>

divendres, 27 de gener del 2012

Truita de patata i ceba

Aquest mes el Monstre culinari no ha volgut faltar a la cita de Memòries d’una cuinera i aquí teniu la seva aportació, la seva primera truita de patata i ceba.
 
A l’altre post us comentava que m’agraden les truites de patata ben gruixudes -com les que feia la meva iaia-, però resulta que la Loles –la mare de l’Yves- sempre les ha fet primes. Us podeu imaginar el que passa cada cop que en fem al Bolet, no? Doncs que sorgeix l’eterna discussió que si són més bones primes o gruixudes. Aquest cop, com que el cuiner ha estat l’Yves, ell ha decidit el format, i haig de reconèixer que estava molt bona, tot i que no sé jo si el deixaré participar al proper repte de Memòries d’una cuinera, perquè al final no el podré aguantar! Sabeu que em va dir quan la va tastar? “La de la Loles és més bona, però la meva és millor que la teva”, sort que teníem moltíssima gana, perquè sinó la truita li tiro pel cap!
 
Us heu fixat amb el plat  xulo que surt a la foto? Els que sou fans de la pàgina d’El món de juju al Facebook ja ho sabeu, però pels que no ho sou, us diré que mentre estava de vacances de Nadal, la Mª José de Las recetas de MJ  -un bloc que si no coneixeu us convido a que ho feu- em va fer un gran regal de Nadal. Va otorgar als meus bombons d’arròs amb llet un premi: millor fotografia al seu concurs La receta de mi año. Moltíssimes gràcies MJ per aquest concurs i pel premi! Em va fer moltíssima il·lusió.
 
El jurat va ser H.L, un fotògraf professional el qual m’agradaria agrair la crítica que va fer a totes les fotografies finalistes. Va argumentar punts a favor i en contra de cada foto, i crec que això va ser molt interessant per seguir millorant.
 
També voldria agrair a Platos de pizarra el magnífic lot que em van fer arribar el dia de Reis! Ja us podeu imaginar el Boletet i a mi obrint la caixa!!! Ell es va quedar amb les boletes de porexpan, i jo amb els plats! I ja veieu, l’Yves els estrena! Tot queda repartit al Bolet.
 
Molt bon cap de setmana, us espero la setmana que ve amb més receptes, i si no podeu esperar recordeu que la pàgina del Facebook l'actualitzo cada dia! Només heu d’apretar m’agrada.
 

Ingredients: 

2 patates mitjanes
1/2 ceba de Figueres
5 ous
Sal
Oli d'oliva
 

Preparació: 

En una paella posem oli d'oliva i fregim les patates tallades a làmines uns 15 minuts. A continuació afegim la ceba, tallada fina, i ho fregim 5 minuts. Un cop les patates i la ceba estiguin rosses, afegim els ous -que prèviament hem batut-, afegim un polsim de sal i ho cuinem a foc mig durant 15 minuts més, tenint en compte que l'hem de coure pels dos costats. La cocció pot variar, depenent de com us agradin de cuites les truites. Si voleu servir-la com a la foto, us recomano que estigui ben cuita. Deixem refredar un xic la truita a temperatura ambient i, amb l'ajuda d'un tallador metàl·lic rodó, fem circumferències que seguidament muntarem de dos en dos amb l'ajuda d'un escuradents.



54 comentaris:

  1. Una truita boníssima i una foto espectacular, es nota qui ho ha fet! ;-) heheheh

    ResponElimina
  2. Aquest clàssic no podia faltar eh?? segur que és boníssima! doncs a mi no m'agraden ni molt primes ni molt gruixudes! Però trobo bona idea posar-ne dues de primes una sobre l'altra, així els dos quedeu contents! :) He de dir que la presentació li ha quedat molt bé! i aquest plat és molt bonic, petonets guapa i molt bon cap de setmana!! :D

    ResponElimina
  3. Creo que no debes dejarle participar más ;P bueno le perdonaremos porque la tortilla de patatas con cebolla siempre sale buena, fina o gruesa, la haga su mami o él jajaja
    Enhorabuena por el premio, lo ves, si es que no me entero de nada, voy a verlo ahora.
    Feliz fin de semana!!!!!

    ResponElimina
  4. Un clàssic sensacional. Es la reina de les truites i no podia faltar al recull ;)

    ResponElimina
  5. Una presentació perfecta per un mos!! I el plat m'encanta!
    petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  6. Boníssima estic segura. Gruixuda o prima no hi ha problema, un dia de cada.
    La foto preciosa independentment de qui l'hagi fet.

