponElimina
  5. Mira que hi ha propostes pel Mascarpone però t'he de dir que aquesta m'ha sorprés gratament.
    Una pinta de 10!

    ResponElimina
  6. Pero Judith, ese turrón es irresistible.!! Que presentación más bonita, hasta me daría pena comerlo. Impresionante!!!. Besos guapísima

    ResponElimina
  7. Quina foto tan preciosa!!! Llàstima que no l'he pogut tastar perquè la cosa promet, torró o no ha d'estar boníssim!!!
    Ja aniré mirant el Facebook!:))))))
    Molts petonets!

    ResponElimina
  8. Es excelente, además de precioso la combinación es una maravilla ;)

    ResponElimina
  9. Menuda pintaza tiene ese turron, dan ganas de comerselo todo, debe estar buenisimo, besos

    ResponElimina
  10. Quina preciositat de torró, está maquisim! i amb Mascarpone que m'agrada tant, moltes gracies Judith has fet un torró "la mar de sofisticat"
    Un petonet

    ResponElimina
  11. coooooom?? però quina cosa més bona i quina foto més bonica! Això s'ha de provar!!!!!
    Arg! encara no he fet mai torrons, però amb les propostes del 15 que esteu penjant, me'n venen unes ganes...

    Ara xefardejo el teu facebook...

    ResponElimina
  12. Que preciosidad de turrón! Yo compré un montón de chocolates y los demás ingredientes para hacer uno pero no me ha dado tiempo... como siga así lo hago después de Navidad... Besos

    ResponElimina
  13. Es una belleza!....tiene una estetica maravillosa....seguro que es para comer?....yo lo tendria de decoracion....es precioso!........Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  14. Apa, quin torró de disseny! Impresionant!
    Petons

    ResponElimina
  15. Però... però... si és una preciositat!!! A mi em regalen aquesta barra (només és un suggeriment... què dies de demà a la tarda?! jajaja) i m'emociono!! La pinta ho diu tot, juju total!! M'encanta... ah! i el torró de bolets... podríem fer un repte, no? :P
    Moltíssimes gràcies per estar sempre estimada meva! jijij
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  16. This must be tasty! Thanks for sharing these fantastic photos too...

    ResponElimina
  17. Ummmmm com m'agrada aquesta combinació!!!!!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  18. Woww! !!! A mes de ser bonissim és una preciositat! !!!! Millor que el de bolets, eh?
    Petonets

    ResponElimina
  19. I tant si és ideal aquest torró!! sobretot m'ha agradat perquè dur mascarpone, i tot allò que dur mascarpone em perd....;) que bo! petons

    ResponElimina
  20. La presentació és superior a 10, però la combinació..... realment sorprenent i ha de ser boníssim amb el mascarpone! Aprofitant que tinc gerds dessecats no puc dir que no el provaré, i tant que el provaré! jejeje
    Petons!

    ResponElimina
  21. Ja t'anava a dir que no has fet ni cas dels suggeriments de FB!! jajaajaj!! però clar, la Juju ha de ser espontània sinó,ja no series tu! T'ha quedat PRECIÓS! l'has decorat tan bonic. I com sóc també pro-nutella m0he enamorat del farcit! Què boníssim!!

    Mil petonets guapaaa!!

    ResponElimina
  22. Felicitats per aquest torró tant xulo...!!! segur que és boníssim no en tinc cap mena de dubte!
    petonets

    ResponElimina
  23. mascarpone? nutella? aqui estic!!! t'ha quedat super maco i deu estar delicios...a mi q no m'agraden els turrons, aquesta opció ja em va be...

    ResponElimina
  24. Ondia!!! perdó!:)) amb mascarpone!! babejo:) quina cosa mes bona Judith!!! t´has lluit!! mil petons guapi.

    ResponElimina
  25. Mare meva!!!Quin torro!!!Em sembla fantastic i molt vistós!Am aquesta presentació si que t'has lluït!!!Petons!!!

    ResponElimina
  26. Quin luxe de tottó!! Els ingredients que has utilitzat m'agraden molt, i amb la xocolata crec que ha d'estar boníssim!!

    Petonets

    ResponElimina
  27. La combinació amb mascarpone m'atreu molt, el posaré a la llista per fer per Nadal, moltes gràcies

    Bones Festes

    ResponElimina
  28. Quina xulada Judith, quina presentació, quin torró i quina fotografia... oléee

    A mi els turrons no m'agraden...per aquest teu no m'importaria tenir una barra a casa...

