>

divendres, 9 de març del 2012

Muffins amb parmesà, dàtils i bacó

Seguim amb les receptes que vam fer pel dinar al Bolet pel “sant” de l’Àitor. Us aviso que en tindreu unes quantes, ja us vaig avisar a la pàgina del facebook que vaig fer molta producció. Aquest cop us presento uns muffins salats amb dàtils i bacó, una combinació que m’agrada molt. El que no acabo d’entendre és com, al supermercat, un paquet de 4 dàtils val tant. Vosaltres ho sabeu? Per si de cas us recomano el que fem nosaltres, comprem dàtils a granel sense pinyols i, quan ens ve de gust, els fem nosaltres. En menys d’un minut tenim un dels clàssics aperitius a punt per degustar -i molt més econòmic!-.
 
Sabeu de sobres que no sóc amant de fer pa, però sí que m’agrada molt, quan vénen convidats, fer alguna cosa com cakes o muffins salats per acompanyar el formatge, el paté o el que vingui de gust.
 
Aquest cop, el contrast dolç dels dàtils combinava a la perfecció amb un formatge cremós per untar, i els muffins feien la funció de pa per acompanyar. Us recomano que, si teniu gent a sopar i no us voleu complicar fent masses fermentades, trieu aquesta opció. A més, teniu un munt de possibilitats per anar variant, només haureu de decidir quins ingredients empreu.
 
Espero que us agradi i us animeu ben aviat a fer muffins salats! Aprofiteu aquest cap de setmana que farà bon temps per anar a fer un pícnic o una excursió i posar a la motxilla uns quants muffins. Molt bon cap de setmana, ens veiem la setmana que ve amb més receptes!


Ingredients:

150 g de farina normal
150 g de farina integral
50 ml d'oli d'oliva
200 g de parmesà
1 sobre llevat Royal
1 c/p de sal
Pebre
3 Ous
1 iogurt natural
50 g de nous
50 g de bacó
50 ml de llet descremada
20 g de dàtils sense pinyol


Preparació:

Escalfem el forn prèviament a 180º. Posem  en un bol la farina i el llevat tamisats, la sal, l'oli i ho barregem fins obtenir una barreja homogènia. A poc a poc anem afegint els ous un per un. Seguidament tallem els dàtils i les nous a trossets; ho afegim a la barreja anterior i posem el formatge parmesà ratllat. Tirem la sal, un xic de pebre i la llet, ho deixem reposar uns minuts i ho posem en motllos individuals. Quan els tinguem preparats els posem al forn 25 minuts o fins que punxem i el ganivet surti net. Els deixem refredar a temperatura ambient i ja el podrem servir.



56 comentaris:

  1. M'agrada Sant Aitor! Ens ajuda a conèixer receptes molt bones! Aquests múffins són tota una temptació! Petons

    ResponElimina
  2. Es una idea estupenda usarlos para acompañar el queso, la foto es fantástica, menuda pinta tienen!. Que pases un buen finde
    Un beso

    ResponElimina
  3. J no soc de fer muffins salats, pero s'ha de reconeixer q tot el q hi has posat m'agrada...prenc nota

    ResponElimina
  4. Judith se ven riquísimas estas muffins y muy originales. besitos y buen finde

    ResponElimina
  5. LINDOS ESSES MUFFINS E DEVEM SER UMA DELICIA.
    BOM FIM DE SEMANA
    BJS

    ResponElimina
  6. Estão encantadores Juju,
    que belos os teus muffins!
    Besitos e bom fim de semana

    ResponElimina
  7. Que bons!!! I que maca la foto. Ja veig que les festes a casa vostra són ben sonades;-) M'agrada veure aquesta alegria a les llars. Cuida-ho, que això és un tresor, Judith.
    Una forta abraçada i feliç cap de setmana

    ResponElimina
  8. Quines ganes de fer uns muffins munífics...el màxim de salats que he fet son amb pastanaga...pero no compten oi...m'emporto la teva recepta que te molt bona pinta...petons

    ResponElimina
  9. Els muffins salats m'encantes, perquè son tot un encert quan tens convidats, em guardo la teva recepta, però si la faig no hi posaré dàtils, que no m'agraden gens, i segur que també surten molt bons.

    Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  10. Ohhh!! m'encanten els muffins salats! són l'aperitiu perfecte....en tinc varis de basics per totes les ocasions, m'apunto els teus que segur que el contrast com dius ha de ser deliciós!
    Petonets bonica i bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  11. Muy rica la propuesta de muffins que nos haces, me gusta el contraste de sabores!
    Besos y buen fin de semana

    ResponElimina
  12. No n'he fet mai de muffins salats! Però es una opció que triaré quan faci algun sopar amb més gent, és molt original! la combinació d'ingredients que ens proposes m'ha agradat molt!
    petons

    ResponElimina
  13. per acompanyar o sols segur que eren boníssims! és una idea molt original que jo encara no m'he atrevit a provar! no ser a què espero,oi??
    bon cap de setmana!
    muasmuas

    ResponElimina
  14. De muffins salats només n'he preparat una vegada però ara m'acabes de donar una bona idea, no havia caigut en servir-los per untar formatge o paté, ha de ser encara més bo! Aquests ingredients que els has posat són un contrast boníssim, amb aquest aperitiu a qui no se li obre la gana?!!
    Petons :)

    ResponElimina
  15. han de ser delicioses!mai he fet muffins salades...ho he de provar aviat! petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  16. Desde que los probé soy fan de los muffins salados, me encantan y los tuyos se ven riquísimos.

    Me encanta la foto, Judith, que original, eres la repera.

    un besazo

    ResponElimina
  17. Además de que seguro están buenos son lindos!!! lo tienen todo para triunfar en mi mesa, me llevo prestada tu receta.
    Que tengas un lindo fin de semana guapa!
    BESITOs

    ResponElimina
  18. Molt bons per acompanyar el que sigui, però a poder ser... formatge!

    ResponElimina
  19. Todavía no me he estrenado com losmuffins salados..me guardo la receta
    Besos y buen finde

    ResponElimina
  20. Juju,
    me encanta los muffins salgados y dulces... Los tuyos se an quedado con um aspeto maravilhoso : )

    Besitos y un bueno fin de semana

    ResponElimina
  21. Una autentica delicia, me encanta la combinación!!

    Un besote y feliz fin de semana

    ResponElimina
  22. Menys mal que no ets ranconiosa i segueixes preparant coses que m´agraden a pesar de lo malament que t'estic tractant darrerament :P! jo sense bacon, pero deuen estar de vici!

    ResponElimina
  23. Que combinacion.....alegrate que no estoy cerca tuyo.....estaria tocando la puerta!!.....que maravilla!!.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  24. Qué muffins más buenos y qué presentación tan chula!Me gusta la propuesta ;)
    Un besete y feliz fin de semana!

    ResponElimina
  25. Pero que bonitos te han quedado y seguro que buenísimos!!! bueno vale para mi sin bacon ;P son muy curiosos los muffins salados ¿verdad? y una sorpresa para los comensales que normalmente imaginan algo dulce.
    Feliz y soleado fin de semana!!!

    ResponElimina
  26. Muffins de parmesa sona molt i molt bé. Recepta guardada!!!
    Petonets

    ResponElimina
  27. No n'he fet mai de salats, però segur que m'agraden
    Petonets

    ResponElimina
  28. Se ven riquisimos, casi me gustan más que los dulces......
    Espero que lo paseis bien en Sevilla, ya me contarásssssssssssssss


    Besos.

    ResponElimina
  29. Los probaré. Que lo pases bien en Sevilla. Ya nos contarás tus descubrimientos y espero que te sirva alguna de las direcciones. Un beso.

    ResponElimina
  30. Ole y ole no millor dit no???? ja ja!!! segur que ja estàs de cap de setmana!!! molt bons, prenc nota i congela algun:))) Muaks

    ResponElimina
  31. Ais Judith, ja feia dies que no entrava per ningún dels blocs, i avuí qué agafo l'ordinador, veig aquesta recepta: dátils i bacon,i dins del muffin. Sense paraules, ha d'estar boníssim.

    Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  32. Ostres a mi també m'agradan aquests muffins, pel proper sant em convides Eh????

    Un petonet

    ResponElimina
  33. Mira que els dàtils a seques no m'agraden gaire, però en contrast amb altres ingredients sí!! la meva mare sempre els ha comprat a granel perquè a ella li agraden molt, però en general em sembla que són una mica cars... Ja li explicaré aquests muffins, li encantaran!! un petonàs i molt bon cap de setmana!! :)

    ResponElimina
  34. No sóc molt de dàtils però en format muffins no els faria cap lleig.Es veuen molt formosos.

