>

dilluns, 12 de desembre del 2011

Strudel de botifarra

Hi ha molts pastissos que m’agraden, però si n'hi ha un que em ve de gust en aquesta època de l’any és l'Strudel, un pastís típic de la gastronomia austríaca i alemanya on els fruits secs i les pomes són els protagonistes. Hi ha moltes receptes, però les variants que podem trobar són bàsicament amb la massa utilitzada -pasta de full o filo-. El farciment més o menys és similar: poma, fruits secs, sucre i canyella.

Fins ara mai m’havia plantejar fer-ne, però l’altre dia el Monstre culinari, l'Yves, li va venir de gust que sopéssim una recepta que havíem vist a la televisió i necessitàvem massa filo -encara que aquesta recepta la deixem per un altre dia perquè l’hem d’acabar de millorar-. Després de fer-nos tots els supermercats del barri sense tenir èxit, vam acabar al supermercat del Corte Inglés –si no en trobàvem allà malament anàvem-. No la vam utilitzar tota, i li havia de trobar una sortida, ja que era congelada. Pensant molt, em va venir a la memòria l'Strudel, i vaig pensar que seria bona idea fer-ne una de salada. Els que seguiu aquest bloc sabeu de sobres que m’agrada moltíssim treure les receptes del seu context habitual. El resultat és un pastís que ens serveix com a entrant i que pot servir per ajudar-nos a confeccionar els menús de Nadal, us asseguro que quedareu encantats, i l’esforç que heu d’emprar es tan mínim que encara us agradarà més. Espero que us animeu a tastar-l’ho!


Ingredients:

5 fulls de massa filo
1 botifarra de carxofes
1 poma golden
1 pera
30 g de margarina
50 g de nous
50 g de panses
30 g de crocant d’ametlla
50 g de sucre morè
1 llima
Pebre
Canyella en pols
Sucre glacé


Preparació:

Agafem la botifarra, l’esparraquem i la saltegem. Mentrestant podem preparar la massa filo; estenent dos fulls, els pintem amb margarina -que prèviament haurem desfet-, tirem una mica d’ametlla crocant, repetim l’operació dos cops més i ho reservem. En un bol posem la poma amb pell tallada a daus, la pera sense pell tallada a daus, les panses, les nous esmicolades, la pell de la llima ratllada i el suc de mitja llima, el sucre, la botifarra esparracada, un polsim de canyella i un polsim de pebre recent mòlt, ho remenem tot i ho estenem sobre la massa filo que teníem reservada. Ho enrotllem i ho posem a la safata del forn folrada amb paper. Acabem pintant el rotllo amb margarina i el posem al forn, prèviament escalfat a 200º, durant 25 minuts. Un cop el traiem del forn, tirem per sobre una mica de sucre glacé. Us recomano menjar recent fet, ja que les capes de filo són molt més cruixents.



62 comentaris:

  1. Tu ara no em veus, però t'asseguro que mentre escric amb una ma amb l'altra dono palmas!! M'encanta!!! Aquest li he de fer a ma mare, li xifla l'strudel! Ets la millor, OLE TU! (jajajaja)
    Petonets crack
    Sandra

    ResponElimina
  2. Una combinación de lo más original Judith, seguro que no dejó a nadie indiferente.
    Un besazo

    ResponElimina
  3. Bon dia Judith! No sabia que l'Strudel es feia amb pasta de full o filo, em pensava que era una massa diferent, com la pasta trencada. Fa temps que tinc ganes de fer-ne un però no trobo una recepta que digui, aquesta. La teva és molt temptadora! i té molt bona pinta. Mai he provat la pasta filo.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Quina delicia Judith! aquest strudel salat amb boti i poma m'ha deixat amb salivera, la poma li queda tant bé a tot tipus de carn.... aixs, me l'enduc!!!
    Petons guapa! ;)

    ResponElimina
  5. Buaa té una pinta que ha de ser deliciosa!! quan compri botifarra me'n guardaré un trosset per la recepta!! em sembla original i gustosa! petons

    ResponElimina
  6. Peroooo que bo, amb aquesta butifarra ha d'estar de mort.

