>

dimarts, 20 de març del 2012

Pastís de xocolata i llimona

No fa falta que us digui que sóc una apassionada de la xocolata i del mascarpone, oi? Si fem un repàs dels últims pastissos publicats, podem veure que aquests ingredients hi són presents.

Pel dinar del sant de l'Àitor, volia fer un pastís diferent, sobretot en quant a la cobertura. Feia temps que tenia pendent fer una recepta del llibre Paso a paso repostería y panadería, on la cobertura que sortia a la fotografia em semblava espectacular. No m'agrada cuinar amb mantega, però aquest cop no em quedava més remei que seguir al peu de la lletra la recepta de cobertura,  per primer cop en molt temps vaig preparar els ingredients per fer la cobertura i sort que ho vaig fer, perquè va resultar ser deliciosa! Tot i la mantega que porta, us asseguro que el sabor és molt suau i gens empallegós. 

El pastís va agradar a tothom, petits, grans i fins i tot al Monstre culinari, l'Yves. Però el que més va agradar al homenatjat sabeu que va ser? Doncs sí, l'espelma que vam posar per bufar. No és costum bufar espelmes al sant, de fet fins ara no ho havíem fet mai, però es que el nostre Boletet sent veritable passió per apagar-les! I més si té els Llabironets a prop! I pel que he llegit no es l'únic. Ahir quan llegia l'entrada del pastís d'aniversari de l'Eva d'El cullerot festuc em va aparèixer un somriure d'orella a orella quan vaig llegir que el Jan, el seu bombó, estava fent la migdiada mentre ella bufava les espelmes del pastís. Quan es va llevar, la seva mama va decidir preparar-li un trosset de pastís amb una espelma perquè la bufés… i estic convençuda que els que teniu petits podreu explicar un munt d'anècdotes similars, o no? I és que costa tan poquet fer feliç a un nen…

Mentre aneu recordant les anècdotes dels vostres petits, us convido a un tall de pastís, a veure si us agrada i no en deixeu ni una engruna! 


Ingredients base: 

1 iogurt de llimona
3 m/i de farina per rebosteria
2 m/i de sucre
½ m/i d’oli
3 ous
1 llimona 
50 ml de llet
Rom
1 sobre de llevat Royal
250 g de xocolata fondant

* m/i = mida de iogurt 


Ingredients farcit: 

500 g de Mascarpone
100 g de sucre glacé
1 llimona


Ingredients cobertura: 

250 g de xocolata fondant
50 g de sucre morè
225 g de mantega
5 cullerades soperes de llet evaporada
1 c/c d'essència de vainilla


Preparació:

Escalfem el forn a 180º. Posem els ous, la llet, la farina, el sucre, el iogurt, l’oli i el llevat en un bol i ho barregem fins que ens quedi una massa ben fina sense grumolls. Seguidament rentem la llimona, ratllem la pela, exprimim el suc i ho afegim a la barreja anterior juntament amb un raig de rom i la xocolata fondant desfeta. Ho deixem reposar uns minuts i ho posem en un motllo prèviament untat amb oli. Ho posem al forn durant 45 minuts. Un cop hagi transcorregut aquest temps, ho deixem refredar, a temperatura ambient, abans de desemmotllar-ho. Per fer el farcit posem en un bol  el mascarpone, el sucre glacé, el suc de la llimona i la seva pell ratllada, ho barregem i ho deixem a la nevera durant un mínim de 30 minuts. Mentrestant, podem fer la cobertura de xocolata. En una cassola posem la xocolata, el sucre, la mantega, la llet evaporada i l'essència de vainilla, ho posem a foc lent fins que estigui tot fos i anem remenant per evitar que es cremi. Un cop tinguem una crema fina, la retirem del foc i la posem en un bol que deixem refredar al congelador durant 10 minuts. Per fer el muntatge del pastís, tallem la base en dues parts, ho farcim amb la crema de llimona i cobrim la base amb la cobertura de xocolata. Acabem decorant el pastís amb uns talls de llimona i unes fulles de menta. Us recomano tenir el pastís un mínim de 30 minuts a la nevera abans de servir.


73 comentaris:

  1. oh, amb llimona! Judith, ara m'has donat una bona idea! Ha de quedar molt refrescant també! Ideal per la primavera que avui comença. Petonet!

    ResponElimina
  2. Tiene que estar de lujo! Y como dice marina ideal para el comienzo de primavera. besos.

    ResponElimina
  3. Normalmente ponemos naranja en vez de limón...habrá que probarlo...Un besito

    ResponElimina
  4. Nena, la visió d'aquest pastis ja m'ha al.legrat el dia !!!!
    petonets.

