>

dilluns, 15 d’abril del 2013

Crepes de Nutella, plàtan i maduixes

Si hi ha una cosa que recordo de la meva estada a Milà són les creps i la Nutella. Durant un any vaig compartir pis amb el Wim, un estudiant de disseny industrial belga que només sabia cuinar les creps que li havia ensenyat a fer la seva mare. Per sort ens vam saber repartir les tasques domèstiques: ell netejava i jo cuinava.

Era freqüent que al nostre pis organitzéssim sopars amb els nostres amics per passar-nos hores i hores xerrant. Per sort ens portàvem bé i no fèiem massa enrenou, així que no vam rebre mai la visita de la policia -no rieu! Que a casa de més d’un amic havíem rebut la seva visita, i en més d’una ocasió-.

Un dels plats estrella que preparàvem eren les creps. Era molt divertit veure com cadascú se’l farcia d’una manera diferent. Quan aquest mes a Memòries d’una cuinera us vam proposar fer creps m’hagués agradat recuperar la recepta de la mare del Wim, però no l’he trobat, així que vaig haver de treure la pols d'un llibre que em vaig comprar durant aquella època. Es diu Cucinare con la Nutella, de Paola Balducchi. Hi podem trobar un munt de plats, tan dolços com salats, on el principal ingredient és la Nutella, és una joia per a veritables amants d’aquesta crema de xocolata. Aquest cop no vaig decidir experimentar amb la massa i vaig seguir la recepta del llibre al peu de la lletra. El resultat va ser fantàstic.

El diumenge vam aprofitar per fer un esmorzar de luxe, ja que vam preparar les creps. Com podeu veure, el farcit és molt simple i potser un xic típic, però cada un de nosaltres vam decidir què hi posàvem: el Boletet va optar per les maduixes -es torna boig quan veu que comprem una caixa al mercat! No vol ni esperar a casa per menjar-ne-. L’Yves volia que portés plàtan. I jo, com ja us podeu imaginar, vaig proposar la Nutella! Us haig de confessar que estaven tan bons que vàrem tenir sort de què només sortissin 4 creps; d'haver-ne fet més avui no haguéssim pogut passar per la porta.

Moltíssimes gràcies a tots els que participeu als reptes que us proposem cada mes a Memòries d’una cuinera. Sembla que aquest mes us ha agradat força la proposta, ja que estem rebent moltes receptes. Recordeu que teniu de temps fins el proper dia 28 per deixar-nos la vostra aportació i que no fa falta tenir bloc per participar-hi! Esperem poder fer un bon recull.


Ingredients per a 4 uts.:

100 g de farina
250 ml de llet
1 ou+ 1 rovell
Mantega
Maduixes
1 Plàtan
Nutella
Sucre
Canyella en pols


Preparació:

En un bol posem l’ou i el rovell i ho batem. A poc a poc, anem incorporant la farina i la llet i ho anem barrejant amb unes barnilles, fins obtenir una mescla homogènia i sense grumolls. A continuació, ho deixem reposar  durant 1 hora a la nevera. Un cop transcorregut aquest temps, en una paella calenta i untada amb una mica de mantega fosa, afegim part de la massa fins cobrir-la i esperem que estigui cuita una part. A continuació, amb l’ajuda d’una espàtula, girem la crep i deixem fins que estigui cuit. Repetim l’operació amb la resta de la massa.

Per decorar agafem una crep, untem de Nutella la meitat, afegim unes rodanxes de maduixa i de plàtan i la pleguem per la meitat. Repetim l’operació i la tornem a plegar, de forma que ens quedi un triangle. Per acabar tirem un bon polsim de sucre i de canyella en pols i servim.



32 comentaris:

  1. Como tu dices, es un desayuno de lujo. Aunque no soy muy amante de los creps, me suelen gustar.
    Mezclar la Nutella con el plátano y las fresas son todo un acierto.
    Besos

    ResponElimina
  2. Nena que bons!!!! m'encanta la combinació! :) Quina sort que tenia el Wim, de tenir una companya cuinera com tu! ;) Als del pis els hi he proposat fer una cosa semblant, a veure què ens surt!! Molts petonets (de maduixa!) ;)

    ResponElimina
  3. Molt bona pinta, a mi el que em passa es que les crepes dolces no m'agraden... sóc més de salat! Un petonet

    ResponElimina
  4. Uiiiii quin perill, creps amb nutella... Je je irresistible! I una mica de fruita arrodonir el plat. Perfecte!

    ResponElimina
  5. Adores crepes mas muito raramente faço.
    Com nutella devem ser um maravilha.
    bjs

    ResponElimina
  6. Has fet una barreja que m´encanta!!! tal qual!!! UMMM! Petons

    ResponElimina
  7. Te han quedaod deliciosos.
    Yo hasta qeu no fui a Italia a visitar a mi hija, no supe lo que era la Nutella, aquí eramos de Nocilla.;) ahora cuando compro esporadicamente compro Nutella.
    Mil besos guapa

    ResponElimina
  8. Ei!!! Que se m'havia oblidat les creps! Sort que m'hi has fet pensar i encara hi sóc a temps :)
    La teva proposta m'encanta, ideal per un esmorzar complet ben sa.

