Aquesta setmana sembla que l'hivern ha volgut cridar l'atenció. Molts de vosaltres estareu acostumats al fred, però confesso que sóc una fredolica de mena i el fred i jo no som massa compatibles. La meva pell pateix molt i, si no em poso quilos de crema hidratant, em quedo feta un cromo. Si no porto guants les mans se'm tallen i em comencen a quedar com si hagués lluitat amb un gat, i podria seguir enumerant coses, però no us vull avorrir.
Aprofitant aquestes baixes temperatures sempre podem trobar alguna activitat adient a la cuina, no? Què millor que encendre el forn i fer unes magdalenes salades? Els que seguiu aquest bloc sabeu que els formatges forts i jo no som amics -igual que el fred-, però a poc a poc estic intentant superar el seu sabor. He descobert que si prenc petites dosis de formatges forts, com el rocafort, servits en calent tinc una certa tolerància. No acostumo a menjar allò que no m'agrada i menys emprar-los a la cuina, però a casa tinc un monstre culinari que de tant en tant posa uns ullets de xai degollat perquè faci una excepció, i això és el que faig amb aquest tipus de formatge.
Aquest cop us presento unes magdalenes salades que poden servir per acompanyar un bon paté vegetal o una crema de formatges, no creieu? A més, ja sabeu que si no us agrada algun ingredient podeu emprar el que més us agradi! Aprofiteu els dies de fred -que sembla que ens acompanyarà aquest dies- per encendre el forn i cuinar.
Ingredients:
300 g de farina normal
50 ml d'oli d'oliva
100 g de formatge rocafort
1 sobre llevat Royal
1 c/p de sal
Pebre
3 ous
50 g de nous
Flocs d'avena
1 pera conference
100 ml de llet descremada
Preparació:
Escalfem el forn prèviament a 180º. Posem en un bol la farina i el llevat tamisats, la sal, l'oli i ho barregem fins obtenir una barreja homogènia. A poc a poc anem afegint els ous un per un. Seguidament tallem la pera i les nous a trossets; ho afegim a la barreja anterior i posem el formatge rocafort a daus. Tirem la sal, un xic de pebre i la llet, ho deixem reposar uns minuts i ho posem en motllos individuals. Quan els tinguem preparats tirem uns quants flocs d'avena i els posem al forn 25 minuts o fins que punxem i el ganivet surti net. Els deixem refredar a temperatura ambient i ja els podrem servir.
Pues yo soy quesera al máximo, me encantan estas magadlenas..
ResponEliminaBss
Ohhhh m'encanten!!!! a mi els formatges "blaus" potser són els que menys m'agraden, però una vegada vaig tastar uns rotllets de pera i rocafort que eren deliciosos. Així que nena, aquestes magdalenes deuen ser una delícia!
ResponEliminaA mi em passa el contrari que a tu... tolero més el fred que la calor!
Petons!!
Nunca fiz muffins salgados ,sempre que faço são doces talvez seja demasiado gulosa.
ResponEliminaOs teus ficaram lindos.
bj
Qué buenas !!! la mezcla del queso azul y la pera fantástica...y el toco de nuez ya, el summum.
ResponEliminaJo en vull! Poso el vinet. Sóc molt ratolí!!!!!
ResponEliminaQue lindas que estão :)
ResponEliminaBeijos
Que ricaaaas!!!. me encantan así saladas, y la mezcla que le has puesto también. Besos
ResponEliminaHola Juju, eu adoro muffins salgados, e com esse queijo de sabor intenso
ResponEliminadevem ficar deliciosos!
Besos guapa.
tres ingredientes que dentro de la magdalena la hacen insuperable¡¡ que buenas Judith
ResponEliminapeto
Son tan, tan hermosas...y además de sabores que te dejan con antojo total!
ResponEliminaUn beso enorme neni.
