>

dimecres, 20 de juny del 2012

Bastonets cruixents de feta amb crema de cireres i alfàbrega

Com bé sabeu els que em seguiu, acostumo a cuinar les receptes que publico durant el cap de setmana, per poder fer així les fotos amb llum natural. Doncs bé, quan arriba l'estiu és un xic més complicat, ja que com a la majoria de vosaltres -suposo-, els caps de setmana ens agrada gaudir del sol, la platja i els amics; així que poques receptes cuinem que siguin dignes de publicar i, sobretot, de fotografiar amb llum natural.

Aquesta tarda volia fer alguna recepta bona i senzilla per poder-la publicar al bloc, aprofitant que arribàvem aviat al Bolet. Avui l'Yves tenia un partit de futbol i el Boletet i jo hem decidit que faríem una recepta, i mai millor dit! L'hem fet tots dos, i com hem rigut. Resulta que quan l'Àitor ha sentit que estava batent l'ou els seus ulls s'han il·luminat i ha vingut corrents a ajudar-me. Ha començat a fer saltironets perquè el pugés al sobre de la cuina i així no perdre's cap detall. M'ha estat ajudant en tot moment, sobretot a l'hora d'arrebossar els bastonets. Us imagineu on ha anat tot el panko? Doncs sí, al sobre, perquè dins de la bossa no hi feia res! Un cop fets els bastonets, ell ha començat a dir-me amb els seus ullets encantadors que volia tastar el que estàvem fent, però clar, havíem de fer les fotos. Les dues primeres fotos ho ha portat bé, però després ha començat a avançar territori i, a poc a poc, s'ha anat apropant fins a tenir a l'abast un dels bastonets. Ell, tot xulo, ha decidit que els bastonets els havia de sucar a la salsa -i ho ha fet molt bé, perquè d'això es tracta a la recepta- i s'ha menjat un! Llavors ha sigut quan li he preguntat: "nino, està bo?" i ell tot content em diu: "sí, més?". Així que ja sabeu, el meu crític culinari més jove us recomana que us els mengeu! Això sí, us aconsello que si teniu la sort de tenir nens a prop us animeu a cuinar-ho amb ells, us ho passareu d'allò més bé, i sinó ja m'ho direu!


Ingredients per a 12 uts.:

1 ou
Panko
300 g de formatge feta
250 g de formatge cremós tipus Philadelphia
10 cireres
Alfàbrega fresca
Oli d'oliva
Llet descremada
Sal


Preparació:

A un bol posem el formatge cremós, les cireres, un rajolí de llet, una mica d'oli d'oliva, un parell de fulles d'alfàbrega fresca i un polsim de sal. Amb el minipimer ho triturem i ho deixem reposar a la nevera durant un mínim d'una hora. Agafem el formatge feta i el tallem a tires d'un cm aproximadament, a continuació les passem per l'ou batut i després les arrebossem amb el panko. A una paella amb oli calent fregim els bastonets i, quan estiguin daurades, les deixem a un plat amb paper de cuina perquè treguin l'excés d'oli. Us recomano fer-les poc abans de menjar-les, ja que queden més cruixents. 



47 comentaris:

  1. Vaya contraste, me encanta, el agridulce!

    ResponElimina
  2. Jaja , pues habrá que hacer caso al "tastador" y lo probaremos.. Bss

    ResponElimina
  3. Doncs si l'àitor diu que en vol més...serà qüestió de fer-li cas i probar-ho, oi??? és tan divertit cuinar amb els petits...encara que no em vui ni imaginar com t'ha quedat la cuina... :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  4. Ummmmmmmmmmmmm, no vegis quina recepta més original, després parles d'artista i tu si que ets una artista...

    Un petonet

    ResponElimina
  5. No m'estranya que el boletet no es pogues resistir... es que tenen una pinta!! I m'imagino la oloreta...mmmm. Petonets!

    ResponElimina
  6. Seguro que esta de muete relenta me gustan todos los ingrefientes asi como lo has presentado te ha quedado de lujo.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  7. Com m'agradaria veure't en acció... estas feta una gran cuinera. Sempre buscant ingredients q contrastin...

    petonets

    ResponElimina
  8. Quina delícia de bastonets. El formatge, sigui quin sigui, m'encanta. Fa poc he plantat al meu balcó alfàbrega i m'està creixent molt. No dono a l'abast en utilitzar-la. M'acabes de donar una altra solució. La crema ha de ser una delícia. Me l'apunto.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  9. FANTASTICA ESTA CREMA y con el crujiente de feta mas.Digo lo mismo que dicen los demas,eres una gran cuinera y innovadora
    peto

