Aquest cap de setmana, com no, aprofitant que el temps no acompanyava molt, el Boletet i jo vam decidir fer un bon esmorzar. Alguna vegada ja us he comentat que al Boletet els dissabtes i diumenges els esmorzars els fem asseguts a la taula. Tots col·laborem a aportar-hi alguna cosa: llet, cereals, fruita, torrades i si tenim sort un pastís casolà que ens agrada acompanyar d'una bona melmelada.
El Boletet sempre és un bon ajudant i, a sobre, té les coses clares. Quan li pregunto de què hem de fer el pastís, les galetes o el que sigui sempre vol que sigui del seu ingredient preferit: la "totolata".
Aprofitant que les taronges són boníssimes i són una gran font d'energia, vam decidir fer un cake amb una parella infal·lible: la xocolata i la taronja.
A la pàgina del Facebook us preguntava quina recepta volíeu que publiqués avui, i només per un comentari de diferència enter els vots ha guanyat la recepta de la taronja. Doncs aquí la teniu, us asseguro que us agradarà moltíssim. És un pastís molt esponjós que us ajudarà a començar el dia amb molta energia!
Ingredients:
325 g de farina per rebosteria
250 g de sucre
75 g de mantega
3 ous
150 ml de llet
200 g de xocolata per postres
El suc d'una taronja gran
50 ml de Cointreau
50 g de nous
1 sobre de llevat Royal
Sucre glacé
Preparació:
Escalfem el forn a 180º. Posem els ous i el sucre i batem fins obtenir una barreja escumosa. A continuació, afegim la mantega desfeta i seguim barrejant fins obtenir una crema homogènia -us recomano que ho feu amb unes barnilles elèctriques, ja que us quedarà més esponjós-. Incorporem a poc a poc la farina i el llevat tamissats. Quan tinguem una barreja cremosa, afegim la llet, el Cointreau i el suc de la taronja i ho incorporem. Finalment afegim la xocolata esmicolada i les nous i ho barregem. Posem la massa en un motllo, prèviament untat amb oli i un polsim de farina, i ho posem al forn durant 45 minuts. Un cop hagi transcorregut aquest temps, el deixem refredar, a temperatura ambient. Un cop fred el desemmotllem hi tirem una mica de sucre glacé tamisat.
Quin esmorzar més rodó! Suc, xocolata i pastís tot en un!!
ResponEliminaJo havia votat vermut... però no li faré pas cap lleig a aquest super cake!! Quina pintorra nena!
ResponEliminaPetonets bonica
Sandra
Judith, anteayer hice unos muffins con casi los mismos ingredientes, ajjaja. Así que este cake tiene que estar de vicio.
ResponEliminaLa foto...genial!!
Besote
Que bueno, no???
ResponEliminaClaro que va a decir, chocolate! Mira que es listo!!
Besos.
Me encantan los cakes de naranja, qué rico sabor... mmm... se me ha hecho la boca agua y éste con chocolate y nueces... para el desayuno es perfecto. MUY RICO. Un besote,
ResponEliminawww.cocinaamiga.com
Una combinació perfecta!!!
ResponEliminaVeo que ha ganado la naranja!! delicioso este cake con la mezcla de chocolate y nueces...
ResponEliminaAhora esperaremos el vermouth y los lacasitos, jejej
Bss
bien bueno y aromático Judith¡¡
ResponEliminapeto
ResponEliminaJudith; La taronja a la cuina, necessita un espai, és poden ver infinitat de receptes -a part de cake, pastisos, madalenes...- jo vaig fer un lluç, amb crema de taronja, però bé, aquest espai es teu i no tinc per que fer propaganda de coses meves, per això tinc el meu blog.
Una combinació quasi perfecta¡¡
Salutacions Judith¡¡ :O) :O)
Uma excelente receita com um resultado maravilhoso!
ResponEliminabjs
Adoro toranjas .
ResponEliminaAchei o bolo uma delicia.
boa semana
bjs
Per favor això ha d'estar boníssim!!:D S'haurà de provar!!
ResponEliminahttp://bonprofitbarcelona.blogspot.com.es/
Jo vaig fer un molt semblant l'altre dia, però no vaig poder fer-l'hi la foto, aveure si aquesta setmana el puc tornar a fer.
ResponEliminaPetonets
Oh! Quina bona pinta! I això ho vau fer per esmorzar dissabte? I el Boletet es va poder esperar a que es refredés?
ResponEliminaLa Juju de casa meva, tot i tenir un anyet menys que l'Àitor, també ja sap què és la xocolata...jo crec que els hi córre per les venes des de que estaven a les nostres panxes!
Enhorabona! Fa una olor increïble!
el provaré segur...a casa el que faig mésovint tb és un d xoco i taronja...provaré la teva versió! Això si, sense nous :)
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Siii al final ha guanyat el de taronja, el que volia jo!!! i es que a mi la taronja m'agrada molt i si és amb xocolata encara millor. Molt bó!!!!
ResponEliminaSenzill i molt bo. Un bon esmorzar de cap de setmana! Petons
ResponEliminaAmb un cake com aquest per esmorzar ......... això es una bona manera de començar el dia!! Que millor que combinar taronja i xocolata.