    Judith a la Avd/Mistral tocant a Viladomat, esta el Bon Preu alla sempre tenen pasta philo fresca, tenen paquetes grans i de 10 fulles...

    Un petonet i bona setmana

    ResponElimina
  7. Jo, amb butifarra i poma faig una quiche (que tinc publicada) pero amb la pasta filo ha d'estar boníssim.
    Un Strudel molt original!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Si es que lo que tú no inventes!!! anda que no estará rico ni nada, pero por aquí una buena butifarra no te creas que es tan fácil de encontrar..

    ResponElimina
  9. ADORO E COM MASSA FILO FICA MARAVILHOSO.
    O TEU FICOU UMA VERDADEIRA TENTAÇÃO.
    BJS

    ResponElimina
  10. Se vê estupendo, nunca fiz com massa filo, apenas com massa folhada.
    Adoro strudel, o teu recheio ficou buénissimo.
    Besitos.

    ResponElimina
  11. Que original!!! M'encanta la idea i facileta facileta. Recepta apuntada!!
    Petonets guapa

    ResponElimina
  12. Això es com la poma de relleno però molt millor!
    Petons guapa

    ResponElimina
  13. quina combinació més bona....!! m'agrada molt!
    haurem de provar de fer strudel que això encara no n'he fet mai..

    bon dilluns!!
    petonets

    ResponElimina
  14. Quina recepta més original i sorprenent! No queda massa dolça com aperitiu?
    La combinació de botifarra i poma m'encanta, així que aquest el provaré segur. I ja saps que tinc debilitat per la pasta fil·lo... ;)

    ResponElimina
  15. L'Strudel és una d'aquelles receptes que està la la llista de pendents des de fa massa temps. La teva proposta salada ha de ser deliciosa. Strudel a la catalana, m'encanta! Tot i així, crec que primer faré el típic (dolcet).

    Una abraçada!

    ResponElimina
  16. El clàssic m'encanta, però aquesta versió salada ha de ser molt bona!! És clar que per trobar la buti de carxofes (mmmm!!!) hauré de fer una excursió al Born, oi?
    Petonets i bona setmana guapa!!

    ResponElimina
  17. ooooooh!! m'encanta aquesta recepta. Amb tot el que porta dins ha de ser taaan bona!! Vull veure la que esteu acabant de perfilar :)
    Ets la meva improvitzadora preferida!!

    Molts petonets guapa!!

    ResponElimina
  18. Nunca lo he probado, pero te aseguro que según pinta.... no quedan ni las migas.

    Besos y buena semana.

    ResponElimina
  19. Estoy segura de que está muy bueno como entrante!
    Tiene un relleno impresionante!!
    Muchos besos.

    ResponElimina
  20. Nunca he probado la manzana con la morcilla pero ya lo he visto en muchos blogs y además tú, lo rematas con la masa philo que me rechifla, la haré seguro, tiene una pinta buenísima.

    un besazo, Judith

    ResponElimina
  21. mmmmm....butifarra! nomes amb aquesta paraula ja m'entra la gana...i has posat butifarra de carxofes! deu ser de la tenda de les butifarres, oi?

    ResponElimina
  22. He fet això amb petites tartaletes, però amb forma d´strudel ho trobo genial!!! un 10!!!Petons

    ResponElimina
  23. Guau!!! Aquest tall és una bogeria. Ostres!Botifarra de carxofes?? També la vas trobar al Corte?
    Prenc nota.
    Petonets,
    Esther

    ResponElimina
  24. Uau!!!, boníssim!
    A mi el més dificil que em resulta és enroscar-lo, i el que menys em costaria seria menjar-me'l sobretot amb aquest farciment de luxe!!!
    Petonets!

