>

dilluns, 18 de març del 2013

Cake de taronja, nous i xocolata

Per fi la primavera s'acosta. No sé vosaltres, però per mi el sol és energia, i us asseguro que la necessito. Les últimes setmanes han estat de bojos, laboralment parlant. Moltes nits fora del Bolet i lluny dels meus amors, l'Yves i l'Àitor. Sort de les noves tecnologies, que ens han mantingut una mica més a prop. Per això he estat més allunyada de la xarxa del que és habitual, però espero que després de Setmana Santa tot estigui un xic més tranquil.

Aquest cap de setmana, com no, aprofitant que el temps no acompanyava molt, el Boletet i jo vam decidir fer un bon esmorzar. Alguna vegada ja us he comentat que al Boletet els dissabtes i diumenges els esmorzars els fem asseguts a la taula. Tots col·laborem a aportar-hi alguna cosa: llet, cereals, fruita, torrades i si tenim sort un pastís casolà que ens agrada acompanyar d'una bona melmelada. 

El Boletet sempre és un bon ajudant i, a sobre, té les coses clares. Quan li pregunto de què hem de fer el pastís, les galetes o el que sigui sempre vol que sigui del seu ingredient preferit: la "totolata".

Aprofitant que les taronges són boníssimes i són una gran font d'energia, vam decidir fer un cake amb una parella infal·lible: la xocolata i la taronja.

A la pàgina del Facebook us preguntava quina recepta volíeu que publiqués avui, i només per un comentari de diferència enter els vots ha guanyat la recepta de la taronja. Doncs aquí la teniu, us asseguro que us agradarà moltíssim. És un pastís molt esponjós que us ajudarà a començar el dia amb molta energia!


Ingredients: 

325 g de farina per rebosteria
250 g de sucre
75 g de mantega
3 ous
150 ml de llet
200 g de xocolata per postres
El suc d'una taronja gran
50 ml de Cointreau
50 g de nous
1 sobre de llevat Royal
Sucre glacé


Preparació:

Escalfem el forn a 180º. Posem els ous i el sucre i batem fins obtenir una barreja escumosa. A continuació, afegim la mantega desfeta i seguim barrejant fins obtenir una crema homogènia -us recomano que ho feu amb unes barnilles elèctriques, ja que us quedarà més esponjós-. Incorporem a poc a poc la farina i el llevat tamissats. Quan tinguem una barreja cremosa, afegim la llet, el Cointreau i el suc de la taronja i ho incorporem. Finalment afegim la xocolata esmicolada i les nous i ho barregem. Posem la massa en un motllo, prèviament untat amb oli i un polsim de farina, i ho posem al forn durant 45 minuts. Un cop hagi transcorregut aquest temps, el deixem refredar, a temperatura ambient. Un cop fred el desemmotllem hi tirem una mica de sucre glacé tamisat.  


59 comentaris:

  1. Quin esmorzar més rodó! Suc, xocolata i pastís tot en un!!

    ResponElimina
  2. Jo havia votat vermut... però no li faré pas cap lleig a aquest super cake!! Quina pintorra nena!
    Petonets bonica
    Sandra

    ResponElimina
  3. Judith, anteayer hice unos muffins con casi los mismos ingredientes, ajjaja. Así que este cake tiene que estar de vicio.
    La foto...genial!!
    Besote

    ResponElimina
  4. Que bueno, no???
    Claro que va a decir, chocolate! Mira que es listo!!

    Besos.

    ResponElimina
  5. Me encantan los cakes de naranja, qué rico sabor... mmm... se me ha hecho la boca agua y éste con chocolate y nueces... para el desayuno es perfecto. MUY RICO. Un besote,

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  6. Veo que ha ganado la naranja!! delicioso este cake con la mezcla de chocolate y nueces...
    Ahora esperaremos el vermouth y los lacasitos, jejej
    Bss

    ResponElimina
  7. bien bueno y aromático Judith¡¡
    peto

    ResponElimina

  8. Judith; La taronja a la cuina, necessita un espai, és poden ver infinitat de receptes -a part de cake, pastisos, madalenes...- jo vaig fer un lluç, amb crema de taronja, però bé, aquest espai es teu i no tinc per que fer propaganda de coses meves, per això tinc el meu blog.
    Una combinació quasi perfecta¡¡
    Salutacions Judith¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
  9. Uma excelente receita com um resultado maravilhoso!
    bjs

    ResponElimina
  10. Adoro toranjas .
    Achei o bolo uma delicia.
    boa semana
    bjs

    ResponElimina
  11. Per favor això ha d'estar boníssim!!:D S'haurà de provar!!

    http://bonprofitbarcelona.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  12. Jo vaig fer un molt semblant l'altre dia, però no vaig poder fer-l'hi la foto, aveure si aquesta setmana el puc tornar a fer.
    Petonets

    ResponElimina
  13. Oh! Quina bona pinta! I això ho vau fer per esmorzar dissabte? I el Boletet es va poder esperar a que es refredés?

    La Juju de casa meva, tot i tenir un anyet menys que l'Àitor, també ja sap què és la xocolata...jo crec que els hi córre per les venes des de que estaven a les nostres panxes!

    Enhorabona! Fa una olor increïble!

    ResponElimina
  14. el provaré segur...a casa el que faig mésovint tb és un d xoco i taronja...provaré la teva versió! Això si, sense nous :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  15. Siii al final ha guanyat el de taronja, el que volia jo!!! i es que a mi la taronja m'agrada molt i si és amb xocolata encara millor. Molt bó!!!!