    ResponElimina
  7. Judith, jo et recolzo... a mi m'agrada gruixudeta!! I això que a casa ma mare sempre l'havia feta com li agrada a l'Yves! jajajaja Però a la que li vaig insisitir que gruixuda era més bona he fet canviar els costums de casa (sóc molt bona tauro, jo! :P)!
    Aquesta li ha quedat fantàstica, ole l'Yves!!!!! :D
    I els plats moníssims!

    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Quina presentacio mes bonica Juju!! bon cap de setmana perleta!

    ResponElimina
  9. Yo esta vez, pero solo por esta vez, admito que me gustan menos gruesas las tortillas....pero por todo lo demás me encanta absolutamente todos tus gustos...jajajaja ;)

    La foto es delicada y muy estilizada nenina.

    Mil besos y bonito fin de semana!!

    ResponElimina
  10. Un pincho excepcional, clásico y delicioso.
    Besinos y buen finde

    ResponElimina
  11. Un clásico revisado y que queda genial así presentado!!Me gusta Judith!
    Besos

    ResponElimina
  12. Quina presentació més elegant! Ningú diria que és truita de patates! Sembla molt més! Tot i que la truita de patates, desenganyem-nos, és un gran invent! Bon cap de setmana. Petonet!

    ResponElimina
  13. UMmm! a mi m´agrada poc feta, de sempre, les truites a la francesa també. Petonets i bon cds.

    ResponElimina
  14. ¡Exquisito!, y la foto e lujo.
    besos guapa

    ResponElimina
  15. Pues le ha quedado estupenda.
    Enhorabuena por el premio y el plato es genial.
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Uyyy, me acabo de dar cuenta de que he publicado este comentario con el perfil de mi marido, jaajajj. El despiste en persona soy yo, de verdad.
      Judith, que el comentario de encima es mio, no de Josebaaaaaa.
      Besos, guapa

      Elimina
  16. Muy buena elección con el premio de mejor fotografía, yo estaba con el jurado, bueno y también muy buena elección con está tortilla yo si no tiene cebolla la tortilla no me la como es mi preferida, besos y buen finde.

    ResponElimina
  17. Una truita tradicional, que mai falla i exquisita ;) T'has lluit amb la presentació, com sempre guapa!
    Petons!

    ResponElimina
  18. Com sempre...espectacular y el premi ben merescut!!
    Bon cap de setmana!!!
    Petons

    ResponElimina
  19. Enhorabona pel premi de la foto Judith!!! ben merescut!

    ResponElimina
  20. Si que es un "montre culinari"!!Quina presentaciò mes Fashion!
    Felicitats per el premi
    PEtons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  21. Vull una truita de patates! NO podia faltar al receptari...i felicitats pel premi.

    ResponElimina
  22. jajajajaj tu sí que m'has fet riure amb el comentari de l'Yves... ajjajajaj tu ni casoo, que gruixudes les truites sempre guanyen!! jaja Però segur que aquesta també era ben bona, almenys a la foto ho sembla mmm :) Serà que el plat hi ajuda...?

    Un petó guapíssimaa! :D

    ResponElimina
  23. Quina foto més guapa! Ve de gust nomès de mirar-ho. No m'extranya que t'hagin donat un premi: hi ha nivell. Enhorabona sincera. I per cert, jo soc de les que m'agrada la truita de patates primeta. Pel que he comptat estem força empatats....

    ResponElimina
  24. Felicitats pel premi!!!
    A mi també m'agrada gruixuda. Ja cal que vigiles amb aquest Monstre culinari....
    Bon cap de setmana guapos

    ResponElimina
  25. a mi tambien me gusta gruesas,buena aportacion y fantastica foto con el regalo de la pizarra
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  26. La millor truita, i la presentació fantàstica!
    Marta

    ResponElimina
  27. COM ESSA APRESENTAÇÃO DÁ JÁ VONTADE DE COMER...AMEI.
    BOM FIM DE SEMANA
    BJS

    ResponElimina
  28. Esa foto es de revista!!....te quedo precioso y delicioso!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  29. Pues yo creo que debe participar, tú riñes con él y nosotras nos beneficiamos de sus aportaciones jeje.
    Nena no me había enterado del premio, ya ves qué despistada, pero ya era hora, tus fotos son siempre una delicia para la vista; como la de hoy, que es de revista.
    Besazos y feliz finde

    ResponElimina
  30. Una peazo foto per una peazo truita que mai falla a la nostra cuina!! petons guapa i bon cap de setmana

    ResponElimina
  31. No permetis ami que comparin la teva cuina amb la de la sogra!!!! on anirem a parar!! ara la truita li ha quedat de collons!
    Que guai el lot del pizarro aquest, no?
    I felicitats crack!!
    petonets

    ResponElimina
  32. Gruixudes, com les de la welis!
    Una foto molt xula, de la truita no cal dir res, ja s'ho diu ell, ja,ja,ja i el regal també molt xulo. Enhorabona!
    Petons.

