>

dijous, 27 de desembre del 2012

Canapès de crema de salmó

Cada any, per aquestes festes, tots els cuiners intenten vestir amb les seves millor gales i receptes les seves taules. A casa hem tingut la sort de què la nostra mare era una excel·lent cuinera. Tot i que la nostra família era ben reduïda, i la mitja d'edat era ben alta, no era impediment per innovar i superar-se cada any a l'hora d'escollir un menú, us asseguro que estàvem desitjant que arribés l'hora de tastar-los.

Els temps van canviant i ara si un àpat no és car no és sinònim de bo. Em permetreu que us digui que no hi estic d'acord. Crec que no fa falta sopar amb llamàntol ni amb esferificacions per triomfar a taula. Fa anys que els canapès eren sinònim de luxe. Qui no recorda les recepcions o els còctels dels famosos on hi havia un bon assortiments d'aquestes petites delicadeses de pa amb algun complement? Des de fa temps que a les nostres taules ja no hi són presents i, segurament, els descartem per por a no quedar bé amb els convidats, però crec que si posem una mica d'imaginació podem aconseguir que els canapès siguin un bon aperitiu per obrir la gana aquestes dates tant copioses.

Aquest mes a Memòries d'una cuinera us hem proposat fer canapès i, tot i que molts de vosaltres ja esteu de vacances, estic segura que podrem aconseguir una recopilació molt bona i diferent. La meva aportació és senzilla i molt fàcil de fer, i us asseguro que si a casa teniu petits xefs els hi agradarà molt participar, com a mínim us asseguro que el Boletet ha gaudit molt mentre els fèiem.

La família Bolet aprofitem per desconnectar uns dies, així que estarem sense internet durant uns dies, però us asseguro que quan tornem em posaré al dia de les vostres aportacions de canapès per a Memòries d'una cuinera. Molt bones festes a tots!

Amb aquests canapès aprofito per participar al concurs Monsalmò que ens proposa la Orsolya de Kuiristo


Ingredients:

250 g de salmó fumat
200 g de formatge Philadelphia
75 g de iogurt grec
Oli d’oliva
Pebre recent molt
Sal
Pa de motllo
Sèsam negre
Olives farcides


Preparació:

A un pot posem el salmó esmicolat, el iogurt grec, un raig d'oli d’oliva i un polsim de pebre i de sal. Amb l'ajuda del minipimer ho triturem fins obtenir una crema homogènia. A continuació, afegim el formatge Philadelphia -o algun altre tipus de formatge cremós- i ho remenem manualment -si ho feu amb minipimer quedarà massa líquid-. Ho deixem refredar durant un parell d'hores a la nevera. Agafem el pa de motllo, preferiblement sense crosta, untem 3 llesques i amb l'ajuda d'un tallador de galetes fem la forma desitjada. Acabem decorant amb llavors de sèsam i un tall d'oliva farcida.



32 comentaris:

  1. Quedan muy buenos, pero además con esa forma son una auténtica monada!

    ResponElimina
  2. Boníssims i molt nadalencs!
    Bon Nadal i feliç 2013!

    ResponElimina
  3. oohh que bonics i ben bons!! que acabeu de passar unes bones festes! petons

    ResponElimina
  4. Hummmmmmmmmm bonissims !!! i la presetnació molt adient. Que passeus unos bones festes I un Feliç 2013 .
    Petons

    ResponElimina
  5. Quina cosa més maca de canapé i deu ser boníssim. M'encanten els ingredients que porta. Que us ho passeu molt, molt bé aquests dies (podràs estar sense connnectar? je,je) i que tingueu una molt bona entrada d'any. Un petonàs per tota la família.

    ResponElimina
  6. Amb ingredients molt bons!! m´agrada!!! petons i fins a la tornada. Bon any!!

    ResponElimina
  7. Quina bona pinta, tallats en forma d'estrella fan molt de goig! a veure si puc preparar alguna coseta, aprofitaré que demà tinc convidats!!

