L’Yves fa molt temps que em demanava si podia fer Coliflor gratinada, però és superior a mi. No només pel seu sabor, sinó per l’olor que queda a tota la casa. Fa molts anys que no en menjo, perquè realment no puc amb ella. Recordo que l’última vegada era bastant petita, estàvem al poble i jo em negava a menjar el meu plat. La meva mare em deia que me l’havia de menjar, i jo que no... Fins que em vaig posar a plorar i tot plegat es va convertir en un drama. El meu pare em va ajudar, i va fer possible que mai més en mengés. Crec que des d’aquell dia és el meu heroi!
En realitat això no només em passa amb la coliflor, sinó amb totes les verdures de la mateixa família com la col o les cols de Brussel·les, però hi ha una excepció, el bròquil verd. Tot i que desprèn un xic d’olor mentre es cou, ho puc suportar. Per això fa uns dies que vaig pensar que podria ser una opció per fer feliç a l’Yves, sense haver de passar-ho malament. Us haig de confessar que tinc l’avantatge que, com sóc la cuinera oficial -exceptuant les aparicions estel·lars del Monstre Culinari per a Memòries d’una cuinera-, no faig res que no m’agradi. Així que hi ha certs aliments que no suporto que, ni per amor, entren al Bolet.
En realitat això no només em passa amb la coliflor, sinó amb totes les verdures de la mateixa família com la col o les cols de Brussel·les, però hi ha una excepció, el bròquil verd. Tot i que desprèn un xic d’olor mentre es cou, ho puc suportar. Per això fa uns dies que vaig pensar que podria ser una opció per fer feliç a l’Yves, sense haver de passar-ho malament. Us haig de confessar que tinc l’avantatge que, com sóc la cuinera oficial -exceptuant les aparicions estel·lars del Monstre Culinari per a Memòries d’una cuinera-, no faig res que no m’agradi. Així que hi ha certs aliments que no suporto que, ni per amor, entren al Bolet.
Aprofito aquesta recepta per presentar-la al 1er concurs de receptes amb verdures que està organitzant la Margot, on ens convida a cuinar una recepta amb verdures. A veure si tenim sort! Que els regals són molt atractius.
Ingredients:
1 bròquil
250 g de gírgoles
1 gra d'all
1/2 ceba
50 g d'encenalls de pernil
Sal
Pebre
Oli d'oliva
250 ml de llet
1 c/s de Maizena
1 iogurt grec
Nou moscada
Canyella en pols
Sèsam torrat
150 g de formatge curat
Làmines de lasanya
250 g de gírgoles
1 gra d'all
1/2 ceba
50 g d'encenalls de pernil
Sal
Pebre
Oli d'oliva
250 ml de llet
1 c/s de Maizena
1 iogurt grec
Nou moscada
Canyella en pols
Sèsam torrat
150 g de formatge curat
Làmines de lasanya
Preparació:
En un recipient amb aigua calenta posem a estovar les làmines de lasanya -són les que s'anomenen de fàcil cocció-, i les deixem mentre preparem el farcit. En una cassola amb aigua bullint posem el bròquil, tallat a trossets, i el deixem durant 15 minuts. Mentrestant podem fer la beixamel. Posem, en una cassola, la llet amb una mica de sal, pebre, nou moscada i un polsim de canyella. Quan arrenqui el bull, afegim a poc a poc la Maizena i no parem de remenar -per evitar grumolls- fins que comenci a espessir. La retirem del foc, la deixem refredar 5 minuts, afegim el iogurt grec i la reservem. En una paella, amb un raig d'oli d'oliva, afegim les gírgoles i el bròquil. Ho saltegem juntament amb els encenalls de pernil, el gra d'all i la ceba durant 6-7 minuts. A continuació, agafem una safata, l'untem amb una mica d'oli, col·loquem una capa de làmines de lasanya, després el farcit de bròquil i una mica de beixamel. Ho repetim 3 cops. Per finalitzar col·loquem una última capa de làmines de lasanya, beixamel i ho cobrim amb el formatge curat ratllat i ho posem a gratinar al forn entre 5 i 10 minuts, amb el forn prèviament escalfat a 200º.