    Petonets

    ResponElimina
  29. Juju, está verdadeiramente estupendo, qué foto guapissimaaaaaa!!!
    Besitos guapa;)

    ResponElimina
  30. qué maravilla mi niña, es un turrón impresionante y una foto preciosa, te cambio un pedacito por un plato de garbanzos :D
    Besos

    ResponElimina
  31. Quin turró mes ben presentat!! Quina elegancia, t'ha quedat molt apetitos!
    Petons

    ResponElimina
  32. Potser et compliques la vida, però a nosaltres ens l'alegres... quina passada!!! molt original el farcit del torró, ha de ser deliciós. La presentació espectacular.
    Petons

    ResponElimina
  33. Una maravilla! no podía ser más lindo
    Quien pudiera comerse un trocito...
    BESITOs
    http://notasenmicocina.blogspot.com/

    ResponElimina
  34. Ohhhh, ¡qué bonito Judith!, a nosotros nos pasa lo mismo con la nutella, no hemos vivido en Milán, jaja, pero desde que la probamos se acabó la nocilla para siempre. Me gusta muchísimo la combinación.
    Un besazo

    ResponElimina
  35. la presentació és de 10 ... tot un luxe per a la taula de Nadal ...

    ResponElimina
  36. Creo que hoy no se para donde mirar, que cosas más ricas habeis preparado. Que si, que cuando quieras te vengas a merendar, te traes a Moni y por favor un poquito de turrón!!!!!
    Besotesssss

    ResponElimina
  37. Judit, t'ha quedat bestial, fa una bona pinta que no es pot aguantar!

    Per cert, creus que es podria fer un estudi i dividir el món entre els que prefereixen la Nutella i els que s'estimen més la Nocilla? Sempre hi ha molta polèmica quan trec aquest tema, hehehe!

    Una abraçada molt gran!

    ResponElimina
  38. Quina presentació! M'encanta! I ha de ser boníssim perquè tots els ingredients que porta em tornen boja. Una aportació fantàstica Judith.

    Moltes gràcies per participar.
    Petonets!

    ResponElimina
  39. Ahhhhhhhhh, Nutella i gerd. Per favor... aixó si que es un pecat !!!!
    Una presentaciófantástica.
    Petonets.

    ResponElimina
  40. Oh, qué turrón más bonito, Judith!!! La foto es preciosa, me encanta!
    Y seguro que también está buenísimo ;-)
    Besos.

    ResponElimina
  41. Tu turrón no puede ser más tentador! Por acá no es común comer este tipos de turrones. Y a decir verdad la costumbre de los turrones de apoco se va perdiendo. Es que por la temperatura en esta época del año, tantas calorías no es lo mejor para consumir.
    Eso sí, para Pascuas sería ideal! Y que se ponga blandito, me gusta mucho.A si que para mí sin gelatina.
    Cariños

    ResponElimina
  42. Guau, super professional!!!!! Entenc que per dintre és tot com de trufa, oi? a base mascarpone i Nutella, quina delícia!
    Esteu fets uns artistes, quin nivell de torrons estic veient! M'estic posant les botes només de mirar ;-D

    Petons

    ResponElimina
  43. M'encanta la combinació de mascarpone i xocolata. I el toc dels gerds ha de quedar molt bo. La presentació t'ha quedat perfecta.

    ResponElimina
  44. Em sembla fantastic aquest torró, però siguem sincers, només de veure la foto ja m'ho menjaria.

    Has de fer una entrada explicant com fas aquestes fotos (es pura enveja, ni més ni menys).

    Petonets
    i Bon Nadal

    ResponElimina
  45. qué bueno, con mascarpone, me encanta, y también la nutella, yo también la prefiero a la nocilla..., bueno, la foto lo dice todo, es que te ha quedado perfectito!

    ResponElimina
  46. Tu y tus maravillosas mezclas, la de chocolate y mascarpone es una de mis preferidas, mira que queda bien, en turron tiene que se la leche. Me lo llevo que esta Navidad me parece que en lugar de cena pongo una mesa con turrones y ya está
    Un beso

    ResponElimina
  47. Cada día fas les fotos mes macas, que maco aquest torró.
    Les cremes de les ampolles men deixat maravellada.
    Petons bonica.

    ResponElimina
  48. M´ha encantat el que expliques i la recepta de torró, una combinació de sabors deliciosa...petonets maca

    ResponElimina
  49. Noia, entre que la foto és brutal i pensar en el sabor quan llegeixes la recepta, uff tinc les papil.les gustatives com boges!
    Genial com sempre.
    Un petó gegant,
    Esther

    ResponElimina
  50. Quina presentació més preciosa. Amb aquest torró a taula ja no cal posar res més. Em faria llàstima tallar-lo, ara que pensant-ho millor, el tallaré segur. Petons.

    ResponElimina
  51. Uauuu... M´agraden els tres ingredients moltíssim. Només de pensar-hi...

