Si hi ha un adjectiu que descrigui bé a la Moni és, sens dubte, panarra. Li agrada tant el pa que seria capaç d'alimentar-se a base de pa i algun petit complement, com per exemple l'oli, la sal o la xocolata. La culpa la té la nostra mare, que després de dinar sempre es reservava un tallet de pa per acompanyar el cafè.
Doncs bé, aquesta panarra que m'estimo tant, no només perquè és la meva germana -que això ja ho sabeu-, sinó perquè a més és la meva amiga, confident i còmplice… Avui fa anys! Així que la Paula de Bon Tiberi i jo hem decidit felicitar-la de la millor manera que sabem, cuinant. I quina recepta hem escollit? Doncs els últims panets que ha publicat al bloc. Sí, sí, al món de juju també hi ha un petit espai pel pa!!! No és que no ens agradi, però porta massa feina entre un procés i un altre i no tinc massa paciència, però la Moni s'ho val així, doncs aquí tens els teus panets, que per cert són els millors que he tastat mai! I a més a més he seguit al peu de la lletra la teva recepta.
Gaudeix molt d'aquest dia tant especial amb tota la família Llàbiro i aprofita cada instant, qui sap, potser avui pot ser un gran dia! El teu petit pirata, l'Yves i jo et desitgem moltíssimes felicitats i t'enviem molts petons, encara que amb una mica de sort en unes quantes hores et felicitem en persona… Per molts anys, sister!
Ingredients:
680 g de farina de força
30 g de llevat fresc de forner
10 g de sal
100 g de sucre morè
80 g de margarina vegetal
1 ou
175 ml de llet
175 ml d’aigua
Preparació:
En un bol barregem la farina, el llevat dissolt amb una mica d'aigua, la sal, el sucre i la margarina a temperatura ambient i ho remenem amb l'ajuda d'una cullera de fusta o similar. A continuació, barregem l’aigua amb la llet, a temperatura ambient, i ho anem incorporant a la barreja anterior, a poc a poc, segons demani la massa. Quan estigui la massa preparada la posem en una superfície enfarinada i la treballem durant uns 15 minuts aproximadament. La passem a un recipient enfarinat i la deixem fins que dobli el seu volum, una hora aproximadament. Un cop transcorregut aquest temps agafem la massa, la desgasifiquem (treure l’aire aixafant-la amb la mà) i la treballem. Partim la massa per la meitat i anem fent meitats -de les meitats- fins que ens quedin de la mida que volem. Fem boles i les posem a una safata coberta amb paper sulfuritzat i ho cobrim amb un drap i ho deixem reposar fins que dobli el seu volum.
Escalfem el forn a 210º i posem els panets fins que estiguin daurats, tardaran uns 10 minuts aproximadament. Finalment els traiem i els deixem refredar sobre una reixeta. Si els voleu consumir tebis no hi ha cap problema, estan molt bons.
No sembla pas que t'hagi faltat paciència per fer-los, perquè t'han quedat genials!!
ResponEliminaJudith, us han quedat preciosos, aquests panets! Quin bon regal per la Moni que li heu fet! Petonets i bon cap de setmana
ResponEliminaque monoooss!! aquests panets sols han de ser deliciosos! petons
ResponEliminaEn persona? Si ja sabia jo que alguna en portaveu de cap...:)
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per les paraules i per ser la millor germana que em podia tocar.
Tot et queda bé, ets una crack.
Fins d'aquí a una estona...
Molts petonets.
Mmmm quina bona pinta que fan aquests panets!!! tenir una germana, ja sigui gran o petita, és el millor!! Petonets i bon cap de setmana!!
ResponEliminaPer cert Judith, el cap de setmana que ve a Igualada fan el REC.07, crec que t'agradaria molt!!
Que ben tan quedat aquests panets, jo també soc aficionada a fer el pa casa i és un vici. Son perfectes!!! Petons i bon cap de setmana.
ResponEliminaMoltes felicitats per aquesta cunyada tan guaaaaaaaaaaaaaapa!
ResponEliminaPetons a les dues germanes sexy boom!
Moooltes felicitats Moni!!! I a tu Juju per fer aquests super panets!! Quina pintaaaa
ResponEliminam'ha encantat això que explicaves del trosset de pa amb el cafè de la teva mami... :)
Petunets
Eva
lo de dejar tu madre un trozo de pan para el café no lo había visto nunca,pero nada, una sana costumbre y si Moni le gusta que siga,no pare¡
ResponEliminaDeliciosos estos panets y felicidades para Monica.
bon casp de setmana
peto
Ei que bons aquets panets, jo també sóc una panarra!
