Aquest mes el Monstre culinari no ha volgut faltar a la cita de Memòries d’una cuinera i aquí teniu la seva aportació, la seva primera truita de patata i ceba.
A l’altre post us comentava que m’agraden les truites de patata ben gruixudes -com les que feia la meva iaia-, però resulta que la Loles –la mare de l’Yves- sempre les ha fet primes. Us podeu imaginar el que passa cada cop que en fem al Bolet, no? Doncs que sorgeix l’eterna discussió que si són més bones primes o gruixudes. Aquest cop, com que el cuiner ha estat l’Yves, ell ha decidit el format, i haig de reconèixer que estava molt bona, tot i que no sé jo si el deixaré participar al proper repte de Memòries d’una cuinera, perquè al final no el podré aguantar! Sabeu que em va dir quan la va tastar? “La de la Loles és més bona, però la meva és millor que la teva”, sort que teníem moltíssima gana, perquè sinó la truita li tiro pel cap!
Us heu fixat amb el plat xulo que surt a la foto? Els que sou fans de la pàgina d’El món de juju al Facebook ja ho sabeu, però pels que no ho sou, us diré que mentre estava de vacances de Nadal, la Mª José de Las recetas de MJ -un bloc que si no coneixeu us convido a que ho feu- em va fer un gran regal de Nadal. Va otorgar als meus bombons d’arròs amb llet un premi: millor fotografia al seu concurs La receta de mi año. Moltíssimes gràcies MJ per aquest concurs i pel premi! Em va fer moltíssima il·lusió.
El jurat va ser H.L, un fotògraf professional el qual m’agradaria agrair la crítica que va fer a totes les fotografies finalistes. Va argumentar punts a favor i en contra de cada foto, i crec que això va ser molt interessant per seguir millorant.
També voldria agrair a Platos de pizarra el magnífic lot que em van fer arribar el dia de Reis! Ja us podeu imaginar el Boletet i a mi obrint la caixa!!! Ell es va quedar amb les boletes de porexpan, i jo amb els plats! I ja veieu, l’Yves els estrena! Tot queda repartit al Bolet.
Molt bon cap de setmana, us espero la setmana que ve amb més receptes, i si no podeu esperar recordeu que la pàgina del Facebook l'actualitzo cada dia! Només heu d’apretar m’agrada.
Ingredients:
2 patates mitjanes
1/2 ceba de Figueres
5 ous
Sal
Oli d'oliva
1/2 ceba de Figueres
5 ous
Sal
Oli d'oliva
Preparació:
En una paella posem oli d'oliva i fregim les patates tallades a làmines uns 15 minuts. A continuació afegim la ceba, tallada fina, i ho fregim 5 minuts. Un cop les patates i la ceba estiguin rosses, afegim els ous -que prèviament hem batut-, afegim un polsim de sal i ho cuinem a foc mig durant 15 minuts més, tenint en compte que l'hem de coure pels dos costats. La cocció pot variar, depenent de com us agradin de cuites les truites. Si voleu servir-la com a la foto, us recomano que estigui ben cuita. Deixem refredar un xic la truita a temperatura ambient i, amb l'ajuda d'un tallador metàl·lic rodó, fem circumferències que seguidament muntarem de dos en dos amb l'ajuda d'un escuradents.
Una truita boníssima i una foto espectacular, es nota qui ho ha fet! ;-) heheheh
ResponEliminaAquest clàssic no podia faltar eh?? segur que és boníssima! doncs a mi no m'agraden ni molt primes ni molt gruixudes! Però trobo bona idea posar-ne dues de primes una sobre l'altra, així els dos quedeu contents! :) He de dir que la presentació li ha quedat molt bé! i aquest plat és molt bonic, petonets guapa i molt bon cap de setmana!! :D
ResponEliminaCreo que no debes dejarle participar más ;P bueno le perdonaremos porque la tortilla de patatas con cebolla siempre sale buena, fina o gruesa, la haga su mami o él jajaja
ResponEliminaEnhorabuena por el premio, lo ves, si es que no me entero de nada, voy a verlo ahora.
Feliz fin de semana!!!!!
Un clàssic sensacional. Es la reina de les truites i no podia faltar al recull ;)
ResponEliminaUna presentació perfecta per un mos!! I el plat m'encanta!
ResponEliminapetons i bon cap de setmana!
Boníssima estic segura. Gruixuda o prima no hi ha problema, un dia de cada.
ResponEliminaLa foto preciosa independentment de qui l'hagi fet.
