>

dimarts, 31 de gener del 2012

Lasanya de bròquil i gírgoles

L’Yves fa molt temps que em demanava si podia fer Coliflor gratinada, però és superior a mi. No només pel seu sabor, sinó per l’olor que queda a tota la casa. Fa molts anys que no en menjo, perquè realment no puc amb ella. Recordo que l’última vegada era bastant petita, estàvem al poble i jo em negava a menjar el meu plat. La meva mare em deia que me l’havia de menjar, i jo que no... Fins que em vaig posar a plorar i tot plegat es va convertir en un drama. El meu pare em va ajudar, i va fer possible que mai més en mengés. Crec que des d’aquell dia és el meu heroi!

En realitat això no només em passa amb la coliflor, sinó amb totes les verdures de la mateixa família com la col o les cols de Brussel·les, però hi ha una excepció, el bròquil verd. Tot i que desprèn un xic d’olor mentre es cou, ho puc suportar. Per això fa uns dies que vaig pensar que podria ser una opció per fer feliç a l’Yves, sense haver de passar-ho malament. Us haig de confessar que tinc l’avantatge que, com sóc la cuinera oficial -exceptuant les aparicions estel·lars del Monstre Culinari per a Memòries d’una cuinera-, no faig res que no m’agradi. Així que hi ha certs aliments que no suporto que, ni per amor, entren al Bolet.

Aprofito aquesta recepta per presentar-la al 1er concurs de receptes amb verdures que està organitzant la Margot, on ens convida a cuinar una recepta amb verdures. A veure si tenim sort! Que els regals són molt atractius.
 

Ingredients:

1 bròquil
250 g de gírgoles
1 gra d'all
1/2 ceba
50 g d'encenalls de pernil
Sal
Pebre
Oli d'oliva
250 ml de llet
1 c/s de Maizena
1 iogurt grec
Nou moscada
Canyella en pols
Sèsam torrat
150 g de formatge curat
Làmines de lasanya
 

Preparació:


En un recipient amb aigua calenta posem a estovar les làmines de lasanya -són les que s'anomenen de fàcil cocció-, i les deixem mentre preparem el farcit. En una cassola amb aigua bullint posem el bròquil, tallat a trossets, i el deixem durant 15 minuts. Mentrestant podem fer la beixamel. Posem, en una cassola, la llet amb una mica de sal, pebre, nou moscada i un polsim de canyella. Quan arrenqui el bull, afegim a poc a poc la Maizena i no parem de remenar -per evitar grumolls- fins que comenci a espessir. La retirem del foc, la deixem refredar 5 minuts, afegim el iogurt grec i la reservem. En una paella, amb un raig d'oli d'oliva, afegim les gírgoles i el bròquil. Ho saltegem juntament amb els encenalls de pernil, el gra d'all i la ceba durant 6-7 minuts. A continuació, agafem una safata, l'untem amb una mica d'oli, col·loquem una capa de làmines de lasanya, després el farcit de bròquil i una mica de beixamel. Ho repetim 3 cops. Per finalitzar col·loquem una última capa de làmines de lasanya, beixamel i ho cobrim amb el formatge curat ratllat i ho posem a gratinar al forn entre 5 i 10 minuts, amb el forn prèviament escalfat a 200º.


71 comentaris:

  1. Encara que jo a la força potser si ho menjaria, la olor tampoc la soporto gens.... Buuufff! Deixo a me mare que la cogui. Jo no passo per la cuina! Jejejje

    M'agrada la teva versió. Sort al concurs.

    Petons

    ResponElimina
  2. A mi m'encanta tot!!!! nyam nyam!!! Col! bròquil! tot! I aquesta lassanya... és perfecte pqè combina pasta i verdura!

    ResponElimina
  3. Se ve deliciosa, nunca la he probado con brócoli, me la apunto.
    besitos

    ResponElimina
  4. Que rico!, ami me encanta y con esa salsita que les has preparado me comeria la bandeja entera.
    Un beso y suerte en el concurso

    ResponElimina
  5. Hola Juju, sempre a inovar, adorei a tua lasanha, qué
    aspecto delicioso.
    Besitos guapa.