És veritat que amb el fred que fa aquests dies, encendre el forn ve molt de gust :)
ResponEliminaI la combinació de rocafort, nous i pera és sensacional!
M'encanten!!mai he fet de salades...aixi que queda apuntada. Ademés el rocafort m'encanta....petonets guapissima!!per cert, ja vaig veure el video del facebook i em va encantar. ets guapiiiiisssiiiiiissssiiiiissssiiiiima!!jejejejje. petonets
ResponEliminaDons tenen un aspecte inmillorable, però porten formatge i no ens avenim gents, el formatge i jo...jeje
ResponEliminaPetonets.
Els formatges forts amb la pera casen tan bé que t'han d'agradar a tu i tot!!!!
ResponEliminapetonets
Unes magdalenes ideals. Els formatges forts ens encanten.... TOTS! Sense excepció, com més pudents millor, jajaja, així que aquestes magdalenes ens agradarien si o si. A més, amb el dolç de la pera fan el matrimoni perfecte.
ResponEliminaApuntades!!! Petonets. MAR, de EQNME
Siempre me ha encantado la combinación de las peras con quesos fuertes, yo las tomo partidas por la mitad con gorgonzola mezclado con nueces picadas y una loncha de jamón y al horno y están divinas! así que tus magdalenas me gustarían mucho!
ResponEliminaUn beso
Mira que el fred sec d'Andorra mai m'havia fet patir... però el fred amb tanta humetat de la lombardia m'està fent sufrir molt! Com tu dius, les mans un desastre, la pell,... i dies sense poder anar a jugar al parc que és el pitjor!!!
ResponEliminaLa recepta d'avui no és per mi però sé a qui li agradarien molt molt molt, com més olor té el formatge més li agraden!
Petonets,
Palmira
Jo en se d'un que si tastes aquestes madalenes; segur que no en quedaba cap !!! ........ Un dia li hauré de donar un caprixet, encara que a mi el roquefort no m'agrada , però farè un esforç.
ResponEliminaPetons
tomaaa!!! una magdalena d'aquesta i plat únic!! dur de tot! jjaja tenen una pinta genials! petonets
ResponEliminaencara no entenc perquè mai m'he animat a fer magdalenes salades, no ser a què espero.. perquè amb aquesta pinta.... han de ser boníssimes!!
ResponEliminammmmmmmmmmmm...que bones!!!! nosaltres son uns ratolins... ens encanten els formatgs i com més forts millor!!!!
ResponEliminaLa combinació amb la pera és un acert segur...xo a mi guarda'm algunes sense nous, que sóc alèrgica! :)
Petunets i fins moooooolt aviat...tic tac...
Eva.
Quina delícia! La combinació de roquefort amb pera m'encanta. Sembla estrany que aquests sabors piguin lligar tan bé. Mmm...
ResponEliminaUna abraçada!
Me parecen genial estas magdalenas Judith, yo tengo pendiente probarlas en versión salada.....La combinación es perfecta...
ResponEliminaUn besazo
Que bones, la combinació es perfecte! :)
ResponEliminaA mi m'agraden tots els formatges però els de tipus rocafort tampoc no puc, com a molt amb molt petita dosi com tu! jejejej Tenen molt bona pinta aquestes magdalenes, les tinc que provar, jo canviaré el formatge....Petons
ResponEliminaNo he fet mai magdalenes salades.......Ens has donat una innovadora, atrevida i espectacular recepta!!!! Gràcies!
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
Jaja, doncs jo a l'hivern no en surto de la cuina, és on s'hi està més calentó!
ResponEliminaM'agraden les magdalenes! Provaré de fer una combinació així!
Gràcies, bonica!
Al contrari que tu, els formatges fots m'apassionen, bé millor dit qualsevol tipus de formatge però com més fort sigui més m'agrada ;) així és que qualsevol recepta que hi porti formatge l'he de tastar. La combinació d'aquest muffins és toto un clàssic i no pot ser més bona. M'enduc un vale?
