La recepta d’avui és una mica especial; ja que explica un truc de cuina. Les noies del bloc Pienso luego cocino acaben de fer un any i, per celebrar-ho, ens han proposat un concurs. Hem de fer una recepta i explicar un truc, així que aquesta entrada és per a elles. Doncs bé, com ja sabeu a casa som uns fans dels pastissos de formatge, tant se val si són dolços o salats! Els podem fer de 1000 versions diferents. Pel dinar del “sant” de l’Àitor no podia faltar un pastís de formatge salat, encara que aquest cop vaig decidir fer-lo un xic diferent. Normalment els faig amb una base de pasta de full o de pizza i, aleshores, poso el farcit. Aquesta vegada vaig decidir fer-ne un partint de la base del pastís de formatge estrella del Bolet. Variant les quantitats de sucre i afegint una mica de sal, pebre i uns bolets... el resultat va ser fantàstic.
Suposo que molts de vosaltres heu fet un pastís de formatge i només treure’l del forn s’ha desinflat, no? Doncs el truc que utilitzo perquè això no passi és el següent: us dono dues versions: la primera és apagar el forn 5 minuts abans de que acabi la cocció i deixar-lo refredar a dins del forn. Un cop fred, el posem a la nevera. L’altre opció és, un cop hagi transcorregut el temps de cocció el traieu ràpid del forn i el poseu a dins del microones amb la porta tancada, i el deixeu refredar allà. De les dues maneres veureu que la superfície us quedarà homogènia i el vostre pastís farà molt de goig.
Per acabar, no volia deixar passar l’oportunitat d’agrair-vos la gran acollida que ha tingut El número 7, la primera novel·la de l’Yves. Tots els components del Bolet estem molt feliços de comptar amb tants amics que ens han donat suport. Sempre és una alegria saber que hi ha gent que comparteix les nostres il·lusions.
Ah! I no oblideu que estem de sorteig al bloc, només heu de deixar un comentari a l’entrada anterior d'El número 7 i dir el còctel que més us agrada. El proper dia 7 desvelarem el nom del guanyador. Molt bon cap de setmana a tothom i els que teniu sort de començar vacances, gaudiu-les!
Ingredients:
Suposo que molts de vosaltres heu fet un pastís de formatge i només treure’l del forn s’ha desinflat, no? Doncs el truc que utilitzo perquè això no passi és el següent: us dono dues versions: la primera és apagar el forn 5 minuts abans de que acabi la cocció i deixar-lo refredar a dins del forn. Un cop fred, el posem a la nevera. L’altre opció és, un cop hagi transcorregut el temps de cocció el traieu ràpid del forn i el poseu a dins del microones amb la porta tancada, i el deixeu refredar allà. De les dues maneres veureu que la superfície us quedarà homogènia i el vostre pastís farà molt de goig.
Per acabar, no volia deixar passar l’oportunitat d’agrair-vos la gran acollida que ha tingut El número 7, la primera novel·la de l’Yves. Tots els components del Bolet estem molt feliços de comptar amb tants amics que ens han donat suport. Sempre és una alegria saber que hi ha gent que comparteix les nostres il·lusions.
Ah! I no oblideu que estem de sorteig al bloc, només heu de deixar un comentari a l’entrada anterior d'El número 7 i dir el còctel que més us agrada. El proper dia 7 desvelarem el nom del guanyador. Molt bon cap de setmana a tothom i els que teniu sort de començar vacances, gaudiu-les!
