>

dilluns, 22 d’abril del 2013

Cake-pops de xocolata i coco

Abans de Nadal, l'Òscar de Decuina.net em va enviar un e-mail convidant-me, juntament amb altres blocaires, a assistir a un taller de cuina a l'escola Sabores impartit pel Xesco, la Laura i en Marc. En aquest taller ens van ensenyar a fer diverses coses: tapes, arròs, neules i cake-pops -un dels dolços que estan més de moda últimament-. Les diverses persones que vam poder participar en el taller ens vam dividir les tasques i vàrem formar grups per poder anar preparant totes les receptes que l'equip d'en Xesco ens havia preparat i que, al final del taller, vam poder degustar. 

Haig de dir que una de les coses que em va agradar més del taller, a part del bon rotllo que hi havia, és que tots els assistents vam poder participar al 100% de la producció. Cada equip vam poder elaborar una de les receptes i no hi havia cabuda per crítiques, sinó que, tot el contrari, ningú era millor que l'altre i si algun de nosaltres ens equivocàvem o teníem algun dubte sempre teníem l'ajuda d'en Xesco, la Laura i en Marc per resoldre qualsevol pregunta. I per què dic això? Doncs perquè en alguna altra ocasió, per desgràcia, he assistit a un taller-curs on el mestre es creia l'estrella i els alumnes participàvem poc, i si us haig de ser sincera el que més m'agrada d'un taller és poder participar i aprendre, ho fem bé o malament, no creieu el mateix? Així doncs us asseguro que aquest equip és fantàstic impartint classes i ensenyant. 

Com haureu pogut deduir pel títol i després de l'introducció que he fet vaig tenir la sort d'estar a l'equip de la Laura i aprendre a fer cake-pops. Ella és una pastissera amb una àmplia trajectòria, tot i ser molt jove. Ens va ensenyar uns quants trucs per no fallar en el procés i ens va donar un bon consell: "En pastisseria millor seguir al peu de la lletra la recepta si no voleu fallar". Com sabreu tots els que seguiu aquest bloc aquest consell és pràcticament impossible que el segueixi degut a la meva inquietud experimental a la cuina, però us asseguro que algun cop ho intentaré i espero poder fer els cake-pops seguint la recepta que ens va fer la Laura. Ella va utilitzar un pastís de xocolata i cervesa negra molt esponjós i va quedar molt bo.

Aquest cap de setmana la família Bolet hem tingut la sort d'anar a sopar a casa de la família Peixet. Feia temps que la Clara i l'Àitor no jugaven plegats i vam quedar per sopar. La Maria és una excel·lent cuinera i li vaig proposar que portaríem nosaltres les postres. Vaig pensar que era bon moment per poder elaborar els cake-pops i així portar unes postres diferents. Com podreu veure la meva proposta no és gens colorista ni divertida, com habitualment se solen presentar aquests dolços, però us asseguro que són boníssims i semblen petites trufes. A part de la versió que us presento avui amb coco, també vaig fer cake-pops arrebossats amb crocant d'ametlla i xocolata i va ser un assortiment molt complert per poder gaudir d'una bona sobretaula. 

Espero que us animeu ben aviat a fer aquest tipus de dolços, que són ideals per aprofitar restes de pastís, si és que teniu la sort de què sobrin a casa! I sinó doncs sempre en podeu fer un per fer-los, us asseguro que els convidats quedaran encantats.

Per cert, si us ve de gust i esteu per Barcelona, el proper dimarts dia 23 d'abril, en motiu de la diada de Sant Jordi, estarem a partir de les 18.30 al bar Calders -c/ Parlament nº 25- ja que l'Yves estarà signant exemplars de la seva novel·la El número 7. Ah! Si algú li ve de gust que el Boletet li signi un autògraf no patiu que estic convençuda que també estarà encantat. Us hi esperem a tots! 


