>

dijous, 11 d’abril del 2013

La Mona III [Pastís d'Oreo]

Aquest any, el dia de la Mona el vam passar a Nîmes amb uns amics. Vam aprofitar per marxar els dies de setmana santa amb la Stella i la seva família i gaudir de terres francòfones. No fa falta que us digui que ens vam posar les botes, no? Va ser un no parar de menjar i riure, amb els més petits de la casa aprofitant per gaudir d’una de les tradicions de Pasqua més divertides: anar a buscar ous decorats. Hi ha una associació que s’encarrega d’organitzar cada any aquesta activitat. En un bosc proper a la ciutat de Nîmes s’amaguen uns quants ous (crec que 10.000) i els nens els han d’anar a buscar. Hauríeu d’haver vist a la Sofia, el Simo i el Boletet cercant els ous! Va ser molt divertit.
 
Els que em coneixeu i em seguiu de fa temps sabeu que tinc la sort de ser padrina de dues nenes, l’Aina i la Catarina. Aquesta última viu a Porto, per això és una mica difícil portar-li en persona la Mona, però tot i això els seus padrins -l’Yves i jo- no hem fallat mai! Per això està correus, no? L’única cosa que em sap greu és no poder-li entregar una mona casolana, per raons obvies.
 
Amb l’Aina és diferent, tinc la sort de tenir-la ben a prop, encara que us haig de confessar que fer-li una mona és un xic difícil. Com ja us ha comentat la Moni en més d’un post, a Llàbiro no agraden molts els dolços -exceptuant ella!- així que és difícil d'encertar. Aquest any, quan li vaig preguntar a la meva princess de què la volia em va dir: “molt blanca i de Bola de drac”. Pensant en una proposta que al menys li cridés l’atenció vaig recordar que ella és fan de les galetes Oreo, així que s’em va acudir que, en comptes de fer una mona tradicional, podria fer una gran Oreo i almenys tenir una petita possibilitat de que la tastés. Per a la presentació, com podeu veure, vaig decidir no fer la capa de sobre amb galeta, ja que sinó no quedaria tan blanca com l’Aina desitjava i, per això, vaig optar per decorar-la d’aquesta manera. Només per veure els ulls de l’Aina quan la va veure ja va valer la pena fer-la! Estava encantada amb la seva Mona.
 
Les galetes Oreo tenen el seu orígen als EEUU. Són unes galetes tipus sandvitx compostes de dues galetes de xocolata negra y crema de vainilla i són molt sol·licitades, sobretot, pel públic més petit. Per això m’agradaria presentar aquesta recepta al concurs que ens porposa l’April’s Kitch, on ens ho posa molt i molt fàcil participar, ja que ens dóna un ventall molt ampli de possibilitats. Sabent que ella és una enamorada de la cuina americana he pensat que seria bona idea presentar aquest pastís d’Oreo tan especial. Espero que t’agradi Abril. Moltíssimes felicitats per aquests 3 anys de bloc i per estar sempre interactuant amb tots nosaltres! Vinga, a veure si us animeu a participar al seu concurs, teniu de temps fins el 15 d'abril i els regals són una passada. Mentrestant aneu a visitar el seu bloc, té receptes molt interessants.



Ingredients : 

500 ml de nata per muntar
1 iogurt grec
125 g de formatge tipus philadelphia
1 c/p d'essència de vainilla
200 g de sucre
200 g de galetes Oreo
100 g de mantega
6 làmines de gelatina
Galetes Oreo mini
Ous de xocolata blanca
Lacasitos
Xocolata per postres


Preparació:

Separem les galetes Oreo de la crema. Triturem les galetes, amb l'ajuda d'un robot, fins que quedi ben fi i barregem amb la mantega desfeta -1 minut al microones o al bany Maria-. Un cop tinguem una barreja homogènia fem la base del pastís col·locant la pasta en un motllo i assegurant-nos que quedi ben premsada, i la deixem refredar durant una hora a la nevera. 

En un bol posem el farcit de les galetes que hem utilitzat per la base, el iogurt grec, la nata, el formatge, el sucre i una cullerada de postres d'essència de vainilla i ho triturem amb l'ajuda d'un robot fins obtenir una barreja homogènia i sense grumolls. Posem la barreja en una cassola a foc mig fins que comenci a bullir. En aquest moment és quan afegim 6 làmines de gelatina -prèviament hidratades amb aigua freda-, ho remenem durant 1 minut i ho retirem del foc. Repartim la crema al motllo on hem preparat la base i deixem que qualli durant un mínim de 5 hores, millor si la feu un dia abans.

Acabem decorant el pastís amb unes quantes galetes minis d'Oreo i uns ous de xocolata blanca que els haurem decorat amb unes galetes Oreo i uns Lacasitos enganxant-los amb una mica de xocolata per postres prèviament fosa. 

És recomanable treure-la uns minuts abans de servir per tenir una textura òptima.




31 comentaris:

  1. I tant que li va agradar, es que et va quedar genial: presentació i gust, ets una súper padrina. Sempre aconsegueixes fer el que et demana i no t'ho posa gens, gens fàcil, gràcies per ser tan detallista i fantàstica!
    Milions de petonets.