Ingredients:
2 paquets de formatge tipus Philadelphia
1 paquet de mascarpone
50 g de parmesà
3 ous
2 iogurts de naturals
80 g de farina
1 polsim de sucre
1 polsim de sal
Pebre
Oli d’oliva
50 ml de vi blanc sec
1 sobre de llevat Royal
200 g de bolets variats
1 ceba petita
1 gra d’all
250 g de carxofes en conserva
Tomàquets cherry
Boletes de formatge
Preparació:
1 paquet de mascarpone
50 g de parmesà
3 ous
2 iogurts de naturals
80 g de farina
1 polsim de sucre
1 polsim de sal
Pebre
Oli d’oliva
50 ml de vi blanc sec
1 sobre de llevat Royal
200 g de bolets variats
1 ceba petita
1 gra d’all
250 g de carxofes en conserva
Tomàquets cherry
Boletes de formatge
Preparació:
En un bol posem els ous i els batem; a continuació afegim la farina, el sucre, els iogurts, el formatge Philadelphia i el mascarpone, el llevat i ho barregem tot amb l'ajuda d'un minipimer -cal assegurar-se que no quedi cap grumoll-. En una paella amb un raig d’oli d’oliva, sofregim la ceba, el gra d’all, les carxofes i els bolets, tot tallat a trossets petits. Un cop s’hagin enrossit, afegim el vi blanc i ho deixem reduir. A continuació, ho afegim a la base que hem reservat i remenem amb l’ajuda d’una cullera. Agafem el motllo -21 cm de diàmetre, aproximadament-, l'untem amb una mica d’oli i afegim la base pel pastís de formatge. Ho posem al forn, prèviament escalfat a 180º, durant 45 minuts, apaguem el forn i el deixem refredar. Per finalitzar posem el pastís a la nevera durant un parell d'hores. Per decorar, podem utilitzar uns tomàquets cherry i unes boletes de formatge.
Riquísimo, me llevo un trozo ( bueno si me dejas, entero).
ResponEliminaQue pases un buen finde, y que descanses.
Besos
Ostres, quina passada de pastís. A casa som molt de pastissos de formatge, però mai m'havia passat pel cap fer-lo salat. La veritat és que té una aspecte espectacular i ja no diguem el gust. Quina gana que m'ha entrat!
ResponEliminaUna abraçada!
un pastis muy bueno me encantan los del queso y el truco de meterlos rapido en el microondas me ha gustado,no habia caido en ese detalle,bien¡¡
ResponEliminapetons
¿Será posible que ya esté en la cama y me apetezca tu tarta salada?
ResponEliminaEs espectacular y a la vez original
besitos cocinerilla
Esther
Es una recepta ben interesant! i els trucs oerque no es desinflin els pastissos de formatge mels apunto!!
ResponEliminaEs preciosa!!! y facilona, y queda preciosa!
ResponEliminaQue mezcla tan rica Judith!!:me gustan estas tartas y además te ha quedado preciosa. Besos y buenas fiestas.
ResponEliminaIgual que dicen más arriba....me acabo de levantar y ya me apetece un pedazo bien grande!!!Qué pasada Judith!Y te ha quedado tan bonita....Un saludo, ya llega el fin de semana!!!
ResponEliminaBuuuaa quina pinta Judith!!! m'encanten aquest tipus de pastis!! petons
ResponEliminaM'encanta la variació del típic pastís de formatge en versió salada, a casa també som fans de TOTS els pastissos de formatge.
ResponEliminaEl truquet de deixar refredar el pastís dins el forn jo també el faig, però m'apunto això del microones ;)
Judith, boníssim! I, sobretot, molt ben presentat! QUina foto més bonica... bon cap de setmanaª
ResponEliminaEl truco funciona porque ha quedado precioso! Enhorabuena por ese libro, está claro que el mundo es de los que perseveran, le deseo mucho éxito! Besos
ResponEliminaJudith, gracies per participar al concurs!
ResponElimina(i m'havia perdut l'entrada del llibre, m'ha encantat)
Nena quin pastís més bo per acabar la setmana... m'agraden els pastissos de formatge per la suavitat que tenen.
ResponEliminaGràcies maca per participar, em porto el teu truc.
Un petonet i que pasis uns bons díes, ens veiem a la tornada de Setmana Santa jo avui ja desconecto.
Ostres nena, amb el que m'agraden les coses salades això ha d'estar boníssim!!! :-))
ResponEliminaPassa una molt bona setmana!! Petonets maca
¿Y donde dices que hay que ir para probarla?, es una delicia cielo, una mezcla estupenda.