ResponEliminaPetons
Judith, em va genial un trosset per esmorzar! m'encanta la combinació d'ingredients! petons
ResponEliminaBoníssim per començar qualsevol dia molt dolç i ple d'energia!!!
ResponEliminaBoníssim per començar qualsevol dia molt dolç i ple d'energia!!!
ResponEliminaLa pinta és espectacular i aquesta combinació en sé d'un que li encantaria.
ResponEliminaPetons.
Hola Judit para mi como para ti es un placer un desayuno de fin de semana sentados compartiendo un pastel como éste que nos regalas. Un beso y feliz semana
ResponEliminano tinc cap dubte que ajuda a començar el matí amb energia, perquè la combinació és boníssima i a més amb nous!!
ResponEliminapetonets
Mmmm si que és una delícia aquesta combinació! Quin millor esmorzar que un cake casolà! petons
ResponEliminaPues la combinación es perfecta. Y encima con un poquito de cointreau, que le da ese toque especial. A ver si se pasa un poco ese agobio laboral que tienes. Ánimo que ya no queda nada para Semana Santa. Besitos.
ResponEliminaJo també ho penso moltes vegades això, que necessito el sol com a font d'energia!
ResponEliminaQuina combinació tant bona! la taronja amb la xocolata no falla mai!
ptns!!
un bon esmorzar, Judith! Gràcies!
ResponEliminaMes o menys em coincidit en ingredients!! es que casen de maravella!!! M´apunto a un bon tros! Petonet
ResponEliminaLa totolata és molt bonaaaaaaaaaaaaaaaa
ResponEliminaM'agrada molt la foto! i el cake!!!
ResponEliminaCom se m'acut xafardejar aquesta recepta a l'hora de berenar, no tinc perdó!
ResponEliminaAixò caurà a casa, segur!
molt bona pàgina
ResponEliminaestá riquísimo
ResponEliminaQUE BUEN ASPECTO TIENE
ResponEliminaESTA PARA COMERSELO ENTERO
ResponEliminaQue bo!!! Aquest l'he de fer segur perquè a casa tots aquests cakes amb citrics agraden molt!! Us va quedar fantàstic! I segur que al Boletet encara que no fos de totolata li va agradar molt!
ResponEliminaInteresante receta. Me encantan los bizcochos y este parece muy rico, rico. Intentaré hacerlo, pero no creo que me salga tan apetitoso como el que aparece en esta foto.
ResponElimina¡Tremendo bizcocho Judith! , ¿queda algún trocito todavía?
ResponEliminabesitos guapa
Judith, jo m'hauré de posar al dia amb el Facebook. M'ho perdo tot, i no ho veig. Un cake que jo me'l menjaria sencer...
ResponEliminaEls meus bombons dijous...
Nani
Una mescla fabulosa, però el que mes és cuinar devora el que estimes i comparteixes moments importants, el resultat un cake deliciós.
ResponEliminaPetons
Haz captado todo el color de la primavera y el sol, bellísimo cake, pero insuperable en sabores!
ResponEliminaBesos nenina!
Xocolata, taronja, nous, cointreau, mmm... ha de quedar un cake super gustós!
ResponEliminaGuau, si ho té tot!!! Un deliciós esmorzar de cap de setmana i de dilluns, dimarts, dimecres, dijous, divendre... Petons
ResponEliminaPero que rico Juju, el saborcito de la naranja con tropezones de choco y nuez ummmmm ¿ha quedado un trozo para mi desayuno?
ResponEliminaUn besoteeeeeeeeeeeeeeeeee
Esmortzar un pastís casolà és un dels grans plaers del cap de setmana!!! i de taronja i xocolata! es ja...frisar!
ResponEliminaTe molt bona pinta, i com dius tu si es esponjòs encara es mès agradable. A veure quin diumenge d'aquets l'esmortzo!
Petonets!
es veu deliciós!
ResponEliminaXocolata i taronja és una de les meves combinacions preferides. L'hauré de fer!
ResponEliminaMarta
Nena!!!! que sápigues que me la he imprés i la setmana que ve la faré.....ja t'explicaré. :) petonets
ResponEliminaFantàsticament, fantàstic!!! Ës el sol interior que necessitem...
ResponEliminaMoooooooolt bona combinació!!!!! per berenar ideal.. petons,
ResponEliminaUna aposta guanyadora: xocolata i taronja, m'encanta.
ResponEliminaA nosaltres també ens agrada fer bons esmorzars quan tenim temps :)
Petonets. MAR, de EQNME
Aquest cap de setmana vindre a esmorçar... Que bo! Un peto
ResponEliminaXocolata i taronja..... havent sopat no em vindria gens malament un tros d'aquest pastís¡¡¡¡
ResponEliminaQue pintaza, me encanta y me lo llevo. Bss
ResponEliminaun trio ben avingut....tot plegat delicios!!
ResponEliminaBoníssim, té una pinta deliciosa! Sembla senzill i el resultat queda perfecte!
ResponEliminapetons i bon cap de setmana
Uhhhmm!! Mencanten aquests cakes, a casa en cau un de diferent cada setmana. Llàstima que tenim un al.lèrgic a les nous.
ResponEliminaPetonets :-)
Me parece una receta maravillosa para recargar energias.Besitosss!!!
ResponElimina