>

divendres, 16 de novembre del 2012

Quiche de figues, ceba caramel·litzada i portobellos

Aquest cop gairebé no arribo a temps a publicar la meva aportació a La recepta del 15! I això que aquest més és un tema ideal, els bolets. Cóm és possible que la família Bolet haguem esperat fins l'últim moment per publicar? Doncs com ja va sent freqüent en les últimes publicacions, em deixo les entrades per última hora -i no sabeu el greu que em sap-, però es que vaig de bòlit.

Aquesta setmana, per motius laborals, he estat uns quants dies a una de les ciutats més maques i romàntiques que hi ha: Praga. He intentat escriure el post a l'avió i, així, quan arribés poder publicar, però us podeu creure que m'he quedat dormida? No sé si us passa, però qualsevol mitjà de transport és un somnífer per a mi, tant se val si vaig en cotxe, en tren o en avió! No patiu que no m'adormo a la bicicleta. A la que porto uns minuts amb moviment semblo la bella dorment, i ja pot explotar una bomba al meu costat, que jo segueixo com si res… Evidentment, quan he arribat a casa els meus dos amors, l'Àitor i l'Yves m'estaven esperant amb una ponsètia -flor de Pasqua- preciosa i m'han omplert de petons! Com podeu entendre, la recepta ha hagut d'esperar. I és que els meus nois m'han robat el cor amb tal rebuda.

Espero que us agradi la meva aportació a la proposta d'aquest mes, us asseguro que no us defraudarà aquest quiche tan colorista. Molt bon cap de setmana a tothom, espero que aprofiteu per descansar i gaudir dels petits plaers, us asseguro que al Bolet ho farem, sobretot perquè tenim uns convidats de luxe, l'Àina i el Lluc, així que ja us podeu anar imaginant que no pararem ni un moment!.


Ingredients:

3 ous
1 pot de llet evaporada Ideal
1 base de pasta brisa
100 g de formatge emmental ratllat
8 figues de coll de dama
1 ceba mitjana
150 g de portobellos
50 ml d'Oporto
2 c/s de sucre
Sal
Pebre
Oli d'oliva
LLavors de sèsam negre


Preparació:  

Primer batem els ous en un bol. A continuació, afegim la llet evaporada, un polsim de sal i de pebre (preferiblement una combinació de pebres recent mòlts al molinet), i el formatge. Untem els motllos amb una mica d'oli perquè no se'ns enganxi la base, aleshores ho  estenem bé i procurem que no quedi cap forat. Posem en una paella un raig d'oli, sofregim la ceba tallada en juliana, quan comenci a estar enrossida, afegim el vi d'Oporto i el sucre, posem el foc a temperatura baixa i ho deixem reduir, sense deixar de remenar fins que ens quedi caramel·litzada. Després afegim a la base anterior els portobellos tallats a làmines, la ceba caramel·litzada, les figues i unes quantes llavors de sèsam i ho posem al forn, prèviament prescalfat a 180º durant 30 minuts. Un cop hagi transcorregut aquest temps, el deixem refredar a temperatura ambient i el posem a la nevera un parell d'hores perquè acabi de quallar.



53 comentaris:

  1. Sabes como estoy frente a la pantalla?.....con envidia....que buenos higos y que delicia de quiche...la guardo para la temporada de higos.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  2. No ens has defraudat pas!! és una quiche molt original i de ben segur que ben bona!!
    a disfrutar ml del cap de setmana!!
    ptns!!

    ResponElimina
  3. Neni...totalmente de acuerdo contigo, Praga es una belleza, ideal para el amor, para la vida es mi ciudad fetiche! Espero que haya ido todo bien con el tema trabajo....y me llevo tu quiche que esta para quitar el sueño ;)

    Besotes!

    ResponElimina
  4. Praga, es una ciudad encantada¡¡¡¡¡¡ Espero que las cuestiones laborales hayan ido tan bien como las familares a la vuelta del viaje.

    Por cierto, a mi sueño solo me da el coche, cuando hace calorcito dentro. Pienso que es la mejor manera de dormir a los peques cuando están demasiado activos. Ala al coche y a tranquilizarse, que con el traqueteo, el calorcito se quedan palmera. Ja, ja,

    La quiche tiene que estar divina de la muerte con esa mezcla tan fabulosa de sabores dulces y salados. Así que con tu permiso me llevo la recetilla.

    Bss

    Virginia "sweet and sou"

    ResponElimina
  5. Ohh, quina pintassa judith! Hi has arribat més a temps que jo, que encara ni m'hi he posat... Una abraçada!