Ingredients: 

Formatge mascarpone
500 g de xocolata per postres
50 g de coco ratllat
Aigua mineral

*Nota: serveix qualsevol tipus de pastís. Si aquest és de xocolata no farà falta afegir la xocolata a la masa.


Preparació:

En un bol posem el pastís i l'esmicolem fins que ens quedi tot desfet. Agafem 50 g de xocolata per postres i la desfem al microones o al bany Maria, a continuació l'afegim al pastís esmicolat juntament amb un parell de cullerades soperes de mascarpone. Amb l'ajuda d'una cullera ho incorporem tot fins que ens quedi una mescla homogènia. Ens ha de quedar una massa amb una textura bastant compacta semblant a una plastilina. Agafem porcions d'uns 20 g aproximadament i fem boles. Un cop les tinguem, les posem en una safata al congelador durant 10 minuts. Mentrestant desfem la resta de xocolata per postres, és important que aquesta quedi bastant líquida perquè ens ajudi a cobrir bé les boles. Traiem les boles del congelador i procedim al muntatge. Agafem un bastonet de xupa-xup, o similar, mullem una mica la punta a la xocolata i punxem una de les boles de pastís. A continuació banyem la bola a la xocolata i donem copets suaus per extreure l'excés d'aquesta. Repetim l'operació amb totes les boles i un cop les tinguem les posem a la nevera durant 1 minut. Les traiem i les arrebossem amb coco i les reservem a la nevera fins a 5 minuts abans de consumir.



35 comentaris:

  1. Els tallers participatius també són els que més m'agraden! És com m'és se n'aprèn! Fa temps que em picava la curiositat per saber com es feien exactament els cake pops! M'has anat de perles! ;) Aviat toca festa d'aniversari a casa a veure si m'animo a fer-los! Molts petons!

    ResponElimina
  2. Que preciosidad de foto!!!. me encanta!. Besos

    ResponElimina
  3. La foto está que se sale y los cake pops ni te cuento lo ricos que estarán.Besos

    ResponElimina
  4. iieeeaaa ja els has fet!!! son bons oi? sobretot si el bizcocho el fas tu....jo aquest dissabte en vendré a Martorell, a la fira, si esteu avorrits ja sabeu...petons

    ResponElimina
  5. que bons!! jo els vaig fer per nadal.....queden molt xulos!!! petonets guapissima

    ResponElimina
  6. Uau! Devia ser un taller molt profitós perquè del resultat no en puc dir res dolent! La foto és perfecte, el cake pop s'ho val segur!! Petons

    ResponElimina
  7. He anat un cop a l'escola Sabores i va ser tal i com tu dius: participació total!!!
    Et va tocar el millor grup, je je je... els cake pops estan de moda! ;)

    ResponElimina
  8. una foto genial y en Sabores estuve el dia 12 haciendo un taller con el Xesco
    peto

    ResponElimina
  9. L'ajudant de fotògraf és un crack! Vam sopar molt bé a casa dels peixets!!!!!!

    ResponElimina
  10. Nunca fiz mas além de serem simples ficam lindos.
    Boa semana
    bjs

    ResponElimina
  11. Els cake pops és una de les assignatures pendent que tinc! jejejje em semblen tan divertits! T'ha quedat molt bonic i bonissim segur! petons

    ResponElimina
  12. Mira que ho son de bons aquests pastissets, a mes ben bonics, record com agradaven cada vegada que els duia com a postres per sopar a casa dels amics. La fotografia és ben maca.

    Petons

    ResponElimina
  13. te han quedado perfectos....me apunto la receta sin falta.

    ResponElimina
  14. Moníssim! I segur que amb el mascarpone estaven deliciosos!

    Molta sort amb la firma de llibres demà! Feliç diada!!

    ResponElimina
  15. Quina foto més maca. m'agrada moltíssim!!! jo si t'he de ser sincera m'agraden molt més els teus cake-pops que els que porten tantes coloraines i decoracions, que tenen una pinta de ser empalagosos que no vegis jejeje, els teus semblen un bombó de pastís, i això m'encanta jejeje.
    Encara que segueixo tenint en ment el motlle, això d'untar-los amb cremes no m'acaba de fer el pes, això sí, amb formatge ho veig com la millor opció jejee.