    ResponElimina
  10. Con lo enano que es y cómo mete mano en la cocina... hay que ver, te quita el sitio! y lo guapo que es caray... XD

    ResponElimina
  11. Molt innovador, et felicito Judith, i la imatge divina com sempre.
    Un petonet

    ResponElimina
  12. aquesta crema ha de ser la bomba, pero l'acompanyament ni t'explico, m'encanta que hi hagis posat panko, queda un arrebossat deliciosament millor!! petons

    ResponElimina
  13. Anda que no sabe el muñeco; niña le llevas por el buen camino, en nada se hace sus propias galletas para llevarse al cole ;))
    Yo con ese aperitivo tan rico también habría metido las zarpas
    Besos

    ResponElimina
  14. Aquest àitor és un espinguet, ja ho veig! I no es rendeix fàcilment... a la cuina! Us han quedat uns bastonets boníssims, tot i que el panko hagi acabat també on n'hi havia d'anar a parar... he he. Una història molt divertida, i productiva, judith! Petons

    ResponElimina
  15. Me muero si veo al Aitor en menesteres cocineriles! Con todo y panko por toda la cocina, con lo bien que se pasa, es para repetir mil y una vez!
    Deliciosos los palitos, a ver si los hacemos Louis y yo y se anima con el queso!
    Muchos besitos reina!

    ResponElimina
  16. Si és que el boletet serà tot un gourmet amb aquesta mare que té! Ja saps que no sóc formatgera, però em sembla que aquesta recepta la provaria, té una pinta!! Visca el panko! :P
    Petonets carinyo meu
    Sandra

    ResponElimina
  17. segur que era boníssim i si a sobre ho corrobora el petit de la casa no en tinc cap mena de dubte!! m'agrada molt com a aperitiu!

    petonets

    ResponElimina
  18. Mmmm!! pot ser un bon aperitiu per Sant Joan!! a viam si la Martina està d'acord amb el Boletet!
    petonets

    ResponElimina
  19. Una bonica activitat per una vesprada calurosa!!!! i a més te una pinta increíble!

    ResponElimina
  20. Uau! Quina imaginació! M'encanten el teus plats tan originals, em deixes sempre amb la boca oberta! Genial! petons

    ResponElimina
  21. Es genial cocinar con ellos, con mucho cuidado pero divertidisimo :)
    tienen una pinta sensacional ¿como iba a esperar a que hicieras las fotos? jajaja ¡Un besote para mis cocineros favoritos!!!

    ResponElimina
  22. Judit, una bona aportació i una bonita foto.
    Nani

    ResponElimina
  23. Una idea original...
    Per cert, saps on puc trobar panko???
    Gracies.
    Petonets.

    ResponElimina
  24. Que suerte tienes. Un ayudante y crítico gastronómico, todo en uno. BeZitos.

    ResponElimina
  25. Aquest petit de cas teva será tot un c´ritic gastronómica ja veuràs ;)

    m'agarada molt el formatge i aquesta recepta és una manera diferente d emenjar-lo, seguro que ha d'estar boníssim, crec cegament en l'opinió del boletet ;)

    Petonets reina

    ResponElimina
  26. jajajaja! claro que me lo imagino! jajajaj! mira, Lucas tiene 5 para 6 y aún cada vez que toca masa, tengo que ponerle una montañita de harina en la encimera para que juegue con sus grúas. De siempre cocina conmigo, le gusta el guarreo y le gusta que cuando nos sentamos a la mesa todos digamos "uhmmmm que bueno" ¿te suena? jajajaja cuando le compré la cocinita (en la cocina cada uno tenemos nuestros trastos) todos decían: la mamá intenta inculcar su hobby al hijo. Y yo decía: de eso nada monada. Quiero que aprenda a cocinar para que sea más autosuficiente en la vida a la par que aprende a convivir y si encima le enseño a que eso no sea una carga ni un petardo sino algo divertido y entrañable.. ole su madre! no?

    Pues eso te digo a ti: olé su madre!
    Besos familia.

    ResponElimina
  27. M'agrada molt l'idea, però a casa perquè ens agradi haurem de fer un altre formatge que no sigui feta. Però la crema amb cireres i alfabrega ha de ser bonissima!!
    Petons. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  28. Si el petit de la casa diu que és bo, és que és bo!
    Això és tenir les coses clares, je je je...

    ResponElimina
  29. Deliciosos palitos y un ayundante de cocina muy sabio.
    Besos a los dos!!!

