Aquesta setmana no he estat massa bé de la panxa. Vaig tenir una gastrointeritis una mica punyetera i he estat a base de sopa de farigola i arròs blanc, una dieta una mica insípida, encara que us haig de confessar que tampoc tenia massa gana.
Per recuperar el temps perdut durant aquests dies, el cap de setmana ha sigut ben diferent -tot i que la meva panxa encara no està del tot bé-. El dissabte vam tenir una sorpresa molt especial, van venir la Inês i el Ricardo, els nostres amics de Porto, a Barcelona i vam anar a dinar de tapes a un gallec que ens agrada molt. Al vespre, vam convidar a uns quants amics al Bolet a sopar, així que ja us podeu imaginar que el meu cap no va parar ni un segon per veure quin menú faria. Només tenia clara una cosa, volia fer un sopar tipus pica-pica per dues raons. Per un costat, érem uns quants comensals amb gustos diferents, per un altre, un cop asseguts a taula ja no s'havia d'aixecar ningú a emplatar -a excepció de les postres-.
Com tots sabeu, estem a la millor època de les maduixes. Quan veig al mercat una caixa a bon preu no m'hi puc resistir, així que al Bolet aquests dies sempre tenim aquest fruit tan saborós. Vaig pensar que seria bona idea fer uns petits xarrups on l'ingredient principal fos la maduixa, i aquí teniu el resultat, una panna cotta boníssima, on el contrast dolç-salat no deixa indiferent a ningú. Aquesta recepta va triomfar entre tots els convidats, i m'atreviria a dir que és la que més va agradar, però per si voleu saber-ho l'haureu de fer! Us animeu?
Ingredients (12 uts.):
200 ml de nata
50 ml de llet
3 fulles de gelatina
5 maduixots
1 c/s de sucre
Foie micuit
Festucs
Preparació:
En una cassola posem la nata, la llet, una cullerada sopera de sucre morè i els maduixots triturats, ho deixem a foc mig fins que comenci a bullir, remenant de tant en tant. En aquest moment és quan afegim les fulles de gelatina -prèviament hidratades amb aigua freda-, ho remenem durant 1 minut i ho retirem del foc. Repartim en vasets tipus xarrup la panacota i la deixem quallar a la nevera durant un parell d’hores, com a mínim. A l’hora de servir, traiem uns minuts abans la panna cotta i decorem els vasets amb una mica de foie micuit esmicolat i uns festucs triturats.
Per recuperar el temps perdut durant aquests dies, el cap de setmana ha sigut ben diferent -tot i que la meva panxa encara no està del tot bé-. El dissabte vam tenir una sorpresa molt especial, van venir la Inês i el Ricardo, els nostres amics de Porto, a Barcelona i vam anar a dinar de tapes a un gallec que ens agrada molt. Al vespre, vam convidar a uns quants amics al Bolet a sopar, així que ja us podeu imaginar que el meu cap no va parar ni un segon per veure quin menú faria. Només tenia clara una cosa, volia fer un sopar tipus pica-pica per dues raons. Per un costat, érem uns quants comensals amb gustos diferents, per un altre, un cop asseguts a taula ja no s'havia d'aixecar ningú a emplatar -a excepció de les postres-.
Com tots sabeu, estem a la millor època de les maduixes. Quan veig al mercat una caixa a bon preu no m'hi puc resistir, així que al Bolet aquests dies sempre tenim aquest fruit tan saborós. Vaig pensar que seria bona idea fer uns petits xarrups on l'ingredient principal fos la maduixa, i aquí teniu el resultat, una panna cotta boníssima, on el contrast dolç-salat no deixa indiferent a ningú. Aquesta recepta va triomfar entre tots els convidats, i m'atreviria a dir que és la que més va agradar, però per si voleu saber-ho l'haureu de fer! Us animeu?
Ingredients (12 uts.):
200 ml de nata
50 ml de llet
3 fulles de gelatina
5 maduixots
1 c/s de sucre
Foie micuit
Festucs
Preparació:
En una cassola posem la nata, la llet, una cullerada sopera de sucre morè i els maduixots triturats, ho deixem a foc mig fins que comenci a bullir, remenant de tant en tant. En aquest moment és quan afegim les fulles de gelatina -prèviament hidratades amb aigua freda-, ho remenem durant 1 minut i ho retirem del foc. Repartim en vasets tipus xarrup la panacota i la deixem quallar a la nevera durant un parell d’hores, com a mínim. A l’hora de servir, traiem uns minuts abans la panna cotta i decorem els vasets amb una mica de foie micuit esmicolat i uns festucs triturats.
