Un cop més estem a dia 15. Com ja va sent habitual toca publicar La recepta del 15, aquest cop, però, és un xic més especial, ja que els nois d'Els fogons de la Bordeta han decidit fer una parada en el camí.
Com no podia ser d'una altra manera, des del Bolet volíem col·laborar amb una recepta molt especial. Per això vam pensar que aquesta última recepta havia de portar bolets. En l'entrada anterior us comentava que el dia que vam trobar el Tió també vàrem trobar uns quants fredolics, així que la matèria prima aquest cop ha sigut de luxe i ben fresca.
Tothom per Nadal intenta guarnir la taula amb les seves millors gales. Aquest any, però, potser hi ha gent que creu que no podrà fer un menú com es mereixen aquestes dates, ja que la situació actual no ho permet. Però sóc de les que opino que per fer un bon àpat el més important no és el pressupost, sinó tenir imaginació. Per això us proposo, com a aperitiu per aquestes festes, servir uns talls d'aquest pastís salat que no us defraudarà. El contrast de la magrana amb els fredolics queda fantàstic, i el tall ja el podeu veure a la foto.
Espero que aquesta iniciativa blocaire, que tants èxits ha aconseguit, només faci una parada momentània. Per si de cas la família Bolet estarem ben atents per si ens hem de posar les piles per a futures propostes, qui sap… El temps ho dirà…
Molt bon cap de setmana a tothom! Aprofiteu per fer les últimes compres i preparar els vostres menús de Nadal, que les festes ja són aquí.
Ingredients:
3 ous
100 ml de llet
1 base de pasta de full
150 g de formatge emmental ratllat
2 magranes
1 ceba mitjana
600 g de fredolics
50 ml de Pedro Ximénez
1 gra d'all
Farigola
Sal
Pebre
Oli d'oliva
Preparació:
Primer batem els ous en un bol. A continuació, afegim la llet, un polsim de sal i de pebre (preferiblement una combinació de pebres recent mòlts al molinet), i el formatge. Untem el motllo amb una mica d'oli perquè no se'ns enganxi la base, aleshores ho estenem bé i procurem que no quedi cap forat. Posem a una paella un raig d'oli, sofregim la ceba tallada en juliana, quan comenci a estar enrossida, afegim els fredolics sencers, el gra d'all tallat a trossets petits, les llavors de magrana, un polsim de farigola i el Pedro Ximénez. Ho deixem coure uns 20-25 minuts o fins que hagi reduït el líquid, ho retirem del foc i ho afegim al preparat d'ou i llet. Ho barregem i ho posem sobre la base de pasta de full. Ho enfornem, prèviament prescalfat a 180º durant 30 minuts. Un cop hagi transcorregut aquest temps, el deixem refredar a temperatura ambient i el posem a la nevera un parell d'hores perquè acabi de quallar.
I lo be que li deu anar la magrana!!! un pastis delicios de veritat!! Bona aportació per un acomiadament especial!Petonets
ResponEliminaQue linda apresentação, como eu adoro romãs!
ResponEliminaBeijinhos.
Que buena idea....y que delicioso se ve!!.....muy festivo........Abrazotes, Marcela
ResponEliminapero que maco t'ha quedat!! la magrana m'encanta i amb els fredolics...de feesta !! petons
ResponEliminaQue bona pinta:)
ResponEliminai tant!!! no podien fallar els bolets en aquesta aportació tan especial!!! QUina gràcia, naltres quan vam anar a buscar el tió també vam trobar fredolics!!!! Deu ser cosa del Tió...jijiji!!!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
ummmm! delicioso pastelito corazón, digno de una gran despedida como la de nuestros amigos. Yo también espero que recapaciten ;)
ResponEliminaBesos
Tot el què és bo s'acaba... quin greu el comiat de la recepa del 15, oi?
ResponEliminaLa teva aprotació em sembla molt gustosa i la combinació amb la magrana molt original.
M'encanta això de: no és el pressupost, sinó tenir imaginació, tens tota la raó, i aquesta recepta amb magrana és una molt bona proposta, m'agrada.
ResponEliminaBon cap de setmana, guapa
El 15 tornarà! N'estic segur!!!
ResponEliminajajajaja això el temps ho dirà... :P
EliminaQuina bona pinta Judit! una mescla molt de tardor!
