>

dijous, 7 de març del 2013

Capucino de remolatxa i mango amb cruixent de llagostí

Recordeu aquella dita que diu: "Mai no diguis d'aquesta aigua no en beuré"? Doncs bé, crec que no l'aplicaré més. Cada cop que us dic que no m'agrada un aliment acabo canviant d'opinió. Primer va ser el mango. A l'entrada del flam de mango us explicava que aquesta fruita tropical no m'agradava massa. Si comenceu a mirar les receptes després d'aquell post podreu comprovar que m'he tornat addicte, fins i tot alguns de vosaltres m'ho heu dit als comentaris.

Ja fa temps que veia, en molts blocs, remolatxes fresques, i m'agradaven moltíssim. Tenen un color preciós i són molt fotogèniques. Doncs bé, després d'anar uns quants cops al mercat i sentir com les remolatxes em cridaven: "compra'm, compra'm, que volem que experimentis amb nosaltres". Finalment em van fer "pena i les vaig haver de comprar. No sabia ben bé què cuinaria i pensant pensant vaig optar per fer uns aperitius per un sopar romàntic amb l'Yves. El resultat ens va encantar i us animo a fer-los. La combinació pot semblar un xic estranya, però us asseguro que no us defraudarà. 

Els que seguiu El món de juju a la pàgina del Facebook sabeu que aquesta recepta la vaig presentar al concurs de la Chinata, on ens animaven a cuinar amb un dels seus pimentons. Doncs bé, no vam guanyar el concurs, però ens van donar un premi especial com a recepta més original. No està malament, oi? 

Molt bon cap de setmana a tos. Espero que el temps faci una treva i no plogui tant, però si no es el cas, no patiu, que podrem aprofitar per fer un munt de tupers, no us sembla?


Ingredients per a 8 uts.: 

Crema remolatxa:

3 remolatxes fresques
1 patata gran
3 porros
1 mango madur
1 l de brou de pollastre
Sal
1/2 cullerada de cafè de pimentó picant (dependrà de la intensitat que vulgueu)
Pebre recent molt
Canyella en pols
Gingebre en pols
100 ml de llet

Crema de iogurt:

2 iogurts grecs
Vinagre de Mòdena caramel·litzat
1 cullerada sopera de mel

Llagostins cruixents:

8 llagostins
100 g de panko
El suc de 1/2 llima
50 g de coco ratllat
1 ou gran
Oli de gira-sol

Decoració:

1 remolatxa 
Oli de gira-sol
Sal
Cebollí
Pimentó picant la Chinata
Pebre recent molt


Preparació:

En una cassola posem el brou de pollastre. Quan comenci a bullir, afegim la patata, els porros, les remolatxes i el mango, tot pelat i tallat a daus. Afegim un polsim de sal, una mica de pebre recent molt, un polsim de canyella i de gingebre i 1/2 cullerada de cafè de pimentó picant (o si ho preferiu dolç) i ho deixem a foc mig durant 30 minuts. Un cop ho tinguem, ho posem en un recipient i ho passem pel minipimer fins que quedi ben fi, aleshores afegim la llet i ho reservem. Mentrestant podem preparar els llagostins. En un bol batem l'ou juntament amb el suc de 1/2 llima. A continuació pelem els llagostins, els passem per l'ou i els arrebossem amb el panko i el coco ratllat i els fregim amb l'oli de gira-sol ben calent. Quan estiguin daurats els retirem i els posem en un plat amb paper. Aprofitem l'oli calent i fem les xips de remolatxa. Tallem làmines fines de remolatxa i les fregim. Un cop estiguin cruixents les posem en un plat amb paper, les salpebrem i tirem un polsim de pimentó. 

Per a la presentació, posem la crema de remolatxa i mango en uns vasets. A continuació posem una mica de crema de iogurt que haurem fet barrejant el iogurt grec amb un raig de vinagre de Mòdena caramel·litzat i la mel. A continuació decorem amb una mica de cebollí tallat, una mica de pebre, el llagostí cruixent, unes tiges de cebollí i unes xips de remolatxa.



35 comentaris:

  1. M'agrada molt!!!! Ho trobo super original i vistós. Jo també tenia desterrada la remolatxa de la cuina des de sempre, però ara fa uns mesos em vaig animar a provar amb uns muffins i em va agradar tant que ara sempre en tinc al congelador preparada per a utilitzar.
    Ha de ser curiós el contrast amb el mango, res que s'haurà de provar :P.

    Petonets!!

    ResponElimina
  2. Cuanto tiempo sin venir a verte!! A ver si esto se normaliza un poco, que va siento hora.

    Me encanta este capuccino!!

    Besos wapa.

    ResponElimina
  3. una buena combinación y exquisita presentación un gotet de lujo total
    peto

    ResponElimina
  4. Sí, la lliço de no parlar de quelcom i després trobar-t'ho per postres... s'apren. A mi tambè m'ha pasat...en el meu cas era el carbassó i encara que no m'he fet "fan"... he canviat d'opinió. I de la remolatxa soc amiga fa poc quan vaig probar la fantàstica sopa borscht.
    La teva proposta es molt original i molt atractiva!

    ResponElimina
  5. Doncs el premi per recepta original se'l mereix molt, perquè realment ho és! I té molt bona pinta! Segur que està boníssim! Me l'anoto, perquè em sembla que pot ser tot un èxit ;)

    Una abraçada!