En un recipient amb aigua calenta posem a estovar les làmines de lasanya -són les que s'anomenen de fàcil cocció-, i les deixem mentre preparem el farcit. En una cassola amb aigua bullint posem el bròquil, tallat a trossets, i el deixem durant 15 minuts. Mentrestant podem fer la beixamel. Posem, en una cassola, la llet amb una mica de sal, pebre, nou moscada i un polsim de canyella. Quan arrenqui el bull, afegim a poc a poc la Maizena i no parem de remenar -per evitar grumolls- fins que comenci a espessir. La retirem del foc, la deixem refredar 5 minuts, afegim el iogurt grec i la reservem. En una paella, amb un raig d'oli d'oliva, afegim les gírgoles i el bròquil. Ho saltegem juntament amb els encenalls de pernil, el gra d'all i la ceba durant 6-7 minuts. A continuació, agafem una safata, l'untem amb una mica d'oli, col·loquem una capa de làmines de lasanya, després el farcit de bròquil i una mica de beixamel. Ho repetim 3 cops. Per finalitzar col·loquem una última capa de làmines de lasanya, beixamel i ho cobrim amb el formatge curat ratllat i ho posem a gratinar al forn entre 5 i 10 minuts, amb el forn prèviament escalfat a 200º.
Encara que jo a la força potser si ho menjaria, la olor tampoc la soporto gens.... Buuufff! Deixo a me mare que la cogui. Jo no passo per la cuina! Jejejje
ResponEliminaM'agrada la teva versió. Sort al concurs.
Petons
A mi m'encanta tot!!!! nyam nyam!!! Col! bròquil! tot! I aquesta lassanya... és perfecte pqè combina pasta i verdura!
ResponEliminaSe ve deliciosa, nunca la he probado con brócoli, me la apunto.
ResponEliminabesitos
Que rico!, ami me encanta y con esa salsita que les has preparado me comeria la bandeja entera.
ResponEliminaUn beso y suerte en el concurso
Hola Juju, sempre a inovar, adorei a tua lasanha, qué
ResponEliminaaspecto delicioso.
Besitos guapa.
Em sembla fantàstica, Juju. Jo me'n menjaria per esmorzar i tot! El broquil gratinat trobo que guanya molt, i amb gírgoles ja no et dic res! Bona recepta. Petonet
ResponEliminaDoncs a mi, que m'encanten totes aquestes verdures, aquesta lassanya també m'agradaria moltíssim!
ResponEliminaI amb la beixamel i el gratinat, segur que fins i tot a tu et va agradar ;)
Que bona aquesta lassanya, a més trobo que és una recepta molt sana.
ResponEliminaPetonets
Aquesta bexamel amn iogurt l'he de probar! quina lasanya de luxe, m'agrada molt Judith! et desitjo moltíssima sort al concurs! ja er dic que ara que la resta de participants ho tenen difícil!!
ResponEliminame encanta asi en plan vegetal,bueno la lasaña con lo que lleve me la como
ResponEliminasuerte
peto
Ay como te entiendo. A mí me pasa con las mollejas y los callos, al jefe le encantan, pero ni harta de vino los preparo, si quiere comerlos, que vaya a casa de su madre jaja.
ResponEliminaOtra cosa es tu lasaña, un plato así me hace feliz.
Besos cielo
Quin plat més bo!!!
ResponEliminaI quina casualitat!!! Jo també hi participo amb una recepta de bròquil!!!
A mi em passa el mateix: només faig coses que m'agradin, i si hi ha algú més que aquell plat no és del seu gust, no ho hauria de fer, però aquell dia hi ha dos plats diferents.
A mi la col-i-flor no m'agradava de petita. Només me la menjava crua, però cuita no m'agradava. en canvi de gran sí que m'agrada, però el bròquil és més bo!!! I per l'olor... fes-la com he fet a la meva recepta submergint-la en aigua calenta, i no se sent cap pudor. Prova-ho!
Petons
Una delícia de lassanya que agafo especialment com idea pels meus nens i per mi és clar!!... La col-i-flor té moltíssimes propietats i el bròquil també, i a més té molts antioxidants. Un remei fantàstic per evitar l'olor és coure-la amb un raig de llet o afegint un bocí de pa. Prova-ho! Sort al concurs!! Petonets
ResponEliminaReconec que la olor mentre es cou no és de les millors, però el gust el trobo molt bo! a mi la verdura que sempre m'ha tirat enrrera són les bledes, això si que no entra per la porta ni a cops jeje.