    ResponElimina
  33. Jo la prefereixo gruixuda, però... primetes són tant bones!
    Hehehe

    La de la foto me la quedo sense cap dubte.

    Petons

    ResponElimina
  34. La presentació és de 10. M'ha agradat molt :)

    ResponElimina
  35. Ohhhh me l'emporto que encara no he sopat!!! no es bona hora per mirar blogs...quina gana!! Una proposta genial del monstre :)
    Ptonetsss rebonica!

    ResponElimina
  36. Jo sóc de les truites gruixudes!!! I què bona que és la truita amb patates! Visc amb un fan seu. Si el vull tenir content basta que un migdia dels que menja tot sol n'hi deixi una de preparada per sorpresa. A les 15.45 sona puntualment el mòbil....oe,oe,oe...m'has preparat una truitaaaaaa!!!!
    Ai, el monstre!! Què modest!! No li tiris la truita, però una altra cosa que tenguis a mà sí. Jo et defensaré si cal. Jajajajajaja!!
    La foto molt xula i els platets també.
    No havia llegit la "crítica" a la teva foto. En resum: ets una crack!!
    Vaig a veure l'entrada anterior que se m'ha passat i no vull acumular punts negatius.

    ResponElimina
  37. tot un clàssic que no podria deixar de menjar mai!!! La truita de patates per mi sempre amb ceba si us plau!!! ;-)

    Petonets

    ResponElimina
  38. Neeeeeeeeeeena, si aquesta de la que parles soc jo, jajajaja, quina alegria, d'aquí res sortiré a la BBC Oi????? Moltes gràcies guapa per parlar tan bé de mi i gràcies pel enllaç. Vas guanyar pq t'ho mereixies...Q em pots donar una mica d'aquesta truita???
    Q sàpigues que hem de fer un "boicot" als homes el meu també diu que com la truita de la seva mare cap...

    Un petonet

    ResponElimina
  39. El plato preferido de mi costi!
    Una foto preciosa (como siempre)...
    Enhorabuena por el premio!
    Besotes

    ResponElimina
  40. Doncs aquesta foto també es de premi!!!! al igual que la truita que te una pinta ...
    Shhhhh no digues res a ningú pero a mi m'agraden grosetes je je je
    Un petonet

    ResponElimina
  41. És una minitruita!! me encanta la idea de tortilla individual, te ha quedado genial.

    Saludines!

    ResponElimina
  42. Que bonica ha quedat la foto...
    Per cert, Judith, no he pogut publicar encara la recepta de la truita. Espero poder fer-ho demá al mati, no se si encara servirá...
    Petonets.

    ResponElimina
  43. Enhorabona pel premi!!
    I genial la presentació que n'heu fet d'un clàssic. :)
    Petons!

    ResponElimina
  44. Aquest és un clàssic de la cuina, però amb una presentació de 10!!!!! M'agrada, m'agrada mooolt!!!!!

    Felicitats pel premi!!!!
    Petons

    ResponElimina
  45. Pero esto es una tortilla de patata de restaurante de diseño!! Mira me quedo con las proporciones, porque es uno de los platos de siempre que peor me sale, ando siempre escapada de hacerla y si puedo me escabullo.
    La veo impresionante!!
    un besote.. y cuando hagas otra invítanos, que los de mi casa pasan ganas de ella..

    ResponElimina
  46. S'ha de reconèixer que la truita te una pinta boníssima. A mi tambe m'agraden gruixudes, però aquesta hauria de provarla ;)Sembla que si que hi ha competència!

    Petons

    ResponElimina
  47. Quin glamour que té aquesta truiteta... Tant i tant bona, com maca és la foto! PEtons

    ResponElimina
  48. Ains, vi la foto en foodgawker y me encantó cuando vi que era vuestra me gustó más aún y cuando lei tu entrada ya ni te cuento. Una buena tortilla si señora.
    Un beso

    ResponElimina
  49. el premio fue bien merecido, la foto es encantadora, Ju!

    ResponElimina
  50. Judith, qué suerte lo de los platos de pizarra... Y ya veo que el Boletet lo pasó pipa contigo abriendo la caja y sacando todo... jejejejeje
    Por cierto, una magnífica forma de presentar una tortilla. Me encanta!
    Un besote

    ResponElimina