    ResponElimina
  5. Ostres només de mirar-lo, ja li clavaria una mossegada. Ha de ser bonissim, amb la llimona i la xocolata ...hummmmmmmmmm
    Petons

    ResponElimina
  6. Claro que no dejaré ni una miguita, me pierde el chocolate!
    Un beso

    ResponElimina
  7. M'agrada no, m'encanta! Chocolata i mascarpone, és una combinació quasi perfecta per a un pastís. La cobertura té una pinta deliciosa.

    Petons

    ResponElimina
  8. Qui diu que no es pot bufar una espelma pel sant? Je je je...
    Llàstima de no tenir la foto del tall, perquè ha de tenir una pinta sensacional!

    ResponElimina
  9. Es que el queso mascarpone está buenísimo y es de los quesos que mejor quedan en las tartas. Vaya tarta te ha quedado!

    ResponElimina
  10. ondia una combinació curiosa...amb taronja l'he menjat però crec que amb llimona no...te bona pinta...petonets

    ResponElimina
  11. Oh, qué maravilla de tarta! Qué ganas de probarla! Nunca he probado esa mezcla, chocolate con limón, más bien siempre con naranja... pero se ve de lujo, eh? Qué suerte tiene tu Aitor!!!!
    Un besote grande!

    ResponElimina
  12. nenaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! Que bona que ets!!!! jajaja!!!! T'estava llegint i pensava: "aquests dos els hauríem de posar junts davant un pastís ple d'espelmes!!!!"...i ves per on vec que poses el meu post d'ahir! Ets un amor!!!! :))
    Doncs i tant que pel sant es pot bufar espelma...com dius qualsevol cosa per fer-los feliços als nostres ninos!!!
    Aquest pastís queda apuntadíssim!!! xoco, llimona, mascarpone....això ha de ser pecat!!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  13. fijate que nunca he combinado chocolate y limón, tendré que hacerlo ;)

    Salu2. Paula

    ResponElimina
  14. Quina cosa mes bona!!!! M'has tocat la fibra: mascarpone i xocolata... la meva perdicio!!!
    Un petonas enorme
    +Sònia

    ResponElimina
  15. Jo tambñe sóc fan del mascarpone i la xocolata, però sobretot de la combinació chocolata i cítrics. Tampoc m'agrada massa utilitzar mantega, però la cobertura es veu magnífica, segur que el pastís estava boníssim.

    Petonets.

    ResponElimina
  16. Quina bona presentació, t'ha quedat genial! Ja m'agradaria provar un trosset ja..... Petons

    ResponElimina
  17. Quin pastís més bo!!! jo tinc cosinets petits (fills de les meves cosines), en 5 anys n'han arribat 5!! 4 nens i una nena... jeje! El petit té dos mesos i la gran 5 anys, quan els hi faig de cangur m'ho passo tan bé amb ells... és veritat que no costa res fer-los feliços i et transmeten una alegria impresionant! T'ha quedat molt bé el pastís i segur que era boníssim boníssim!! molts petonets guapa! :)

    ResponElimina
  18. jeje, cuando uno es niño las velas son lo más. excelente combinación, cítricos y chocolate no fallan nunca.

    ResponElimina
  19. Quina pintassa boníssima. Serà qüestió de provar... Petons

    ResponElimina
  20. Mmmm quina bona pinta!!! I a mes de xocolata, jeje. M'encanta, el toc acid dels citrics amb el contrast amarg de la xocolata es una de les meves convinacions preferides A mes la presencia que te es espectacular! Petonets!!

    ResponElimina
  21. nomes podem agafar un tall???? :-)

    ResponElimina
  22. Que penita pena no ver el corte.. Tiene una pinta de darse contra la pantalla ;)

    ResponElimina
  23. Tiene una pinta estupenda. La verdad es que yo no soy de muchos dulces, pero como me encantan todas tus recetas, voy a intentar hacerla. BeZitos.

    ResponElimina
  24. Divino! una combinación genial de sabores, me encantan los cítricos con chocolate.
    La presentación estupenda!
    BESITOs

    ResponElimina
  25. La combinació xocolata i llimona és d'aquelles que tinc pendents, no l'he provat mai però només faig que sentir a dir que queda de luxe. El farcit amb mascarpone i llimona, amb la cobertura de xoco ha de ser.....bufff em penso que l'hauré de provar ben aviat! ja salivejo!
    Petons guapa :)

    ResponElimina
  26. Seguro que está divino ese pastel, Judith porque el mascarpone y el chocolate son una apuesta segura, combinan fantásticamente bien.

    un besazo, guapísima

    ResponElimina
  27. Mira que són guapos l'Aitor i el Jan bufant espelmes! Al meu bombonet també li encantava... encara que amb la de babes que deixava anar (no tancava bé la boca, pobret!) no t'explico com quedava sempre el pastís... jejeje

    Ha de ser boníssim!
    Petonets carinyo
    Sandra

    ResponElimina
  28. Va dona, que una mica de mantega no et mataràa!! :D Sí és que les postres amb mantega... no fallen!! jeje Que graciós el Boletet, algun dia li has de fer una foto amb les espelmes, que li volem veure la cara d'emoció! jaja

    Un petonàs! :D

    ResponElimina
  29. ....MMMMMMM!!! Exquisit, a mi també em torna boja el mascarpone, és delicios. M'emporto l'idea del teu pastis.
    Laura (Cocina Homemade)

    ResponElimina
  30. Oh! una pinta estupenda! mmm

    Petons
    Anna

    ResponElimina
  31. Hola Juju, a imagem é divina, para quem como eu adora chocolate, que delicia deve ser este bolo.
    Beijinhos querida.