    ResponElimina
  25. Ojú amiga, que cosa tan rica. No creo que encuentre butifarra de alcachofas, así que tendré que ir a verte para conseguirla ;) . El plato se merece tres olés por lo menos.
    besos y más besos

    ResponElimina
  26. Vamos a ver ¿como me haces esto? ahora a ver con que sustituyo yo la chicha jajaja ¿como me voy a quedar sin probar uno de tus experimentos? aunque has hablado de otro que todavía está en pruebas ¿verdad? jajaja no tenemos remedio!!!
    Besotesssss

    ResponElimina
  27. Doncs aquesta variant té que estar molt bona!!
    Petons

    ResponElimina
  28. Ai que vindran els de l´est i et prendran l´invent...je, je, je. Aquesta butifarrona amb la pasta fil.lo és fantàstica.

    ResponElimina
  29. Llàstima que la butifarra negra no m'agrada. Però em quedo amb la resta eh! Nani

    ResponElimina
  30. Tu y tus combinaciones, me has dejado cuajada pero que bueno tiene que star esto, esa morcilla de alcachofas no la he oido nunca, nada ya me tienes buscandola.
    Un beso guapa. La foto para comersela!

    ResponElimina
  31. Aquest strudel salat em fa el pes molt més que si fós dolç, jo sóc més de salat i si a més porta butifarra, ja m'agradarà segur :-)

    Petonets

    ResponElimina
  32. Molt original! Una combinació d'ingredients fantàstica i perfecte com sempre! Petonets

    ResponElimina
  33. Bueno, pero qué recetan tan original Judith!!!! Vaya mezcla de sabores! No se te da nada mal experimentar, guapa!!!
    Besos y feliz semana!

    ResponElimina
  34. has dit la parauleta magica...m'agrada tant pero em senta de mal :-( quina recepta mes original Judith!

    ResponElimina
  35. T'agrada treure les receptes del seu context?? No ho hauria dit mai!!!
    M'agrada l'strudel i si és calentet encara més, però això de la botifarra m'ha deixat un poc out. Botifarra?? De carxofes?? Ho he cercat a Sant Google i no ho he trobat, ja m'explicaràs com és. No m'imagino el sabor de l'strudel; potser si n'envies un poc via Lupita...
    A veure amb quina combinació de torró ens sorprendràs. :P
    Petons guapa!

    ResponElimina
  36. esto esta bueno seguro son tres ingredientes que casan a la perfeccion y encima la butifarra de alcachofas toma ya,riquisimoooooooo
    peto

    ResponElimina
  37. Carai, tu! Això sí que és un senyor strudel! Jo només he provat el de poma, que ja em va encantar... però això de la botifarra... i t'ha quedat de foto! (mai més ben dit!) petons

    ResponElimina
  38. ostres, que bona!!! El studel m'ha encantat i es cert que es una bona manera d'aprofitar la pasta filo. I amb el que m'has robat l'estomac es amb la botifarra de carxofes... sona deliciosa...
    Una recepta de 10!
    Petons

    ResponElimina
  39. Uau Judith!!! mira que és tard i he d'anar a dormir, però ara mateix me'n menjaria un bon tall d'aquest Strudel!! fa temps que no en faig i això d'afegir-hi botifarra... millor impossible! m'encanta la barreja de poma i botifarra, i si a sobre és de carxofes!!! aquesta recepta va directa a pendents pel menú de l'amic invisible! petonets guapíssima!!

    ResponElimina
  40. A mi també m'encanta quan treus les receptes de context, aquest Strudel té una bona pinta, però jo que no he fet mai Strudel pot ser hauiria de provar el tradicional no?

    Petonets

    ResponElimina
  41. Mira que fa temps que et conec i no sabia que t'agradava l'strudel! ja,ja,ja
    Et faré una llista dels plats que vull que em facis quan vingui a casa. No, millor em sorprens, crack!
    Molts petonets solet!