    ResponElimina
  6. Em sembla fantàstica, Juju. Jo me'n menjaria per esmorzar i tot! El broquil gratinat trobo que guanya molt, i amb gírgoles ja no et dic res! Bona recepta. Petonet

    ResponElimina
  7. Doncs a mi, que m'encanten totes aquestes verdures, aquesta lassanya també m'agradaria moltíssim!
    I amb la beixamel i el gratinat, segur que fins i tot a tu et va agradar ;)

    ResponElimina
  8. Que bona aquesta lassanya, a més trobo que és una recepta molt sana.

    Petonets

    ResponElimina
  9. Aquesta bexamel amn iogurt l'he de probar! quina lasanya de luxe, m'agrada molt Judith! et desitjo moltíssima sort al concurs! ja er dic que ara que la resta de participants ho tenen difícil!!

    ResponElimina
  10. me encanta asi en plan vegetal,bueno la lasaña con lo que lleve me la como
    suerte
    peto

    ResponElimina
  11. Ay como te entiendo. A mí me pasa con las mollejas y los callos, al jefe le encantan, pero ni harta de vino los preparo, si quiere comerlos, que vaya a casa de su madre jaja.
    Otra cosa es tu lasaña, un plato así me hace feliz.
    Besos cielo

    ResponElimina
  12. Quin plat més bo!!!

    I quina casualitat!!! Jo també hi participo amb una recepta de bròquil!!!
    A mi em passa el mateix: només faig coses que m'agradin, i si hi ha algú més que aquell plat no és del seu gust, no ho hauria de fer, però aquell dia hi ha dos plats diferents.
    A mi la col-i-flor no m'agradava de petita. Només me la menjava crua, però cuita no m'agradava. en canvi de gran sí que m'agrada, però el bròquil és més bo!!! I per l'olor... fes-la com he fet a la meva recepta submergint-la en aigua calenta, i no se sent cap pudor. Prova-ho!

    Petons

    ResponElimina
  13. Una delícia de lassanya que agafo especialment com idea pels meus nens i per mi és clar!!... La col-i-flor té moltíssimes propietats i el bròquil també, i a més té molts antioxidants. Un remei fantàstic per evitar l'olor és coure-la amb un raig de llet o afegint un bocí de pa. Prova-ho! Sort al concurs!! Petonets

    ResponElimina
  14. Reconec que la olor mentre es cou no és de les millors, però el gust el trobo molt bo! a mi la verdura que sempre m'ha tirat enrrera són les bledes, això si que no entra per la porta ni a cops jeje.
    Aquesta lassanya me la menjaria sense dir ni mú, amb les girgoles i gratinat amb la beixamel ha de ser boníssim, i ideal per fer passar el fred d'aquests dies!
    Petons :)

    ResponElimina
  15. Nena!! tu ho fas millor eh!!! perquè en aquest cas només vindria jo a casa teva, el meu marit i fills no poden amb el bròquil...jo si!!!ja ja!!! molt bona!!! Muaks

    ResponElimina
  16. Yo tampoco podía con la coliflor...hasta hace un par de años!!!Qué cosas...ahora hasta me la como con ganas, y eso que huele faltal!!!
    La lasaña tiene una pinta deliciosa!!
    Un beso y surte!

    ResponElimina
  17. Que buena pinta tiene madre mia!!
    me la apunto , es diferente.
    Besos!!

    ResponElimina
  18. Mmmmm... quina lasagna mes bona!!! M'encanta el broquil!!! De fet... m'encanta la coliflor... La proxima vegada que en faci, inevitablement, pensare en l'Yves!!! jijijiji La meva filla gran li diu, des de ben petita, verdura blanca!!!
    Un petonas i sort!!!
    Sònia

    ResponElimina
  19. A mi m'agraden toooootes les verdures, o sigui que aquesta lasanya la trobo més que fantàstica!
    Digue-li a l'Yves que vingui a la Bordeta, que li faré un bon trinxat! ;)
    Petonets carinyet!
    Sandra

    ResponElimina
  20. Yo lo que son verduras, puedo con todas, me apasionan. Así es que esta lasaña para mi es un lujo de plato!
    Muchos besos

    ResponElimina
  21. Coincido contigo en lo de la coliflor pero hoy hablando con Lucia me parece que hemos decidido cocinar con ella, veremos que resulta ;P
    Tu lasaña de 10 (aunque tenga jamón jajaja) pero lo de el yogurt en la bechamel me ha dejado con la boca abierta y luego te reias de mi con mis experimentos, este tuyo lo pruebo seguro!!! si tengo el brecol en la nevera y todo :)
    Siempre consigues sorprenderme. Muak!!!