    ResponElimina
  8. Ficaram lindos e forma de estrela,gostei muito.
    A ver se amanhã posto a minha.
    Bjs

    ResponElimina
  9. Ohhhhh Judith!! saps que vaig fer una coseta molt semblant pel 15?? m'encanta!! amb forma d'estrella queden uns canapès "renovats", originals i molt festius, i a més els ingredients que has escollit són boníssims.
    Petons i us ho passeu molt bé! :)

    ResponElimina
  10. Que bonic que queda!! A veure si tinc temps de fer alguna coseta pel memòries, que aquest any ho porto difícil... petons

    ResponElimina
  11. Que idea más buena y la presentación de 10!!!!;)
    Besos

    ResponElimina
  12. Que bons! Jo vaig fer uns entrants de crema de salmo pero diferents, aquests m'agraden molt! Petons

    ResponElimina
  13. La crema de salmó no falla mai. A casa també la fem, amb algunes variacions, però és un èxit assegurat. La forma de les estrelletes m'ha cautivat ;)
    Aviam si puc arribar a l'ultim memòries del 2012.
    Petonets guapa, i bones festes :). MAR, de EQNME

    ResponElimina
  14. Tens tota la raó! Sembla que els canapés de pa hagin passat a segón terme...i mira quina casualitat que aquest Nadal a casa n'he fet de salmó jo també! jejeje!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  15. Quina estrelleta més mona! El toc de sèsam negre és fantàstic!

    ResponElimina
  16. Quedan genial con la forma de la estrella. Tienen que estar buenísimos.

    ResponElimina
  17. Un canapè deliciós. Tallat en forma d'estrella queda molt xulo.
    Que passeu unes bones vacances i que tingueu un 2013 ple de felicitat.
    Un petonàs a tota la família bolet

    ResponElimina
  18. Pense com tu Judit! es poden fer coses genials i supereconòmiques! i auqestos canapés tenen una pinta estupenda! Marta

    ResponElimina
  19. Apa Judit,
    Uns canapès ben bonics i bons. Un feliç 2013! Torneu renovats.
    Nani

    ResponElimina
  20. Quines cremes més bones que vas fer i la resta de receptes també em van agradar molt, ole tu!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  21. Quina forma tan maca! m'agrada molt la idea de fer servir talladors de galetes, i a més el salmó em rexifla ;-D

    Bon any i bon profit, Bolets!

    ResponElimina
  22. Qué originals amb forma d'estrella!!! M'agrada molt la idea de combinar el salmó amb iogurt, el resultat queda molt fresc, amb tonyina també podria quedar molt bo, jeje no ho puc evitar sóc més de tonyina xD.
    Be, espero que us provi molt l'any nou i que vingui carregat de coses bones i desitjos complerts!!

    Petonets!!

    ResponElimina
  23. Que boniques aquestes estrelles de salmó, molt originals!!!

    ResponElimina
  24. No cal fer gran despesa per menjar bé, estic totalment d'acord amb tu.
    Amb imaginació i bons ingredients podem aconseguir taules ben lluides!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  25. Segur que deliciós.
    Per anar de gala ven vestit has d'anar i si portes algú per picar millor sobretot
    receptes maques, bones i ven presentades com aquesta.

    ResponElimina
  26. A mi em costa molt fer canapès. Quanta raó tens amb el que dius!!!!
    Feliç any noooouuu!!!

    ResponElimina
  27. Vengo a desearte un buen año! un besito guapa!!!!

    ResponElimina
  28. Clar que sí, amb qualsevol ingredients es poden fer coses tan bones i vistoses com aquesta! Ara... jo estic ben a favor de les esferificacions, que quan comenci amb el meu nou kit no pararé! jajaja :P
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  29. Un bocadito extraordinario.
    Un besín y Feliz 2013 guapa

    ResponElimina
  30. un bocado exquisito guapa. Veo que tu tb. te has tomado unas vacaciones blogueras. FEliz año guapa.

    ResponElimina