>

dimecres, 9 de gener del 2013

Panna cotta de mojito amb crocant i pernil ibèric

Hola a tothom! Com han anat aquestes festes nadalenques? Al Bolet les hem pogut gaudir molt en companyia de tots aquells que més estimem. El Boletet cada any és més gran i ja comença a tenir il·lusió per les petites coses que fan especials aquests dies: Fer cagar el Tió, conèixer el Pare Noel, gaudir amb companyia dels llabironets de la cavalcada de Reis i moltes més activitats.

Aquests dies la família Bolet hem aprofitat per passar uns dies a Cantàbria, i una de les millors experiències que hem pogut compartir plegats ha estat anar al Parc de Cabàrceno, on els animals poden gaudir d'una àmplia zona d'esbarjo. Hauríeu d'haver vist la carona del Boletet quan va veure els elefants, les zebres i, sobretot, els tigres. Encara que voleu saber quin va ser el seu animal preferit? Doncs l'estruç. 

També hem aprofitat per fer un intensiu perquè el nostre petit príncep parlés un xic més -i el puguem entendre-. Des de ben petit s'ha espavilat per fer-se entendre, mitjançant signes, però ja va sent hora que anomeni les coses pel seu nom. Aquests dies hem aprofitat per fer aquest intensiu i us haig de dir que sembla ser que funciona! Que contents que estem l'Yves i jo.

Com no, també hem aprofitat per gaudir de bons menús en bona companyia. Des què vàrem començar la nostra relació ja fa un xic més de 12 anys, l'Yves i jo vam establir el repartiment dels festius nadalencs, així que des del principi ho hem respectat i intentem compartir amb les dues famílies aquestes festes. Haig de dir que, a més, com que he estat de vacances he pogut gaudir del Boletet i dels Llabironets com mai! Hem tingut la sort de tenir com a convidats VIP a l'Aina i el Lluc, i el Boletet ha estat un amfitrió de Luxe. Tenim la sort que els llabironets són uns nens meravellosos i el Boletet els adora, així que era fàcil tenir-los a tots contents.

Durant aquestes festes no he cuinat massa. Normalment som convidats, però aquest cop el nostre pare ens va demanar si volíem portar els aperitius el dia de Nadal la Moni i jo. Ja us podeu imaginar lo emocionades que vam estar. Durant dies ens vam estar trucant, enviant whattsapp, e-mails… Per comentar els aperitius que faríem i, finalment, vam fer un assortiment molt complert que va agradar a tots.

Els xarrups que avui us presento són una bona opció com a aperitius que vulgueu preparar amb antelació. A més de ser molt fàcils de fer, tenen un contrast de sabors boníssim, espero que us animeu ben aviat a preparar-los. Si no us agrada el mojito sempre esteu a temps de variar el còctel, només heu de triar l'opció que més us agradi.


Ingredients (12 uts.): 

200 ml de nata 
50 ml de rom
El suc d'una llima
4 fulles de gelatina
Unes fulles de menta
1 c/s de sucre morè
Crocant d'ametlla
Encenalls de pernil ibèric


Preparació:

En una cassola posem la nata, el rom, una cullerada sopera de sucre morè i el suc de llima, ho deixem a foc mig fins que comenci a bullir. En aquest moment és quan afegim les fulles de gelatina -prèviament hidratades amb aigua freda-, ho remenem durant 1 minut i ho retirem del foc. Afegim les fulles de menta tallades a trossets i remenem. Repartim en vasets tipus xarrup la panacota i la deixem quallar a la nevera durant un parell d’hores, com a mínim. A l’hora de servir, traiem uns minuts abans la panna cotta i decorem els vasets amb una mica de crocant d'ametlla i uns encenalls petits de pernil ibèric.



49 comentaris:

  1. Guapaaaa!!m'encanta veuret per aquí un altre cop. I ademés amb aquest luxe d'apetitiu...bonissim!!molts petonets

    ResponElimina
  2. L'estruç????!!!! jajaja!! és la bomba el Boletet!!! :) I tu tranquila, que quan es llenci a parlar després no callarà...
    Aquesta pannacota té una pinta increible...hauré de pendre nota, que aviat tinc un sopar d'aquells de quedar bé!!!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  3. Oooooooooooooooooh! Són espectaculars! Feliç 2013 família Bolet!!!

    ResponElimina
  4. És que l'estruç és un animal molt elegant, jejje. M'alegro de que hagueu aprofitat al màxim aquestes festes. El panacota de mojito amb crocant i pernil sona molt i molt bé, però no m'acabo d'imaginar el gust que deu tenir. La presentació és de matrícula jejeje.

