Aquest cap de setmana vam fer un dinar al Bolet per celebrar el “sant” de l’Àitor. Havíem convocat al iaio, a la família Llàbiro i els avis, encara que aquests últims van ser baixa d’última hora per culpa d’un virus. L’Yves sempre em diu que, quan fem un sopar o dinar a casa, sempre m’estresso. Però jo no estic d’acord, el que passa és que m’encanta cuinar i no fer uns simples macarrons -encara que aquest cop els mes petitons han tingut una safata ben grossa!-, i més des de què tinc el bloc.
Ja portava dies donant voltes al menú i no m’acabava de decidir. No sé si us passa a vosaltres, però jo sóc incapaç d’organitzar un menú i seguir-lo al peu de la lletra. De fet, quan tinc un dinar acostumo a anar a comprar i decidir sobre la marxa. Aquest cop havia pensat en fer una quiche, perquè és un plat que agrada a tothom, és pràctic i es pot fer el dia abans. Vaig comprar un pot de llet Ideal i va ser llavors quan em vaig il·luminar! Hi havia una recepta molt i molt senzilla de mousse de llimona i vaig pensar que podia aprofitar-la per fer alguna cosa un xic més sofisticada. Ràpidament vaig recordar que feia temps que no explotava els cocktails, així que aquest cop em vaig decantar pel mojito. El resultat va ser un plat deliciós i molt fresquet que, segons em van dir, va agradar a tothom! Espero que us animeu a fer-lo, us asseguro que els vostres convidats quedaran encantats, els meus, com a mínim així m'ho van dir! A més, ara que ja comença el bon temps, és un plat molt lleuger i que anirà molt bé.
Ingredients:
1 pot de llet evaporada Ideal
2 llimes
100 g de sucre
50 ml de rom
150 g de suprema de salmó fresc
1 llimona
Pebre
Sal
Oli d’oliva
Menta fresca
Preparació:
Posem a un recipient alt la llet evaporada -que prèviament haurem deixat a la nevera durant un mínim d’una hora- i, amb l’ajuda d’unes barnilles elèctriques batrem fins que comenci a obtenir la textura del merengue. A continuació, sense deixar de batre, afegim el suc de les llimes, el rom, unes quantes fulles de menta tallades a trossets petits i la pell ratllada d’una llima. Seguim baten i afegim, a poc a poc, el sucre. Un cop estigui tot incorporat ho disposem als recipients on ho vulguem servir i ho deixem refredar un parell d’hores. Mentrestant, podem preparar el tàrtar de salmó. Agafem la suprema, fem filets de forma transversal per obtenir uns petits daus d’uns 5 mm, a continuació el salpebrem, afegim el suc d’una llimona, un rajolí d’oli d’oliva i, finalment, el reservem. Per a la presentació agafem els vasets de mousse de mojito, disposem una mica de tàrtar de salmó i rectifiquem, si és necessari, de sal i pebre. Ratllem una mica de llimona i posem unes fulles de menta fresca.
Judith!! Quina idea més elegant...! El salmó m'encanta, o sigui que aquesta recepta me l'emporto per quan tingui convidats, que a mi també em passa el mateix i sóc incapaç de seguir al peu de la lletra el que tenia previst de bon principi.. deu ser que ens emocionem massa cuinant... he he. Petonet!
ResponEliminaEl més difícil quan tens convidats és decidir el menú, oi?
ResponEliminaM'encanta aquesta recepta, la trobo original, lleugera i molt refrescant. Me l'apunto per un dia de convidats de quedar bé ;)
Ole tú!! quina combinació més original i fresqueta! m'ha fet molta gràcia la teva explicació perquè la meva parella també diu que quan tinc convidats a casa m'estresso....aquests homes que no entenen re!!! ejejjee
ResponEliminamuas
A mi també em costa decidir-me, no ho sabies, oi?:)
ResponEliminaEstava tot boníssim! La presentació et va quedar xulíssima. Ole els teus experiments!
Molts petonets.
ostres Judith quin aperitiu més i més bo, segur que estaba delicios.
ResponEliminamolts petons!!
Veig que t'agrada el mojito més que a mi, que ja es dir...