    Petonets!!

    ResponElimina
  16. Ara entenc la coincidencia...jajaja
    Nosaltres ara volem el d'arrosos.

    Un petonet bonica i molt d'exit per dema díada de Sant Jordi

    ResponElimina
  17. Te han quedado preciosos. Me apunto tu receta.
    Acabo de hacerme seguidora de tu blog, me gusta mucho, si te viene de gusto te pasas por el mío. Besos

    ResponElimina
  18. T'han quedat magnífics.

    Un bon dia de Sant Jordi!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  19. Quina cucda Judith,se veuen deliciosos i et desitjo per demà una bona diada de sant Jordi bonica.
    Mil petonets i bona setmana guapa.

    ResponElimina
  20. Saps que no he provat mai els cake pops? No sé perquè els hi tinc tírria als pobres... però aquests fets per tu són moníssims i segur que m'encantaries, quan dius que els puc provar?
    Ais, aquests cuiners que van d'estrella... amb lo xulos que són els tallers participatius on es cuina entre tots! ;)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  21. Ohhh, como me ha gustado y que rico que tiene que estar..
    Bss

    ResponElimina
  22. Que divino, Judith, me encanta esa foto.

    Qué bárbaro que aprendáis mucho y lo podamos disfrutar los demás, esa es otra de las maravillas de los blogs.

    un besazo, guapa

    ResponElimina
  23. Un cake-pops molt bonic. No n'he fet mai!
    Nani

    ResponElimina
  24. HOla preciosa!! Fa dies que no passo per aqui.. i hem trobo amb aquesta delicia!! Moltes graices, pero no calia... jijijiji
    Penso venir molt mes sovint...i es que ja he tornat a la feina... a la feina al bloc! ;-) Al final l'he reobert ^_^
    Un petonas

    ResponElimina
  25. Moníssims i perfectes! Un 10!!!!
    Petonets guapa

    ResponElimina
  26. ohhhhhh...tinc taaaantes ganes de fer-ne!!! Son xulíssims!!! Quines postres tan originals i bones vas fer!!!
    M'encanta la foto i el baker's twine!! En sóc fan ;)
    Petunets,
    Eva

    ResponElimina
  27. Es genial, vosotros aprendeis y nosotros disfrutamos con la vista :)
    Que foto más bonita.

    (Pues vienen más cosas de princesas, jajajaja)

    Besos wapa.

    ResponElimina
  28. A mi la teva versió, encara que no tingui colors pastel, m'agrada moltíssim!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  29. Això te que estar de mort! Bonica foto!!! Petons

    ResponElimina
  30. Siempre dicen eso de la repostería pero que sería de nosotras si siguieramos las recetas, es una necesidad que tienen los nuestros, necesitan esa sensación de riesgo antes de probar lo que hemos preparado sin saber si será comestible o no jajaja Te han quedado de fábula!!! Espero que Ives haya firmado muchos, muchos libros :)

    ResponElimina
  31. Els tallers participatius són el més divertits i també els on es pot aprendre més :o)
    Fantàsticss aquests cake pops i han d'estar boníssims.
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  32. Sí que estan molt de moda aquests dolços! Crec que lekue ja ha tret un motllo per poder fer directament el pa de pessic rodó.... t'han quedat d'allò més bé i segur que amb ells vau gaudir molt de la sobretaula!

    ResponElimina
  33. Que divertits són aquets tallers on et deixen participar!!!
    Els teus CakePops, una cucada. I a més han de ser molt bons amb la combinació d'aquests ingredients.
    Petonets bonica

    ResponElimina
  34. Me encanta la foto. Aunque no soy muy de cake pops ni de cupcakes, la mezcla con el coco me gusta. Besitos.

    ResponElimina