    ResponElimina
  9. Ja, ja, ja Judith ya me parecía a mi que me recordaba al reto de memories de una cocinera. Yo estoy con Yves. ¡¡¡ con plátano!!! para mi tambien. Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  10. aiixx les creps, l'altre dia en vaig fer 13....les tinc congelades perquè aviat aviat arribarà recepta! tot i haver nutella, no li diria pas que no a aquesta crep...quina pinta! petons

    ResponElimina
  11. mmm! Que bones, Judith!! Així que d'Itàlia, en recordes la Nutella? Jo de França... que ja sé que no és francesa, eh? Però en vaig menjar molta quan vivia allà! Va ser en època d'estudiant... he he. petons!

    ResponElimina
  12. unas creps así son divinas Judith,te ha quedado una foto muy bonita
    peto

    ResponElimina
  13. Un esmorzar de luxe ...........jo trio la de Nutella i la de maduixes......així que n'hauria d'haver menjat dues:
    Petons

    ResponElimina
  14. Vaya desayuno. El plátano con chocolate está buenísimo, y las fresas con chocolate, todavía mejor. Así que me imagino perfectamente como tienen que estar estas creps. Besitos a los tres

    ResponElimina
  15. Uns creps de maduixa i nutella ´crec que és el millor àpat del món mundial!!! Amb la gana que tinc i mel's poses aquí ara mateix!!! No m'hi puc resistir ;)

    Molts petons

    ResponElimina
  16. ¡Qué rico desayuno, esto si que es un lujazo!. Un besote,

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  17. Unes crêpes molt completes, amb fruita i xocolata. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  18. De nutella i plàtan són els que més m'agraden, encara que amb maduixes també té que estar boníssi! no ho he provat mai. petons

    ResponElimina
  19. tot el que porten aquestes crepes m'agrada i la cobinació és estupenda!! segur que al Bolet vareu gaudir-ne molt!!

    ResponElimina
  20. Només de llegir com els farceixes ja se'm fa la boca aigua... I jo que només els he farcit de nutella i mermelada! M'enduc la teva recepta perquè me'n sortin 4 i prou jeje

    ResponElimina
  21. Només de llegir com els farceixes ja se'm fa la boca aigua... I jo que només els he farcit de nutella i mermelada! M'enduc la teva recepta perquè me'n sortin 4 i prou jeje

    ResponElimina
  22. Una combinació deliciosa!! Uhmmmm!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  23. Boníssimes amb aquets ingredients les crepes! A mi també m'encanta que portin nutella i el toc de les fruites, sempre sembla que les fa una mica menys pesades... hehehe ;P

    Una abraçada guapíssima! I ja miraré de fer una proposta ben xula bona! ;)

    ResponElimina
  24. Ohh quin esmorzar més bo!!! M'agrada la massa que has utilitzat pels crepes, te tota la pinta d'estar boníssima!!! La combinació dels ingredients del farcit és ideal encara que et confessaré un secret, li he agafat mania a la nutella, nocilla i altres derivats, amb lo que m'agradava i ara no la puc ni veure! Coses extranyes que passen xD.
    Ara el meu crepe preferit es el farcit de suc de llimona, sucre morè i canyella, mmmmm jejeje.

    Petonets!!!

    ResponElimina
  25. Judith, yo me tomaba ahora mismo para merendar! con lo enganchada que estoy a los crepes.....este con nutella y fruta se me antoja un montón!!! un beso guapa

    ResponElimina
  26. Crec que la Nutella és la millor cosa que es pugui menjar a Italia jejeje
    Això és un berenar meravallòs, ara mateix m'ho menjaria :o)
    Molt bona proposta pel memòries d'aquest mes!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  27. Te he visto en varios blogs amigos comentando y aquí me tienes ojeando tu cocina, que me parece maravillosa.
    Estas recetas que pones son francamente buenas y me agrada haberte descubierto, aunque creo que hace años entré en tu blog, pero no me hagas mucho caso que igual me equivoco, espero verte con frecuencia, merece la pena.
    un abrazo

    ResponElimina
  28. Un esmorzar de diumenge, boníssim!
    Marta

    ResponElimina
  29. Unes creps magnífiques. Si et porten bons records encara més.
    Nani

    ResponElimina
  30. Hi veig el toc de l'estilista boletet, ja,ja,ja.
    Boníssimsssssss! El llibre de la Nutella era una premonició de totes les coses bones que faries, ara en pots fer un tu!;)
    Molts petonets.

    ResponElimina
  31. Quan vegi un llibre de receptes de nutella, me l'emporte!! Quines crees més bones! Marta

    ResponElimina