>

dijous, 25 d’abril del 2013

Pastís de formatge i caipirinha

Si alguna cosa no pot faltar al Bolet son les caipirinhes. A hores d'ara, els que seguiu el bloc ja sabeu que a el món de juju podeu trobar un munt de receptes amb aquest còctel tant refrescant.

Normalment quan venen a sopar amics al Bolet les sobretaules s'acostumen a acabar amb unes caipirinhes. Fins ara no hi ha hagut ningú a qui no lin hagi agradat. De fet els nostres amics crec que si no els hi oferíssim se sentirien desil·lusionats i les trobarien a faltar. Per això, quan fa uns dies varen venir la Tània, la Judit i la Mariona, juntament amb els seus respectius, vaig decidir que no només els hi oferiríem una caipirinha ben fresqueta, sinó que a més seria bon moment per intentar fer unes postres diferents. Haig de dir que aquest grup d'amics tenim en comú que som fans de les caipirinhes, així que vaig pensar que era un bon moment per experimentar en fer un pastís ben fresquet. El resultat va ser espectacular! Hauríeu d'haver vist amb quina rapidesa es va acabar, i això que tots van dir: "només un tallet, que estem molt tips".

Com molts de vosaltres ja sabeu, la Marina del bloc la Rosquilla de tía Laura està fent un concurs de cheescake. Quan em va convidar a participar no m'ho vaig pensar ni un minut! Sabeu de sobres que el Monstre culinari és fan d'aquest tipus de pastís i era una bona oportunitat per veure si era capaç de superar el pastís d'aniversari que li vaig preparar aquest any, segons ell: "el millor pastís del món". Doncs sí, quan el va tastar va dir que era encara millor. Creieu que era per la caipirinha? Doncs realment no ho sé, però us puc assegurar que és boníssim i que passa molt bé. Espero que a la Marina li agradi tant com a l'Yves i a veure si tenim sort amb el concurs, encara que serà difícil perquè el nivell és molt alt.

Molt bon cap de setmana a tothom, us espero la propera setmana amb noves receptes! Us adverteixo que últimament estic superproductiva. Serà el bon temps que m'anima a cuinar?


Ingredients: 

200 ml de nata per cuinar
100 ml de llet
100 ml de cachaça
100 ml de suc de llima
500 g de formatge mascarpone
175 g de sucre
La pell ratllada d'una llima
200 g de galetes tipus Digestive
100 g de mantega
6 làmines de gelatina
200 g de confitura de taronja
Crocant d'ametlla


Preparació:

Triturem les galetes amb l'ajuda d'un robot, fins que quedi ben fi. Barregem amb la mantega desfeta -1 minut al microones o al bany Maria-. Un cop tinguem una barreja homogènia, fem la base del pastís col·locant la pasta en un motllo i assegurant-nos que quedi ben premsada, després la deixem refredar durant una hora a la nevera. 

En un bol posem la llet, la nata, la cachaça, el mascarpone, el sucre i el suc de la llima i ho triturem amb l'ajuda d'un robot fins obtenir una barreja homogènia i sense grumolls. Posem la barreja en una cassola juntament amb la pell de llima i ho deixem a foc mig fins que comenci a bullir. En aquest moment és quan afegim 6 làmines de gelatina -prèviament hidratades amb aigua freda-, ho remenem durant 1 minut i ho retirem del foc. Repartim la crema de formatge al motllo on hem preparat la base i deixem que qualli durant un mínim de 5 hores.

Acabem decorant el pastís amb confitura de taronja i crocant d'ametlla.



37 comentaris:

  1. Quina bona pinta que té!! No m'estranya que no en quedés gens ni mica al final!!! Ja es veu que va quedar increïble :)

    L'haurem de provar ^^

    Una abraçada guapíssima!!

    ResponElimina
  2. Tiene muy buena pinta y su sabor ha de ser muy original.
    Un besín

    ResponElimina
  3. I no tinc premi??? no podia fallar era molt fàcil...Judith = Caipirinha

    Un petonet bonica

    ResponElimina
  4. Uau!! Ha de tenir un gust boníssim, Judith!!

    ResponElimina
  5. Pero que tarta mas ricas y mas bien presentada. Bss y buen fin de semana.

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  6. Guau!

    Ja fa temps que vull fer un pastís de formatge, però amb la caipirinha m'has convençut, ha d'estar boníssim!

    Petons!

    ResponElimina
  7. Un pastís de formatge i caipirinha ha d'estar bo per força! l'haurem de provar de fer!
    ptns!!