ResponEliminaPuc copiarlo tal cual... vaaaa digues que siiii
Petonets
Ummmm quina conbinació més bona!!!! Jo també sóc una boja dels mojitos i els tartars m'encanten així que aquesta també me l'emporto. Petonets
ResponEliminamousse de mojito? aixo només ho podies posar tu! :-)
ResponEliminaDons jo si que procuro confeccionar un menú,quan tinc convidats, i seguir-lo al peu de la lletra, que si no es un desmadre...
ResponEliminaEl mojito amb salmó deu ser una passada. Jo tinc fet una mousse de mojito...i ens encanta!
petonets.
ACHEI ESSA SUGESTÃO BEM ORIGINAL,APRESENTAÇÃO LINDA.
ResponEliminaBJS
Ets genial, mousse de mojito??? tenen rao només ho podies preparar tu.
ResponEliminaEl pitjor de tenir gent a casa es q lis fas, li agradara, no li agaradara... pero vaja estic segurisima q amb aixo vas triunfar.
Un petonet bonica
Qué plato tan ligero y exquisito... esto es comer bien y lo demás son tonterías!!
ResponEliminaQuan he vist mousse de mojito....mmmm que bo...i amb al salmó...això ha d'estar molt bo...una gran idea,petonets
ResponEliminaQue bien os cuidáis, si señora.
ResponEliminaBesos.
ole,ole mojito? muy bien la inspitración y el resultado fantastico.
ResponEliminasi lo que mas cuesta es decidir el menu cuando hay invitados.
peto
Nena.... al final pensaré que ets una mica borraxina eh?? jajajja entre mojito, caipirinha, etc etc.... no sé jo eh?? jajajajja Però et dono tota la raó!!! Això amb el salmó ha d'estar "cojonuo!" jajajja
ResponEliminaPetons bonica
A mi també m'encanta fer plats diferents quan vé gent a menjar a casa! aquesta mousse me l'punto se'ns falta, de mojito, el meu coctel predilecte!!! ha de ser un vici!! petons
ResponEliminaEl tàrtar de salmó és un dels meus plats preferits, és que m'encanta!!! I sobre aquesta mousse de mojito deuria estar més que deliciós, segur que als eus convidats els va agradar molt!!
ResponEliminaPetonets
Me encanta saber que no soy la única con una cabecita loca, yo tambien empiezo con una idea y siempre acabo con otra, solo hay que dejarse llevar jajaja aunque nuestras cocinas sean tan diferentes me encanta ver como coincidimos en la manera de llegar a ella :)
ResponEliminaSeguro que es una delicia comer en tu casa y una sorpresa asegurada ¡Muak!
Tens unes idees tant innovadores.... M'encanta!! Una mescla sorprenent! Petons
ResponEliminaVeig que no sóc jo sola que al final decideix sobre la marxa. M'agrada la proposta
ResponEliminaUna idea muy original. El salmón me gusta mucho pero el mojito todavía más así que... esta cae seguro, je, je. Saludos.
ResponEliminauna combinació sorprenent, i segur que deliciosa!
ResponEliminame gusta mucho esta mezcla
ResponEliminammm quina delícia més original!! M'encanta la textura amb que t'ha quedat, te molt bona pinta i la combinació salmó llima ha de quedar molt molt bona.
ResponEliminaSaps que a mi també em passa el mateix quan em tocar fer sopars? jajaja, no puc fer uns simples macarrons, i no m'agrada gens repetir receptes xD.
Molts petonets!!
Esta receta sólo podía ser tuya, es GENIAL!
ResponEliminaEstupenda no, estupendísima. Como no van a quedar encantados los invitados con algo tan suculento!!! Yo me apunto al plato de macarrones de los niños y después al vasito :D
ResponEliminaBesos guapa mía
Ets l'òstia, algú ho havia de dir! jejeje ;)
ResponEliminaM'encanta, és juju total!
Per cert, veus que he creat escola amb l'OLE TU, no? jajajaja
Petonets
Sandra
Com no de mojito jejeje.... Perquè no m'estranya?? jejeje...
ResponEliminaCom sempre, molt original guapa...
Petonets
Només tu tens la capacitat de passar d'una quiche a preparar aquest gotet tan espectacular i gourmet en un tres i no res. M'enduc la recepta per sorprendre a proper convidats, però abans l'haurem de provar a casa, jejeje quines ganes!
ResponEliminaPetons artista!