ResponEliminaBesos
No l'he provat mai salat el pastis de formatge, i amb el que m'encanta.... Ho tindré que provar! Petonets
ResponEliminaQuin pastís més original. Sort amb el concurs.
ResponEliminaBon cap de setmana.
Mon
Quina pintorra Judith, l'acave de vore i ja estic pensant en tastarlo. Mai he fet un pastís de formatge salat, sempre l'he fet dolç, però els trucs me'ls apunto per a quan ho intente.
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana
Quin pastís més original! ets una crack!! m'ha agradat el teu consell perquè no es desinfli el pastís, perquè els cops que l'he fet sempre m'ha passat, ho hauré de provar!!
ResponEliminavaig a fer-me seguidora del bloc número 7!!!
bon cap de setmana!
petonets
Dos trucs genials que penso posar en pràctica. Tinc El número 7 encarregat, ja tinc ganes que m'arribi!!!!
ResponEliminaetonets i fins moooolt aviat ;P
Judith...Amb aquest pastisset farem algun "picnic" per aquests dies de setmana santa.
ResponEliminaJa el somio!!
Ja ho saps, el pastís de formatge m'encanta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)
ResponEliminaTret de les carxofes el pastís m'encanta, sóc una formatge-adicta!!!
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana!
ohh que rico, me llevo un trozo. Bss guapa.
ResponEliminaSe ve estupendo! y la verdad que nunca he preparado un pastel de queso salado, siempre el clásico dulce. Así que la próxima que haga uno no dudaré en hacer tu receta.
ResponEliminaQue pases un bonito fin de semana
BESITOs
Me parecen especialmente ricas las tartas saladas. Con estos ingredientes tiene que estar divina!!
ResponEliminaMuchos éxitos para "el numero 7"!
Besos
Interesantísima receta. Me encanta, de veras.
ResponEliminaY espero que el libro tenga un éxito tremendo. Leyendo la ilusión que se ha invertido en él es lo menos que se puede desear. Desde luego la portada es divina.
Un besazo.
Judith me encanta, yo también adoro los pasteles de queso.Te ha quedado espectacular y buenísimos los trucos que por supuesto los pondré en práctica.
ResponEliminaBsos
Que pastel mas rico y la foto..genial
ResponEliminaBesitos
ay... ¿la caipirinha entra como cóctel? je
ResponEliminaostres que bó aquest pastis ..........no m'extranya que fos un èxit:
ResponEliminapetons
Precisamente estaba buscando recetas originales con alcachofas...me la llevo!! Un beso
ResponEliminaQuan he llegit el títol pensava: "de veritat?! un pastís de formatge amb bolets i carxofes?!" però nena, m'has acabat convencent!! :D Ah, i MOLTÍSSIMES GRÀCIES pel truc, és genial!!! :D La veritat és que mai he fet un pastís de formatge, però tan com m'agrada... no tardaré!! jiji
ResponEliminaUn petonet guapa, i bon cap de setmana!! :D
Que maco te quedat i que bó, m'encnatan les carxofes.
ResponEliminaPetons
Els cakes salats cada vegada m'agraden més, els trobo una alternativa per un sopar ideal. De formatge de cabra i bolets mai se m'era passat pel cap, però tot el que tu proposis va a misa! me l'emporto guapa
ResponEliminaBon cap de setmana :)
Oh! Que bo que ha de ser aquest pastís salat!
ResponEliminaSort al concurs i felicitats a l'Yves per la seva primera novel·la!!
Petons guapos!
aixó te que estar de mort!!!!:)
ResponEliminaQue bo!!!! ha d'estar boníssim! jo que sóc super fan dels formatges i els pastissos salats... M'encanta! molta sort al concurs ;) petonets gupa i que acabi d'anar molt bé el cap de setmana!