    ResponElimina
  42. Hola Judith, tengo una duda, supongo que será un problema del traductor pero en los ingredientes me sale una morcilla de alcachofas y no me cuadra ¿o sí? Me parece una idea estupenda esta receta a mi las mezclas dulce y salado me chiflan y casualmente tengo butifarras en el congelador y me encantaría probar el strudel para estas fiestas. Besitos

    ResponElimina
  43. Con morcilla nunca, nunca se me hubiese ocurrido, pero se ve tan buena que me dan unas ganas de comerla!!

    Deliciosa Neni :D

    Mil besotes.

    ResponElimina
  44. Una cosa es modificar y mejorar una receta pero lo tuyo es pura creación, hacer un strudel de butifarra... hay que tener valor y encima estará de miedo! Besos

    ResponElimina
  45. Pintaza!!!!
    Nada más que decir...
    Un besote!

    ResponElimina
  46. Este es mi strudel, me encanta cómo te ha quedado y yo que soy más del salado me quedo con tu versión. Un beso.

    ResponElimina
  47. me encantan los strudel, lo que no deja de asombrarme es el agregado de los alcauciles, alcachofas. rarísimo. pero debe de estar buenísimo. gracias por sorprenderme.

    ResponElimina
  48. Ummmm m' encanten les teves adaptacions. Sou uns artistes el monstre i tu. Uns monstres vaja. Muak.

    ResponElimina
  49. Pero que maravilla este lo hago si o si. bss

    ResponElimina
  50. Neus: moltíssimes gràcies per l'adreça!!!! queda apuntadíssima
    Gemma: no, no queda massa dolç, a nosaltres ens va agradar molt! ña recepta original de strudel porta molt més sucre
    Nyanyels: la botifarra queda molt suau
    Alba-Sònia-Esther: sí, la botifarra és de la Botifarreria al Born! és una perdició aquella botiga
    Heva: y si le pones seitan???
    Nani: no es negre, és normal amb carxofes
    Paula: es una botifarra normal que al farcit afegeixen carxofes. A la teva propera visita anirem d'excursió a la Botifarreria
    Morena: no es morcilla, es butifarra (tipo salchicha) y la combinació queda buenísima! animate

    Molts petonets a tots i moltíssimes gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  51. Wow, no he provat mai l'strudel,peró no podies haver triat millor foto, amb la mossegada, perfecte.

    Un petonet

    ResponElimina
  52. Judith! Ahir el vaig preparar per sopar i encara plorem de l'emoció. Això si, vaig aprofitar un xic de boti negra barrejada amb la botifarra normal i la resta d'ingredients. Espectacular noia.... segueix preparant strudels salats siusplau!
    ;____D

    ResponElimina
  53. Espectacular i molt original, m'encanta Judith.
    Petonets

    ResponElimina
  54. El strudel una de mi favorita en mi país es muy popular y hay miles de versiones. Me encantado el tuyo tiene que ser fenomenal.
    bss

    ResponElimina
  55. Madre mia, pero que esquisitez más absoluta!!!! yo esto tengo que probarloooooo
    bsts. maite

    ResponElimina
  56. Molt original i amb un aspecte deliciós. Quines bones idees que tens!!!
    Petons

    ResponElimina
  57. Juju!!!, que buena receta para unas hojas de filo que me sobraron de una cosita que hice hoy!!! :) me la apunto!!!
    y coincidimos en nuestro gusto por el strudell..lo adoro!!!!
    Mil besitos mi linda juju!

    ResponElimina
  58. Judith, que pinta tiene este strudel, quien lo pillara, besitos.

    ResponElimina
  59. Però què creativa ets Judith! sempre em sorprens, per que a més a més és cert això que comentes de treure les receptes de context, però jo crec que ho fas en el sentit més deliciós, per que saps combinar els sabors a la perfecció i penso que l'has encertat de ple. Felicitats guapíssima. ;-)

    ResponElimina
  60. Te ha quedado perfecto y admás agridulce!, beso

    ResponElimina
  61. M'agrada aquesta proposta de strudel...que bo!!! petoooons

    ResponElimina