    ResponElimina
  30. Judith, ya sabes lo que dicen de los borrachos y los niños..... siempre dicen la verdad, así que si el peque dice que tenemos que comerlos, yo me pongo ahora mismo a hacerlos para probarlos.
    La verdad es que me encanta el queso así, yo suelo empanar el queso Brie, me encanta, pero esa salsita para untarlo no la he probado nunca, lo intentaré la próxima vez que haga.
    Besos

    ResponElimina
  31. Hola Judith!!

    Està clar que lo de ser un bon gourmet l'Àitor ho porta a la sang!!
    Tens raó, cuinar amb els nostres petits és fantàstic! Fa que t'oblidis del que ens amoïna i durant una estona només sou tu i ell (o ells :)). La crema ha d'estar molt bona i les barretes de feta... ohhh!!! Per uns amants del formatge com nosaltres són una passada!! :D

    Molts petons!!

    PD: Ahir el Miquel (el meu marit) em va regalar una mini cocotte com la teva! És taaant maca!!!! :D

    ResponElimina
  32. Hoy sueño con esta receta...para fin de mes, es una delicia, me encanta el queso y estos palitos....con esa crema son una delicia total!

    Disfruta mucho del fin de semana.

    Besotes nenina.

    ResponElimina
  33. Perdona, el meu nen agafant menjar? No!ja,ja,ja. Quin crack el boletet!
    Aquesta combinació ha de ser ben bona i més sabent que el mini crític l'ha aprobat.
    Molts petonets i bona revetlla!

    ResponElimina
  34. jajaj! aquest boletet et té ben entretinguda... Si ell diu que és bo i amb aquest títol tan sorprenent, jo m'apunto al carro! no hi ha ningú que jugui amb els sabors com tu ho fas! m'encanta!

    Bon Sant Joan, guapos!

    ResponElimina
  35. ¡Qué cosa tan ricaaa!. Me lo llevo. Besotes guapa.

    ResponElimina
  36. Ole!!!! això no ho he menjat!!! `però he vist una maneta pel facebook molt mona que pispava un!!!!ja ja!!! com sap el tio!!!! petonets

    ResponElimina
  37. No m'extranya gens que li agrade tant, aquests bastonets son irresistibles. Quina gracia em fa quan contes coses del teu nen, ha d'estar per a menjar-se'l!

    Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  38. Què mono!!!!! Sí, més???? Aquest nebot meu apunta maneres! D'aquí poc et substituirà com a xef!
    M'agraden molt aquests bastonets, tot i que el formatge feta em costa un poc perquè té el gust fort; així i tot, ho provaria a ulls clucs. M'agrada l'arrebossat amb panko..quin descobriment!! I la cremeta de cireres molt original: de 10!
    L'olleta de la foto m'encanta!! Cada vegada que en veig una la vull!
    Bon cap de setmana guapa!!

    ResponElimina
  39. Que combinación mas rica, la verdad que el queso lo puedes combinar con mucha clase de fruta y le da un toque muy especial, una muy buena receta, como todas las que nos haces, besos.

    ResponElimina
  40. Qué mono! Me hubiese gustado ver una foto suya durante el proceso ;-)
    Pues sí, veo que estás entrenando bien a Aitor a que te ayude. Muy bien :) A mí me da miedo con los míos, son dos verdaderos terremotos. A veces hacemos galletas, pero a medida que crezcan iré incorporándolos más y más a la cocina.
    Muy rica la receta, habrá que hacerle caso al pequeño chef :)
    Besos.

    ResponElimina
  41. Estic d'acord amb la Sandra, de gran el Boletet serà un gourmet excel.lent!!
    si de tant petitet ja proves aquestes delicies, tindrà un paladar privilegiat! jeje!!
    Ptns!!

    ResponElimina
  42. Aquestes dues receptes són una passada i no m'extranya, amb aquest petit chef tot surt molt millor.
    Petons

    ResponElimina
  43. tiene una pinta estupenda. Que delicia. Besotes..

    ResponElimina
  44. Ostres!!! Quin contrast de sabors, la convinació deu ser deliciosa!!

    ResponElimina
  45. Ummm,jo tampoc t'hagués deixat fer la sessió de fotos perquè també n'hagués arreplegat uns quants bastonets d'aquests. La veritat és que si et soc sincera he hagut de buscar panko al google perquè no sabia què era. Però ara que ho he vist sé segur que aquests bastonets igual que al boletet m'encantarien. Fes-li un petonet de part meva.

    ResponElimina
  46. Amazing recipe! I love the combination. I love your little gray serving pot in the photo.

    ResponElimina