    ResponElimina
  8. pastel marca de la casa Judith¡¡ que bueno tiene que estar
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  9. És PERFECTE!!!!!!! M'encanta!!!!!!!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  10. La veritat, no el recordava, però en veure la foto... sí! Boníssim!!!!!

    ResponElimina
  11. Ohhhh!! Judith! sempre ens sorprèns! a mi també m'encanta la caipirinha!!!!

    ResponElimina
  12. quina versió tant bona i refrescant!!

    ResponElimina
  13. Quina passada Judit!!! Quan ho vas preguntar a face ho vaig pensar... tot i que em vaig decidir per dir formatge blau... De fet, em quedo amb aquesta versio! Deu ser tant refrescant!!!
    Un petonas i bon cap de setmana

    ResponElimina
  14. Crec que aquest estiu començarem amb les caipirinyes, encara que ami el mojito em tira molt... obrirem nous camins.
    Petonets.

    ResponElimina
  15. QUina pinta més bona té aquest pastís, segur que està boníssim!
    petons

    ResponElimina
  16. Doncs sí que ha de ser molt i molt bo!! Fa una fila espectacular!! Els teus amics segur que van quedar encantadíssims!

    ResponElimina
  17. Aaaaaaaaaaaaaah!!! Ho necessito!!! Em sembla que me l'auto faré pel meu cumple! Porque yo lo valgo! jajajajaa
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  18. Ets la reina de la Caipirinha, je je je...
    M'encanten aquests pastissos freds amb gelatina, per postres són els que passen millor. I l'acabat amb la melemlada també ha de combinar molt bé.

    ResponElimina
  19. Ostres, aquest pastís de formatge mai l'havia vist abans! M'agrada molt l'idea però el tall encara més...
    Així m'agrada, superproductiva!
    Petonets,
    palmira

    ResponElimina
  20. Et creuras que mai he tastat la caipirinya? I desprès de la propaganda que en fas i del goig que fa el pastís, m'han vingut unes ganes tremendes. La provaré. Abraçades....

    ResponElimina
  21. Que bonic i que refrescant!!! Ets una artista!!! Petonets!

    ResponElimina
  22. jajaja!!! Els de la cachaça t'hauran de patrocinar!!!! Visca les caipirinhes i visca el pastís de la Juju!!!
    Petunets,
    Eva

    ResponElimina
  23. Docs si que és una cheese cake perfecta, jo conec la de gin tònic, però sempre es pot provar combinacions. Sort!!
    Petons

    ResponElimina
  24. caipirina...com no! jeje m'encanta com t'ha quedat! ha d'estar de lujo! petons

    ResponElimina
  25. Mmmmm quina pinta! Deu ser molt refrescant, boníssim!
    Marta

    ResponElimina
  26. Me faecina todo, desde los ingredientes hasta la presentación es hermosa esa fotografía Neni, te luces cada vez más!!

    Un beso enorme :D

    p.d. esta vez llegaré a la propuesta de memorias muy retardada, pero de que hago algo lo hago.

    ResponElimina
  27. Quins aspecte mes adictiu que te, tota ella amb estil juju!!! petonets

    ResponElimina
  28. Judith, este es un pastel insuperable: unes el postre con las copas. Genial.

    ResponElimina
  29. Doncs a casa no som de còctels, però després de veure la preparació d'aquest pastís, i amb una foto tan bonica, la veritat és que em venen ganes de fer-lo demà mateix!
    Petons

    ResponElimina
  30. La foto te quedo espectacular.....delicioso!.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  31. !!!!Perfecta!!!! Una combinación estupenda, esta es de las que tendré que copiar para hacerla. Un beso

    ResponElimina
  32. " He muerto y he resucitadoooooo..."...jejejeje.

    Aportació Judith 100%...m'encanta!!! es lo más, en serio aquesta no tardo en fer-la!! Es super original i ha de ser tremenda!!!!

    Moltes gràcies per la aportació bonica, m'ha fet molta il-lusió...molts petonets

    ResponElimina
  33. Una molt bona versió. Ja, també t'agraden les orquídies? A mi molt i la foto de la recepta que posaré d'aqui uns dies també hi surten!
    Feliç setmana,
    Nani

    ResponElimina
  34. Ostres, m'havia perdut aquest tros de pastís: com m'agraden els de formatge (i més si és mascarpone) coberts de confitura. El toc de cachaça és ideal, nyam...

    Petons

    ResponElimina
  35. hola , quina gana que fan
    que bons
    salutacions

    ResponElimina