    ResponElimina
  16. Senzill i molt bo. Un bon esmorzar de cap de setmana! Petons

    ResponElimina
  17. Amb un cake com aquest per esmorzar ......... això es una bona manera de començar el dia!! Que millor que combinar taronja i xocolata.
    Petons

    ResponElimina
  18. Judith, em va genial un trosset per esmorzar! m'encanta la combinació d'ingredients! petons

    ResponElimina
  19. Boníssim per començar qualsevol dia molt dolç i ple d'energia!!!

    ResponElimina
  20. Boníssim per començar qualsevol dia molt dolç i ple d'energia!!!

    ResponElimina
  21. La pinta és espectacular i aquesta combinació en sé d'un que li encantaria.
    Petons.

    ResponElimina
  22. Hola Judit para mi como para ti es un placer un desayuno de fin de semana sentados compartiendo un pastel como éste que nos regalas. Un beso y feliz semana

    ResponElimina
  23. no tinc cap dubte que ajuda a començar el matí amb energia, perquè la combinació és boníssima i a més amb nous!!

    petonets

    ResponElimina
  24. Mmmm si que és una delícia aquesta combinació! Quin millor esmorzar que un cake casolà! petons

    ResponElimina
  25. Pues la combinación es perfecta. Y encima con un poquito de cointreau, que le da ese toque especial. A ver si se pasa un poco ese agobio laboral que tienes. Ánimo que ya no queda nada para Semana Santa. Besitos.

    ResponElimina
  26. Jo també ho penso moltes vegades això, que necessito el sol com a font d'energia!
    Quina combinació tant bona! la taronja amb la xocolata no falla mai!
    ptns!!

    ResponElimina
  27. un bon esmorzar, Judith! Gràcies!

    ResponElimina
  28. Mes o menys em coincidit en ingredients!! es que casen de maravella!!! M´apunto a un bon tros! Petonet

    ResponElimina
  29. La totolata és molt bonaaaaaaaaaaaaaaaa

    ResponElimina
  30. M'agrada molt la foto! i el cake!!!

    ResponElimina
  31. Com se m'acut xafardejar aquesta recepta a l'hora de berenar, no tinc perdó!
    Això caurà a casa, segur!

    ResponElimina
  32. Que bo!!! Aquest l'he de fer segur perquè a casa tots aquests cakes amb citrics agraden molt!! Us va quedar fantàstic! I segur que al Boletet encara que no fos de totolata li va agradar molt!

    ResponElimina
  33. Interesante receta. Me encantan los bizcochos y este parece muy rico, rico. Intentaré hacerlo, pero no creo que me salga tan apetitoso como el que aparece en esta foto.

    ResponElimina
  34. ¡Tremendo bizcocho Judith! , ¿queda algún trocito todavía?
    besitos guapa

    ResponElimina
  35. Judith, jo m'hauré de posar al dia amb el Facebook. M'ho perdo tot, i no ho veig. Un cake que jo me'l menjaria sencer...
    Els meus bombons dijous...
    Nani

    ResponElimina
  36. Una mescla fabulosa, però el que mes és cuinar devora el que estimes i comparteixes moments importants, el resultat un cake deliciós.
    Petons

    ResponElimina
  37. Haz captado todo el color de la primavera y el sol, bellísimo cake, pero insuperable en sabores!

    Besos nenina!

    ResponElimina
  38. Xocolata, taronja, nous, cointreau, mmm... ha de quedar un cake super gustós!

    ResponElimina
  39. Guau, si ho té tot!!! Un deliciós esmorzar de cap de setmana i de dilluns, dimarts, dimecres, dijous, divendre... Petons

    ResponElimina
  40. Pero que rico Juju, el saborcito de la naranja con tropezones de choco y nuez ummmmm ¿ha quedado un trozo para mi desayuno?
    Un besoteeeeeeeeeeeeeeeeee

    ResponElimina
  41. Esmortzar un pastís casolà és un dels grans plaers del cap de setmana!!! i de taronja i xocolata! es ja...frisar!
    Te molt bona pinta, i com dius tu si es esponjòs encara es mès agradable. A veure quin diumenge d'aquets l'esmortzo!
    Petonets!

    ResponElimina
  42. Xocolata i taronja és una de les meves combinacions preferides. L'hauré de fer!
    Marta

    ResponElimina
  43. Nena!!!! que sápigues que me la he imprés i la setmana que ve la faré.....ja t'explicaré. :) petonets

    ResponElimina
  44. Fantàsticament, fantàstic!!! Ës el sol interior que necessitem...

    ResponElimina
  45. Moooooooolt bona combinació!!!!! per berenar ideal.. petons,

    ResponElimina
  46. Una aposta guanyadora: xocolata i taronja, m'encanta.
    A nosaltres també ens agrada fer bons esmorzars quan tenim temps :)
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  47. Aquest cap de setmana vindre a esmorçar... Que bo! Un peto

    ResponElimina
  48. Xocolata i taronja..... havent sopat no em vindria gens malament un tros d'aquest pastís¡¡¡¡

    ResponElimina
  49. Que pintaza, me encanta y me lo llevo. Bss

    ResponElimina
  50. un trio ben avingut....tot plegat delicios!!

    ResponElimina
  51. Boníssim, té una pinta deliciosa! Sembla senzill i el resultat queda perfecte!
    petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  52. Uhhhmm!! Mencanten aquests cakes, a casa en cau un de diferent cada setmana. Llàstima que tenim un al.lèrgic a les nous.
    Petonets :-)

    ResponElimina
  53. Me parece una receta maravillosa para recargar energias.Besitosss!!!

    ResponElimina