Una recepta molt original !!! .... El canvi de la quiche per el mojito espectacular !!!
ResponEliminaPetons
Judith, me parto con tus recetas. Me encantaaaaaaaaaaaaan. Sobre todo cuando llevas te pones a hacer cokteles a la cocina normal. En esta ocasión te doy un 10 por la receta. Super original. Tiene una pinta estupenda. Esta cae seguro.
ResponEliminaDoncs jo si que m'hi poso de nervi, i sempre pateixo si n'hi haurà prou, si els hi agradrarà,... Recordo que fa dos anys, per cap d'any, a mitja tarda vaig anar al super perquè se m'havia ocurregut fer unes postres, i un cop allí vaig comprar també per a unes altres postres. O sigui que en un tres i no res ja em vaig veure fent turrons, tiramisú i no ser quants coses més totalment improvitzades, fora del menú inicial. I així acabo, totalment rendida al final de les festes.
ResponEliminaAquest mousse sembla molt bo, té bona pinta! Noia, ningú no ho diria però, us agraden els mojitos, caipirinyes,...
Una abraçada, bonica!
Que mousse tan original, ya lo creo que haya gustado...se ve muy buena!!
ResponEliminaBesos
M'encantaaaaaaaa!!! i estic flipant amb la metamorfosi de la llet evaporada! Jo també canvio el menú 25 vegades el dia abans!!
ResponEliminapetonets
Un platet de luxe, tu sempre que pots, fiques el mojito o la caipirinha eh???
ResponEliminaUn petonet
Me.encanta esta opción con mojito!!! Muy original!!!
ResponEliminaM'encantaria provar-lo!!! em torna boja el salmó, però el mojito... no massa! per la pinta que té però, el demanaria segur!! ;)
ResponElimina!!!Que delicioso y orijinal!!!Mellevo tu receta. Besos
ResponEliminaNena segur que vas quedar com una reina, m´ha encantat i la presentació de luxe...petonets!!
ResponEliminaOooooh que delicia seguro que tus invitados estaran deseando les invites de nuevo,me encanta la receta es muy original me gusta muxo el salmon y con esa mousse de mohito tiene que ser el no va mas ,con tu permiso me llevo la receta.
ResponEliminaBicos mil wapa.
Judith ets un cas!! t'hauran de donar un premi per les versions de còctels que has arribat a fer! A mi el mojito no m'agrada gaire, però de totes maneres m'agrada tastar-ho tot i aquesta mousse amb el salmó fa una pinta boníssima! Petonets guapíssima!
ResponEliminaQue chulada de vasito, una presentación fantástica, ideal para una celebración.
ResponEliminaMe pasa como a ti, cuando organizo una comida o cena con invitados entro en ebullición, imagino, planeo, organizo mentalmente durante varios dias, al final, durante el trayecto desecho ideas, tomo otras.. jajjaja, pero me lo paso bárbaro
un besazo, linda
Jo Judith!!! que rico y original, es una pasada me has encandilado,como siempre.
ResponEliminaBesinos guapa
Ooooooooh!! Super original!! Tan el mojito com el salmó m'encanten, i es cert que els dos gustos han de quedar perfectes al mateix plat... Petons!
ResponEliminaQue idea más original tuviste Judith!! Tiene muy buena pinta.
ResponEliminaUn beso!!
Judith, no pares de sorprendrem amb les teves propostes i m'encanta la teva facilitat per improvisar. Enhorabona per aquesta mousse i per tots els altres plats que he estat tafanejant, ja que feia dies que no tenia temps per passejar pels blogs amics.
ResponEliminaUna combinación alucinante. Me encanta cómo lo has combinado. Una maravilla.
ResponEliminaMi niña!!!! no creas que me he olvidado de ti, eh?? pero estos días la tecnología no me acompañaba y solo a ratitos podía conectarme.
ResponEliminaveo hoy una receta muy original, una combinación que me pareció extraña cuando lei el título pero que a medida que seguí la receta me dejó conquistada, debe ser toda una variedad de sabores.
Mil besotes fuertes
Esther
Ai Judith, jo sóc INCAPAÇ d'improvisar com tu... I m'hauria deixat perdre aquesta mousse!!! Té una pinta im-presionante, de veritat (tant el salmó com el mojito m'encanten), i m'apunto la recepta ara mateix! jeje Ja veuràn, ja, els meus propers convidats...