ResponEliminamoltes felicitats a la Moni! quina sort tenir als del bolet aprop :D
petonets!
Haber si a mi em surten igual!!
ResponEliminaOh judith .. aquest panets t'han quedat perfectes.
ResponEliminaPetons.
Us han quedat espectaculars a totes!! Que macos i que bons!!
ResponEliminaMolts petons bonica i bon cap de setmana!
T'ha quedat genials, a mi també m'encanten els panets i fer-los. Vigila que fer pa enganxa, és addictiu. Per molts anys Moni
ResponEliminaPer molts anya Moni!!! uns pans deliciosos, això si que congela be!...ja saps!!:)) Petons
ResponEliminaMoltes felicitats a la senyoreta Moni!
ResponEliminaI crec que no hi ha res més relaxant que fer pà a casa, té propietats increïbles sobre l'humor!
Han quedat molt macos i gairebé puc sentir l'oloreta fins a Itàlia!
Petonets i bon cap de setmana,
palmira
Delicioso, que buena pinta!!! Felicidades a la Moni....
ResponEliminaBss
Jo també sóc panarra :) Però tampoc tinc temps ni paciència... Boníssims aquests panets!! Petonets!
ResponEliminaAixò sí que és tot un homenatge, segur que la Moni estarà super contenta!
ResponEliminaFelicitats a totes dues!
!!!!!pero que buenos, esta receta la tengo que probar!!!!! Te cuento. Besitos y buen finde
ResponEliminaqué panes tan estupendos, es un regalazo. Voy a darle un tirón de orejas virtual a la cumpleañera.
ResponEliminaBesos guapa, disfruta del fin de semana
Moltes felicitats Monica!! Per si ho llegeixes aqui. Aquests panets tenen una pinta deliciosa! petons
ResponEliminaOlé, olé i requeteolé!!!!
ResponEliminaQuins panets més bons que hem preparat!!!!! :DDDDD
La foto t'ha quedat xulíssima!!
Visca la Moni!! I les sisters!!!!
Buah quins panets tan preciosos t'han quedat Judith, només que estiguin la meitat de bons, deuen estar espectaculars!
ResponEliminaPetons, i felicitats a la Moni!
Mira que bé!! ja tinc una recepta de pà per fer...petonets
ResponEliminaJo també sóc panarra. De petita m'agradava sopar pa + pa + pa. La meva mare em deixava.
ResponEliminaFins diumenge!
Nani
Caram, quina panets Judit!!!
ResponEliminaDiumenge podrem fer panets de cireres ;-) Tinc ganes de conèixer-te,
PTNTS
Dolça
Felicidades Moni!!
ResponEliminaPedazo de panes!!
Bs
Estoy segura en la compañía de una familia como la suya, ese día ha sido más que hermoso!!
ResponEliminaBesos para las dos siempre!
Que bonics t'ha quedat, Judith!!! Si, sense conèixer-la la Moni desprèn que és una persona molt especial!
ResponEliminaGràcies per compartir-ho, ara la vaig a felicitar, encara que sigui una mica tard!
Quina forma mes maca de felicitar l'aniversari!!! T'han quedat uns panets preciosos i, segur, que deliciosos... nyam ,nyam!!!
ResponEliminaUn petonas
Que rico, me encanta el pan y este se ve genial.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Ay las hermanas!, seguro que Moni te agradece el esfuerzo, además te han quedado de lujo. Mi chico se guarda un trocito de pan para el postre, yo no me lo como todo con la comida, ains!
ResponElimina¡Qué bonito guapa, qué detalle preciso has hecho!. Unos panecillos hechos en casa, ¡qué ricura!. Un besote,
ResponEliminawww.cocinaamiga.com
Per no agradar-te fer pa t'han quedat espectaculars!!!!!
ResponEliminapetonets bonica
Arribo tard per felicitar-la, pero m'emporto aquesta recepta tan bona!! Petonets!
ResponEliminaaquests dies he anat agafant receptes de pa bosíssim que heu anat fent, així que pugui amassar em cansaré de fer pa! q
ResponEliminaUna imagen siempre vale más que 1000 palabras: se ven estupendos, re-tentadores, jugosos,...,
ResponEliminaBesazos (manda una cesta para aquí!)