    ResponElimina
  22. Mira no sóc gaire de bróquil pero aixi camuflat i tan be guarnit fins i tot m'ho menjaria.
    Petons

    ResponElimina
  23. Que buena lasagna.....yo adoro los brocolis y las coliflores.....pero no me den bruselas!!....estoy contigo!!....suerte en el concurso!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  24. Una lasaña deliciosa, me encanta... y con todas estas verduras, tiene que ser muy rica.
    bss

    ResponElimina
  25. Ai nena, tinc un bròquil a la nevera que vaig comprar fa uns dies perquè em va fer il·lusió fer-lo amb beixamel i encara m'ho estic pensant, perquè crec que als nois de la casa no els hi agradarà gens. Llavors amb aquesta opció que tu ens proposes la cosa pot canviar. Ho provaré i ja et diré el què. Moltes i moltes gràcies per compartir aquestes delícies, bonica!

    ResponElimina
  26. dicen que hay formas para evitar el olor en la cocción, no sé si agregando vinagre en el agua o qué, no recuerdo bien, pero sé que existe algo. tal vez eso te ayude.
    ¡saludos!

    ResponElimina
  27. A mi em passa com a tu...però intentaria menjar aquesta lassanya farcida de bròquil potser m´enduria una sorpresa i tot.

    ResponElimina
  28. Doncs jo menjo de tot (de tot, si algú em pregunta per quin aliment no m'agrada, mai no sé quin dir) però, és clar, la verdura sempre agrada més si l'ajudem una mica ;-)

    Aquesta recepta té mooolt bona pinta i és una bona manera de menjar sa sense haver de patir gaire!

    Una abraçada i gràcies per compartir

    ResponElimina
  29. L'olor al cuinar la coliflor tampoc m'agrada però despres a l'hora de menjar-la ja ho noto diferent i si que m'agrada. Però tohom té algun aliment amb el que no pot, suposo.
    T'ha quedat una lasanya fantastica, la beixamel no l'havia vist mai amb aquests ingredients i te que estar bonissima, me l'apunto ara mateix aquest plat.
    petons

    ResponElimina
  30. Pues, chica, a mí me encantan todas estas verduras. Me las como todas, y con mucho gusto, ja ja!!!
    La lasaña se ve muy rica, es una mezcla de pasta y verduras muy resultona. Al menos así puedes complacer al Yves!!!
    Besos!!!!

    ResponElimina
  31. Mira ami el brocoli, m'encanta inclus bullit. Aixi amb lasanya deu ser molt bó . Jo també faig com tu ...com que sòc la cuinera oficial ....el que no m'agrada no el faig ........Petons

    ResponElimina
  32. Ummm som una enamorada de les verdures, aquesta lassanya amb elles ha de ser especialment deliciosa i gens pesada, l´he de fer...un petonet

    ResponElimina
  33. La teva vida seria molt trista sense els bolets, eh....
    Nani

    ResponElimina
  34. A mi si m'agraden... de fet, el trinxat de col es un dels meus plats favorits!! La lasanya bonísima! Molta sort al concurs. Petons

    ResponElimina
  35. Una combinació molt original i una molt bona proposta pel concurs de la Margot.