ResponEliminaAquesta lassanya me la menjaria sense dir ni mú, amb les girgoles i gratinat amb la beixamel ha de ser boníssim, i ideal per fer passar el fred d'aquests dies!
Petons :)
Nena!! tu ho fas millor eh!!! perquè en aquest cas només vindria jo a casa teva, el meu marit i fills no poden amb el bròquil...jo si!!!ja ja!!! molt bona!!! Muaks
ResponEliminaYo tampoco podía con la coliflor...hasta hace un par de años!!!Qué cosas...ahora hasta me la como con ganas, y eso que huele faltal!!!
ResponEliminaLa lasaña tiene una pinta deliciosa!!
Un beso y surte!
Que buena pinta tiene madre mia!!
ResponEliminame la apunto , es diferente.
Besos!!
Mmmmm... quina lasagna mes bona!!! M'encanta el broquil!!! De fet... m'encanta la coliflor... La proxima vegada que en faci, inevitablement, pensare en l'Yves!!! jijijiji La meva filla gran li diu, des de ben petita, verdura blanca!!!
ResponEliminaUn petonas i sort!!!
Sònia
A mi m'agraden toooootes les verdures, o sigui que aquesta lasanya la trobo més que fantàstica!
ResponEliminaDigue-li a l'Yves que vingui a la Bordeta, que li faré un bon trinxat! ;)
Petonets carinyet!
Sandra
Yo lo que son verduras, puedo con todas, me apasionan. Así es que esta lasaña para mi es un lujo de plato!
ResponEliminaMuchos besos
Coincido contigo en lo de la coliflor pero hoy hablando con Lucia me parece que hemos decidido cocinar con ella, veremos que resulta ;P
ResponEliminaTu lasaña de 10 (aunque tenga jamón jajaja) pero lo de el yogurt en la bechamel me ha dejado con la boca abierta y luego te reias de mi con mis experimentos, este tuyo lo pruebo seguro!!! si tengo el brecol en la nevera y todo :)
Siempre consigues sorprenderme. Muak!!!
Mira no sóc gaire de bróquil pero aixi camuflat i tan be guarnit fins i tot m'ho menjaria.
ResponEliminaPetons
Que buena lasagna.....yo adoro los brocolis y las coliflores.....pero no me den bruselas!!....estoy contigo!!....suerte en el concurso!!.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaUna lasaña deliciosa, me encanta... y con todas estas verduras, tiene que ser muy rica.
ResponEliminabss
Ai nena, tinc un bròquil a la nevera que vaig comprar fa uns dies perquè em va fer il·lusió fer-lo amb beixamel i encara m'ho estic pensant, perquè crec que als nois de la casa no els hi agradarà gens. Llavors amb aquesta opció que tu ens proposes la cosa pot canviar. Ho provaré i ja et diré el què. Moltes i moltes gràcies per compartir aquestes delícies, bonica!
ResponEliminadicen que hay formas para evitar el olor en la cocción, no sé si agregando vinagre en el agua o qué, no recuerdo bien, pero sé que existe algo. tal vez eso te ayude.
ResponElimina¡saludos!
A mi em passa com a tu...però intentaria menjar aquesta lassanya farcida de bròquil potser m´enduria una sorpresa i tot.
ResponEliminaDoncs jo menjo de tot (de tot, si algú em pregunta per quin aliment no m'agrada, mai no sé quin dir) però, és clar, la verdura sempre agrada més si l'ajudem una mica ;-)
ResponEliminaAquesta recepta té mooolt bona pinta i és una bona manera de menjar sa sense haver de patir gaire!
Una abraçada i gràcies per compartir
L'olor al cuinar la coliflor tampoc m'agrada però despres a l'hora de menjar-la ja ho noto diferent i si que m'agrada. Però tohom té algun aliment amb el que no pot, suposo.
ResponEliminaT'ha quedat una lasanya fantastica, la beixamel no l'havia vist mai amb aquests ingredients i te que estar bonissima, me l'apunto ara mateix aquest plat.
petons
Pues, chica, a mí me encantan todas estas verduras. Me las como todas, y con mucho gusto, ja ja!!!
ResponEliminaLa lasaña se ve muy rica, es una mezcla de pasta y verduras muy resultona. Al menos así puedes complacer al Yves!!!
Besos!!!!