Wooow, que combinación más original..nunca lo hubiera pensado...con foie!!
ResponEliminaBss
Me encanta la propuesta Judith, esa combinación de sabores debe de estar deliciosa.
ResponEliminabesitos guapa
Molt original! Te un color precios i segur que el contrast de sabors es delicios. Un peto!
ResponEliminaQué original!!! Jo ahir vaig fer una falsa panacota de maduixes i iogur, quina casualitat!!
ResponEliminaM'agrada molt el color que te, no m'acabo d'imaginar el contrast de la maduixa amb el foie, però amb lo bé que queda amb mermelada segur que també hi queda amb fruita fresca.
La presentació t'ha quedat genial.
Petonets!!
Aiii aquest virus ha entrat a casa...de la ma del neu fill gran veurem a qui més li tocara?
ResponEliminaOriginal ho es i de llarg.
Un petonet
Que gran idea esta mezcla!!!. me encanta y seguro que está delicioso. Besos
ResponEliminaostres noia!!! quina pinta!! això ha d'estar per repetir! no m'imagino el sabor de les maduixes amb el foie així que ja tinc excusa per fer-la....petons
ResponEliminaJo no sòc gaire amiga del foie, però probar ho probaría i la veritat és que em sembla una "combinació" atrevida i per tant, digna de donar-li una oportunitat. No m'extranya que fos "l'estrella".
ResponEliminaBonna setmana!
Original i fantástic Judith :)
ResponEliminaPetonets guapa
Una manera molt original de menjar foie, senzilla y molt bona segur!
ResponEliminaEspero que ja estiguis millor!
Petonets,
Palmira
Quina combianció de gustos i colors! M'encanta!!! Me l'anoto i la faig aquesta mateixa setmana!!!
ResponEliminaUna abraçada i bona setmana guapa!
Una combinació agosarada que de ben segur ha de ser deliciosa. A mi m'encantaria segur...
ResponEliminaPetonets
Genia Judith!! Tu sempre fas combinacions sorprenents i molt "cuques"!! Nosaltres tampoc ens podem resistir a una bona caixa de maduixes, i menys ara que són tan bones!
ResponEliminaPetonets i bona setmana!
Un entrant dolç-salat idoni per aprofitar la temmporada de maduixes, com sempre ens sorprens amb el teu toc. M'enduc la teva recepta! I a recuperar el temps perdut per aquesta gastroenteritis, caxis dena... ;) Petons!
ResponEliminaVaja!!! tornem amb la originalitat eh!!!! quina passada!!! petonet
ResponEliminauna combinación bien original y queda genial seguro,la foto es tremenda¡¡
ResponEliminapeto
Ets la bomba, aquests gotets són una passada!!! Em xiflen, la fruita amb foie queda genial! Ole tu!
ResponEliminaPetonets reina
Sandra
Desitjo que estiguis bé, ara que veient aquesta panacota amb aquest color tan bonic em fa pensar que sí...
ResponEliminaPetonets,
Nani
Quins gotets més "cucus", han de ser boníssims!
ResponEliminaNenina, pues hemos adolecito del mismo mal...dieta blandita, pero pienso remediarlo en unos días con esta ricura que nos preparas hoy!!
ResponEliminaUn beso enorme.
Un sopar molt bo ! acompanyat de bon vi i bons amics!
ResponEliminaA lo mejor si sustituyo el foie por algún queso se parece un poco el contraste, no sé, algo se me ocurrirá pero desde luego el color es preciosooooooooooo ¡yo quiero!!!
ResponEliminaTu i les pannacottes!!! Ets una crack!! I super original!!! Quin contrast...ha d'estar boníssim i una presentació de 10!!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
A mi també m'agraden els "gallegos";)
ResponEliminaJa t'ho vaig dir ahir, ets la reina de les pannacottes, hi tens la mà trencada.
Petonets.
Ala! foie amb maduixes, però què bo. Eren les postres?? jo no se si podria esperar-me...
ResponEliminaNomés he pres panacota una vegada i no em va agradar gaire... Em va semblar molt greixosa... Però aquesta amb els maduixots... Mmmmmm!
ResponEliminaMarta