    Un petonet

    ResponElimina
  36. Esta te la copio, me encanta el brócoli! Un beso

    ResponElimina
  37. NUNCA FIZ LASANHA COM LEGUMES, GOSTO MUITO DE BROCULOS E COUVE-FLOR , ACHO QUE IA GOSTAR MUITO DA TUA LASANHA.
    O ASPECTO ESTA DELICIOSO.
    BJS

    ResponElimina
  38. Pues hala querida juntate con mi marido que también odia la coliflor, a mi no me desagrada pero en casa pasa lo mismo, asi que también recurro al brócoli que es más suavito. Tiene una pinta magnifica!!
    besitos guapetona

    ResponElimina
  39. A mi també em fa bastant fàstic la coliflor, però tot i així la compro per fer una crema de coliflor i pastanaga, ben plena de vitamines pel cadell humà, jejejee
    I el brocoli me'l menjo sense cap problema fet al wok amb més verduretes i una poma o un plàtan, jejeje

    Petonets guapa

    ResponElimina
  40. Creo que lo de la coliflor es bastante común... yo la verdad es que desde que descubrí una receta con limón y brie, la coliflor al horno me gusta bastante. Tu lasaña tiene una pinta más que apetitosa, yo a ver si me animo con el concurso de Margot.

    saludines

    ResponElimina
  41. Seré rara que me gusta el olor de la coliflor... ;)

    ResponElimina
  42. Jo tampoc faig res que no m'agradi jajaja, que no es el cas de aquesta proposta teva de lasagna que es veu tan bona.
    Que tinguis sort i guanyes!
    Un petonet

    ResponElimina
  43. a mi em passava el mateix amb les cols de brussseles i els calamars farcits... com havia plorat. i saps que, que ara m'agraden!! torna a menjar coliflor a veure com et senta... aquesta lasanya es veu fantastica ehh! petons

    ResponElimina
  44. Jo tampoc faig coliflor a casa, per la olor i el meu marit ja ha desistit de demanar que ni faci, jaja
    Petonets.

    ResponElimina
  45. ohhh con lo rica que está la coliflor, a mi me encanta, y he conseguido que mi marido también la coma. y una de las maneras, es así en lasañas. Tiene una pinta riquisima. Si vuelves a hacerla no te preocupes tu parte ya me la como yo!! jeje
    bsts. Maite

    ResponElimina
  46. ohh! m'agrada molt la combinació per aquesta lassanya!!! quina gràcia el teu trauma....!

    petonets

    ResponElimina
  47. Qué delicia, con esta aportación tuya, Judith, no sé si animarme al concurso. A ver quién lo supera....
    Besos

    ResponElimina
  48. Dissabte per dinar coliflor!No m'importaria gens tastar un bon troç d'aquesta lasanya, nyam!
    Petonets i sort al concurs.

    ResponElimina
  49. Té molt bona pinta, a mi m'agrada moltíssim tota la família del bròquil... i gratinat, com en questa lasanya, nyam! Sort en el concurs...

    ResponElimina
  50. ajjaja Tots tenim algun aliment que no entra a la boca "ni patrás", i fet a casa meva sóc l'única a la que li agraden la coliflor i el bròquil!! jaja No sé si m'atreviré a fer-me aquesta lasagna per mi sola, però que consti que de ganes no me'n falten, que té una pinta...!!

    Un petonet, i visca els pares herois!! :D

    ResponElimina
  51. Judith preciosa,una lasanya molt original,m'agada molt con t'ha quedat,prenc nota.
    molts petonets polida.

    ResponElimina
  52. me encanta el brécol pero... te diré que la coliflor también, me pasaba como a tí hasta que le dí una 2ª oportunidad, pero me parece que tú no se la darás... :), bueno, pues eso, esta lasaña hay que probarla!

    ResponElimina
  53. acave de trovar-me amb el teu blog....m'encanten les teves receptes!! ja tinc apuntades dues per aquest cap de setmana! i una és aquesta lasanya...mmmmmmmm.... et seguixc des de ja!!!

    ResponElimina
  54. ohhh me encanta este tipo de lasaña. Que pinta. Bss

    ResponElimina
  55. A mi em passa el mateix.. però gratinada me la puc menjar. Però prefereixo que la cuina una altre... Molt bona recepta. Sort en el concurs. Petons

    ResponElimina
  56. Em temo que a casa també està "prohibida" la col, però t'ha quedat... una pinta deliciosa!
    Marta

    ResponElimina
  57. Estoy totalmente contigo, el coliflor no lo trago, no sé porque me parece insipido y se que a mucha gente le fascina, yo adoro el brocolí, me parece hermoso, quizás porque mi Padre me decía que eran arbolitos llenos de vida...me encanta incluso me lo como al vapor...casi crudo, para mi lo mejor así que esta lasagna tuya esta...para perderme!