Mira ami el brocoli, m'encanta inclus bullit. Aixi amb lasanya deu ser molt bó . Jo també faig com tu ...com que sòc la cuinera oficial ....el que no m'agrada no el faig ........Petons
ResponEliminaUmmm som una enamorada de les verdures, aquesta lassanya amb elles ha de ser especialment deliciosa i gens pesada, l´he de fer...un petonet
ResponEliminaLa teva vida seria molt trista sense els bolets, eh....
ResponEliminaNani
A mi si m'agraden... de fet, el trinxat de col es un dels meus plats favorits!! La lasanya bonísima! Molta sort al concurs. Petons
ResponEliminaUna combinació molt original i una molt bona proposta pel concurs de la Margot.
ResponEliminaUn petonet
Esta te la copio, me encanta el brócoli! Un beso
ResponEliminaNUNCA FIZ LASANHA COM LEGUMES, GOSTO MUITO DE BROCULOS E COUVE-FLOR , ACHO QUE IA GOSTAR MUITO DA TUA LASANHA.
ResponEliminaO ASPECTO ESTA DELICIOSO.
BJS
Pues hala querida juntate con mi marido que también odia la coliflor, a mi no me desagrada pero en casa pasa lo mismo, asi que también recurro al brócoli que es más suavito. Tiene una pinta magnifica!!
ResponEliminabesitos guapetona
A mi també em fa bastant fàstic la coliflor, però tot i així la compro per fer una crema de coliflor i pastanaga, ben plena de vitamines pel cadell humà, jejejee
ResponEliminaI el brocoli me'l menjo sense cap problema fet al wok amb més verduretes i una poma o un plàtan, jejeje
Petonets guapa
Creo que lo de la coliflor es bastante común... yo la verdad es que desde que descubrí una receta con limón y brie, la coliflor al horno me gusta bastante. Tu lasaña tiene una pinta más que apetitosa, yo a ver si me animo con el concurso de Margot.
ResponEliminasaludines
Seré rara que me gusta el olor de la coliflor... ;)
ResponEliminaJo tampoc faig res que no m'agradi jajaja, que no es el cas de aquesta proposta teva de lasagna que es veu tan bona.
ResponEliminaQue tinguis sort i guanyes!
Un petonet
a mi em passava el mateix amb les cols de brussseles i els calamars farcits... com havia plorat. i saps que, que ara m'agraden!! torna a menjar coliflor a veure com et senta... aquesta lasanya es veu fantastica ehh! petons
ResponEliminaJo tampoc faig coliflor a casa, per la olor i el meu marit ja ha desistit de demanar que ni faci, jaja
ResponEliminaPetonets.
ohhh con lo rica que está la coliflor, a mi me encanta, y he conseguido que mi marido también la coma. y una de las maneras, es así en lasañas. Tiene una pinta riquisima. Si vuelves a hacerla no te preocupes tu parte ya me la como yo!! jeje
ResponEliminabsts. Maite
ohh! m'agrada molt la combinació per aquesta lassanya!!! quina gràcia el teu trauma....!
ResponEliminapetonets
Qué delicia, con esta aportación tuya, Judith, no sé si animarme al concurso. A ver quién lo supera....
ResponEliminaBesos
Dissabte per dinar coliflor!No m'importaria gens tastar un bon troç d'aquesta lasanya, nyam!
ResponEliminaPetonets i sort al concurs.
Té molt bona pinta, a mi m'agrada moltíssim tota la família del bròquil... i gratinat, com en questa lasanya, nyam! Sort en el concurs...
ResponEliminaajjaja Tots tenim algun aliment que no entra a la boca "ni patrás", i fet a casa meva sóc l'única a la que li agraden la coliflor i el bròquil!! jaja No sé si m'atreviré a fer-me aquesta lasagna per mi sola, però que consti que de ganes no me'n falten, que té una pinta...!!
ResponEliminaUn petonet, i visca els pares herois!! :D
Judith preciosa,una lasanya molt original,m'agada molt con t'ha quedat,prenc nota.
ResponEliminamolts petonets polida.
me encanta el brécol pero... te diré que la coliflor también, me pasaba como a tí hasta que le dí una 2ª oportunidad, pero me parece que tú no se la darás... :), bueno, pues eso, esta lasaña hay que probarla!
ResponEliminaacave de trovar-me amb el teu blog....m'encanten les teves receptes!! ja tinc apuntades dues per aquest cap de setmana! i una és aquesta lasanya...mmmmmmmm.... et seguixc des de ja!!!