Judith, jo et recolzo... a mi m'agrada gruixudeta!! I això que a casa ma mare sempre l'havia feta com li agrada a l'Yves! jajajaja Però a la que li vaig insisitir que gruixuda era més bona he fet canviar els costums de casa (sóc molt bona tauro, jo! :P)!
ResponEliminaAquesta li ha quedat fantàstica, ole l'Yves!!!!! :D
I els plats moníssims!
Petonets
Sandra
Quina presentacio mes bonica Juju!! bon cap de setmana perleta!
ResponEliminaYo esta vez, pero solo por esta vez, admito que me gustan menos gruesas las tortillas....pero por todo lo demás me encanta absolutamente todos tus gustos...jajajaja ;)
ResponEliminaLa foto es delicada y muy estilizada nenina.
Mil besos y bonito fin de semana!!
Un pincho excepcional, clásico y delicioso.
ResponEliminaBesinos y buen finde
Un clásico revisado y que queda genial así presentado!!Me gusta Judith!
ResponEliminaBesos
Quina presentació més elegant! Ningú diria que és truita de patates! Sembla molt més! Tot i que la truita de patates, desenganyem-nos, és un gran invent! Bon cap de setmana. Petonet!
ResponEliminaUMmm! a mi m´agrada poc feta, de sempre, les truites a la francesa també. Petonets i bon cds.
ResponElimina¡Exquisito!, y la foto e lujo.
ResponEliminabesos guapa
Pues le ha quedado estupenda.
ResponEliminaEnhorabuena por el premio y el plato es genial.
Besos
Uyyy, me acabo de dar cuenta de que he publicado este comentario con el perfil de mi marido, jaajajj. El despiste en persona soy yo, de verdad.
EliminaJudith, que el comentario de encima es mio, no de Josebaaaaaa.
Besos, guapa
No pares eh!
ResponEliminaQuina presentació més xula
Muy buena elección con el premio de mejor fotografía, yo estaba con el jurado, bueno y también muy buena elección con está tortilla yo si no tiene cebolla la tortilla no me la como es mi preferida, besos y buen finde.
ResponEliminaUna truita tradicional, que mai falla i exquisita ;) T'has lluit amb la presentació, com sempre guapa!
ResponEliminaPetons!
Com sempre...espectacular y el premi ben merescut!!
ResponEliminaBon cap de setmana!!!
Petons
Enhorabona pel premi de la foto Judith!!! ben merescut!
ResponEliminaSi que es un "montre culinari"!!Quina presentaciò mes Fashion!
ResponEliminaFelicitats per el premi
PEtons i bon cap de setmana
Vull una truita de patates! NO podia faltar al receptari...i felicitats pel premi.
ResponEliminajajajajaj tu sí que m'has fet riure amb el comentari de l'Yves... ajjajajaj tu ni casoo, que gruixudes les truites sempre guanyen!! jaja Però segur que aquesta també era ben bona, almenys a la foto ho sembla mmm :) Serà que el plat hi ajuda...?
ResponEliminaUn petó guapíssimaa! :D
Quina foto més guapa! Ve de gust nomès de mirar-ho. No m'extranya que t'hagin donat un premi: hi ha nivell. Enhorabona sincera. I per cert, jo soc de les que m'agrada la truita de patates primeta. Pel que he comptat estem força empatats....
ResponEliminaPreciosa la presentación y la foto.
ResponEliminaBesos!!
Felicitats pel premi!!!
ResponEliminaA mi també m'agrada gruixuda. Ja cal que vigiles amb aquest Monstre culinari....
Bon cap de setmana guapos
a mi tambien me gusta gruesas,buena aportacion y fantastica foto con el regalo de la pizarra
ResponEliminabon cap de setmana
peto
La millor truita, i la presentació fantàstica!
ResponEliminaMarta
COM ESSA APRESENTAÇÃO DÁ JÁ VONTADE DE COMER...AMEI.
ResponEliminaBOM FIM DE SEMANA
BJS
Me voy a hacer fan ahora mismo!!
ResponEliminaEsa foto es de revista!!....te quedo precioso y delicioso!!.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaPues yo creo que debe participar, tú riñes con él y nosotras nos beneficiamos de sus aportaciones jeje.
ResponEliminaNena no me había enterado del premio, ya ves qué despistada, pero ya era hora, tus fotos son siempre una delicia para la vista; como la de hoy, que es de revista.