    Petonets!!

    ResponElimina
  5. De vicio tienen que estar esos vasitos¡¡¡¡, ummmm, que ricosss, y bien presentados, me encantan, besos

    ResponElimina
  6. Total y absolutamente un vicio Neni!!!

    Mil abrazos.

    ResponElimina
  7. Bon Dia Judith. Quin luxe d'aperitiu. Deu ser boníssim. Ais, que a mi la foto del Boletet em va semblar Cabárceno però no vaig gossar dir res perquè no sabia que havíeu menjat. Aquell parc és xulíssim. Als meus també els va encantar. Un petó ben fort per tots 3 i ja veig que el Boletet ha començat amb molt bon peu el 2013. A gaudir-lo, doncs!!!!

    ResponElimina
  8. L'estruç el va captivar....sobretot quan es menjava la mà d'aquell nen...
    Bona foto! Bon menjar!

    ResponElimina
  9. L'estruç??? Jo crec que la Polyanna no sap ni quin animal és! Però de parlar ja m'agradaria una mica de silenci, quan no parla s'inventa cançons.
    M'alegro que les festes fossin bé i és que amb aquest tipus de gotet no pot ser d'una altra manera!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  10. Quantes coses aquests dies... sempre són moments màgics per disfrutar amb família! per cert, aquest aperitiu és molt original i senzill, queda apuntat per pròxims àpats!

    petonets

    ResponElimina
  11. Us agafo la idea...(amb el teu permis...)m'encanta el mojito!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  12. Que pinta y que original. Me llevo tu receta. Bss

    ResponElimina
  13. ¡Qué gracioso, es que el avestruz es un animal muy original!, ya verás que luego no parará de hablar. El aperitivo se ve delicioso, me encanta.
    besitos guapa

    ResponElimina
  14. Bon any familia!!!

    Que l'estruç sigui l'animal preferit del boletet m'ha deixat sense paraules, jeje. Serà tan original com la mare, que mira quins aperitius tan bons i diferents prepara ;)

    Petonets!!

    ResponElimina
  15. Judith!!Hace cuanto tiempo!! Feliz año nuevo guapa!
    ¿Así que estuviste por el norte? Ayyy, la de veces que he ido yo a Cabarceno!!!Me gusta que le guste la avestruz, qué máquina!

    Y me gustan estos sorbitos, qué buenos!!!En mi pueblo solemos hacer "la fiesta del mojito". La próxima vez me presento con esto y triunfo!!!
    Un besote!

    ResponElimina
  16. Molt originals Judith i amb un contrast d'ingredients molt diferents!!

    ResponElimina
  17. Mai he fet panacota (de cap tipus) i és una d'aquelles coses que tinc pendents. Potser aquest any... La veritat és que tenen un aspecte deliciós i la combinació de sabors extraordinària. Una gran aportació per l'àpat.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  18. Hola corazón, ya veo que has disfrutado de lo lindo de las Fiestas, y es que con peques en casa son de otra manera, aunque Lucía disfruta mucho con los primos y comprando los regalos.
    Un vasito delicioso, sin duda con sabores interesantes.
    Besitos

    ResponElimina
  19. Uns aperitius molt elegants i orginials, ideals per un dinar tan especial com el de Nadal. Segur que el vostre pare va quedar molt content ;)

    ResponElimina
  20. Quina passada d'aperitiu Juju! Seguiu així amb el boletet que el treball a casa ajuda moltíssim! :)

    Un petonet i bon any, guapa!!

    ResponElimina
  21. Hola guapa! Aquests xarrups tenen molt bona pinta! Així que Cantabria? saps? Jo no he estat mai i diuen que es preciós! Lo dels aperitius nosaltres, els tres fills, ens encarreguem sempre de fer-los, fins i tot hi ha competició! Un petonàs!

    ResponElimina
  22. Me encanta estos pequeños aperitivos o entrantes que tienen el tamaño justo para saborear y no empachar. El contraste con las virutas de jamón me parece soberbio.

    un besazo, enorme, Judith y felicísimo año

    ResponElimina
  23. Puff! Esta es la Judith que me apasiona. Me encantas estos inventos que sacas de vez en cuando. Absolutamente genial. Me lo copio para hacerlo un día. Un besazo enorme.

    ResponElimina
  24. Con la boca abierta me voy, que pasada de vasitos, que foto, que presentación!
    Me quedo por aquí viendo todo todo.
    Besazos.