    ResponElimina
  6. Pues original lo es un rato largo. A mi la remolacha me encanta, el mango, quizás me pase como a ti, que lo he probado poco, pero no es mi fruta favorita, la encuenro ligeramente insipida.... Pero no obstante esta receta es para probar. Así que me la llevo, y Enhorabuena por el premio especial. Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  7. Yo tambien tengo una receta pendiente con remolacha fresca ¡conseguí un red velvet! red, red jeje es para una colaboración que me han pedido pero espero poder enseñarla pronto ¿como no te van a dar un premio? si eres la cocinera más original de toooooda la blogosfera!!!!
    Feliz fin de semana :)

    ResponElimina
  8. oh, judith! Quin gotet més bo! M'agraden tots els ingredients que hi poses, i sobretot el toc de llagostí cruixent que, a més de bonic, hi deu quedar boníssim!! Bon cap de setmana, guapa!

    ResponElimina
  9. carai!! això sembla un plat del menú degustació d'un restaurant de luxe!!! es fantàstica la combinació, presentació, i sabor segur que també! L'hauré de fer per provar.lo! petons

    ResponElimina
  10. Uauuuu, que delicia para la vista e imagino que para el paladar, menuda tremenda presentación, Judith ¡¡¡me encanta!!! Te ha quedaddo de estrellas (varias) Michelin, te felicito

    un besazo enorme y feliz finde

    ResponElimina
  11. Doncs a mi si que m'agraden les remolatxes però amb els mangos em va passar el mateix.
    Enhorabona pel premi crack!No m'estranya gens que guanyessis.;)
    Molts petonets.

    ResponElimina
  12. ¡Enhorabuena por el premio!, no me extraña que te lo hayan dado pues el un plato delicioso y super original, me encanta la presentación y además de un gustazo a la vista otro al paladar. Besotes guapísima,

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  13. Quina combinació i quin aperitiu més bo!
    Faré com tu i aprofitaré per sorprendre la parella!
    Enhorabona pel premi, bon cap de setmana!

    ResponElimina
  14. És ben original, m'agrada el contrast dels colors, mira que la remolatxa la trobe amb molt gust a terra però vist la presentació hauré de tornar a provar. Feliç dia, guapa!!
    Petons

    ResponElimina
  15. Caray judith! remolatxa y mango! això s'ha de tastar!

    ResponElimina
  16. remolatxa i mango, això si que és una combinació original.
    La remolatxa fresca m'agrada molt i el seu color és espectacular, em copio la recepta, la farem ben aviat.
    I enorabona pel premi :o)
    Petons i bon cap de setmana,
    palmira

    ResponElimina
  17. Tens raó Judith! mai és pot dir que no a algu xq no saps mai el q pot passar!
    jo tb et diria q no m'agrada la remolatxa xo certament mai l'he provat, així q potser quan si la provo també m'encanta!
    Felicitats pl premi!
    bn cap de setmana! ptns!!

    ResponElimina
  18. A mi em pasa algo similar... Veig les remolatxes i penso en lo maques que son, pero no en compro mai. Crec que despres d'aquesta recepta ja no tinc excusa! Petons

    ResponElimina
  19. Oh! Però d'on treus aquesta imaginació?!?! I el temps? Perquè no em diguis que una cosa així de fina i original et surt a la primera!??!

    Moltes felicitats pel premi a la originalitat. Te'l mereixes!!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  20. Wow pero que bo! i que original, Judith sempre ens sorprens amb les teves receptes i no m'extranya que et donessin al premi a la originalitat! ben merescut :D

    ResponElimina
  21. Quina recepta més original i vistosa!!! Sense dubte de premi!!! Petonets!

    ResponElimina
  22. Una combinació molt original. T'ha quedat una presentació de luxe.
    Merescut premi .
    petons

    ResponElimina
  23. Uns vasets originals, de luxe, vistosos i boníssims!
    Ideal per un aperitiu d'aquells de quedar bé ;)

    ResponElimina
  24. Cada vez me sorprendes, que original combinacaion
    Bss

    ResponElimina
  25. A mi de pequeña no me gustaban nadita, pero luego con el tiempo le encontre tan rica como hermosa, así que este capuccino de remolacha es un acierto puro y delicioso Nenina!!!

    Un beso lleno de cariño.

    ResponElimina
  26. Tú sempre amb receptes tant originals!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  27. Holaaa! Mira quin gotet mes original y bo!!! Petonets

    ResponElimina
  28. No m'estranya que guanyessis la recepta més original, només a tu se't poden acudir aquestes combinacions! Ets la bomba! Felicitats reineta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  29. Felicidaes por el premio guapetona!! desde luego que es una receta ganadora si es que suena bien hasta el nombre. Muchos besos
    Esther

    ResponElimina
  30. Enhorabona pel premi!!! Ben merescut. Una recepta espectacular!!!
    Petonets guapa

    ResponElimina
  31. Judith, no vas guanyar el concurs però no et preocupis: el premi te'l donem nosaltres!
    Nani

    ResponElimina
  32. Apρreciatiοn to my fаther ωho informed me
    геgaгdіng this blog, this blog is truly amazing.



    Look іntο my web-site :: купить интернет магазин

    ResponElimina
  33. I'm truly enjoying the design and layout of your website. It's a vеry еaѕy on thе eyеs which makes it
    much morе pleasant for me tο comе hеre аnd visіt morе often.
    Did you hire out а designer to сrеatе уour themе?

    Great work!

    Also ѵіsit my web page pointsforfree.wordpress.com

    ResponElimina
  34. Judith me ha enamorado este capucino!!!!! estas combinaciones me flipan, su color, el contraste de sabores y texturas, bravo!!!!!!!

    ResponElimina