ResponEliminaohhh me encanta este tipo de lasaña. Que pinta. Bss
ResponEliminaA mi em passa el mateix.. però gratinada me la puc menjar. Però prefereixo que la cuina una altre... Molt bona recepta. Sort en el concurs. Petons
ResponEliminaEm temo que a casa també està "prohibida" la col, però t'ha quedat... una pinta deliciosa!
ResponEliminaMarta
Estoy totalmente contigo, el coliflor no lo trago, no sé porque me parece insipido y se que a mucha gente le fascina, yo adoro el brocolí, me parece hermoso, quizás porque mi Padre me decía que eran arbolitos llenos de vida...me encanta incluso me lo como al vapor...casi crudo, para mi lo mejor así que esta lasagna tuya esta...para perderme!
ResponEliminaUn abrazote preciosa.
Doncs et creuras que al Riqui és la verdura que més li agrada??? en casa en fem molt sovint...xo si que és veritat que et queda un perfum a tota la casa...el secret és fer després un biscuit o galetes per compensar l'olor! jaja!!
ResponEliminaAquesta lasanya té una pinta espectacular!!!!
Petunets,
Eva.
JAjaja me causa gracia porque en mi casa pasa lo mismo, pero a mi me gustan y al resto de la familia no. Empiezan con eso del olor y que no se va a ir, y que para que hacés eso. En fin , tanto alboroto da que no las preparo y listo. Aunque par mí son riquísimas.
ResponEliminaCariños
A mi m'encantaria aquest plat! M'agrada la recepta
ResponEliminaMolta sort al concurs!!! Quina recepta més bona, a mi m'agrada molt el bròquil però als de casa..... Segur amb aquesta recepta se la menjarien sense rondinar...jejeje... Me l'emporto.
ResponEliminaPtns
Suerte no te hace falta que esa lasaña se vé deliciosa... voy a ver ese consurso aunque últimamente no tengo tiempo para hacer nada.... Besos
ResponEliminaQuè bona!!! no l´he fet mai al bròquil gratinat i així amb lasanya ha de ser ben bo...un petonet
ResponEliminadoncs t'ha quedat boníssima aquesta lassanya!! a casa nostra la rara és la meva mare, que tota la vida ha cuinat plats espectaculars amb ingredients que a ella no li agraden!!! molts petonets guapa!
ResponEliminaAquí una altra que no és molt fan de la coliflor ni res semblant. No importar dir que si a mi no m'agrada al soci encara menys. Jajajajajaja!!!
ResponEliminaAi, ara tendré un trauma infantil...el meu pare mai em va rescatar del perill de certs aliments!!!! I mira que en vaig menjar de llenties amb arròs. Les llenties em feien molta ràbia però amb arròs ja era superior a les meves forces. :SS
Molta sort al concurs. Encara que ja saps que jo et donaria el premi directament. Just per la beixamel amb el iogurt has de guanyar.
Petons!
Alsa! i jo per què no havia vist aquesta entrada? Ai... crec que no t'agradarà l'última que he fet jo doncs... Però aquesta lassanya ha de ser boníssima! m'agrada molt la lassanya, sobretot si és de verdures. Molts petonets guapíssima!
ResponEliminaJa li he dit a la Bet que a mi la pudor no em preocupa, vull un platet de lassanya!!!!!
ResponEliminapetonets
oohhh Judth de verduras que buena y con que color te ha quedado ¡divina! a mí me encnata la colifor y el brócoli.Buena solución es cuando se cuece añadir un trozo de repollo para que no huela.
ResponEliminaBsos preciosa
Ummm lasaña!!!!! que rica por dios, bueno guapa mucha suerte en el concurso, besitos.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies a tots pels vostres consells perquè la coloifror & company no faci olor, encara que crec que si l'Yves vol menjar-ne haurà d'anar a casa de la Loles! jajajajajaja. Molts petonets i gràcies pels comentaris
ResponEliminaFeia dies que tenia a casa el bròquil i avui he fet aquesta recepta, però entre que se m'havia tirat l'hora de sopar a sobre i que estava un poc cansada no hi he posat tot l'amor que es mereix aquesta recepta, a més de deixar pel camí alguns ingredients, he decidit que la setmana que vé la repetiré, perquè encara que no ha quedat del tot malament la meva versió, la teva ha d'estar deliciosa. Una abraçada.
ResponElimina