    ResponElimina
  6. mare meva! envia-me'n un tros!! les figues amb bolets crec que mai ho he tastat però segur que m'agrada la combinació! només de veure la pinta....petonets

    ResponElimina
  7. Que pinta tiene Juju!!!! y parar no creo que pareis este finde ¿donde van los Llàbiro?¿te puedo llevar a los míos? jejeje
    Feliz fin de semana!!!!

    ResponElimina
  8. Docs és una aportació sorprenent, a mi m'encanta, ja m'agradaria arribar a casa i trobar-me una quiche com aquesta, deliciosa, a mes jo no en puc dormir en els transports i seria fins i tot relaxant. Bon cap de setmana maca

    ResponElimina
  9. Quina combinació més original! No se m'hagués acudit mai barrejar figues amb bolets. I a més, cuites! Té una pinta fantàstica, Judith. molt bona proposta!!! Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  10. Cal dir que m'encanten les figues???????
    La ponsètia la vam escollir tots dos, eh!!! l'Àitor va dir la seva!!!!!

    ResponElimina
  11. Huau,...quina quiche mès bona!!!!! entre les figues i els bolets, la combianció es exquisita!!!!!

    ResponElimina
  12. ¡Cómo me he reído con tu post!, mira que si te quedas dormida en la bici... Qué ciudad preciosa es Praga y qué hermoso recibimiento te han hecho tus chicos, ahora entendemos la espera pero ¡ha valido la pena porque nos traes un platazo de lujo, DELICIOSO!. Besazos,

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  13. Me gusta mucho y me ha sorprendido la combinación de ingredientes, enhorabuena. Y qué decirte de Praga... Preciosa!!

    ResponElimina
  14. Una aportació deliciosa, i és clar que hi ha coses més importants que d'estar davant del ordenador, disfrutar dels Bolets (i no tan sols dels bolets).
    Ara, a disfrutar del cap de setmana!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  15. Praga és una ciutat de luxe. A mí em va enamorar quna hi vaig anar. Tornar a casa amb una rebuda així es per robar-te el cor!!! M'agrada molt aquesta quiche, trobo que els ingredients que hi has posat lliguen fantàsticament. És molt de tardor, i segur que estava boníssima!!!

    Molts petonets i a gaudir del cap de setmana.

    P.D: Per cert on compres el sèsam negre, jo no el trobo enlloc :(

    ResponElimina
  16. Ohh! quina quiche més bona, la combinació ha de ser espectacular!!!

    bon cap de setmana

    ResponElimina
  17. Este mes no llegué.... bueno últimamente llego tarde a todos los sitios.........

    Pero tengo que probarla.

    Besos.

    ResponElimina
  18. Judith, vaya mezcla. Genial. Con lo que me gustan los higos. Pintaza total.

    ResponElimina
  19. aquesta quiche té una pinta espectacular!!!! la combinació és molt original i segur que boníssima!

    ResponElimina
  20. Uma quiche linda e com esse ingredientes será dificl comer apenas uma fatia.
    Gostei muito.
    bjs

    ResponElimina
  21. "Yo conozco a mi madrecita Praga hasta el corazón, sí, y a mí ningún poeta me ha contado nada. Basta con crecer entre todas estas iglesias y palacios. Dios sabe que no necesitan que nadie hable por ellos, hablan por sí solos, quiero decir. Basta con que a uno le guste escuchar. ¡Oh! la de historias que saben" Rainer Maria Rilke

    Si deixés de viure al desert, seria per fer-ho a Praga, una altra de les nostres debilitats, però guanya el sol en aquesta etapa. Praga haurà d'esperar ... o esperarem nosaltres el canvi climàtic.

    Impressionant aquesta quiche, per a nosaltres les figues formen una part important en la nostra cuina i en la nostra dieta diària.
    La provarem i molt aviat.
    Una abraçada

    ResponElimina
  22. Ostres Judith, l'altre dia buscava figues per fer la meva coca de bolets i em vaig quedar amb les ganes! Que te'n queda un trosset?? quina bona combinació eh, boníssim!! :)

    ResponElimina
  23. Fantàstica aquesta quiche, m'agrada el contrast de sabors. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  24. Sent una recepta de bolets només podies lluir-te! OLE TU!! M'encanta aquesta quiche, i que hi hagis posat figues?! Genial!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  25. Ohh si que t'ha quedatr maco!! I la combinació té que ser genial! petons

    ResponElimina
  26. Quina barreja d'ingredients més original!!! Ets autèntica!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  27. Jujuuuu!!!! ja ja!!! Mira vaig fer una pizza amb figues i varem flipar, ara vull flipar amb la teva quiche i amb oporto s´ha de probar! Muakssss

    ResponElimina
  28. Ole el Bolet!!! :) Figues a la quiche??? ets una crack!!! La foto és fantàstica...així que haurem de pendre nota...