    ResponElimina
  52. Quina xulada de turró! I la presentació immillorable Judith. Quan dius que em convides a tastar una miqueta?? Petonets

    ResponElimina
  53. Un torró molt elegant i deliciós.. això es més que un torró, amb una combinació d´ingredients que no falla.. m´agrada!!!! petons,

    ResponElimina
  54. Plas, plas, plas!!! Què tanqui Suchard que la Ju ha arribat al món dels torrons!
    M'encantaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
    El vull provar!!! Ets una creadora, tremola Ferran, tremola!!
    I la foto xulíssima, per variar!
    Petons

    ResponElimina
  55. Que día de turrones!!!Pero este tuyo es nuevo el toque del mascarpone me gusta un montón.
    Besets

    ResponElimina
  56. La presentació és de pastisseria de categoria!!! Quin nivell!!! I el farcit no m'estranya que te'l mengessis a cullerades...xocolata, mascarpone i gerds...nyaaaaam!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  57. Com vols que vagi a dormir despres de veure aquesta foto????? Espero somiar-hi amb ella.... i amb el seu sabor!!! mmmmmmm
    M'encanta!!! Ets una crack!
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  58. Judith que maravilla de turrón y de foto, me encanta!!!!! Besitos.

    ResponElimina
  59. Quina cucada de torró!!! Més nadalenc impossible. Amb aquest aspecte, me'n menjaria un bon troç! Petonet

    ResponElimina
  60. Ohhh!!!! quina presentació tan bonica!!! T'ha quedat preciós, si ha de fer peneta tallar-lo. a més la combinació d'ingredients genial, segur que boníssim!!!
    Petonets guapa

    ResponElimina
  61. La foto és xulíssima, i el turró ben bo; diferent, però molt bo.

    ResponElimina
  62. Però això ha de ser bestial nooooo???? quina combinació tant excelent!!! i t'ha quedat preciós!!!!!
    Molts petonetss

    ResponElimina
  63. Ohhh!!!!!!!!! T'ha quedat genail, pero que increiblement genial!! Te una presència... algo totalment irresistible... i el toc de gerds és una monada!!
    Res, que estàs feta una autèntica crack de la cuina!!!

    Molts petonets!!!

    ResponElimina
  64. Aixó e sun turró de Pastisseria .... mare meva t'ha quedat de luxe. Que bó.
    Petons

    ResponElimina
  65. Ay Judith, hacía un poquito que no me pasaba por aquí (no llego a todo) y que recetas tan estupendas me he encontrado!! Ese turrón tiene que estar fantástico. Lástima no poder pegarle un mordisquito. Las demás también me han encantado: ese relleno de butifarra, ummm. Un abrazo, Alicia.

    ResponElimina
  66. Te ha quedado espectacular!! Y la combinación de nutella y mascarpone es lo más. Esta me la copio seguro.
    Un beso

    ResponElimina
  67. Vaya bomba, esto debe estar de muerte, que combinación! Me encanta. Besos

    ResponElimina
  68. HOLA, t'he descobert per un altre blog i m'he quedat amb la foto tan preciosa del torronet. Em faig seguidora i t'afegeix al meu llistat de blogs. Petons des de València

    ResponElimina
  69. No m'ha deixat google fer-me seguidora. A veure si ho intente un altre dia.

    ResponElimina
  70. Ay golosina, vaya tableta de turron mas tentadora que nos traes,me parece impresionante y le has puesto una decoración monisima.
    un besazo Esther

    ResponElimina
  71. ¡Qué bueno y con mascarpone. Debe estar delicioso! Besos y feliz fin de semana.

    ResponElimina
  72. Mare meva... Primer m'he llegit tot el text i només sentir parlar del mascarpone ja m'havies convençut, però és que quan he vist la foto... No el podries haver presentat millor, quina monada!! :D
    Per cert, per fer les fotos fas servir una caixa de llum o alguna cosa?? És que et queden perfectes!! :)

    Un petó guapa!!

    ResponElimina
  73. Qué pasada Judith!!Es un turrón delicioso, perfecto y con una foto tentadora. Un besito!!

    ResponElimina
  74. Judith, pero que maravilla de turrón!!!!!! todos los ingredientes me encantan, imagino su sabor....madre mía quien estuviere en tu mesa estas navidades!!! además te ha quedado una tableta perfecta!! que artista!!!! muchos besos guapa

    ResponElimina
  75. La mezcla de chocolate y mascarpone siempre es exitosa... Yo hago unas trufas con ambos ingredientes que me quitan de las manos!
    Besotes

    ResponElimina
  76. Mai se m'hagués acudit això de combinar Mascarpone i xocolata en un torró. Però si amb el tiramisú queda tan bo, per què no amb el torró? T'ha quedat esplèndid, Judith!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  77. Carai, quin torró més bo, es veu espectacular, Judith!
    Es clar que m'hi animo, ara mateix t'envio la recepta de les magdalenes!
    Una forta abraçada i que passeu un molt bon Nadal, si abans no torno a passar per aquí. Petonets!

    ResponElimina
  78. Rico no... lo siguiente.

    ¡¡¡ Feliz Navidad !!!

    Besos.

    ResponElimina
  79. És preciós, Judtih, quina super pinta! amb el mascarpone i la xocolata, jo me'n aniria directament a les postres!!!!
    Una presentació de luxe ;-)

    ResponElimina