    ResponElimina
  2. una mona sensacional bien decorada y un interior muy bueno
    peto

    ResponElimina
  3. Ficou tão linda , achei a decoração bem interessante.
    Bjs

    ResponElimina
  4. Doncs a mi aquesta mona m'agradaria perquè els pastissos de formatge m'encanten! han quedat molt graciosos els ous! :-) Marta

    ResponElimina
  5. Ja m'imagino la carona de l'Aina, perquè la mona és ben xula!! Aquest any han triomfat les de bola de drac, eh? jejeje
    Petonets guapa
    Sandra

    ResponElimina
  6. Quina mona més bona! Sembla una galeta oreo oberta per la meitat, l'Aina devia estar encantadíssima!
    Ja m'hauria agradat a mi tastar un trosset d'aquesta mona.. Duen formatge mascarpone i formatge philadelphia... Uf! Ja babejo només de pensar-hi! Hahahah
    Petons ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Laia! Hi havia un error als ingredients. Aquest pastís no porta mascarpone, se m'havia colat! Sort del teu comentari. Petonets

      Elimina
  7. Doncsno voldries ser padrina meva??? jo t'ho posariamolt més fàcil...m'encanten els dolços!!! jejeje!!
    Quina passadaaaaaaaaaa...no m'estranya que l'Aina quedés encantada!!!!
    Petunets,
    Eva

    ResponElimina
  8. Esto si que es una mona moníiiiisima!!! desde luego tienes un arte... muchos besitos corazón!!!

    ResponElimina
  9. Doncs...saps... M'ha agradat molt!!!!! i no tens 1 detall americà...sino 2...les oreo i el pastís de formatge que tambè es quelcom molt tipic als USA!!! la mona ja no, ja es mès autótctona... però si ens ho proposem...la podriem importar!!!!
    Gràcies Judith!!!!!! a mi, encara que no ho vaig posar a la llista m'encanta la xocolata blanca!!!! com a la teva fillola!

    ResponElimina
  10. Ay Neni, que cosa más hermosa!! Me encanta, las galletitas esos huevos de choco y yo también soy de blanco, siempre me dicen que no es choco, como tal, lo sé, pero es lo único ultra dulce que como sin parar totalmente...nada que es una monada deliciosa :D!!!

    Mil besos preciosa.

    ResponElimina
  11. quina mona tan maca!!! i amb oreos!! m'encanta com t'ha quedat artista! petons

    ResponElimina
  12. Nîmes és una ciutat preciosa. Vaig viure un any a la part nord de França i hi tornaria cada vegada que ho penso. Mai he viscut, però, la búsqueda d'ous que comentes. Mare meva, 10.000!! Pel què fa a les teves filloles, segur que des de Porto una d'elles ja ensuma aquesta mona tan bona... M'ha agradat molt, la idea de fer-la blanca, no se'n troben gaire, a les pastisseries! I de ben segur que has gaudit fent-la i tots vosaltres menjant-vos-la!! Una recepta boníssima i amb un perquè. M'encanta, judith!

    ResponElimina
  13. Judith això és una obra d'art!!! I que bona!!! Ets un luxe de padrina!!! Petonets!

    ResponElimina
  14. Visca l'Aina!!!!!!! Els ous van triomfar! Ho sé de bona font! ;-)

    ResponElimina
  15. Ohhh quina super mona!!! M'encanta, te una pinta espectacular, i això que no sóc massa de xocolata blanca ni d'oreos, però és que t'ha quedat preciosa!
    Aquest any la meva mona ha estat una taula de formatges gegant, la meva cosina que em coneix i sap que no m'hi puc resistir xd

    Petonets!!!

    ResponElimina
  16. Que chula!!!! Aina tiene que estar encantada, has cumplido con creces lo que te pidió ;) Feliz fin de semana!!!

    ResponElimina
  17. Ostres la Mon estarà supecontenta amb aquesta mona, tant com l'Aina, perquè té una presència molt maca.
    A veure si tens sort al sorteig, perquè el premi val la pena.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  18. Però si du en Son Goku i tot!! quina maravella, blanca com la neu i amb unes galetes molt bones, quina alegria li donares, aquestes coses tan boniques son les que valen la pena a la vida.
    Petons, guapa

    ResponElimina
  19. Ohhhh aquest pastís és boníssim i a mes t'ha quedat motl ben presentat!!

    ResponElimina
  20. Segur que la nena va quedar encantada!! El pastís ha de ser boníssim i super original!!!

    ResponElimina
  21. Dons et va quedar una mona ben maca I complint les expectetives de la teva fiola. Te una pinta espectacular.
    Petons

    ResponElimina
  22. M'encanta! Em declare fan incondicional de les galetes Oreo, amb aquesta recepta más deixat bocabadada!!
    petons

    ResponElimina
  23. Ets una súper padrina, té molta sort, em sembla que no li faltava res a aquesta mona tot i que satisfer la senyoreta no semblava gens fàcil !
    Ets una artista!!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  24. Esta mona es internacional....hasta con oreo....te pasaste con esta innovacion!........Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  25. Nosaltres la tenim apunt per final de mes...El seu sabor és tot un misteri...aviam si em surt tant bona com a tu.

    ResponElimina
  26. Que pinta!!
    te ha quedado preciosa
    un bs

    ResponElimina