ResponEliminaUn petonet guapa!! :D
Hola preciosa!!!! i aquesta delícia!!!! ja no en queda no? jo vull, i crec que no és pot congelar. ja ja!!! jo tinc que tenir tot control.lat i no improvitzar això si que m´estressa molt!!! però també em passa que de vegades no se que fer...ja m´ho diuen les amigues si tu no saps que fer!!!! pensa en nosltres!!!!ja ja:) petonas
ResponEliminaGenial, com sempre Judith.
ResponEliminaPetonets
Que originalidad de plato Judith ¡sabores a raudal!.Una pinta fantástica.
ResponEliminaBsos
Oh, que bó que te que estar :$
ResponEliminaJo és que al.lucino amb la quantitas de receptes diverses que fas de mojito! jajajja , m'encanta! aquest mousse té un aspecte deliciós
ResponEliminaUn ptonas guapa :)
Que original, me la llevo pq. seguro que triunfa. Bss guapetona.
ResponEliminaCon esta maravilla, la próxima vez que celebres algo me presento en tu casa a comer.
ResponEliminaDelicioso.
Besos, guapa
Bueno, pero qué cosa más apetecible y original!!!! Me ha encantado, chica!!!! Con esto es difícil no triunfar!
ResponEliminaUn beso grande.
¡¡¡que pinta!!! ¿y por qué no me invitaste a mí? te juro que me tomaba un avión y estaba puntual en tu casa, jeje
ResponEliminaOhhhhh t'ha quedat espectacular!!!!!i tens raó, una cosa és organitzar-se un menú al cap, i una altre és anar al super i començar a inspirar-se! és taaaaan divertit!!!
ResponEliminaMolts petonets guapa!!
A mí lo que me pasa es que más o menos organizo todo , pero en el camino se me ocurre que va a ser poco y empiezo a agregar cosas , entonces tengo que salir otra vez a comprar y a correr. Pero no lo puedo evitar, siempre me pasa lo mismo. Y después sobra un montón!
ResponEliminaEsta mousse me parece de lo más original, es todo un plato de lujo!
Cariños
Me encanta la sofisticacion de esta receta. Un beso
ResponEliminaJa probaré aquesta nova versió Tartara de salmó, jo fins al moment el feia com el de tonyina, jejejej. Sempre agafo noves idees d'aqui.
ResponEliminaPetonets
Como me lo perdi?....algo pasa guapa que mi blogger no se esta actuyalizando.....pero de que me llevo el vasito me lo llevo.....y si se acabo.....pues deberas hacer mas que esta delicioso!!........Abrazotes, Marcela
ResponEliminaJuju,
ResponEliminaQue pinta fantastica se ya quedado la mousse... me encanta este tipo de platos te quedo riquissima : )
Besitos y un bueno fin de semana guapita lindaaaaa
uiiiiiiiiiiii nenaaaa!!! Això va directe a pendents a dalt de tot!!! el trobo un aperitiu simplement genial!!!!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Cuando tengo en perspectiva una comida o una cena empiezo a pensar en posibles menús (aperitivos, platos y postres) días antes y cambio de opciones veinte veces hasta llegar a la idea final, a veces cambio de idea la víspera incluso...
ResponEliminaTus convidadeos deben estar encantados con tus celebraciones..., tremendo menú! Muy fino y original! Me encantan las dos propuestas! (aunque en casa son un poquito "sota, caballo y rey" ja, ja)
Ambas presentaciones preciosas!
Besotes
ole tu arte para la improvisación!!!
ResponEliminaQué pasada de combinación, de presentación y de texturas!!
besote maja
Que aixequi la mà la que no s'estressa preparant menjar quan té convidats!!!! Jo estressar és dir poc...Jajajaja!!
ResponEliminaUna combinació molt, molt original amb el segell Made in Juju.
M'encanta la foto tan blanqueta.
He decidit que al pròxim dinar m'autoconvidaré (i no és una amenaça)
Petons!
Aquesta mousse de mojito és impressionant...me l'apunto! És que no soc de peix cru, per acompanyar aquesta mousse el que calgui, ha, ha!! Una abraçada!
ResponEliminaUna pregunta.... el pot de llet ideal, de quina mida??
ResponElimina