Besazos y feliz finde
Una peazo foto per una peazo truita que mai falla a la nostra cuina!! petons guapa i bon cap de setmana
ResponEliminaNo permetis ami que comparin la teva cuina amb la de la sogra!!!! on anirem a parar!! ara la truita li ha quedat de collons!
ResponEliminaQue guai el lot del pizarro aquest, no?
I felicitats crack!!
petonets
Gruixudes, com les de la welis!
ResponEliminaUna foto molt xula, de la truita no cal dir res, ja s'ho diu ell, ja,ja,ja i el regal també molt xulo. Enhorabona!
Petons.
Jo la prefereixo gruixuda, però... primetes són tant bones!
ResponEliminaHehehe
La de la foto me la quedo sense cap dubte.
Petons
La presentació és de 10. M'ha agradat molt :)
ResponEliminaOhhhh me l'emporto que encara no he sopat!!! no es bona hora per mirar blogs...quina gana!! Una proposta genial del monstre :)
ResponEliminaPtonetsss rebonica!
Jo sóc de les truites gruixudes!!! I què bona que és la truita amb patates! Visc amb un fan seu. Si el vull tenir content basta que un migdia dels que menja tot sol n'hi deixi una de preparada per sorpresa. A les 15.45 sona puntualment el mòbil....oe,oe,oe...m'has preparat una truitaaaaaa!!!!
ResponEliminaAi, el monstre!! Què modest!! No li tiris la truita, però una altra cosa que tenguis a mà sí. Jo et defensaré si cal. Jajajajajaja!!
La foto molt xula i els platets també.
No havia llegit la "crítica" a la teva foto. En resum: ets una crack!!
Vaig a veure l'entrada anterior que se m'ha passat i no vull acumular punts negatius.
tot un clàssic que no podria deixar de menjar mai!!! La truita de patates per mi sempre amb ceba si us plau!!! ;-)
ResponEliminaPetonets
Neeeeeeeeeeena, si aquesta de la que parles soc jo, jajajaja, quina alegria, d'aquí res sortiré a la BBC Oi????? Moltes gràcies guapa per parlar tan bé de mi i gràcies pel enllaç. Vas guanyar pq t'ho mereixies...Q em pots donar una mica d'aquesta truita???
ResponEliminaQ sàpigues que hem de fer un "boicot" als homes el meu també diu que com la truita de la seva mare cap...
Un petonet
El plato preferido de mi costi!
ResponEliminaUna foto preciosa (como siempre)...
Enhorabuena por el premio!
Besotes
Doncs aquesta foto també es de premi!!!! al igual que la truita que te una pinta ...
ResponEliminaShhhhh no digues res a ningú pero a mi m'agraden grosetes je je je
Un petonet
És una minitruita!! me encanta la idea de tortilla individual, te ha quedado genial.
ResponEliminaSaludines!
Que bonica ha quedat la foto...
ResponEliminaPer cert, Judith, no he pogut publicar encara la recepta de la truita. Espero poder fer-ho demá al mati, no se si encara servirá...
Petonets.
Enhorabona pel premi!!
ResponEliminaI genial la presentació que n'heu fet d'un clàssic. :)
Petons!
Aquest és un clàssic de la cuina, però amb una presentació de 10!!!!! M'agrada, m'agrada mooolt!!!!!
ResponEliminaFelicitats pel premi!!!!
Petons
Pero esto es una tortilla de patata de restaurante de diseño!! Mira me quedo con las proporciones, porque es uno de los platos de siempre que peor me sale, ando siempre escapada de hacerla y si puedo me escabullo.
ResponEliminaLa veo impresionante!!
un besote.. y cuando hagas otra invítanos, que los de mi casa pasan ganas de ella..
S'ha de reconèixer que la truita te una pinta boníssima. A mi tambe m'agraden gruixudes, però aquesta hauria de provarla ;)Sembla que si que hi ha competència!
ResponEliminaPetons
Quin glamour que té aquesta truiteta... Tant i tant bona, com maca és la foto! PEtons
ResponEliminaAins, vi la foto en foodgawker y me encantó cuando vi que era vuestra me gustó más aún y cuando lei tu entrada ya ni te cuento. Una buena tortilla si señora.
ResponEliminaUn beso
el premio fue bien merecido, la foto es encantadora, Ju!
ResponEliminaJudith, qué suerte lo de los platos de pizarra... Y ya veo que el Boletet lo pasó pipa contigo abriendo la caja y sacando todo... jejejejeje
ResponEliminaPor cierto, una magnífica forma de presentar una tortilla. Me encanta!
Un besote