    ResponElimina
  35. Que bons aquests muffins!!!! Amb el que m'agrada a mi els dàtils amb bacon...nyaaaam!!! Els provarem!!!!
    Us vau posar les botes, eh??? :))
    Petunets,
    Eva

    ResponElimina
  36. Te tinc de veina com aquell q diu i em perdo aquestes festes??? no pot ser...no pot SER

    M'agrada molt com els has presentat.

    un petonet i bon cap de setmana familia

    ResponElimina
  37. Avui m'has tocat la fibra!!! Datils amb baco!!! Es la meva debilitat.... Aquests muffins han de ser deliciosos!!! M'emporto un...
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  38. Qué te digo que has reunido mis favoritos en uno y encima con tus maravillosos muffins...me he perdido esta semana muchas delicias, pero ya me pondre al tanto Neni, un abrazo enorme y disfruta mucho del fin de semana!!! :D

    ResponElimina
  39. Tu publica-ho tot, que d'aqui 15 dies he de preparar una sopar s'aniversari!! :-) Aquests muffins tenen una pinta boníssima, amb formatge han de ser un vici total... Petons

    ResponElimina
  40. me gustan mas ya los muffins salados que los dulces,muy buenos y la presentacion genial
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  41. Supongo que te habrás acordado de guardarme alguno ¿no?. Me encantan los muffins salados y tu mezcla más. Creo que los voy a hacer en breve
    Espero el resto del festín ;)
    besos corazón

    ResponElimina
  42. Estic indignada... com a tieta del boletet perquè no vaig estar convidada a aquest dinar? Yo pur un muffin de estos MA-TO!! jajajaja

    Han d'estar tremendos nina!

    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  43. M'encanten els muffins salats i és veritat que el bacó i els dàtils lliguen super bé. Han de ser de vici total!

    ResponElimina
  44. ¡Qué ricos Juditn!, y la presentación exquisita.
    besitos

    ResponElimina
  45. Que maravilla, yo he echo algunos salados y me encantan, estos de ven deliciosos, besos.

    ResponElimina
  46. Fas unes presentacions de deu. Aquesta proposta m'agrada perquè tots els ingredients són exel·lents. Mai he fet d'aquest tipus de magdalenes però aviat cauran

    ResponElimina
  47. Se ven muy bien, pero porfa sin beicon para otro día.
    Un saludito

    ResponElimina
  48. Quina bona pensada presentar aquests muffins enlloc del pa pels aperitius. Ja me'ls imagino, uhmmm, deliciosos.
    Petons

    ResponElimina
  49. Els faré segur !!! al meu fill li encanten aquests tipus de pa. Penso que per berenar poden estar força bé també.. ell fará de conillet d´indies i després serà el torn dels amics...M´encanta la proposta. Petons,

    ResponElimina
  50. Nunca he probado unos muffins salados pero estos tuyos tienen un aspecto exquisito. Yo también me uno al grupo 'sin bacon' pero de lo demás no cambiaría nada.

    Un besote

    ResponElimina
  51. Ehhhhhhhhhhhhhhhh, si la Sandra té el seu muffin jo també en vull un. Aquí rul·leres todas o ninguna!!!!!
    Tenen una pinta fantàstica. Ja ho has dit; potser no ets molt panarra però amb el tema muffins no tens rival!
    Molt xula la foto!
    Petons!

    ResponElimina
  52. Yo no suelo hacer muffins, ni dulces ni salados y mira que cuando los veo me encantan y éstos de queso, con dátiles y bacon me parecen exquisitos. Una combinación ideal, Judith!
    Un besote

    ResponElimina
  53. Juju, mi princesita! A mí sí que me gusta hacer pan, dejar fermentar las masas (ahora mismo, masa madre por un lado, prefermento por otro) pero estos muffins merecen ser probados sí o sí...así como dices tú, untaditos de queso cremoso...ay madredediosdivino, ahora mismo me desayunaría uno!!
    Y chiquilla, te lo había dicho, seguramente...pero qué arte para presentar los platos tienes!!!
    Un besote de feliz semana!

    ResponElimina
  54. Ok, tu portes els muffins i jo el pa!
    Els que posen els preus als paquetets de dàtils amb bacó haurien d'anar a la presó!!!
    Com ha anat per Sevilla????
    Petonets

    ResponElimina
  55. Judithhhhhhh, me llevo un par de ellos. Están estupendos. La próxima vez te doy mi dirección y me mandas unos cuantos, jajajaja.
    Deliciosos, guapa.
    Besos

    ResponElimina