>

dimecres, 9 d’octubre del 2013

Estofat de vedella amb rossinyols

Recordo que quan era petita els diumenges eren especials. A la meva mare li agradava que ens mudéssim per anar a passejar. Acostumàvem a fer un vermut pel barri i després anàvem a una pastisseria a comprar un pastís per les postres. Era tot un ritual que no ens saltàvem mai. 

Al Bolet la tradició del vermut la seguim conservant, però la resta no. Haig de confessar-vos que sóc una mica mandrosa, em costa llevar-me aviat i per sort el Boletet ha sortit a mi! Els caps de setmana entre una cosa i una altra, esmorzem, ens arreglem i sortim a fer un volt, anem al parc o anem a comprar. Així doncs, quan arribem al Bolet acostumem a dinar alguna cosa senzilla que no requereix massa temps de preparació. 

Aquest diumenge, però, em venia de gust preparar un dinar de luxe pels meus nois. Vaig pensar que seria una bona idea fer carn estofada. Al Bolet a vegades es queixen que no hi ha massa carn, i no és pas que no m'agradi, sinó que tendeixo més a cuinar altres coses. L'estofat el vaig fer amb temps, i mentre vam anar a fer el vermut va estar reposant una bona estona. Quan vam tornar a casa, amb una barra sota del braç, sabíem que ens esperava un menú especial, que em va transportar a aquells dinars elaborats que feia la meva mare. Tant l'Yves com el Boletet van repetir i van deixar els plats ben nets. El resultat? Una migdiada ben llarga per pair un bon tiberi.

Us recomano que ara que ja comença a refrescar us animeu a fer un guisat de carn, de peix o de verdures. Si el feu amb temps i sense tenir pressa el resultat és molt bo, sobretot si utilitzeu uns bons bolets, no us sembla?


Ingredients per a 3 persones:

500 g de carn de vedella a daus
250 g de rossinyols
1 ceba petita
3 tomacons
Julibert
50 ml de vermut 
25 g de nous
1 gra d’all
1 l de caldo vegetal 
Oli d’oliva
Sal
Pebre
1 c/s de farina


Preparació:

Assequem la carn amb paper de cuina, la tallem a daus, la salpebrem i, a poc a poc, saltegem els trossos fins que ens quedin rossos per tots els costats. A continuació, aprofitant l’oli, afegim la ceba, l'all, el julivert, els tomacons i les nous, tot prèviament picat, i ho sofregim. Ho deixem coure a foc mig fins que estigui enrossit. Per últim afegim la carn, ho barregem i afegim el caldo vegetal, el vermut, la farina i els rossinyols. Ho deixem coure a foc mig-baix durant 1 hora, remenant de tant en tant, i ho deixem reposar a la cassola durant un mínim de dues hores -és aconsellable fer-ho el dia abans-.



30 comentaris:

  1. Els diumenges són per viure'ls tranquil·lament, oi?
    I realment vas preparar un dinar de luxe!

    ResponElimina
  2. Un dinar de luxe. Tinc ganes que refresqui per gaudir de menjars de cassola com la teva. A més a més és temps de bolets!

    ResponElimina
  3. Doncs no m'estranya gens ni mica que a casa repetíssiu, perquè veient aquesta safata d'estofat, si algú es pot ressistir a tastar-lo, és que està fet de gel!

    Petons!

    ResponElimina
  4. Quins records! Com, no et mudes els diumenges? ai, ai, ai.
    Ja me'ls imagino menjant.
    Molts petonets.

    ResponElimina
  5. Judith tiene una pinta estupenda de verdad! Y no me extraña que dejaran el plato limpio, yo con una barra de pan también lo dejaría!!!! Que rico! Besitos!

    ResponElimina
  6. no soc massa d'estofats, nose perque, pero si me'l fan me'l menjo!!! m'apunto la teva recepta Judith que m'ha agradat! petons

    ResponElimina
  7. Nada más oir la palabra otoño y me entraron ganas de cuchara y estofados, aunque el tiempo no acompaña nada. y encima lo has preparado con setas, con lo que me gustan. Me doy por invitada, vino incluído.
    besos

    ResponElimina
  8. Super estofat!! Com ens agrada a nosaltres una bona vedella amb bolets!! Disfrutem moltíssim d'aquests plats tradicionals.
    Els rossinyols, de super temporada, segur que li van donar un toc boníssim!!
    Petonets guapa!! MAR, de EQNME

    ResponElimina
  9. A mi, els estofats m'encanten...però com dius s'ha de tenir ocasió per menjar-los. Però jo ho trobo lo más dins la cuina. M'agrada això del chup-chup, que la carn es invaeixi del aroma del alcohol (bona idea posar-hi vermouth), que el suquet agafi tots els aromes de les herbes i de la carn...enfin.... els estofats son genials...I el teu te un color precios!!!!! i això ja vol dir molt.
    I acabar el diumenge amb la migdiada...ja no te preu!

    ResponElimina
  10. Un estofat de luxe !! I com dius encara son més si han reposat força estona. M'agradat molt això de posar-hi vermout ......la propera ho probaré.
    petons bonica !!

    ResponElimina
  11. Un gran plat per arrodonir un Diumenge. Petonets!

    ResponElimina
  12. Y como bien dices, con una buena barra de pan!! Bss

    ResponElimina
  13. Es una recepta tradicional de les bones! Petonets

    ResponElimina
  14. Impressionant, Judith! Jo fa molt i molt de temps que no faig un plat així, m'hi hauré de posar, encara que a mi no em diu massa res.
    Petons, guapa!

    ResponElimina
  15. Quin bon estofat noia!!! A la tardor els plats de carn amb bolets m'encanten, deu ser l'unica cosa que em faci viure la tardor amb una mica més d'humor, perquè em deprimeix tant.... Els diumenges són per estar a casa de relax ;)

    Petonets bonica

    ResponElimina
  16. carai això si que es tot un estofat com déu mana, que bó!
    xxx

    ResponElimina
  17. Quin bon dinar!!! Jo tambe en faria una bona migdiada!!! ^_^
    Aquests dinar si que fan diumenge.... m'encanta fer-los a la nit i aixi trobar-me'ls a punt quant pica la gana....
    Un petonas

    ResponElimina
  18. Això si que és un bon dinar de diumenge com els preparava la meva mare quan erem petits, amb temps i sense presses, sempre estava boníssim amb les setes que portava el pare el disssabte!
    Petonets,
    palmira

    ResponElimina
  19. Aquest és un dels clàssic al meu top ten preferit. Un sí rotund als estofats de vedella amb bolets fets "carinyu", el millor dinar de diumenge!!!

    ResponElimina
  20. un poco de pan este estofado y un copa de buen vino,y domingo la felicidad completa¡¡
    petons

    ResponElimina
  21. A cal bolet sempre els cau bé fer alguna cosa amb bolets. Aquest plat realment és un autèntic luxe per als teus...
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  22. QUINES GANES DE QUE JA ARRIBIN AQUI ELS ROVELLONS !!! QUE BÓ
    un fantástic plat i unes fotos fantástiques com sempre
    m'encantat
    basades menorquines

    ResponElimina
  23. Un estofado con una pinta maravillosa!
    Y para el café me apunto al bundt de chocolate y cerveza negra!
    Besotes. Nos vemos! Gracias por tus visitas y comentarios!

    ResponElimina
  24. Un plat de temporada per festejar el diumenge, boníssim. Petons!

    Ana

    ResponElimina

  25. Judith; Sense paraules... de bo, naturalment...¡¡ i amb rossinyols¡¡
    Salutacions Judith¡¡ :O)

    ResponElimina