    Un abrazote preciosa.

    ResponElimina
  58. Doncs et creuras que al Riqui és la verdura que més li agrada??? en casa en fem molt sovint...xo si que és veritat que et queda un perfum a tota la casa...el secret és fer després un biscuit o galetes per compensar l'olor! jaja!!
    Aquesta lasanya té una pinta espectacular!!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  59. JAjaja me causa gracia porque en mi casa pasa lo mismo, pero a mi me gustan y al resto de la familia no. Empiezan con eso del olor y que no se va a ir, y que para que hacés eso. En fin , tanto alboroto da que no las preparo y listo. Aunque par mí son riquísimas.
    Cariños

    ResponElimina
  60. A mi m'encantaria aquest plat! M'agrada la recepta

    ResponElimina
  61. Molta sort al concurs!!! Quina recepta més bona, a mi m'agrada molt el bròquil però als de casa..... Segur amb aquesta recepta se la menjarien sense rondinar...jejeje... Me l'emporto.
    Ptns

    ResponElimina
  62. Suerte no te hace falta que esa lasaña se vé deliciosa... voy a ver ese consurso aunque últimamente no tengo tiempo para hacer nada.... Besos

    ResponElimina
  63. Què bona!!! no l´he fet mai al bròquil gratinat i així amb lasanya ha de ser ben bo...un petonet

    ResponElimina
  64. doncs t'ha quedat boníssima aquesta lassanya!! a casa nostra la rara és la meva mare, que tota la vida ha cuinat plats espectaculars amb ingredients que a ella no li agraden!!! molts petonets guapa!

    ResponElimina
  65. Aquí una altra que no és molt fan de la coliflor ni res semblant. No importar dir que si a mi no m'agrada al soci encara menys. Jajajajajaja!!!
    Ai, ara tendré un trauma infantil...el meu pare mai em va rescatar del perill de certs aliments!!!! I mira que en vaig menjar de llenties amb arròs. Les llenties em feien molta ràbia però amb arròs ja era superior a les meves forces. :SS
    Molta sort al concurs. Encara que ja saps que jo et donaria el premi directament. Just per la beixamel amb el iogurt has de guanyar.
    Petons!

    ResponElimina
  66. Alsa! i jo per què no havia vist aquesta entrada? Ai... crec que no t'agradarà l'última que he fet jo doncs... Però aquesta lassanya ha de ser boníssima! m'agrada molt la lassanya, sobretot si és de verdures. Molts petonets guapíssima!

    ResponElimina
  67. Ja li he dit a la Bet que a mi la pudor no em preocupa, vull un platet de lassanya!!!!!
    petonets

    ResponElimina
  68. oohhh Judth de verduras que buena y con que color te ha quedado ¡divina! a mí me encnata la colifor y el brócoli.Buena solución es cuando se cuece añadir un trozo de repollo para que no huela.
    Bsos preciosa

    ResponElimina
  69. Ummm lasaña!!!!! que rica por dios, bueno guapa mucha suerte en el concurso, besitos.

    ResponElimina
  70. Moltíssimes gràcies a tots pels vostres consells perquè la coloifror & company no faci olor, encara que crec que si l'Yves vol menjar-ne haurà d'anar a casa de la Loles! jajajajajaja. Molts petonets i gràcies pels comentaris

    ResponElimina
  71. Feia dies que tenia a casa el bròquil i avui he fet aquesta recepta, però entre que se m'havia tirat l'hora de sopar a sobre i que estava un poc cansada no hi he posat tot l'amor que es mereix aquesta recepta, a més de deixar pel camí alguns ingredients, he decidit que la setmana que vé la repetiré, perquè encara que no ha quedat del tot malament la meva versió, la teva ha d'estar deliciosa. Una abraçada.

    ResponElimina