    I un Ole per l'Yves i l'Àitor per aquesta rebuda taaaaan especial!!!

    A disfrutar del finde amb els cosinets!!!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  29. Ostresm quina combinació més original! No se m'hauria acudit mai... però trobo que ha de quedar ben bona!

    ResponElimina
  30. Praga!!! Qué xulo, és una ciutat que m'atrau i em desagrada a parts iguals, vaja que em desperta sentiments bastant contradictoris, però que arquitectònicament és com un conte de fades!!!
    La recepta te molt bona pinta, el contrast de les figues ha de ser una delícia, això sí, per mi sense ceba, sóc pitjor que una criatura ho se xD.

    Molts petonets!!!

    ResponElimina
  31. tremenda esta combinacion y para mi original,tiene que estar muy rico
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  32. A mi també em pasa... es pujar a un avio i dormir-me inmediatament. Ni llegir, ni escriure, ni parlar, ni res de res... T'ha queda una quiche deliciosa!! Petonets guapi!

    ResponElimina
  33. Nyam, nyam i nyam!!! Però ara que ens has fet venir dentetes......D'on coi treguem les figues si ja no s'en troben!!?¿ Apuntadissima per l'any vinent. S'ha de provar si o si. Petonets guapa i bon cap de setmana.
    MAR, de EQNME

    ResponElimina
  34. Que rica combinación, te ha quedado genial.. Bss

    ResponElimina
  35. Tornar de Praga i trobar-te els teus amors és molt maco tot. I nosaltres ens trobem una molt bona quiche.
    Nani

    ResponElimina
  36. Nena, sopar amb tu ha de ser un luxe...
    Petonets.

    ResponElimina
  37. Guau, és maca de color i ha de ser ben bona, amb aquesta combinació del dolç i salat. I es veu altíssima!

    Quina sort l'escapada a Praga (encara que fos per feina ;-)

    Petons i a descansar que ja és diumenge!

    ResponElimina
  38. Una combinación de lujo, me encantan los higos en todas sus versiones.
    Besos!!

    ResponElimina
  39. Aiii com m'agradaria anar a Praga... encara que fos per feina!! (que no en trobo...)Deus anar ben cansada, tan amunt i avalll... Sort que els teus prínceps et cuiden!! ;) I aquesta quiche?? quina combinació més bona!! reconec que no se m'hauria acudit mai!! espero que hagi anat molt bé el cap de setmana, petonets guapa!!

    ResponElimina
  40. Praga!!! Me encantó y qué facilidad para acceder a la cultura, especialmente la musical. Maravillosa!
    Tu quiche es muy original. Higos y chapiñones son una deliciosa combinación.
    Un besito

    ResponElimina
  41. No me l´imagino..però ha d´estar boníssim.

    ResponElimina
  42. M'encanten els pastissos salats, i aquest és super-original!!!

    ResponElimina
  43. I que bé que els heu cuidat, sou els millors!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Gràcies!;)
    A mi em va agradar molt aquest pastís.
    Molts petonets.

    ResponElimina
  44. Menuda combinación tan rica, Judith y con lo que me gustan los higos, una delicia, enhorabuena!!

    un besazo

    ResponElimina
  45. Nena fa molt de temps que no deixo la meva emprenta...però bueno tu també ets mare i treballadora, així que pots imaginar com vaig...jajajaja. Però avui no m'he pogut resistir quan he vist aquestes figues...

    Un petonet

    ResponElimina
  46. Ooooo!! feia dies que a casa hi havien bosses i bosses de figues!! Però aquesta recepta té molt bona pinta i quan en tingui segur que la provo!!!

    Una abraçada ;)

    ResponElimina
  47. Buah, buah, buah!!!¿cómo pude perderme yo esta receta? Tiene una pintaza fenomenal, qué pena que ya no quede ni un trocito, jeje. Portobellos les llamáis a los níscalos? :S
    Un besote Judith!

    ResponElimina
  48. Quina combinació més original!! Té el segell made in Juju!! I per variar: m'encanta!!
    He de reconèixer que tens dos tresors a casa; com et cuiden!
    I sí, darrerament també em quedo dormida per tot arreu. Creus que és qüestió de feina?? Ommmmmmmmmmmmm...
    Petons!!!

    ResponElimina
  49. Ay mi Juju, cuidadito que te vas pareciendo a mi, y ya estoy que ni llego...
    Yo me llevo un trocito de quiche, mientras pienso que también me duermo en cuanto se empieza a mover cualquier medio de transporte...
    Feliz semana que casi empieza a todos en el Bolet!

    ResponElimina
  50. Una combinacio molt original, m'encanten els quiches i posar figues crec que pot estar genial de sabor.

    ResponElimina