    ResponElimina
  32. Judith,

    Cuanto tiempo sin pasarme por aquí. Ya veo que todo tiene tan buena pinta como siempre. La combinación de chocolate y mascarpone también es una de mis preferidas. En realidad todos los quesos me encantan y este no podía ser menos. Le da a las tartas un toque sensacional así que imagino lo rica que tiene que estar ésta. La pinta es insuperable.

    Un besito,

    Sacer

    ResponElimina
  33. ja se'm fa la boca aigua...! quina bona pinta que faaaa!!! un vull un tallet!
    muasmuas

    ResponElimina
  34. A mi tampoco me gusta abusar de la mantequilla pero....una celebración es una celebración:)
    Delicioso pastel Judith!!
    Besos

    ResponElimina
  35. Pues pintaza la tiene, eh!??!? Ya veo al peque soplando su velita, si es que les encanta!
    Besote!

    ResponElimina
  36. Hola corazón, vengo a por mi trozo de tarta, tiene una pinta buenísima, aunque después habrá que "purgar" un par de días a lechuga :D
    Besos

    ResponElimina
  37. Llàstima que el mal temps està espatllant l'entrada de la primavera.(Encara que ens fa falta que plogui)
    Però aquest pastisset és una gran idea!
    Una abraçada!
    Eduard.

    ResponElimina
  38. yo también tengo pasión con el chocolate y el mascarpone!! me ha gustado eso de soplar velas en los santos :)

    ResponElimina
  39. Doncs, jo no li tinc agafat el puntet al mascarpone. No es un ingredient que faci anar sovint. Ara que aquest pastís es ideal, que bó amb llimona també.. me l´apunto!!! petons, i bona setmana.

    ResponElimina
  40. Em quedo amb el farcit....la meva perdició!! em sembla deliciosament bo!! petons

    ResponElimina
  41. Apa Judit, xocolata el meu ingredient favorit. Suposo que no en va sobrar gens.
    Nani

    ResponElimina
  42. M'agrada la combinació xocolata - llimona! I la cobertura sembla molt bona!
    Alerta, alerta!! Com continueu animat al Boletet amb les espelmes no podreu tornar a visitar cap església. Poblet només va ser un avís!! jajajaja!!
    El pastís només té un defecte: no l'he tastat!!
    Petons guapa!

    ResponElimina
  43. viendolo asi quien diria que en su interior esconde un tremendo pastel ,me encanta tambien el mascarpone ,un gran pastis de aniversari,felicidades por lo tremendo que te ha salido
    peto

    ResponElimina
  44. LINDO DEMAIS ESSE BOLO E COM UMA COBERTURA BEM AO MEU GOSTO.
    GOSTARIA DE VER O INTERIOR.
    BJS

    ResponElimina
  45. De vez en cuando un poco de mantequilla no le hace mal a nadie ;P y si es por Aitor con más motivo. Si hacen falta velas vamos para allá a llevartelas, lo que haga falta :)
    Un besote!

    ResponElimina
  46. una combinació sempre guanyadora, els petits sempre donen peu per a contar històries i anècdotes entranyables :D. Muack

    ResponElimina
  47. Uhmmm!!! Que bo!!! Vols creure que mai he combinat la llimona amb la xocolata?? Ja estic trigant...
    Petonets guapa

    ResponElimina
  48. El farcit ha de ser una delícia i la cobertura, ja es veu, boníssima!

    ResponElimina
  49. Com m'agrada aquest farcit de mascarpone i llimona!!!!

    Bon profit! ;-)

    ResponElimina
  50. Me está pegando una ansiedad de chocolate ahora mismo!! te ha quedado genial y con limón y chocolate que deliciaaa!!
    besos!!!!

    ResponElimina
  51. ummm No puedo ver esto tan rico, te ha quedado de escaparate, bs!

    ResponElimina
  52. Oooh que deliciaaa me pierde el xocolate ,te ha quedado de lujo.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  53. Fantàstic aquest pastís de xoco i llimona!
    Jo de la llimona no tant, però sóc una xocoaddicte de por!
    És ben cert la fascinació dels nens per a les espelmes! Tenen un efecte hipnòtic!!
    Petons!!!