ResponEliminaNena que bo... llastima que m'ha pujat el colesterol i estic a dieta per baixar-lo, sino el faria demá mateix!!! Haure d'esperar... Petons
ResponEliminaADORO CHEESECAKE ,ESTE É DIFERENTE MAS MESMO ASSIM PENSO QUE SEJA UMA DELICIA.
ResponEliminaFICOU LINDO DEMAIS.
BJS
No coneixia els trucs. Aquest pastís t'ha quedat perfecte!
ResponEliminaMarta
Molt bo aquest truc que has explicat. La presentació fantàstica.
ResponEliminaBona cuina
Amb bolets i carxofes??? A casa no dura ni deu minuts, aquesta versió salada l'hem de provar!! I el truquet fantàstic, eh?
ResponEliminaPetonets carinyet!
Sandra
Tomo nota de estos trucos, y de la receta,se ve tan bueno que dan ganas de lanzarse, bs
ResponEliminaYo igual que tu me gustan los pasteles de queso en cualquiera de sus versiones y este me encanta, bueno tus recetas me encantan .
ResponEliminaBesitosss :)
Carai, un bon truc i un bon pastís! En prenc nota dels dos!
ResponEliminaFeliç semana, guapus!!!
Hola,
ResponEliminaEl truc del microones no el sabia, així que a la propera ho faré. Realment, es veu un pastís deliciós!! Enhorabona a l'Yves per a la bona acollida que està tenint. El dia 10 no podré anar, m'ha sortit una cosa de feina... em sap greu, però pensaré amb vosaltres. Bona S. Santa i petonets
Judith, tengo que intentarlo. Debo ser de las pocas que nunca ha intentado hacer una tarta de queso.La verdad es que los dulces no son mi fuerte, pero con esta versión salada me voy a animar. Muchas gracias.
ResponEliminaQuin pastís tan fantàstic, ha d'estar deliciós combinant els bolets i les carxofes. Gràcies pel truc.
ResponEliminaPetons
Buaaah, quina pintaaa!! Una combinació excel.lent: formatge, bolets i carxofes!!
ResponEliminaPetons
M'ha cridat molt l'atenció aquesta combinació d'ingredients, m'apunt la recepta per fer-la aquestes festes.
ResponEliminaUna abraçada.
No coneixia el truc del microones...me l'apunto!!! A casa tb som molt de pastissos de formatge i de poma...son els meus preferits!!! I aquest salat s'emporta la palma!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Una combinación estupènda para un pastel fantastico ..me encanta hacerlos y uhmmmcomerlos muchomas ..bsss que tengas un buen dia MARIMI
ResponEliminasegueixo totes les receptes de formatge que vas posant, a mi també m'encanten! una abraçada!
ResponEliminaAquesta combinació ha d'estar molt bona! t'ha quedat fantàstic!
ResponEliminaJa he menjat, i bé, però no li diria que no a un bon tros d'aquest pastís salat.
ResponEliminaOstras que ideal este pastel salado, me ha encantado la combinación de ingredientes y la textura que te ha quedado! un besito
ResponEliminaMadre mía, Judith, te has lucido. Me chiflan estos pasteles salados y tu variación con setas y alcachofas me parece todo un lujo.
ResponEliminaDelicioso!
Un besote
Me encanta!!!! lo que yo te digo, hazte vegetariana jajaja este lo pruebo seguro :)
ResponEliminaUn beso para todos los bolets!!! bueno, a los del pastel no ¿eh? jijiji
I perquè no he comentat aquest super pastís?????????????????????
ResponEliminaHa de ser boníssim!!! M'apunto per quan hagi de fer un pastís perquè el "nen de la casa" l'hagi de dur a l'escola. Jajajajajajaa!!
M'encanta la foto!
Petons!
Que delicia de tarta, no la he probado nunca en salada, pero debe de estar riquísima, muy buen truco, besos.
ResponEliminaVa formar part del dinar del dia de Pasqua, menjada al soleiet va ser boníssima, a la meva parella li encanta el formatge i les carxofes, vaig quedar com una reina.
ResponElimina