ResponEliminat'ha quedat una foto molt maca i una proposta deliciosa!!! PEtons
ResponEliminaQue bonic!!! M'encanten els fredolics, però és la presentació més maca que he vist mai!!!
ResponEliminaNeni, me pones un aperitivo así y los dientes me crecen terriblemente! Que cosa más buena.
ResponEliminaMil besos preciosa...
Nina, avui tenim el cor dividit... per una banda ens sentim alleujats i per l'altre ja estem melancòlics, no sabem encara què passarà... només que ara podrem gaudir de propostes fantàstiques sense estrés! jajajaja
ResponEliminaEl teu pastís boníssim, i més si va anar acompanyat de la trobada del Tió! :P M'encanta!
Moltes gràcies per participar sempre solet!
Petonets
Sandra
Maiiii, hagués fet una combinació com aquesta, ets molt atrevida a la cuina :))
ResponEliminaUn petonet
Que curiosa mezcla! habrá que probarlo sin falta , totalmente de acuerdo contigo en lo del presupuesto y la imaginación. Bsss wapísima y bones festes!
ResponEliminaQuina pinta fa aquest tall!!! i la magrana li dona molta alegria!!! m'agrada!
ResponEliminaEste tipo de pasteles me gusta mucho y a combinación con l a granada, genial. Bss mi niña.
ResponEliminaFredolics i magrana, això si que és una combinació original i a més a més molt maca per presentar per un àpat especial a bon preu.
ResponEliminaImaginació, la clau per tirar endavant aquests dies dificils :o)
Petonets,
Palmira
Molt original i amb el ruixar de Pedro Ximenez encara més...
ResponEliminauna combinacion original y sorprendente y se ve muy buena y el corte es muy atractivo¡¡
ResponEliminapeto
Me encanta tu combinación. No sé qué setas son las negrillas, pero imagino unas cuantas por las que podría cambiarlas. Y la mezcla con la granada me parece estupenda. Un beso.
ResponEliminaEls meus bolets favorits son els fredolics i la combinació amb la magrana ha de ser ben bona. Petonets!
ResponEliminaPerdona, aquests fredolics no els havia de tastar???? Traidora! ja,ja,ja
ResponEliminaEts la reina de les magranes.
Molts petonets.
Que sorprendente es esta mezcla, nunca lo hubiera pensado.. o si??? porque seguro quew está riquisimo..jajaj Bss
ResponEliminaUn pastís molt de tardor ideal!!
ResponEliminaQué ricos los fredolics! Mi amiga lleidatana, Inma, me hace unos guisos con fredolics para morirse, especialmente el fricandó que le sale maravilloso.
ResponEliminaQué combinación con la granada!!!!
Besitossssssssssssss
Judit, cal bolet s'havia d'acomiadar amb bolets. I ho ha fet molt bé.
ResponEliminaNani
Que ricoooo, Judith, me encanta y me parece muy original, una combinación de ingredientes muy afortunada.
ResponEliminaTe deseo muy felices fiestas en compañía de los que más quieres y una estupendo próximo año en el que espero nos sigamos viendo entre fogones.
un besazo enorme
MMmm que bons són els fredolics i aquesta manera de presentar-los així amb un pastís m'ha agradat molt!!
ResponEliminaBones festes!!!
ResponEliminaPasaba a desearte lo mejor y que tengas junto a tu familia una hermosa navidad, mucha paz y armonia.....y lo mejor para el 2013!.......Abrazotes, Marcela
Buenísimo y con la Granada genial!
ResponEliminaOstres Judith quina combinació més original, el tall és molt bonic, i el roig de la magrana li dona el toc nadalenc. Molt bona proposta per a la recopil.lació de receptes d'aquest mes. Pense que és una llàstima aquesta parada de la recepta del 15 (encara que no participem sempre, m'encanta vore totes les receptes que es recullen cada mes), pero els entenc perfectament, de vegades es impossible traure temps per tot. Bon nadal a tu també, i que el pare noel arribe al bolet ben carregat :)
ResponEliminaJuju,
ResponEliminaSe ve buenisimo... La combinacion de los ingredientes es perfeita.
Felices Fiestas, a ti y todos los tuyos.
¡¡Feliz Navidad!! Besitos amiga