    ResponElimina
  25. Excelente aspecto e acredito que de sabor seja divino.
    Gostei muito.
    bjs

    ResponElimina
  26. Sorprenent aquesta pannacotta. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  27. Ei Judith, heu canviat la caipirinha per el mojito eh! Una molt bona panacota. Un feliç 2013!
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. és un petit lapsus, ja saps que som fans de les caipirinhes! ;)

      Elimina
  28. Me encanta como introduces el mojito en tus recetas
    para mi tiene muchooooo arte!!!
    Me encantaría que me invitaras a comer uno, porque en casa
    entre niños y enfermos no puedo hacer estas maravillas.
    Besos preciosa y Feliz Año Nuevo!!!

    ResponElimina
  29. Feliz Año Judith!!! veo que vuelves fuerte y con recetas tan originales como siempre y encima riquisimo!!!
    Bss

    ResponElimina
  30. Bon any família

    Bocabadada estic amb aquesta recepta, això se a de provar, el vostre pare estigué content, segur!

    Petons

    ResponElimina
  31. Judith feliz Año y que mejor que celebrarlo con esta rica panacota que por supuesto me la llevo sin falta
    peto

    ResponElimina
  32. Quina delícia!!!! i quin bon relat de les festes nadalences!!! el parc de Cabàrceno és realment espectacular, un goig de parc natural, ben respectuós amb els animals!!!!

    Mooolt bon any per a la família Bolet!!!!


    Petons!!!!

    ResponElimina
  33. Feliz Año Judith!
    Veo que has disfrutado de lo lindo estas fiestas, me alegro muchisimo. El peque crece sin parar y estará para comerselo, verdad?. De tu receta decirte que me ha encantado la mezcla, como siempre soy una fans incondicional de tus mezclas, me encantan!

    ResponElimina
  34. Aix que bons!!!!!! jo aquest any no he cuinat i encara menys fet la foto, pero la teva m encanta!!!
    petonets

    ResponElimina
  35. Hola Juju!Menuda recepta, quina pinta!
    He estat treballant a un nou blog i m'agradaria que li pegares un cop d'ull,
    http://lawebcinera.es/
    Salutacions!

    ResponElimina
  36. Una recetaza! Qué combinación, me encanta! Besos y feliz año

    ResponElimina
  37. Me puedo imaginar su carita en Cabarceno, nosotros lo conocimos este verano y todavía no sabemos que animal es su favorito porque le gustaron todos jeje
    Feliz año familia!!!!

    ResponElimina
  38. Respecto a animales + niños, los felinos tienen reputación de majestuosos, pero luego los niños siempre eligen a los que les llaman la atención. Mi sobri tiene un idilio con los hipopótamos, desde que los vio en el zoo de Barcelona.

    Una propuesta muy interesante, aunque yo no esperaría a las fiestas para hacerlo y cualquier día puede caer para las visitas.

    Un besote.

    ResponElimina
  39. Uns vasets deliciosos!! Quina bona pinta!!
    Petonets guapa

    ResponElimina
  40. Hola! Ja et trobavem a faltar! Ja vaig que les festes han anat d'allo mes be, me'n alegro molt. Aquesta panacota deu ser un vici. Petonets

    ResponElimina
  41. Que aspecto maravilhoso !
    Uma delicia!

    ResponElimina
  42. Quina bona pinta tenen Judith, i quina enveja eixa escapadeta a Cantabria, ja fa temps que tinc ganes d'anar. Feliç any a tota la familia!

    Petons

    ResponElimina
  43. Ets única, un plat així d'original només podia sortir de la teva cuina! Us imagino a les sisters pensant els aperitius, segur que us ho vau passar de conya!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  44. Judith me dejas con la boca abierta, me encanta este aperitivo tan original!!!! la presnetación es estupenda y la combinación de sabores y texturas es....WOW...un aperitivo excelente que pienso hacer en casa!!!! un besito

    ResponElimina
  45. Hola guapi!!! bon any!!! Quins gotets mes bons i originals, no he menjat mai res semblant!!! m´els enporto!!! Muaks

    ResponElimina
  46. Els llabironets tenen molta sort.
    Ets la crack de la gelatina!!!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  47. hosties !!!...ups, perdó...
    ...m'encanta això.

    ResponElimina
  48. M'agrada molt la idea i me la guard per provar-la aviat. Té una pina boníssima, segur que a casa la gaudíreu de veres.

    ResponElimina