En més d'una ocasió us he comentat que els meus sogres tenen a casa uns quants arbres fruiters que són molt fructífers! Així que, a l'estiu, al Bolet acostumem a tenir excedència. És una sort, ja que la fruita és molt bona, a més al Boletet li encanta anar a casa dels avis a fer de pagès.
Un dels últims arbres en donar els fruits va ser el perer. Els que ens seguiu a Facebook potser recordareu una foto que us vàrem ensenyar on el Boletet tenia un cabàs ple de peres. Us vam demanar si ens podíeu aconsellar fer alguna recepta amb aquest fruit tan bo i alguns de vosaltres ens vau comentar que havíem de fer melmelada de peres amb vainilla. Doncs bé, us vam fer cas i va valer la pena! A més, vam afegir una mica de canyella i el resultat és espectacular! Us animo a tots a aprofitar la fruita de temporada i que està bé de preu o que s'està espatllant a la nevera, la melmelada casolana no té res a veure amb les que podeu trobar al mercat.
Aquest cop hem publicat un xic tard, però tenim una bona excusa, al Bolet hem estat uns dies sense internet, així que no patiu, a partir d'ara esperem ser més puntuals a l'hora de publicar, a veure si aconseguim publicar els dimecres com ens havíem proposat!
Molt bon cap de setmana a tothom. Aprofiteu per encendre el forn o la cuina ara que sembla que ja refresca a la nit. No creieu que és una bona manera de relaxar-se? No sé vosaltres, però a mi m'encanta!
Ingredients:
500 g de peres
250 g de sucre
Canyella en pols
1 baina de vainilla
El suc de mitja llimona
Preparació:
Agafem les peres, les pelem, les tallem a daus petits i les posem a una cassola, juntament amb el sucre, un polsim de canyella, les llavors de la vainilla i el suc de llimona. Ho cuinem, durant 25 minuts, a foc lent, sense deixar de remenar Un cop transcorregut aquest temps, posem la melmelada en un pot de vidre, prèviament esterilitzat, i la deixem refredar a temperatura ambient.
Ja saps que les melmelades cassolanes són la meva adicció (amb els iogurts és clar!!!) i aquesta mai l'he preparada, t'ho pots imaginar ?!
ResponEliminaPerò aqueste any potser si que trobaremo temps perque ja fa molt de temps que les nits han refrescat!!!
Petonets i molt bon cap de setmana (sense "no vull anar a l'escola" seria un +!)
Palmira
M'encanta la melmelada casolana, no té res a veure amb la de compra! de pera no l'he tastada però ha d'estar deliciosa amb el punt de la vainilla i la canyella!
ResponEliminaOoh que colorcito! Quien fuera croissant para untarse con tu mermelada... jijiji, es viernes y ya se nota mi cansancio mental! Nunca he probado la mermelada de pera, pero teniendo en cuenta que me encantan las peras me encantaría tu mermelada! Un besazo corazón y feliz finde!
ResponEliminaAdoro doces e de pêra já fiz e gostei.
ResponEliminaEsse ficou uma delicia
bom fim de semana
bjs
nena, que bona!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Yo hice una con pera y manzana y quedo muy rica..Esta tuya con el toque de vainilla debe estar deliciosa!!Bs
ResponEliminaSe us perdona que us hagueu retrassat una mica, i més perquè ens ho has compensat amb aquesta melmelada, que quina bona pinta fa! És una sort poder comptar amb arbres fruiters, treie-los tan profit com pugueu!
ResponEliminaPetons, i bon cap de setmana!
Deliciosa, nina!
ResponEliminaMoltes gràcies, que passeu un molt bon cap de setmana!
Dona gust trobar melmelada casolana al rebost, eh Judith? Petonets i bon cap de setmana.
ResponEliminaBoníssima aquesta melmelada i amb el toc de la vainilla i de la canyella ha de ser deliciosa!! Estic amb tu amb el tema del forn, a mi també m'encanta i és ben cert, que com la melmelada casolana no n'hi ha cap!
ResponEliminaPetonets bonica i bon cap de setmana!
Es una mescla que m'agrada molt la de peres i vainilla.Que bó!
ResponEliminaJo tambe tinc un munt de peres dels arbres del meu pare! I aquesta recepta m'ha semblat genial amb el toc de vainilla. Tindré que aprofitar i fer receptes. petons
ResponEliminaTiene muy buena pinta, aunque yo con esas peras haría muchos platos salados, tienen una pinta rica rica. Un besote.
ResponEliminaQue bones les melmelades, aquest també n'he fet moltes i en tinc el rebost ple, d'abercocs, pruna i figues. La de pera no lhe provst mai. Tens raó, també tinc ganes de relaxar-me a la cuina, amb el forn engegat i amb la tormenta que està fent ara smb trons i llamps. Bon cap de setmana
ResponEliminaQuina Sra.melmelada! La combinació la trobo exquisida.
ResponEliminaBoníssima aquesta mermelada!! Estic d'acord en que és molt relaxant cuinar ara que comença a fer fresca... Petonets!
ResponEliminammm quina bona pinta!! M'encanta la pera i mai l'he provada en melmelada però ha d'estar deliciosa amb un toc de vainilla i canyella.
ResponEliminaPetonets!!
ummmmmm que buena esta mermelada de pera tan aromatizada!!!! besitos
ResponEliminaSegur que ha de ser bonissima, amb el toc de la vainilla i la canyella.
ResponEliminapetons
La mermelada casolana no te color, he fet moltes però de peres no. Amb vainilla a de ser molt bona. Petonets
ResponEliminaqué pena no estar cerquita para poder "quitarte" un botecito de esa mermelada, me parece deliciosa.
ResponEliminaBesos
Me encantan las mermeladas y esta con el toque de vainilla y canela tiene que estar deliciosa ! la pruebo !!
ResponEliminaBesitos
Els meus pares també tenen arbres fruiters. Les melmelades són un bon recurs per aprofitar els escedents de fruita i poder-ne gaudir tot l'any.
ResponEliminaAixò de tenir els fruiters és un luxe! quines melmelades més bones les casolanes!!
ResponEliminalas mermeladas caseras son brutales siempre y esta combinacion mola mucho¡¡
ResponEliminaSupongo que despues de la clase del sabado sobre la vainilla nos enseñaran recetas interesantes¡¡
Peto
Yo metía directamente la cuchara ahí ahora mismo y hasta terminar con ella! Ya sabes que soy adicta a tus conservas, y tu cocina, un abrazo Neni, con mucho, mucho cariño!!
ResponEliminaMmmmm....pera amb vainilla!!!! Ha de ser deliciosa!!!
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
És la manera més dolça de recordar l'estiu!! ha de quedar molt bona!
ResponEliminaDoncs vol creure que no he tastat mai la melmelada de peres. Em sembla que ja trigo, la vainilla i la canyella li han de donar un toc ben especial. Segur que és deliciosa!!!
ResponEliminaPetonets bonica