ResponEliminaPetonets
Segueix, no m'avorreixes!;)
ResponEliminaBoníssimes, això si, amb una ja quedes bé per una estona.
Molts petonets.
Jo me'ls faig amb un formatge més suau, d'acord carinyet? :P jejeje
ResponEliminaPetonets
Sandra
Jo també sóc molt fredolica!! Hauriem d'haver nascut al Carib....
ResponEliminaM'encanten les versions salades de les magdalenes. Aquestes de rocafort li encantarien a un que tinc a casa. Per això, sovint hi ha rocafort a la meva nevera, això ben separat de tot jejeje..... M'emporto, a recepta guapa...
Ptns
Si Proust hagués menjat aquestes magdalenes...
ResponEliminaNani
A mi en canvi si que m'agraden els formatges forts... I molt! Crec que he fet magdalenes salades només una vegada i em van agradar, però m'hi jugaria qualsevol cosa que aquesta recepta que proposes és molt més gustosa :)
ResponEliminaMarta
Creo que deberías venirte conmigo unos días a Salamanca jaja
ResponEliminaMe chiflan esas madalenas, en versión mini son un clásico de mis cenas con amigos, aunque la próxima con avena como tú
besos guapa
Qué buena combinación, Judith. Tienen que estar buenísimas.
ResponEliminaQue bo, la combinació pera formatge m'encanta, sobretot si el formatge és fort, però trobo que guanya molt cuinada, en pasta o com tu ens proposes, en "cru" prefereixo acompañarlo de maduixes o gerds (aquí una adicta als formatges, on hi hagi una bona taula de formatges amb fruits secs, mermelada y maduixes jo sóc feliç jajajja, ho canvio per tots els postres del món, això si, només si els formatges són dels bons jeje :P).
ResponEliminaLes magdalenes t'han quedat espectaculars, potser les faig en versió mini un dia d'aquests.
Petonets!!!
Hola ¿ Sabes que estaba preparando por la tarde unos pastelitos de hojaldre con estos ingredientes?? ahora vengo a verte y me encuentro con el mismo queso, pera y las nueces, jaja si es que tenemos transmisión de pensamiento.
ResponEliminaTe han quedado de rechupete. Besitos guapetona
Hola Judith. Bé, a mi el fred tampoc em senta gaire be,i la veritat es que estic desitjant que arribi la primavera, és la meva estació favorita!!!!
ResponEliminaSi el fred t'ha fet cuinar aquestes meravelloses magdalenes, benvingut sigui!!! M' han encantat, i es que porten tot el que m'agrada: el roquefort, la pera... ostres que han de ser bones!!!!
Et felicito!!!
petonets i encantada de conèixe't!!!
Jo tambe ho paso malament amb el fred... Pero amb unes magdalenes com aquestes ho soportaria millor! Un peto
ResponEliminaYo tambien te pondría ojitos para que me preparases unas magdalenas así jeje
ResponEliminaademás en lo de los quesos tu y yo somos polos opuestos jajaja
Besitos!!!
Molt originals i bones aquestes magdalenes!
ResponEliminaPetons
Isabel
Jo estic igual que tu, el fred no m'agrada massa! Molt bona idea les magdalenes amb formatge, he de probar a fer-ne de salades!
ResponEliminapetons
Ai, com m'agraden aquests muffins salats! són un entrant genial (jo me'ls empasso per sopar en un tres i no res ;-) El formatge i la pera han de combinar la mar de bé. Per un moment pensava que els flocs d'avena eren ametlles, tampoc no hi quedarien malament, oi?
ResponEliminaM'he perdut moltes receptes, Judith! m'en vaig a veure les natilles :-D
Me encantan estas magdalenas saladas con la pera y el roquefort umm!! Deliciosas!!
ResponEliminaBesos!!
Hola, una bona recepte, perfecte per mi que visc al pais del formatge.
ResponEliminaUna abraçada