    ResponElimina
  54. El chocolate con naranja me fascina.......pero con limos....me tienes echa agua la boca!!....que maravilla......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  55. Recordo una anècdota amb les espelmes, era el sisè aniversari de la meva filla major, Marina, i li vaig dir que demanés un desig, va tancar els ulls i just abans de bufar va dir "l'hi demano a Déu mamà?" li vaig dir que no era necessari acudir a tan altes esferes però que si li feia il·lusió que ho fes.

    A continuació, la petita Patricia va preguntar si ella també podia demanar un desig i vaig assentir, llavors va allargar la seva mà i va llevar les espelmes en forma de ninotets del pastís, i tota satisfeta va dir, aquest és el meu desig mostrant les espelmes a la seva petita mà.

    Així és com han estat des de llavors, una tan espiritual i una altra tan materialista jajaja

    M'han regalat aquest llibre que dius, però encara no he fet cap recepta, a tu t'ha quedat un pastís fantàstic. Felicitats pel pastís i pel sant.
    Un petó

    ResponElimina
  56. Nunca hice una torta de chocolate y limón, y creo que la combinación es perfecta. Es verdad lo de las velitas, a los chicos les encanta apagarlas. Acá en los cumpleaños tenemos que pedir por favor a todos los amigos que se abstengan de apagarlas ya que es el homenajeado el que lo tiene que hacer. Pero siempre algún soplido se escapa por allí. Y también eso es divertido.
    Cariños

    ResponElimina
  57. Ai sister que no et comento, no em donis en adopció!
    El pastís estava boníssim, boníssim, boníssim. Ens va agradar tot moltíssim i el teu nen estava tan content, com sempre, és un sol!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  58. La teva germana no s´aclara...ja ja!!! un dies adoptem, altres no..... ella ja sap on menjar un bon pastís de xoco-llimona!!!!, clar com la Silvia encara no la fet!!!!ja ja!!!Ara el día que el faci...... que no em busqui....:))) Petonets, be per la Moni també!!!

    ResponElimina
  59. Aquest pastís te una pinta espectacular!!
    Petons

    ResponElimina
  60. M¨encanta el contrast de sabors d´aquest pastís: dolç i àcid...crec que vas encertar.

    ResponElimina
  61. M'apunto això de bufar les espelmes pel sant que m'ha agradat i mentre em quedo amb aquest trosset de pastís que fa molt de goig!!!!!!!!!!!!!! petonets

    ResponElimina
  62. Ostres nena, m'ha faltat un tall, jo com tu, la mantega uffffffffff, em costa molt, però si m'asegures que no té gust a mantega igual la provo???

    Una anecdota amb la meva princesa, volia apagar les espelmes agafant-la amb la mà, Tu pots imaginar?

    Un petonet

    ResponElimina
  63. Ja ja pillina como no te mandé un trozo de mi pastelón de choco ya has optado por prepararte tú uno, eh?
    Pues nada ahora me toca a mi soñar con el tuyo que es impresionante.
    Mil besotes Esther

    ResponElimina
  64. menudo pintón!!.. a mi també m´encanta el mascarpone, de fet no sóc molt de dolÇ, però el tiramisú m´apassiona!!
    besets!

    ResponElimina
  65. M'agrada moltíssim la convinació d'ingredients o sigui que accepto el teu tros de pastís encantada, a casa les meves filles quan bufaven les espelmes del seu pastís d'aniversari era un no parar sempre volien repetir per si l'avi o algú que estigués a la taula no ho havía vist bé!!

    ResponElimina
  66. Judith tiene que estar buenísimo y te quedó precioso.
    Bsos

    ResponElimina
  67. jo també soc una amant del mascarpone, i es mes, en els frostings americans de philadelphia jo ara el canvio per el mascarpone...és molt més suau!!! El toc de la llimona i la menta.... ideal!

    ResponElimina
  68. Vaya, una combinación sorprendente y refrescante. El pastel además tiene una pintaza!

    ResponElimina
  69. qunina bona combinació! que bo!!!!

    Doncs de moment la Joana no budaria les espelmes, perquè encara no en sap, però sí que aplaudiria al so del "pa manetes" que això sí que ho fa de meravella, jeje!

    Petons!

    ResponElimina
  70. Judith, me chifla el chocolate y cualquier cítrico. Creo que es una combinación tan fantástica que siempre ando buscando y rebuscando nuevas modalidades para probar. Y me traes una nueva!. Me la llevo!!!!!!!
    Un besoteeeeeeeeee

    ResponElimina
  71. que delicia y menuda pinta, debe de estar ummmmmmm, me encanta como lo has presentado, besos.

    ResponElimina
  72. que delicia y menuda pinta, debe de estar ummmmmmm, me encanta como lo has presentado, besos.

    ResponElimina